hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul Mondial HF IARU in urmatorul week-end?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-iulie-2008 si s-a incheiat la 14-iulie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Mihai la data de 2008-07-07 10:55:30 (ora Romaniei)
  • Mai intii, felicitari administratorului pentru noul format al paginii. Era si timpul pentru asumarea identitatii celor care scriu aici. Acesta este un site de radioamatori, discutam subiecte legate de radioamatorism si eu inca nu am intilnit pina acum un radioamator caruia sa-i fie rusine de indicativul sau... In ordinea de idei a subiectului intrebarii curente, constat ca macar nu avem nehotariti, ci opinii ferme, egale in pondere la data cind scriu eu. Cu respect pentru opinia fiecaruia, sugerez totusi ca fiecare legatura acordata echipei nationale YR0HQ este folositoare pentru a incerca o clasare intre primii zece, de aceea rog pe fiecare radioamator sa faca un efort si sa lucreze statia YR0HQ macar o data pe o banda. Multumesc anticipat, in numele meu si al echipei nationale din care cu mindrie fac parte. Sa ne auzim sanatosi in banda! 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-07-07 12:14:45 (ora Romaniei)
  • De si la numar in totalitate suntem mai putini de cat in DL - ar fi un lucru minunat daca macar 70% din cei care au indicativ YO si aparatura sa realizeze cate un QSO cu satatii romanesti HQ. Ar fi o demonstratie ca ne pasa clasarea YO macar in top 10. Nu e asa de greu....doar un pic de vointa si un gand bun.
    73 de Miki

  • Postat de Berni la data de 2008-07-07 13:49:41 (ora Romaniei)
  • Da, regulamentul concursului dezavantajeaza statiile HQ din tari cu numar mai mic de radioamatori. Pe de alta parte daca in regulament ar fi prevazut ca nu ai voie sa lucrezi cu statii din propria tara ar fi dezavantajate statiile HQ din tarile cu numar mare de radioamatori. HI. Poate ca scorul final al unei statii HQ ar trebui multiplicat cu un coeficient care sa reflecte ponderea radioamatorilor activi in concurs din acea tara. 73.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-07-07 14:30:25 (ora Romaniei)
  • Pentru un QSO cu o statie din propria tara se acorda 1 (un) punct. Diferenta de punctaj dintre DA0HQ si urmatorii clasati nu este facuta de numarul statiilor DL, multe sau putine. Cine se straduieste sa studieze logul DA0HQ descopera cu totul alte motive pentru care ei sunt tot in fruntea clasamentului. Si statii din Rusia sunt o droaie si unde este R9HQ (R3HQ) in clasamnent?

  • Postat de Cristi la data de 2008-07-10 18:53:49 (ora Romaniei)
  • In 2007 sau mai inainte? Din cate stiu eu pana in 2006 era intre primele 5 HQ. Oricum aveti dreptate pe jumatate. Si numarul de statii din tara proprie conteaza fiindca nu valoreaza doar un punct ci se inmulteste cu....si ajuta.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-07-11 10:55:32 (ora Romaniei)
  • YO8DHD Cristi: Cat ajuta statiile YO? Fa o simpla socoteala. YR0HQ in 2007 locul 13 cu 11.701.935 puncte (multiplicator 441). Presupunand ca pe langa cele peste 100 statii YO care au participat, ar mai fi fost inca 200 si presupunand ca ar fi lucrat pe toate benzile (putin probabil) cu YR0HQ, acest lucru ar fi adus in plus 1200 puncte, inmultit cu 441 multiplicator, deci in plus 529.000 puncte... adaugat la puncajul general = 12.231.135 p. Deci locul 11! Cat mai este pana in primele 5 locuri? Inca o data sustin cu tarie ca altele sunt problemele de rezolvat pentru ca YR0HQ sa ajunga macar in TOP-10 daca nu in TOP-5...

  • Postat de Mihai la data de 2008-07-11 12:38:57 (ora Romaniei)
  • Socoteala lui YO6EX, pe linga ca este gresita, este si tendentioasa. Trebuie mobilizata o participare masiva ca sa conteze, nu 100-200 de statii. Atunci milioanele de puncte incep sa se adune. Pe de alta parte, desi este clar ca sint si alte probleme care trebuie rezolvate cu YR0HQ, cu ce poate strica o emulatie generala privind participarea in IARU?? Iarasi apare aceeasi mentalitate paguboasa: daca nu iesim primii, ce rost mai are sa participam?? Ma rog, pentru unii pare ca e irezistibil sa stea deoparte cu fundul pe camasa, sa sparga seminte si sa comenteze negativ eforturile celor care fac ceva. 73!

  • Postat de Daniel la data de 2008-07-13 22:04:55 (ora Romaniei)
  • subscriu si eu la comentariul lui yo6ex si cred ca nu numarul de radioamatori yo este hotarator in clasarea romanilor in top ten si cred ca mai sunt si alti factori.ce vreau eu sa aduc nou ca idee este faptul ca sunt multi radioamatori autorizati si sunt FOARTE putini radioamatori activi care lucreaza si au aparatura...!?...si niciodata nu am stiut sau sa fiu informat "sa-mi sara in ochi"componenta radioamatorilor care reprezinta yo...si va rog sa nu ma injurati in gand pt parerea mea.73!!

  • Postat de Cristi la data de 2008-07-14 18:39:05 (ora Romaniei)
  • OK. Sunt de acord cu calculul dumneavoastra. 1200 anul asta, 1200 anul viitor inseamna ceva. Am mai spus-o si o repet. Sunt oameni care isi pun timpul la dispozitie neconditionat pentru YR0HQ. Macar prin aceasta ii putem ajuta. Dar cum ati spus dumneavoastra 100, nu 200 de statii noi daca lucreaza de 4 ori nu de 12 ori inseamna 400 ori 441 parca spuneati...alta e socoteala. Poate pe viitor echipa va putea asigura niste statii vanator locale. Nu ma intelegeti gresit. Eu sunt din Botosani si nu intotdeauna pot auzi/lucra in toate benzile. Daca ne-am putea organiza sa lucram in toate benzile...100x6 (nu 12)fac 600 x 441=264600. Repet sunt doar calcule strict matematice. Oricum tot respectul pentru cei care si-au dat timpul lor liber lucrului in YR0HQ.

  • Postat de Berni la data de 2008-07-15 17:28:01 (ora Romaniei)
  • Exista multe metode de a creste punctajul. Exemplu: deplasarea unei echipe / operator intr-o tara DXCC rara si lucrul preferential cu statia HQ dorita. Entitatea DXCC nu trebuie sa fie neaparat situata in pacific, avem destule raritati in Europa / Asia / Africa ( 3A, T7, HB0, A4, CN etc ). Sau prietenii din W / VE ar putea activa o insulita din Caraibe. 73.

  • Postat de Berni la data de 2008-07-15 17:41:52 (ora Romaniei)
  • Scuze ! Metoda de mai sus nu functioneaza la campionatul IARU. 73.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact