hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca infiintarea unei asociatii paralele cu filiale pe criterii geografice, ca o alternativa la FRR, care sa reuneasca radioamatori si nu cluburi, ar fi salutara pentru radioamatorismul YO?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-ianuarie-2008 si s-a incheiat la 21-ianuarie-2008

Va invitam sa comentati raspunsul dumneavoastra.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (37)  

  • Postat de Dan la data de 2008-01-14 11:15:11 (ora Romaniei)
  • Desi am votat da , mai usor este sa se schimbe Statutul FRR a.i. sa fie admisi si radioamatori care nu apartin unor cluburi , sa fie admisi ca entitate individuala. '73

  • Postat de Ovidiu la data de 2008-01-14 13:44:56 (ora Romaniei)
  • Am votat NU!
    Dar, la fel ca la fotbal, pe langa Federatia Romana de Forbal exista si LIGA (lui Mitica) in care sunt inscrisi fotbalistii, nu Cluburile!
    Cine sa fie Mitica pentru radioamatorismul YO?

  • Postat de Legile lui Murphy !! la data de 2008-01-14 14:05:31 (ora Romaniei)
  • Lucrurile care merg prost nu se termina niciodata.Lasate in voia lor, toate lucrurile merg din rau in mai rau.Lucrurile merg prost toate deodata, dar se indreapta treptat. Am inceput cu citeva legi glumete ,arhicunoscute. Ce legatura au cu radioamatorismul ?? Acu citiva ani ,personaje din conducerea FRR impingeau ,somau pe toti " trebuie sa facem CIT MAI REPEDE,structuri noi, cluburi noi,afilieri noi....etc..." Acu dupa ce am vazut ce a iesit se pot pune 2 probleme .1.Ori nu au avut timp ,chef sa porneasca o dezbatere democratica si au au mers pe principiul " baga-i repede la cluburi ,sa terminam actiunea, s-o raportam terminata si pina se trezesc ei , noi iesim la pensie.Ori au mers pe principiul: noi stim tot, nu mai avem ce ne documenta. Pina si raposatul Antonie Iorgovan , cit de umflat si plin de sine era el, tot a recunoscut ca la elaborarea constitutiei a mai rasfoit 2-3 constitutii ale unor state europene. Legile de organizare,statut etc.. RADIOAMATORI propuse, votate, aprobate atunci arata clar ca nu avem nici o legatura cu modelele europene. Pina si state foste socialiste si-au modernizat si adaptat legislatia, noi am ramas tot cu DOSSAF -ul in cap. Din pacate a fost si o lipsa de reactie din partea radioamatorilor YO,lucru care acum se vede clar.S-a mers pe principiul : Nu gandi TU caci totul este gandit de altii, daca se poate de CA FRR.Solutia nr.1, de realizarea unei structuri noi, impune existenta unui nucleu dur de BARBATI radioamatori,care sa ia totul de la inceput,sa gandeasca lucrurile de la zero, oameni cu experienta organizatorica ,cu timp,bani si logistica necesara. Este ca si cum te-ai pregati sa faci UN PARTID nou , CU SANSE SIGURE de a intra in Parlament.Am identificat citeva voci , in discutiile din sondajul trecut,care stiau partitura care trebuie cintata dar nu am vazut seful de orhestra care sa spuna" EU ma apuc sa fac,impreuna vom duce la sfarsit operatiunea ,IMi asum raspunderea.".Momentan , ma indoiesc sincer ca ar exista acest nucleu. Solutia 2,respectiv reshaparea actualului sistem, seamana cu montarea DSP-ului pe R250 sau a unui DDS intr-un FT 250.Rezultatele pot fi imbunatatite in timp,daca oamenii sunt de buna credinta , vor sa schimbe intr-adevar lucrurile spre normalitate sau vor numai sa abureasca populatia HAM YO. Evident ca anul acesta nu mai exista timpul fizic pentru A STUDIA, A GANDI, a ELABORA documentatie si strategii ,a supune dezbaterii etc ca sa iasa ceva normal si acceptat de majoritate si nu impus de sus.

  • Postat de Mistery Mind la data de 2008-01-14 16:13:58 (ora Romaniei)
  • Trebuiesc oameni tineri pentru o reforma totala...si multe fonduri(de unde?)...si consilieri din vechea garda...Si totusi ..la ce este bun un Radioclub?...Pe cine ajuta si pentru ce?...Dupa cate am observat este un loc unde se aduna oameni... se sta la gargara,se mai intreaba de cate un QSL ...se mai trimite cate unul...De fapt se observa pe fetele celor care il mai frecventeaza o mare "lehamite"...Atmosfera aceea superba de dinainte de '89 a disparut...De ce oare nu se schimba ziua de intalnire radioamatoriceasca din Marti(cand majoritatea suntem la munca) in Sambata,sau de ce nu Vineri si Sambata?Si de ce trebuie sa fim goniti la ora 17?...poate sunt unii care au timp si vor sa stea mai mult...Un radioclub ca sa fie plin de viata ar trebui sa aiba portile deschise cat mai mult timp...sau...poate ne lipseste noua timpul...Oricum... Radioclubul de azi moare in fiecare zi...putin cate putin...putin cate putin...

  • Postat de yo la data de 2008-01-14 17:40:58 (ora Romaniei)
  • Daca structura actuala nu va sti sa identifice rapid nemultumirile REALE si sa le indeparteze printr-o politica abila de innoire si schimbarea "shoshonilor vechi" si debarcarea "galosilor sparti" din mers,combinata cu o politica de modernizare cu rezultate vizibile , exista toate sansele ca in urmatorii ani sa apara acea structura paralela.In orice caz , cred ca daca nemultumitii sunt de ordinul zecilor, pot fi trimisi acasa ca fiind "beti" dar daca nemultumitii ajung de ordinul sutelor la nivelul de 1500-2000 radioamatori activi sau in "stand by ",cred ca este un semnal clar pentru leaderi.Pumnul in gura celor multi nu mai poate fi bagat la infinit.Ar trebui sa ia exemplul Part.Comunist din China care s-a adaptat usurel, repejor la realitatile contemporane,astfel ca acum avem comunisti chinezi cu masina si transceiver de ultima generatie,cum am vazut pe un QSL primit.FRR este in situatia unui partid ,care nu mai poate gestioana nemultumirile interne si se poate astepta in orice moment desprinderea de aripi,fractiuni etc... Si daca nemultumitii reusesc sa-si puna la punct o organizatie noua si aduna 20...30..40 % din masa radioamatorilor nu mai poti sa faci ce vrei si nici nu te poti erija in unic reprezentant al miscarii HamYO in fata organismelor guvernamentale.Cu cit nemultumitii vor fi mai multi si mai ignorati,cu atat exista sansa mai mare de infiintare a unei organizatii noi.

  • Postat de Ioan Ilea la data de 2008-01-14 19:50:51 (ora Romaniei)
  • Din 54 de voturi la acest sondaj de opinie ,doar unul a avut curajul identificarii.Consider ca aceste sondaje de opinie(recititi-le din anul 2005) sunt:PUERILE,FARA OBIECT CONCRET,TENDENTIOASE.Asemenea sondaje ar trebui facute pe site-ul oficial al FRR.Probabil ,Ciprian, face munca voluntara dar din pacate si calitatea este.....reprobabila.Cipriane, eu te sfatuesc sa renunti la acest sondaj pentru ca STRICA la imagine.Multi te respectam pt ceea ce ai facut si faci, dar nu uita ca romanul este DESTEPT si niciodata romanii nu vor rezona pe aceeasi frecventa.73 tuturor.

  • Postat de Chinezu' la data de 2008-01-14 19:58:17 (ora Romaniei)
  • Propun ca in concursuri ,toti concurentii sa lucreze in aceleasi conditii :Aceias statie; aceias antena ;...astfel sa iasa in evidenta indemanarea si priceperea operatorului!Nu situatia materiala a acestuia!Am 99...

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2008-01-14 20:05:14 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5CTZ - Sub rezultatul sondajului de opinie se precizeaza: "Sondajul de opinie de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele sondajului nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania". Site-ul FRR are si el sondaje de opinie si in masura in care votantii ar fi reprezentativi (ceea ce nu este posibil), ele ar putea fi considerate ca fiind optiunea membrilor FRR... 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de eu si tu la data de 2008-01-15 02:52:09 (ora Romaniei)
  • SI eu am votat tot pentru infintarea unei noi organizati, care cred ca interesele radioamatorilor vor fi puse in practica asa cum radioamatorismul ar trebui sa fie cu anumite legi care sa clarifice unele aspecte ale activitati noastre, nu cu ascunderea unor lucruri care nu va face decit sa ne traga in jos, si sa ne lovim de multe opstacole.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2008-01-15 08:36:53 (ora Romaniei)
  • De "Mitici" nu ducem noi lipsa !HI. Problema este ca nu reusim in nici un domeniu sa "tragem caruta" toti in acelas sens. 73! de yo8cln.

  • Postat de Alex la data de 2008-01-15 09:14:40 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca de structuri ducem lipsa. YO8CLN are dreptate. Este necesara initiativa si coeziune in jurul aceleasi pasiuni (radioamatorismul). Structuri peste structuri care insa nu au baza. Numarul de radioamatori este in descrestere, aici ar trebui umblat.73!

  • Postat de noi la data de 2008-01-15 09:50:06 (ora Romaniei)
  • Cine, sa faca ce?...Nu vedeti ce figuri obosite avem noi radioamatorii?...iar pe cei tineri nu prea ii intereseaza aceste probleme...

  • Postat de Elvis la data de 2008-01-15 14:16:39 (ora Romaniei)
  • Si eu am votat"NU".Este greu sa-i multumesti pe toti...nemultumiti vor fi tot timpul.

  • Postat de Vasile la data de 2008-01-15 17:42:32 (ora Romaniei)
  • Intr-o seara de iunie pe valea Cernei, la gura Tesnei, am avut privilegiu de a admira spectacolul feeric oferit de densa populatie de licurici. Brusc am avut revelatia unei puternice asemanarii cu populatia Romaniei! Unul este mai stralucitor decat altul si nu se pot aduna sa faca lumina. Si de fapt dece ar face-o? Nu se va mai vedea unul mai stralucitor decat altul... Mare pacat! Ghita (yo8cln) a pus punctul pe i. Oricum pentru o alta asociatie este necesar sa se propuna macar o schita de statut si de program care sa satisfaca pe viitorii membri. Altfel dece am mai face inca o asociatie ? Doar din spirit de fronda ? Si apoi este necesara o activitate birocratica, oricat de rudimentara ar fi aceasta. Cine, cu ce o face si unde ? 73 Vasile

  • Postat de VASILE (yo6ex) la data de 2008-01-15 20:30:53 (ora Romaniei)
  • Caracteristica principala a multor romani este negativismul. Daca faci o propunere sau chiar numai povestesti cuiva, sa zicem despre o afacere, primul raspuns pe care il primesti este: aaaaa nu se poate, nu merge! Daca incepi sa faci ce ai propus, imediat apar bagatorii de betze in roate. Daca ei sunt lenesi, incompetentzi si fara spirit de initziativa, atunci nici altul nu are voie sa avanseze. Progresul unei societatzi depinde de munca celor curajosi si cu idei novatoare. Pentru acest motiv SUA, Germania, Anglia si chiar Cehia sunt in plin progres, iar Romania este coada cozilor.

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2008-01-17 19:45:15 (ora Romaniei)
  • Da de ce nu daca nu incercam la ce mai folosesc comentariile sau prin tot felul de comentarii ne aratam personalitatea sau frustrarile hi.

  • Postat de FRR la data de 2008-01-17 20:32:08 (ora Romaniei)
  • Din Statutul FRR – editia 2002:
    Art. 4 Federatia Romana de Radioamatorism este singura autorizata sã organizeze si sa controleze activitatea de radioamatorism din România.
    - FRR - cu un statut prin care supravegheaza si controleaza activitatea radioamatorilor - in contradictie si contravine legilor nationale si internationale;
    - Radioamatori YO pe care "conteaza" FRR - peste 6000;
    - Radioamatori YO autorizati - peste 3000;
    - Radioamatori prezenti in trafic cca 300 = 10% din cei autorizati si foarte putini participa la QTC-ul national;
    - Sondajul nu reprezinta opiniile radioamatorilor YO autorizati pentru ca:
    - Radioamatori cu e-mail - ceva peste 500; (- radioamatori cu pagini Web - nesemnificativ;)
    - Radioamatori care viziteaza in mod frecvent pagina de fata - cca 10% din cei autorizati;
    - Baza tehnica si materiala a radioamatorilor - fiecare cu ce are si cum poate;
    - Baza tehnica si materiala a radiocluburilor judetene - pe la casele sau firmele care le-au condus si le conduc; majoritatea si-au facut cariera din a ciuguli (masiv), pentru folos si interes propriu, de la Consiliile Judetene, Primarii, CJEFS si chiar de la Radiocluburile scolare.
    Increderea in “structurile” FRR = inexistenta.

  • Postat de FRR - la figurat la data de 2008-01-17 20:44:46 (ora Romaniei)
  • Corectie la FRR.
    Mesajul de mai sus NU este postat de FRR.

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-01-18 09:02:17 (ora Romaniei)
  • Oare cat timp vom mai vedea postarile acestor dejectii umane care isi dau cu parerea la probleme de care habar nu au , la adapostul unor nume gen"EU:..WWW...Legile lui.. FRR...etc etc"??? Eu inteleg ca Ciprian nu vrea sa cenzureze in nici un fel parerile celor care bantuie pe aici...dar de aici si pana la aduce acuzatii de hotie de catre acesti cacati care tremura de frica in mijlocul drumului ca daca-i calca masina se imprastie si put este cale lunga!!! Pot inghiti orice critica sau observatie/parere emanate de la persoane cu nume si indicativ,dar ma infurie lipsa de curaj a celor care nu stiu ce sa mai vomeze pe gura ca sa invenineze comunitatea de radioamatori!!!
    Revin cu o cerere mai veche catre webmaster:sa nu mai permiti accesul la opinii a celor care nu sunt inregistrati cu nume si adresa reala de mail pe acest site. Daca lasi lucrurile sa continue in acest fel sa nu ne miram daca aceste pagini respectabile se vor umple de puroiul unor indivizi lasi si scabrosi!

  • Postat de Romica la data de 2008-01-18 12:18:10 (ora Romaniei)
  • Imi permit sa propun cateva puncte de vedere:
    - Nu darama, daca nu stii ce vei construi in loc.
    - cei ce vad si vor o altrnativa de organizare sa treaca direct la fapte si pe masura ce superioritatea noi forme de organizare va fi viabila vor veni si cotizantii.
    - folositi toate mijloacele de comunicare pentru a va face cunoscute succesele, dar si greutatile intampinate ,ptr a va urma si altii exemplul si a nu repeta greselile.
    - Ve-ti ramane in memoria comunitatii de radioamatori, ca ati incercat si reusit.
    Sa auzim de bine !

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2008-01-18 20:40:16 (ora Romaniei)
  • Din start cred ca este o problema complexa.
    La prima privire pot spune ca divizarea nu este buna. Nu repet snoava cu surcelele/nuielele/etc. (una cate una le poti rupe, legate impreuna nu!)
    Avantajul divizarii: unele zone sustinute financiar de amatori cu afaceri puternice ar merge f. bine! (de altfel pot merge la fel si sub frr!!!!! am auzit/citit de sedii competionale facute de cluburi local care participa alaturi/sub semnul frr in competitii si nu le e rusine - n-au orgolii zonale, etc.)
    Dezavantajul divizarii: e mai greu de definit clar, dar!!! uitati-va la TV si o sa vedeti ca pe antena 2 ( nu fac reclama, citez!) s-a declansat o campanie impotriva antenelor GSM (~ 20W putere de emisie).
    Cum credeti ca s-ar putea sa va reziste antenele in momentul in care cineva si-ar face datoria de cetatean onest sa anunte postul TV respectiv ca puterea d-voastra de emisie este de 5 ori mai mare cel putin...

    Nu uitati ca pe YODX au aparut situatii din alte state (SUA) unde prin hotarare judecatoreasca s-au inchis statii de radioamatori....

    Cum va putea o organizatie locala sa lupte impotriva unei asemenea decizii?

    Deasemenea se poate pune intrebarea cum va putea lupta FRR, dar poate mai are ceva argumente, si pentru a si le pastra poate ar trebui ajutata/(impusionata?) mai mult!

    Nu stiu daca este bine cum gandesc (dubito ergo cogito - Descartes), dar ma tem de ce ne rezerva soarta de cazul in care am gresit si ne lipseste norocul!!!!!

    73! de YO8RAC

  • Postat de Lilian la data de 2008-01-18 22:53:35 (ora Romaniei)
  • Votez NU .Sa vad "desteptii "care sunt in stare sa faca ceva mai bun decit este .Nu vorbe goale - fapte concrete ...

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-01-19 00:23:29 (ora Romaniei)
  • Constat cu regret ca multzi din semnatari, deraiaza de la sensul principal al discutziei.
    In fapt este vorba de modernizarea si restructurarea sistemului actual de asociere.
    Personal nu sunt asa de "destept" precum tovarasul Lilian YO3BL, dar vreau o asociatzie moderna si utila pentru radioamatorismul romanesc.


  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2008-01-19 12:07:45 (ora Romaniei)
  • Ca sa linistesc spiritele va spun ca se poate!
    Ce ati zice daca intr-o zi se intilnesc reprezentantii citorva cluburi si pun de o asociatie? Aici ma refer la cluburi private si cu riscul de a gresi denumirea si folosind o ordine aleatorie as enumera: A1 dx contest club(yo3ctk) Silver Fox, Silvana, Nord Est...(echipa de la Preluca MM) CSTA Suceava,Dorna Dx...etc. Nu ar reusi oare?.Nu de destepti ducem noi lipsa si nici de medii legale. Cineva spunea aici ca nuse poate face numai o singura federatie, cel mult doua,daca se apeleaza si la cei cu disabilitati (handicapati). Eu personal ma pot considera si acolo, daca iau in calcul cheltuielile de 5-10.000 euro /an pe echipamente radio in loc sa fac vacantele in Honolulu, HI!, dupa care sa vad "inteligenti" pe aici care caracterizeaza interlocutorii dupa bunul lor plac.Deci va spun ca se poate! dar intrebarea unei soacre : "la ce mi bun?" 73! de yo8cln

  • Postat de Unul la data de 2008-01-19 14:47:41 (ora Romaniei)
  • Nu am inteles esenta:In ce mod foloseste un Radioclub privat unui radioamator?sau viitor radioamator...

  • Postat de Vasile la data de 2008-01-19 19:04:29 (ora Romaniei)
  • Da dece nu ? intreab[ Remus (YO2CNH). Sigur ca da. Trebuie incercat. Dar acum trebuie sa raspundem la intrebarea lui Ghita (YO8CLN) - La ce mi-i bun ? Pai toti cei care cer acest lucru sunt nemultumiti de cate ceva. Deci pentru a elimina sau a reduce aceste nemultumiri, daca se considera ca aceasta merita incercarea. Ce trebuie f[cut ca sa incercam? Pai este nevoie ca dintre cei nemultumiti sa se adune cativa care sa faca o propunere de statut. In acesta trebuieste precizat foarte clar si fara echivoc, la detaliu, ce este noua asociatie, ce scop are, din cine este formata, ce relatii vor exista intre membrii si asociatie, cum va fi condusa, cu ce se vor achita diversele cheltuieli necesitate de functionarea ei, si inca destule alte lucruri care trebuiesc precizate, fie pentru respectarea legislatiei existente si a putea fi infiintata, fie pentru a putea functiona si a realiza scopurile propuse. Este necesar de asemeni sa se propuna si un program de actiune pentru o perioada viitoare. Dupa aceia este necesar sa se vada cati radioamatori doresc sa devina membrii acestei noi asociatii si eventual ce corecturi trebuiesc facute statutului si programului. Daca exista suficiente adeziuni se convoaca o adunare de constituire a asociatiei. Observatie - Dupa cum se vede cei cativa care se vor aduna pentru a duce la bun sfarsit aceasta treaba trebuie sa fie oameni de actiune (fiecare un om si jumatate cum spune o vorba romaneasca), altruisti, nu oameni obisnuiti care sa se intrebe la ce imi foloseste (MIE)?.
    Nu ma indoiesc ca printre radioamatori se gasesc destui asemenea oameni.
    Incercati domnilor ! Cu scuze pentru atata polologhie, 73 Vasile
    P.S. La cei 73 de ani ai mei nu cred ca mai pot fi de folos altfel... Daca asta a fost de folos HI !.

  • Postat de Emi la data de 2008-01-19 21:29:54 (ora Romaniei)
  • Dupa 1989 radioamatorii au trebuit sa se reorganizeze si pentru a supravietui ca institutie au trebuit sa gaseasca undeva finantare, si au gasit la ministerul sportului. In consecinta FRR-ul si radioamatorii se supun legii sportului, care spune clar ca FRR-ul este o asociere de cluburi sportive. Prin acesta se accentueaza latura sportiva a radioamatorismului. Dar cu ce te impiedica ca radioamator sa fii membru al unui club , fie el si sportiv daca trebuie, dar sa te preocupe doar partea de hobby? Nimeni nu-ti cere sau impune performanata. In anul 2004 alaturi de 12 radioamatori din Timisoara am constituit un ONG prin care am fondat un radioclub. Timp de 3 ani am promovat doar partea de hobby a radioamatorismului fara a ne interesa partea sportiva, si am incercat sa atragem fonduri si sponsorizari pentru activitatile noastre curente: chirie spatiu, intretinere, dotari si proiecte. S-au gasit bani, dar greu si doar printre prieteni. Si dupa 3 ani am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne inregistram ca si club sportiv si atunci programele noastre vor avea o adresa :directia judeteana de sport. Asa ca am ajuns sa votez NU. O asociatie paralela care sa se ocupe de radioamatrism ar fi o parte frumoasa, dar in primul rand trebuie rezolvata pentru ea FINANTAREA. Buna rea cum este FRR-ul o are. SI in alta ordine de idei : in fiecare municipiu exista de obicei minim 2 radiocluburi. Cat de carcotas poti fi incat sa nu-ti gasesti locul in nici unul? Si daca imi amintesc bine traim niste vremuri care ne permit sa ne spunem punctul de vedere, in orice club ai fi.

  • Postat de RiRi la data de 2008-01-20 08:05:52 (ora Romaniei)
  • Concret, Finantarea aceasta cum se reflecta in viata de zi cu zi a radioamatorului obisnuit?Noi tot platim o taxa Radioclubului pentru micile servicii aferente(birou QSL)deci la ce ne foloseste noua ca simpli radioamatori aceasta finantare?Radioclubul in primul rand ar trebui sa formeze noi radioamatori,sa asigure acesul la achizitionarea intr-un mod facil a statiilor de radio...si nu in ultimul rand corespondenta QSL...Ce altceva ar mai putea face un Radioclub?...Poate scrieti in Noul statut si cateva cuvinte despre necesitatea instalarii unei antene de radioamator...Succes!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2008-01-20 09:25:02 (ora Romaniei)
  • Trebuie sa revin, desi este o problema pt. mine!(de timp).Un club privat(ex Dorna DX)poate asigura(a si facut-o)dotarea cu echipamente, asigurarea spatiului, deplasarilor la concursuri sau diferite manifestari,a sponsorizarilor, etc.Dar daca punem NO in fata.....73! de yo8cln

  • Postat de Emi la data de 2008-01-20 11:06:34 (ora Romaniei)
  • Da, incontestabil sunt multe radiocluburi private care se descurca onorabil si chiar foatre bine in tara. Nici noi nu ne putem plange. Ne-am descurcat onorabil de la infintare. Avem spatiu pentru care platim chirie lunara (si nu simbolica) platim curent, intretinere, facem proiecte (avem 4 repetore facute in zona) dotari la club, calculatoare etc. dar problema de finatarea a unei astfel de asociatii se pune la nivel national. Nu sunt in potriva, dar am votat nu pentru ca consider ca nu este momentul inca. Cand vom avea in fiecare judet macar cate 2 cluburi private care au o crestere sanatoasa si activitate, atunci consider ca se poate gandi o reorganizare. Unui om bolnav, nu te apuci sa-i faci operatie estetica, cand are si un picior rupt si ulcer la stomac HI.
    Iar pentru colegul RiRI AAA, e un pas inainte ca iti spui opinia, chiar si sub anonimat :)
    Suna bine, cursuri pentru radioamatori incepatori, incerc sa facem asta de 1 an. Ai nevoie de o sala acceptabila, ai nevoie de minim 2 oameni care sa se ocupe de organizarea lor si apoi prin rotatie de oameni care sa Sustina aceste cursuri. Daca ai noroc implici niste pensionari si ai o sansa, dar altfel? Te oferi ca de 2 ori pe saptamana sa aloci 2-3 ore din timpul tau? Si din cotizatia de 1, 5, 10 sau cat o fi cat crezi ca se strange intr-o luna si ce poti face cu respectivii bani? Facem altfel: noi adunam 10lei/luna si tii dam tie. Te rugam din ei sa achiti chiria (app 500 ron), curentul (app 100 ron) si sa mai ramana si bani de trimis qsl-uri, vezi ca mai trebuie niste statii e 2 m sa facem un repetor local in 2m si sa pregtim un loc de contest in afara localitatii. Lucrurile par foarte simple cand esti spectator si dai indicatii , implicate, ia problema in mana si apoi mai discutam.
    Organizati adunari generale la nivel de judet, vedeti care sunt oamenii pe care va puteti baza si incepeti reforma de jos in sus, daca vrei sa schimbati ceva. Altfel o sa irosim acest TIMP pretios pentru toata lumea discutand discutii pe forumuri.

  • Postat de SorinaKe la data de 2008-01-20 13:33:25 (ora Romaniei)
  • Bravo Emi !

    Frumos, concret si la obiect.
    Multi au impresia ca daca sint radioamatori, sint niste "flori rare" si sint responsabili doar cu HauHau-ul. Adica sa locuiasca Ciobanita in locul lor in bloc, si sa aibe o relatie corecta cu vecinii. Sa vina Ciobanita sa intinda o antena dupa ce a discutat civilizat cu vecinii. Sa trimita Ciobanita QSL-uri ( daca din greseala se fac QSO-uri ). Eventual tot Ciobanita sa vina sa mai lipeasca cite o dioda si o rezistenta. Ca noi sintem "destepti"; decit sa o facem, mai bine cautam 2 zile pe Ebay, cu $2 mai ieftin. Ca nu are rost: tot a lasat IGCTI-ul strecuratoarea cu ochiuri mari.
    Vrem sa facem ceva, dar NU stim ce; de fapt este mai bine sa lasi pe altii sa faca ca sa ai ce critica. Asa iti si vezi indicativul pe forumuri.
    Sa se faca domnule !!!!!
    Sa asteptam, mai !!!
    Hau-Hau

  • Postat de SorinaKe la data de 2008-01-20 13:36:11 (ora Romaniei)
  • Mai era ceva:
    Cel mai important, sa dea Ciobanita BANI. Bani ca noi sintem flori rare. Asteptati, mai !!!!!

  • Postat de KeSor la data de 2008-01-20 16:49:14 (ora Romaniei)
  • Radioamatorilor cu situatie financiara buna nu le este necesar un Radioclub...se descurca si singuri...De ce sa faca ei ceva gratis pentru altii?Si daca sunt doar Hobbyst si nu ma intereseaza concursurile?, iar nu am nevoie de Radioclub...Radiocluburile sunt benefice doar pentru o mana de oameni...de ce s-ar implica toti radioamatorii daca unii pur si simplu nu au nevoie de un Radioclub?Radioclub care pentru unii dintre noi nu foloseste la nimic...QSL-uri poate sa trimita oricine prin posta DIRECT(oricum asa se poarta in ziua de azi,nu vezi un QSL daca nu bagi ceva banuti/IRC-uri in plic)...Radioamatorismul nu este un sport,este doar un HOBBY!De ce sa lucrez musai de la o statie de club cand pot lucra foarte linistit acasa?...De zeci de ani de cand sunt membru cotizant al unui club,mi-am dat seama ca in toti acesti ani am fost membru doar ca sa spun altora acest lucru!Tot ceea ce am realizat a fost prin munca si finantarea personala...Sa auzim de bine!

  • Postat de EMI la data de 2008-01-20 19:06:23 (ora Romaniei)
  • Total adevarat pana la un punct. Pentru ca un club nu inseamna numai performanta sportiva si biroul de qsl-uri. Insemana un loc unde te intalniste cu oameni cu aceleasi preocupari , cu care poti schimba o parere, e locul unde ar trebui sa te simti bine si sa te relaxezi dupa o zi de lucru. Englezii au cluburi unde se intalnesc doar pentru a bea un ceai. La club nu se vine pentru ca trebuie, ci pentru ca asa simti. A fi radioamator implica comunicare, schimb de opinii si experienta. nu este nimic obligatoriu. poti fi si radioamator independent, fara a fi afiliat la un club sau la FRR dar atunci nu poti avea pretentii si stai acasa si faci doar trafic, fara concursuri si fara a critica ceva . iar daca esti membru la un club si acolo nu se face nimic, o parte din vina este si a ta. depinde de fiecare dintre noi sa se faca ceva.cu 73!

  • Postat de Lilian la data de 2008-01-20 20:37:43 (ora Romaniei)
  • A spus bine Sorinake ,frumos ...
    Dar cu ideile lui Kesortu nu sunt de acord.
    si totusi nu inteleg , oamenii astea nu au nume???? De ce tot se ascund dupa porecle ?
    73
    Lilian

  • Postat de Nu am la data de 2008-01-20 21:00:20 (ora Romaniei)
  • Apropos...Ati vazut in ce conditii supravietuieste Radioclubul Municipal Bucuresti?...Iti este si frica sa intri inauntru..acuma zici ca se darama...Mai bine iti dai intalnire la Mc DONALDS...ca este mai sigur!Gasesti si un ceai pe acolo...Mai avem mult pana sa avem un loc al nostru in care sa ne simtim cu adevarat bine!

  • Postat de Emi la data de 2008-01-20 21:09:29 (ora Romaniei)
  • Sa vezi cum arata clubul nostru cand l-am luat...o fost ahala de productie a unei fabrici de vopsele, sa vezi cum arata dupa 3 luni de munca a 12 oameni care chiar au vrut un club.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact