hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ar fi sa puneti laolalta toate cheltuielile investite in activitatea de radioamator cam la ce suma s-ar ridica acestea, cu aproximatie (echivalate in dolari americani)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 26-mai-2008 si s-a incheiat la 9-iunie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Niculescu Virgiliu la data de 2008-05-26 17:02:18 (ora Romaniei)
  • in ce-i peste 50 de ani de radioamatorism,depasesc suma de 10.000 dolari USA,
    73,
    Toto

  • Postat de Kiss Vasile la data de 2008-05-27 14:18:23 (ora Romaniei)
  • Pasiunea si viciul se plateste,!Nu suma investita conteaza,cunoscand oameni{Colegi de Pasiune)care au investit sume fabuloase in pasiune,si totusi nu au nici o satisfactie,iar altul NU a investit nimic si totusi pasionat de copil lucreaza ca un sclav (cu indicativul altuia).!

  • Postat de ??? la data de 2008-05-27 14:50:14 (ora Romaniei)
  • pt. Vasile Ce-l opreste pe respectivul sa-si ia indicativ propriu ? Examenul nu cred ca constituie o problema. Multi dintre noi s-au jucat de-a pirateria radio dar pana la urma au dat examen si si-au luat indicativ. Un echipament minimal nu costa cine stie ce. La mana a doua gasesti transceivere bune incepand de la 300 EUR. Iar antena nu trebuie sa fie neaparat industriala.
    73

  • Postat de Alex la data de 2008-05-27 21:13:35 (ora Romaniei)
  • 300Eu? Pai... eu cam atat am investit per total, in tot echipamentul meu. Ce-a mai scumpa "piesa" ne costandu-ma decat 100$ (evident, la mana a 2-a) :))
    Antena mea preferata de ukw ma costat 0 (zero) antena de HF ma costat 5 lei (de ma supermarket, am luat sarma pt intins rufe, excelenta!) si pot contiuna tot asa.
    Poate, cel mai frumos, e ca receptia pe HF, acum multa vreme, mi-am asigurat-o cu doar cateva finale cu lichid, sa nu ajunga la fier vechi.
    73 si mny QSO's

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2008-05-27 23:10:57 (ora Romaniei)
  • Nu este usor de calculat , cand nu era $ , era o suma , apoi cand a aparut Euro la inceput era la un moment dat echivalent cu $ , in timp am facut plati si in lei , apoi Euro a crescut foarte mult , dar am reusit sa estimez o suma . 73 , DAn yo3gh

  • Postat de Tony la data de 2008-05-28 09:57:25 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul a fost si este o pasiune foarte costisitoare!Nu ai nevoie doar de Transceiver,iti trebuie si accesorii la acesta(incepand cu antena si terminand cu priza de pamant)...Cred ca intra in pret inclusiv biroul pe care sta aparatura radio...,de fapt cam tot ce serveste acestui Hobby...

  • Postat de Hobby ,sport ,rezonabil la data de 2008-05-29 13:36:48 (ora Romaniei)
  • sa fim seriosi!! intreaba pe cei cu echitatia,iahting, parapanta, motociclism,raliuri auto etc...Daca ai spatiu pt antene (adica nu trebuie sa cumperi pamant,!!) eu zic ca pentru categoria 200-250 Dxcc sunt suficienti intre 500- 3000 Euro. Asta daca nu vrei sa te dai mare, sa anunti in banda ca iar ti-ai schimbat TRX sau sa le schimbi ca pe pantofi , la sezon si costum. Se mai aud astfel de comentarii sa cazi jos de pe scaun" Ce nasol se aude AICOMU asta PRO3, cred ca trebe sa iau ceva mai de Doamne ajuta !!"

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2008-05-30 12:03:50 (ora Romaniei)
  • Sincer sa fiu nu am vrut sa comentez dar am citit niste pareri, care m-au provoct cat costa? f. mult, atat de mult cata valoare are acesta pasiune pentru sufletul nostru .As putea sa scriu mult apropo de cat costa radioamatorismul dar pe cine intereseaza! sa fim sanatosi si sa ne bucuram in continuoare de marea si neinteleasa noastra pasiune.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2008-05-30 16:50:55 (ora Romaniei)
  • Dolari americani ? Pai cand eram adolescent si m-a prins flama cu radioul, era politica de stat ura salbatica impotriva dolarului si a tot ce era legat de el ! Si acum mi-e frica ! Tinerii trebuie sa stie ce a fost. Dar se cam tace ! Nu am cheltuit bani multi. Prietenii de suflet m-au ajutat mult, stiindu-mi pasiunea. Dar daca este sa tinem cont de expresia de pe meleagurile dolarului, ca timpul inseamna bani, atunci la cat timp am consumat, trebuia sa votez la ultima rubrica. Daca pasiunea ar fi fost sa construiesc o casa, acum as fi avut o vila de toata frumusetea ! Dar cred ca am fost mai fericit ! 73 !

  • Postat de Cristi la data de 2008-06-06 21:48:04 (ora Romaniei)
  • Foarte interesanta intrebarea. Sau poate raspunsul numai... Doar pentru sine...
    Satisfactia succeselor copiilor pregatiti de-a lungul a 24 ani a biruit efortul dus dincolo de limita normalului.
    Pot pune in balanta ce am cheltuit pentru aceste rezultate? 24 de ani din viata, o casnicie, o locuinta, sanatate si consum nervos, joburi suplimentare, cheltuieli financiare de peste 80.000 euro doar in ultimii 15 ani. Pentru ce? Concursuri organizate, deplasari la concursuri, echipament pentru telegrafie viteza pentru sportivii proprii (mai bine de jumatate din lotul national al Romaniei), sustinerea si stimularea acestor sportivi - prea putin fata de cit merita munca lor - si multe altele... Fara a socoti si relatiile stricate datorita insistentelor pentru sponsorizarea telegrafistilor.
    Cred ca premiile acordate de ANS pentru rezultate acopera 5% din cheltuieli.
    Beneficii?
    Am avut placerea sa transmit multor generatii de copii pasiunea pe care acum 35 de ani am primit-o de la YO8AMT, Domnul ing. Leonte Ioan. Pasiune care mai apoi s-a transformat in profesie.
    Doi Campioni Mondiali - YO8TIV si YO8TBA - doi Campioni Europeni - YO8SIH si YO8TBA - multi Campioni Nationali si multe locuri I pe echipe la Concursul National de Telegrafie Viteza organizat de Ministerul Educatiei si la alte concursuri. Un club sportiv de drept privat care in ultimii ani a mai sustinut aceasta activitate.
    Se pot spune mult mai multe din ISTORIA TELEGRAFIEI VITEZA DIN ULTIMII ANI.
    Asa cum am afirmat si in Adunarea Generala din mai 2008, AM AJUNS DINCOLO DE FUNDUL SACULUI!!!
    Sint convins ca asta nu intereseaza pe nimeni, pentru ca nimeni nu m-a obligat sa fac toate acestea. As fi dispus sa impartasesc din secretul performantei in acest sport si altor generatii, dar AM NEVOIE DE SUSTINERE!!!:
    1.Concurs National anual sustinut financiar de Ministerul Educatiei;
    2.Recunoasterea medaliilor obtinute de sportivi la competitiile Mondiale si Europene si premierea acestora de catre A.N.S. prin revizuirea criteriilor discriminatorii de acordare a premiilor. (Campionul Mondial roman ANDREI BIDIRLIU - YO8TBA - NU A PRIMIT NICI UN LEU PREMIERE DE LA STATUL ROMAN!!!;
    3. Finalizarea dosarelor de clasificare sportiva de catre secretariatul F.R.R. sau ccomisia de specialitate din C.A. si depunerea documentatiei corespunzatoare la A.N.S. (activitate trenata din 2005-2006).
    Acestea, pentru UN NOU INCEPUT!!!
    73/GL FM YO8RCP

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact