hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o antena care sa se acordeze in banda de 160 de metri?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-ianuarie-2008 si s-a incheiat la 4-februarie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Ovidiu la data de 2008-01-28 11:07:33 (ora Romaniei)
  • Am o delta loop de 80m, care printr-un artificiu poate fi "trasa" in 160m!!!!
    Am avut si un inv. V, dar din care momentan nu mai am decat o jumatate, jumatatea cealalta a disparut (HI!)!!!!
    Din pacate nu am nimic pentru receptie, asa ca ... totusi am votat 1!
    73 Ovidiu

  • Postat de george la data de 2008-01-28 12:41:28 (ora Romaniei)
  • Am un dipol de sarma "All Band Doublet MFJ-1777" pentru 6-160 metrii pe care il folosesc cu un acordor de antena manual ATR-30 de Ameritron (tot MFJ). Coborarea este cu scarita (ladder line) de 450 Ohmi. Pentru 80 si 160 metrii este recomandat legarea impreuna a capetelor inferioare a celor doua sarme a scaritei si folosirea antenei ca un vertical de tip Marconi, sarmele dipolului formeaza doar o capacitate. Am si 7 radiale lungi de 50-80 metrii fiecare, unele ingropate, altele inaltate deasupra pamantului, intortocheate prin curtea care nu este prea mare. Cu 6-700 Watti ies bine dar din cauza QRNului receptia este grea dar cu perseverenta merge.

  • Postat de Cristian Stan la data de 2008-01-29 09:39:27 (ora Romaniei)
  • Desi am acoperit cu antene tot ceea ce poate lucra oricare din aparatele de pe masa, in 160 M doar o singura locatie din portabil-Sotanga,DB poate suporta amplasarea unei antene corespunzatoare.Daca la alte benzi mai poti jongla cu transmatch-uri bucatile de sarma , aici in 160M trebuie sa te pliezi pe strictetile impuse de conditiile specifice benzii.E o banda frumoasa, mai degraba de iarna,dar daca esti un impatimit al benzii nimic nu-ti sta in cale.Asa ca, desi nu sunt un fan, ma pregatesc acum sa acord un long de 100M printe blocuri cu un AH-4 de-abia achizitionat.De votat am votat cinstit ca nu am ,dar nici ca nu ma las.
    Bravo celor care pot si isi mai si fac visul posibil.Mai ales ca orice banda de pe tcvr trebuie utilizata si daca se paote la maxim, cand conditiile o impun.

    73 de Cristi

  • Postat de Kiss Vasile la data de 2008-01-30 14:37:54 (ora Romaniei)
  • Antena pentru 136KHz se acordeaza perfect pentru 160m,unda reflectata este de 1:1.2.Orientarea fiind pe directia N-S,receptia este mai buna pe E-W.,merge si Japonia cand este propagare.
    73'Vasile

  • Postat de Fatol Alexandru la data de 2008-01-30 17:11:03 (ora Romaniei)
  • Am in dotare un dipol 20.20 dupa yo3-7-DZ{asa se potriveste la mine ,1/2pe bloc si 1/2 este ancorata de hornul unni binevoitor de peste drum,hi 1}Intre ant. si FT 857 folosesc un adaptor HM cu L variabila.Sunt multumit de rezultate{chiar daca 'pacalesc'FT-ul}In CQ160-2008 am fost auzit in KE 8,nu amperfectat legatura din cauza vacarmului care sa creat acolo.Cu stima si respect , Alex,73's din Cluj-Napoca.

  • Postat de TAUSANU IORDAN la data de 2008-01-30 20:37:20 (ora Romaniei)
  • Am lucrat in aceasta banda in maritim mobil in 1996 din oceanul Indian rada Colombo(4S7).Cu 500w,statie sailor,am fost auzit peste tot.Antena folosita un long de 4om intre catrge.Acum am numai swl.Astept caldura sa pot instala o antena chiar si pina la vecini.
    Cu stima si respect,Dan,YO4CAH.

  • Postat de Tic la data de 2008-02-02 20:33:41 (ora Romaniei)
  • ...Cind vecinul de peste drum a acceptat sa ma leg de acoperisul blocului sau, am strigat URA, am luat o sirma de telefoane de la armata si m-am legat. Numai ca socoteala teoretica nu a fost la fel cu cea ptactica. Am aproximat ca sint peste 85 m, dar au iesit la practica numai 70...hi. Nu e o minune de antena, dar merge bine in 160 m . Insa ca orice sirma, are o receptie infernala. Asta e tot ce pot pune pentru 160 m. Insa trebuie sa recunosc ca asa pacatoasa cum e, a adus si satisfactia lucrarii lejere a peste 120 tari in aceasta banda. ...E mult mai bine, decit deloc....

  • Postat de Dan la data de 2009-04-14 09:03:38 (ora Romaniei)
  • Da detin o antena ,SLOPER doar pentru banda de 160m si am efectuat destule legaturi interesante ba chiar am fost singura statie YO in perioada eclipsei totale care a lucrat statii G,SM,DL,I,OK.HB,PA ,U,SV in acea perioada scurta am facut in regim CONTEST vreo 30 de QSOuri la ora prinzului ceva ciudat dar si explicabil .Incecati la urmatoarea eclipsa totala sa vedeti cum merge ca in perioada de iarna ,bineinteles noaptea nu ziua HI 73 GL DE YO2CEQ SK

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact