hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca in benzile WARC (30, 17 si 12 metri) ar trebui sa fie permisa desfasurarea concursurilor de radioamatori?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-aprilie-2008 si s-a incheiat la 28-aprilie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (40)  

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2008-04-21 12:56:10 (ora Romaniei)
  • Ciudata intrebare atunci cand nici in benzile clasice nu se inghesuie radioamatorii apropo de concursuri ca o sugestie pentru un sondaj ar fi urmatoarea intrebare: de ce slaba participare in concursuri interne si internationale a radioamatorilor YO.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-04-21 15:25:53 (ora Romaniei)
  • Cred ca nu e cazul. Si asa in aproape toate weekend-urile benzile "normale" sint ocupate de concursuri si ne-competitorii nu mai au loc sa faca un qso, doua. Radioamatorism nu inseamna doar concursuri si macar benzile warc ar trebui rezervate pentru qso-uri obisnuite.

  • Postat de SWL la data de 2008-04-21 20:07:26 (ora Romaniei)
  • Cred ca este bine ca benzile WARC sa nu gazduiasca concursuri.S-ar putea asigura astfel acea biodiversitate.Cei care doresc concurs ,au concurs (mai mare sau mai mic), cei care vor sa faca QSO-uri , au la dispozitie, fara a fi deranjati,3 benzi, binisor distribuite in spectru.Am observat acest lucru si la unele statii DX, nu toate participa automat la concursuri.In acest fel si reduce si QRM-ul din benzile de concurs.Situatiile cind exista concurs si simultan, statie DX ce nu participa la concurs sunt cele mai neplacute.

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-04-22 08:11:13 (ora Romaniei)
  • Am votat NU. Participantii la concursuri nu prea respecta regulamentele de radiocomunicatii si din cauza aceasta, atunci cand sunt concursuri, nu prea se poate desfasura altfel de trafic radio. In aproape fiecare weekend se desfasoara concursuri si neparticipantii la concursuri sunt privati de benzile de radioamatori clasice pe perioadele acestor concursuri refugiindu-se pe benzile WARC. Nu agreez concursurile care se desfasoara simultan pe mai multe benzi si/sau pe mai multe moduri de lucru! Va place sau nu va place, asta este parerea mea la aceasta data care nu este exclus sa se schimbe odata cu trecerea timpului. Good lock in the contest!

  • Postat de Duda la data de 2008-04-22 10:03:48 (ora Romaniei)
  • Concursurile ar trebui mutate in benzile WARC,sa nu ne mai streseze in week-end-uri...Concursurile nu servesc la nimic,...sunt doar pierdere de timp!

  • Postat de George la data de 2008-04-22 12:43:20 (ora Romaniei)
  • Daca nu servesc la nimic concursurile,atunci discutiile interminabile in care se abordeaza si teme extra radioamatoricesti inclusiv politica nu sunt pierdere de timp?!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-04-22 13:28:13 (ora Romaniei)
  • Initial as fi dorit sa lamuresc pe "Duda" dar....mi am dat seama ca "pierdere de timp". Ori ce moneda are doua fete. Cu toate astea respect parerea domniei sale dar am adus aminte de o intamplare...la un contest de pe munti un cioban ne a intrebat cat castigam din aceste indeletniciri....am zis ca nimic. Apoi dupa ce a aflat ca suntem de diferite meserii - strungari - electricieni - contabili etc.ne a intrebat daca printre noi sunt si politicieni. Raspunsul a fost: nu bade pentru ca pe ei nu le duce mintea!...73

  • Postat de Kiss Vasile la data de 2008-04-22 14:42:21 (ora Romaniei)
  • Din "palavregeli"poti invata ceva,sau tragi concluzii.Din "concurs"poti trage o singura concluzie: Cine cu ce putere depaseste puterea admis de Lege.....73'

  • Postat de SWL la data de 2008-04-22 15:54:01 (ora Romaniei)
  • Din comentariul de mai sus trag concluzia ca ocupantul locului I la un concurs are puterea cea mai mare,iar ultimul loc puterea cea mai mica.Atunci nu e mai simplu sa trimitem o fisa de masuratori putere input/output ?? E mai simplu sa trimiti o fisa de masuratoare putere ,chiar certificata de firma autorizata si sa ma culc sa recuperez cele 24-36-48 ore de nesomn !! Eu cred cu tarie ca ORICE concurs ( chiar si o mica manareala YO) este mai mult decat un concurs de puteri.

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-04-22 16:55:10 (ora Romaniei)
  • Desi pasiunea mea este axata pe constructii, nu am neglijat nici concursurile (nu foarte multe, cca 100), mai ales in tinerete (cu indicativul YO7BKM sau de la YO7KFV pe care am intemeiat-o eu), cu rezultate care ma satisfaceu. Acum am statia departe, la resdinta de la tara unde ajung rar, concursurile noastre de scurta durata, convenabile ca localizare in timp, au loc lunea, cand sunt la servici. Rareori, cand sunt sambata la resedinta, multe concursuri internationale ma impiedica sa fac un trafic normal. Nu pot ajunge acolo de ex. la ora 10 si aproape imediat sa intru intr-un concurs lung, mai sunt si alte lucrari de facut. De aceea consider ca o rezervare de benzi exclusiv traficului si alte benzi concursurilor este binevenita, mai ales ca nu difera substantial conditile de propagare (30 m fata de 40 m, 12 si 17 m fata de 14 m) si, daca parerea noastra conteaza, ar fi bine sa fie inregistrata si sustinuta pana la adoptare, ca picatura chinezeasca. De aceea am votat "nu", fara a fi impotriva concursurilor. Nu inteleg manifestarile xenofobe (rasiste sau pe aproape) ale Dudei (nu cumva a mai samnat si saptamana trecuta cu "EU"?) in fata evidentei clare a interesului pentru concursuri. In plus contravine Codului Radioamatorului initiat de Paul Segal, art. 4: "The Amateur is Friendly...cooperation and consideration for the interests of others...". 73! si Sarbatori Fericite! Tavi

  • Postat de Alta Duda la data de 2008-04-22 21:03:44 (ora Romaniei)
  • Un concurs ca sa fie echitabil, ar trebui, ca fiecare participant la acel concurs sa utilizeze acelas tip de antena,acelasi tip de transceiver si aceias putere la emisie!In concursurile din ziua de azi castiga doar cei care au privilegii!(Locatie OK fara poluare RF,Antene de ultima generatie si foarte scumpe,Transceivere de ultima generatie si foarte scumpe...)Intr-un concurs nu valoarea umana primeaza ci conditiile sale financiare!73!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-04-22 22:59:20 (ora Romaniei)
  • pentru "Alta Duda". Nu cred ca ai dreptate. Concursurile nu sint "Cintarea Romaniei". Fiecare cu ce poate. Nici la Formula 1 nu se concureaza cu aceleasi masini. Fiecare echipa si-o face cum poate mai bine. Exemplele pot continua la infinit. "Privilegiatii" si-au dat banii proprii pe statii si antene, nu le-au primit de la stat in urma unor tombole incorecte (nu fac parte dintre ei, din pacate, de-aia imi permit sa-i apar cu niscaiva obiectivitate). Chiar daca s-ar putea face cum vrei tu, cum crezi ca s-ar putea "implementa" cerintele egalitariste pe care le sugerezi ? Cite un arbitru de fiecare concurent, care sa stea in spatele lui si sa urmareasca sa lucreze cu acelas tip de statie,putere si antena ca toti ceilalti ? Nici la nivel de oras n-ar mwerge, darmite la nivel mondial. (la baschet se se cere ca toti jucatorii sa fie la fel de inalti ?)

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-04-23 07:25:49 (ora Romaniei)
  • Se vede ca Duda, Alta Duda sau cum s-o fi mai chemand sufera de nostalgia egalitarismului de pe vremuri si se simte foarte frustat de acest lucru. Nimeni nu-l impiedica sa aleaga tipul de competitie sau categoria de participare la care este cel mai pregatit, dar este mai simplu de cartit. Pentru toti cu numele de Gheorghe sau provenite din acesta, LA MULTI ANI! 73 de YO4BKM!

  • Postat de Al treilea DUDA la data de 2008-04-23 11:16:47 (ora Romaniei)
  • Pentru NONI!
    Dar pentru arbitru cine garanteaza ca este cinstit?
    Poate pentru o sticla de .... tzuica "inchide" ochii si nu vede ca lucrez cu ACOM 2000, sau cu ceva rusesc de 20 KW! HI! HI!

  • Postat de Vasile Nicola la data de 2008-04-23 13:55:58 (ora Romaniei)
  • Nimeni nu mai poate avea incredere in nimeni ?? Trist dar adevarat ?! NU CRED. Sunt inca destui oameni in care putem avea incredere. Si mai ales cu care putem sa ne petrecem placut timpul. La multi ani de ziua voastra pentru voi Gheorghe, George, Ghita, etc. Sarbatori fericite pentru toti ! Vasile

  • Postat de A 4-a Duda la data de 2008-04-23 14:21:27 (ora Romaniei)
  • Primele locuri intr-un concurs nu atesta ca acel castigator este si foarte bun!Sunt o gramada cei care sunt cu adevarat buni sau foarte buni dar pe care concursurile nu ii intereseaza...

  • Postat de pro Contest la data de 2008-04-23 15:22:56 (ora Romaniei)
  • Daca un operator este mediocru nu va reusi nici cu o dotare de exceptie ( transceiver modern, kW, beam-uri ) sa sa claseze pe primele trei locuri.
    Desigur ca au existat cazuri ( concursuri cw ) in care a lucrat alt operator decat cel declarat si concursul a fost castigat de cineva care poate nici nu stie telegrafie dar asemenea cazuri sunt rare.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-04-23 15:48:41 (ora Romaniei)
  • Pentru "pro Contest": Nu stiu cat de rare sunt asemenea cazuri, in orice caz am cunostinta de unul. A lucrat o intreaga echipa pe indicativul unui individual, care a devenit astfel Campion international al Romaniei, fara sa stie telegrafie nici cat un incepator. FRR nu a dorit sa miste nici macar un deget pentru investigarea fraudei.

  • Postat de Florin la data de 2008-04-23 17:18:57 (ora Romaniei)
  • S-a divagat mult de la subiect. Nu se intreba de "conditiile de organizare a concursurilor".
    Revin cu - Nu Sunt si asa prea multe.
    Si inca ceva. Nu confundati concursurile internationale cu cele din "loco".

  • Postat de Cristi la data de 2008-04-24 08:33:54 (ora Romaniei)
  • Unul din farmecele RA este lucrul in concursuri. Nu neaparat castigarea lor ci reintalnirea cu amici pe care nu ii recunosti decat dupa stilul de manipulare sau timbrul vocal. La orice concurs daca vrei sa-l castigi trebuie sa te pregatesti temeinic. In orice domeniu de concurs s-a ajuns cu pregatirile la un inalt nivel de profesionalism. A ramas in concursurile noastre o anumita frumusete. Indiferent de dotarea tehnica, de rezultatele obtinute, este placerea unei noi tari, a unui indicativ exotic. E pacat sa o pierdem. De noi depinde.

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-04-24 18:45:32 (ora Romaniei)
  • Este grav, chiar periculos ca pe forum se permit atacuri calomnioase (adica fara acoperire faptica). Eu stiu ca orice afirmatie atrage raspunderea asupra continutului ei. Cine isi asuma raspunderea pentru afirnatia anonima referitoare la mituirea arbitrilor cu o sticla de tuica? Prin permisiunea acordata de a apare orice sub masca anonimatului, admistratorii radioamator.ro isi asuma in mod implicit raspunderea acestei calomnii (deoarece nu poate fi altceva fara dovezi concrete) precum si a altora, vezi afirmatia cu privire la eclipsarea valorii (sportive, profesionale) umane de catre valoarea financiara. Probabil ca Duda de ordinul "n" se considera printre acei buni si foarte buni care sunt impiedicati sa ocupe locuri fruntase si de aceea nu il intereseaza concursurile, dupa cum singur spune. Sa ne arate cine este, sa ne convinga. Eu unul sunt indignat sa se arunce asemenea caracterizari peste o intreaga colectivitate de catre un cineva care nici macar curajul raspunderii nu il are. Si procedand astfel, adica fara a arata neghina din grau, nici nu se poate face nimic pentru asanarea starii morale in care ne aflam ca urmare a cazurilor individuale care, din pacate, exista. Si revin iar, cu insistenta: prin permisiunea de a se profera atacuri anonime, administratorii radioamator.ro poarta raspunderea pentru orice lezare prin calomnie chiar si a unei singure persoane. Si nu rezista nici motivarea care invoca libertatea de opinie, nicaieri nu este legalizata libertatea la calomnie. Pacat. Sa (mai) auzim (si) bine! Fie ca Lumina apropiatei Invieri sa ne aduca pacea in suflet, de care avem mare nevoie. 73 de Tavi!

  • Postat de al treilea DUDA la data de 2008-04-24 19:27:26 (ora Romaniei)
  • Nu am spus ca arbitriiau primit o .....
    Dar cine garanteaza ca nu vor primii, daca vin la miner acasa sa ma "urmareasca"!
    Nu am calomniat pe nimeni!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-04-24 21:14:17 (ora Romaniei)
  • Subscriu la observatiile lui Tavi YO4BKM. Cer administratorului site-ului, interzicerea intrarii pe acest site a celor care se ascund in spatele unor pseudonime. Libertatea de opinie este deschisa celor care au curajul sa-si asume responsabilitatea celor afirmate. Reamintesc celor care au uitat, ca asemenea anonimilor de pe acest site erau si cei care ne reclamau pe la securitate inainte de 1989, ascunzandu-se in spatele unor nume fictive.

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-04-24 22:58:16 (ora Romaniei)
  • Ar fi comic daca nu ar fi dureros. Anonimii trec cu maiestrie de la registrul calomniei in registrul opus, cel al unui inocent sindrom al drobului de sare descris de Creanga in "Prostia omeneasca" si devin ... binefacatori, dar in stilul aratat de Vasile YO6EX caruia ii multumesc pentru precizari.

  • Postat de unul la data de 2008-04-25 08:59:51 (ora Romaniei)
  • De ce va este frica de anonimi?Pentru ca au curajul sa spuna lucrurilor pe nume?Pe nici un forum public din toata lumea nu este obligatoriu sa iti declini identitatea!priviti si alte forumuri din orice alt domeniu si o sa observati ca majoritatea sunt anonimi...este o lege a internetului!

  • Postat de ,,, la data de 2008-04-25 09:36:28 (ora Romaniei)
  • ca de obicei, tiganeala balcanica,ti si scarba sa mai treci pe aici,tot altii sant de vina,noi nu d-le,noi santem cinstiti.santeti niste primitivi ,si frustrati.....

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-04-25 16:29:10 (ora Romaniei)
  • Pentru "unul" care scrie in 25-04-2008 ora 08:59:51. In primul rand eu ma adresez deschis, nu ascuns dupa anonimat si nu consider curaj spusul lucrurilor sub anonimat deoarece astfel de lucruri nu au nici o legitimitate. In al doilea rand nu mi-e teama de anonimi, de unde ai scos si nazbatia asta, am aratat eu acest lucru? Rezulta din "legile internetului" care nu au nici un legiuitor, deci sunt nule? Se poate trai oare intr-o lume fara legi? Chiar si animalele au legile lor. "Straine sunt de cainii ciobanesti/ Muscatul pe la spate, guduratul/ Facutul sluj, taratul, tremuratul/ Si multe alte pacate ... omenesti!" (Citare din memorie, dupa autor pe care l-am uitat si-l rog sa ma ierte pentru acest lucru, am retinut doar catrenul) Nu mi-e teama de anonimi, imi produc doar sila. Din ce in ce mai putini isi mai amintesc de suferintele declansate la noi de anonimi acum 20---50 de ani in urma, ne paste pericolul sa nu mai creada nimeni ca "nevinovatii" anonimi au curmat vieti, tinereti, destine, fericiri, personal am simtit pe viu epoca de glorie a anonimilor. Si pe atunci se credea ca este un act de curaj, de patriotism etc. Mai stie cineva ca in China anilor '70 existau cutii publice de denunturi (gen cutii de scrisori) unde se depuneau, pe formulare tipizate aflate teanc pe cutii, denunturi de oricine contra oricui, inclusiv de copii contra parintilor si erau oficial luate in seama (dar radioamatori erau in China?)? Acum avem forumuri publice, sarcina este mult usurata! Dar depinde si de cine administreaza forumul.

  • Postat de GEORGE la data de 2008-04-25 17:29:30 (ora Romaniei)
  • Incet,incet opiniile exprimate,nu au nici o legatura cu tema sondajului!
    PASTE FERICIT tuturor,indiferent ca sunt "dude","unul sau altul"!
    73!

  • Postat de SWL la data de 2008-04-25 17:46:57 (ora Romaniei)
  • Am impresia ca se cauta acreditarea ideii ca doar cei care semneaza stiu cum stau lucrurile si mai ales au dreptate.Unii n-au , altii au !! Pina la urma viata demonstreaza mai devreme sau mai tarziu cine are dreptate.Cum sa ma convinga pe mine cineva care semneaza apasat de fiecare data si sustine ca repetoarele din YO ar trebui sa nu aiba minima protectie la semnale nedorite,cind practica demonstreaza ca sistemul aproape s-a generalizat,tonurile de apel fiind luate in seama si de fabricanti.Sigur ca ma convinge si il sustin pe cel care semneaza si spune ca nu-i place ca nu se prezinta situatia financiara a FRR.O privire la intamplare pe Internet, sa zicem la tari apropiate (Slovenia din fosta YU), pe revista federatiei slovene CQ ZRS din aprile 2005 )apare pe 2 pagini "FINANCNO POROCILO ZRS ZA LETO 2004 I FINANCNI NACRT 2005", adica mai pe romaneste "ce-am cheltuit in 2004 si ce vrem sa facem in 2005".A facut cineva mai sus "glumitza" cu rachiul la arbitrii si n-a semnat-o !! Dar cind se intruneste CA si abureste o tara intreaga cu formulari de genul "invalidare de rezultate si anularea de Campionat US " fiindca nu a iesit cine trebuia atunci e bine, e cu semnatura .La alta sedinta se demonstreaza cu GPS-ul ca o camera din cabana e intr-un careu si cealalta e in alt careu !!???!? Vehementa unora de a se introduce obligativitatea semnaturii vine doar din dorinta de a stii "cine nu-i cu noi, e impotriva noastra ".Dupa introducerea obligativitatii logarii, pagina va deveni aproape moarta. Uitati-va la rubrica "FORUM "!! Din 22.09 2006 pina in 23.04.2008 are doar 10 pagini,se vede scaderea de interes si invartitul in jurul cozii.Am citit cu atentie atat comentarii semnate cat si nesemnate pe acest site.Nu e vorba de China , politica etc,delatiuni etc..dar nu-mi place sa murdaresc la comanda pe altii,nu-mi place sa fiu murdarit gratis si nu-mi place sa fiu luat de prost , ca si cum n-as avea ochi, urechi si eventual cap.Totusi , este VINEREA MARE si ar trebui sa avem ganduri de pocainta si iertare catre aproape !! Un Paste fericit tuturor ! (adica si celor care semneaza si celor care nu semneaza Hi !!)

  • Postat de pro Contest la data de 2008-04-25 18:28:15 (ora Romaniei)
  • Anonimatul are avantajele lui. Daca administratorul va introduce obligativitatea 'semnaturii' ma tem ca va reveni renumitul spirit de turma ! E ca si la voturile 'deschise' din parlament / senat cand fiecare se uita la vecin cu cine voteaza. HI.
    Prefer votul secret. 73.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-04-25 18:30:01 (ora Romaniei)
  • REGULILE CBSNews PRIVIND COMENTARIILE SUB ARTICOLE (Extras)
    Cei care doresc sa posteze comentarii pe CBSNews.com trebuie sa respecte regulile noastre. Stim ca nu toate forumurile au fixate astfel de reguli, dar ele exista pe forumul nostru. Avem la dispozitie un limbaj legal, care este engleza. Textul nu trebuie sa contina pamflete, barfe, minciuni, injuraturi, cuvinte folosite de tanara generatie pe care multi nu le considera injuraturi, dar pe care noi le consideram ca fiind injuraturi, insulte la adresa unor grupuri sau persoane individuale, epitete jignitoare, bigoterie religioasa, amenintari de orice fel, umor de WC, comparatii cu Hitler, Stalin sau Pol Pot etc. Ne asteptam la dezbateri infierbantate, dar comentariile trebuie sa ramana politicoase si civilizate. Consideram forumul un spatiu public, asa ca purtati-va si scrieti in consecinta. CBS isi rezerva dreptul de a sterge postarile care consideram ca incalca oricare dintre aceste reguli sau spiritul acestora, de asemenea ne rezervam dreptul de a interzice accesul unor persoane la postarea de comentarii. Folosim programe de filtrare a limbajului pentru a bloca postarea anumitor cuvinte, dar vom folosi si interventia manuala in acest scop. Cerem tuturor, fara exceptie, sa furnizeze adrese de e-mail reale.

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2008-04-25 21:13:57 (ora Romaniei)
  • Cred ca sunt concursuri, mai ales cele de mai mult de 24 de ore, care ar fi avantajate...
    Pentru concursurile de 2 ore cred ca ar trebui alesa frecventa in functie de ora si propagarea pe o singura banda, nu numai cea de 80m, participarea este relativ redusa, trebuie evitata congestia cu alte concursuri sau ore de trafic intens.
    In rest numai bine, sarbatori fericite, multe dx si 73! de yo8rac!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2008-04-26 09:15:51 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca s-ar mai face ceva bun daca si benzile noi le-am folosi sambata si duminica in Concurs. Lasate libere, vor fi ideale pentru traficul celor care nu lucreaza in concurs si sunt la "iarba verde". Asa toata lumea va fi multumita: Cei din concurs nu mai sunt deranjati de vorbareti, iar vorbaretii pot lucra linistiti in aceste benzi fara a fi deranjati de KW celor din concurs. Eu cu un IC 703 de 10 W, un acumulator de 12V / 4 Ah si o antena verticala cu trapuri pot lucra toata europa in 17. Asa ca e bine. In rest, un PASTE FERICIT tuturor radioamatorilor romani si straini care striu romaneste, precum si tuturor SWL-istilor care ne asculta. Cu stima si respect, CEZAR.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-04-26 10:55:57 (ora Romaniei)
  • Pentru SWL. Minima decenta te obliga sa-ti semnezi "in clar" opiniile. Altfel miroase a lasitate. Ok, ai o parere. De ce te ascunzi daca nu ti-e rusine cu ea ? Din nou ok, se spun prostii si minciuni chiar si "oficial". Dar sint semnate. Stii cine le-a spus si ca cineva si le asuma. Pseudonimul e pentru cacaciosi, sa ma scuzi. Cei cu coloana vertebrala semneaza. E altceva, nu injuri de dupa colt. Cit priveste rubrica Forum, e alta discutie. Uite, aici se pare ca lumea abia asteapta un subiect incitant, ca sa mai scrie si "off topic", cum spun forumistii. Deci exista interes. Modelul de forum existent pe site-ul asta e descurajant. Nu e cea mai buna varianta. E mai la indemina sa ai toate opiniile la gramada, pe aceeasi pagina, cum e aici, decit sa intri din casuta in casuta. Sansele de a fi citit sint mult mai mici. Cred ca un forum mai "deschis" ar muta acolo dezbaterile noastre de aici. Vezi forumurile ziarelor sau posturilor tv. Modelele "calde" au trecere mult mai mare decit cele "albastre". Chiar asa, poate incearca admin-ul Ciprian sa instaleze un alt model de forum (poate Drupal) pe care sa "birfim" fara sa incarcam sondajele cu opinii colaterale si care sa fie placut ochiului. In fine, eu imi voi semna postarile, chiar cind spun prostii. Nesemnate valoreaza cit o ceapa degerata. Chiar mai putin.

  • Postat de Vasile la data de 2008-04-26 11:52:05 (ora Romaniei)
  • Chiar asa. De acord 100% Vasile






  • Postat de Lari la data de 2008-04-26 22:40:12 (ora Romaniei)
  • Este pacat ca in ajunul Sfintelor Sarbatori Pascale ajungem.........,,sa ne balacarim''...........cum scria un coleg mai sus.Dar ar fi indicat sa tinem cont de opiniile tuturor colegilor hami.HRISTOS A INVIAT !
    Cu deosebita consideratie pentru colegii radioamatori,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2008-04-27 13:31:58 (ora Romaniei)
  • Unde dai si unde crapa! Cred ca benzile WARC trebuie lasate libere. Dar, parerile noastre nu conteaza, acest sondaj fiind doar un bun prilej de a incerca "convertiri" la "opinia mea"! Brava!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-04-27 14:18:51 (ora Romaniei)
  • «Benzile WARC sunt trei portiuni de frecventa folosite de radioamatori. Ele consta din banda de 30 metri (10.100–10.150 MHz), banda de 17 metri (18.068-18.168 MHz) si banda de 12 metri (24.890-24.990 MHz). Au fost numite astfel dupa World Administrative Radio Conference, care in 1979 a alocat si aceste benzi pentru uzul radioamatorilor. Ele au inceput sa fie folosite la inceputul anilor ’80. Datorita largimii lor relativ reduse, de 100 kHz sau mai putin, exista un fel de Gentlemen’s agreement (conventie nelegalizata sau nelegiferata, dar cvasi-unanim acceptata si aplicata – nota trad.), care prevede ca benzile WARC nu pot fi folosite pentru concursuri.» (Wikipedia the Free Encyclopedia). Intrebarea saptamanii a fost pur ipotetica («ar trebui sa fie permisa»), dar parerile noastre contrare respectivului Gentlemen’s agreement ar trebui foarte convingator si solid argumentate pentru a putea determina «convertirea» comunitatii radioamatorilor la abandonarea ei.

  • Postat de Nelutiu la data de 2008-04-27 18:27:36 (ora Romaniei)
  • Benzile WARC, deoarece pentru noi sunt de notorietate recenta ,s-ar putea utiliza pentru unele concursuri(cu respectarea legistlatiei) ,iar doritorii de DX-uri , pot face noapte alba ,pe ,,batranele benzi''.Sarbatori pascale cu sanatate ,bucurii ,succese!73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-04-27 18:51:47 (ora Romaniei)
  • Intrebare pentru YO8RXK: In cazul organizarii unui concurs intern YO in 18 MHz, cam cate statii YO crezi ca vor putea fi lucrate? TKS.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact