hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In opinia dumneavoastra Statutul Federatiei Romane de Radioamatorism necesita modificari?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-ianuarie-2008 si s-a incheiat la 14-ianuarie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (21)  

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2008-01-07 09:54:09 (ora Romaniei)
  • salut
    Am primit un mesaj de la un amic de al meu. Imi voi permite sa-l reproduc: ................. "Eu as fi cel mai curios cum ar arata un statut pe care l-ar propune toti radioamatorii, statutul unei federatii pe care toti radioamatorii si-ar dori-o. Din pacate sondajele de pe radioamator.ro sunt edificatoare(clubul/federatia sa faca, sa dreaga, noi sa nu facem nimic), se observa clar ca majoritatea nu prea stie ce vrea, asa ca actualul statut nu trebuie schimbat, si-asa schimbarea lui nu va avea vreun efect major.

    Am luat-o pe partea comica, fiindca atunci cand mi-am pus intrebarea "si daca avem statutul perfect, e mai bine?" mi-am adus aminte de o maxima de pe net pe care mi-am pus-o deoparte "Un destept spunea ca invatarea inseamna schimbarea comportamentului in urma unor concluzii, nu tragerea concluziilor in sine."

    In cluburile unde treaba merge ca pe roate, din prietenie, nu se mai uita nimeni la statut, oricat de prost, toti au activitate si se bucura de ea. Unde statutul e coloana vertebrala a institutiei, acolo e vorba de litigii, bani, bani, bani. La mine e hobby"............... Din pacate, revin cu ideea enuntata cu alta ocazie: FRR este constituita pe baza Legii Sportului si este o federatie sportiva! Ea obtine bani pentru ca se face sport de performanta. Se fac programe in baza carora se obtin bani pentru locuri fruntase in campionatele nationale. Locurile 1-3 sunt vanate de toti cei care vor sa arate ca se justicafica existenta formelor sportive. Chiar si structurile private au obtinut CIS ca urmare a includerii in statutele proprii a activitatii sportive! Pe langa acesti sportivi exista marea masa a hobistilor care nu se regasesc cu interesele lor cuprinse in statut. Ce ar dori ei? Poate ne arati ce vreti! Poate se creaza un nucleu care sa coaguleze aceste idei. 73 Pit ......... PS spre studiu o mostra din Legea Sportului; Art. 36

    (1) Federatiile sportive nationale se vor constitui numai cu avizul expres al Agentiei Nationale pentru Sport.
    (2) Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala.
    (3) Prin exceptie, se pot constitui Federatia sportiva nationala "Sportul pentru toti" si Federatia sportiva nationala "Sportul pentru persoanele cu handicap", ca persoane juridice de drept privat, de utilitate publica, avand ca membri persoane fizice si juridice cu activitate specifica in domeniu. (cine are puterea de a adauga aici si FRR?)
    (4) Modificarea statutelor sau a actelor constitutive ale federatiilor sportive nationale este supusa procedurilor prevazute de lege, dupa ce s-a obtinut avizul expres al Agentiei Nationale pentru Sport.
    (5) Federatiile sportive nationale se organizeaza si functioneaza in baza statutului propriu elaborat in conformitate cu prevederile prezentei legi si cu statutele federatiilor internationale corespondente.
    (6) Infiintarea federatiilor sportive nationale sau modificarea statutelor si a actelor constitutive ale acestora, fara respectarea dispozitiilor alin. (1) si (4), este nula de drept.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-01-07 14:42:20 (ora Romaniei)
  • O IDEE: =ANRR= ASOCIATIA NATIONALA A
    RADIOAMATORILOR DIN ROMANIA .
    ANRR inscris ca orice AS. la FRR.
    FRR ramane cu ce face acum, campionate interne si internationale (ca sa nu pierdeti banii). ANRR, va fi asociatia in care se inscriu radioamatorii individual, indiferent daca fac sau nu parte dintr-un alt club. Membru ANRR plateste o cotizatie anuala, care cuprinde si abonamentul la revista. Revista va apare prin colaborarea FRR cu ANRR. ANRR va avea birou national de expediere si primire a QSL-urilor, membrilor sai cotizanti.
    Toate activitatile care nu pot fi facute de FRR datorita apartenentei la Sport, precum si din lipsa de sprijin, sau alte motive, pot fi facute de aceasta ANRR.
    Aceasta este ideea. ANRR trebuie sa fie "de utilitate radioamatoriceasca"! FRR poate ramane de utilitate publica.......adica .....


  • Postat de Romeo la data de 2008-01-07 14:54:19 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca aparitia inca a unei organizatii ar fi benefica! Raman la ideea ca putem reglementa cumva relatia FRR-radioamatori printr-un Regulament de functionare atasat unui Statut corespunzator. Cotizatiile individuale ar putea fi incasate pe baza unor contracte de sponsorizare individuale sau colective in care sa se specifice scopul si destinatia banilor. Numai sa se vrea a face ceva in directia asta....

  • Postat de Mihai la data de 2008-01-07 15:31:13 (ora Romaniei)
  • Mi-e teama ca asa cum pune Pit problema, nu vom progresa niciodata. Atita vreme cit scopul declarat al organizarii FRR este obtinerea de bani de la stat, nici nu are cum sa ne reprezinte interesele. Mai ales pentru ca banii obtinuti nu merg inapoi la sprijinirea activitatii sportive, Apoi, exista multe alte grupuri care sint interesate de alte aspecte ale radioamatorismului in afara de performanta in concursui. In final, nici un organism care nu permite membri persoane fizice nu are cum sa fie reprezentativ pentru acestia. Ca atare, consider ca este nevoie de a raspunde mai intii DACA avem nevoie de FRR, pe urma a ne gindim in ce fel sa modificam statutul. 73 Mihai

  • Postat de anonim la data de 2008-01-07 15:48:42 (ora Romaniei)
  • NU CRED CA MULTI VA AVEA CURAJUL SA COMENTEZE ACEASTA INTREBARE DE ACEA AM SCRIS SUB ANONIMAT CU TOTI RADIOAMATORI STIM BINE CA STATUTUL FRR TREBUIE SCHIMBAT,ISTORIA COMUNISMULUI ISI SPUNE CUVINTUL.FARA INDICATIV SI NUME ,NU AM CURAJUL SA LE DAU.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-01-07 15:53:03 (ora Romaniei)
  • Am votat cu :modificari majore" dar comentariul pragmatic al lui Pit m-a cam dezumflat. Ce sa mai spun??? Articolele 1 si 4 din legea sportului sunt SUPER DEMOCRATICE.Adica exact aceas situatie in care un secretar al unei radioclub afiliat la un CSM (unde am fost ales ca presedinte)...mi a spus:" vezi de treaba - mie nu im trebuie nici comisie nici presedinte, eu reprezint o INSTITUTIE DE STAT si prin urmare aici se face numai ce vor muschii mei! Dupa parerea mea cluburile de drept privat care sunt si afiliate la FRR sunt in situatia cea mai grea. Aici treaba merge numai daca este spirit de sacrificiu si abnegatie pentru ce a ce fac. La cluburile care mai sunt finantate de diferite CSM - uri (deci din bugetul de stat pana la urma)se fac programe anuale pentru care primesc sume mai mult sau mai putin considerabile pentru activitati...numai sa aiba REZULTATE - daca nu...sumele se reduc. La organizarea contestelor primesc bani pentru alimente, deplasari etc. care pe baza semnaturilor la o echipa numeroasa scriptic vor fi justificate. La urma urmei cei din cluburile de drept privat in afara de grija lor pentru sustinerea clubul propriu mai platesc si aceste cluburi finantate de STAT unde de fapt sunt apostrofati ca RENEGATII!....iar rezultatele lor in care cluburile CSM nu au avut nici un merit, sunt undeva speculate si prezentate ca "rezultatele noastre din Judet...hi...curata murdarie. Dupa cum vedeti propunerea de modificari majore este justificat indiferent de incercarile de a se ascunde sub paragrafele 1 si 2....pentru ca legile trebuie sa serveasca aspiratiile comunitatii si nu a unora de a supravietui cu ori ce pret! Gasesc interesan idea lui Sica!
    73 de Miki

  • Postat de Vasile la data de 2008-01-07 17:27:10 (ora Romaniei)
  • Nu am votat in nici un fel deoarece cred ca trebuiau puse doar doua intrebari "este bun (statutul actual)" si "nu este bun" fara virgula. Actuala forma de sondaj duce la ideia ca "...suntem de acord sa se schimbe pe ici si pe colo si anume in partile esentiale dar sa nu se modifice nimic" HI. Acum un an s-a purtat o discutie asemanatoare. In vara un confrate de-al nostru, cu cunostinte mai aprofundate de drept, s-a oferit sa lucreze la un proiect de statut, si solicita colaborare. Nu stiu ce s-a mai facut, dar cred ca luand act de indiferenta cu care a fost tratat de "masa" care solicita vehement modificari (dupa parerea mea necesare, chiar si numai pentru faptul ca actualul statut a generat obiectii), s-a dat la fund. Acum reluam discutia tot in ajunul adunarii generale si probabil cu acelasi rezultat.
    Si chiar daca se vor face ceva modificari in fuga probabil ca nu vor fi satisfacatoare. Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa.Cu scuze pentru interventie, si cu cele mai bune urari, Vasile
    P.S. Daca pot sa ajut cu ceva, ma ofer sa lucrez si eu

  • Postat de YO6EX la data de 2008-01-07 18:46:29 (ora Romaniei)
  • In Germania nu este nici-o federatzie sportiva de radioamatorism (FGR), nu apartzine de nici-un minister al sportului,nu primeste nici-un euro de la acesta, ci este doar DARC (Deutsche Amateure Radio Club),si de multzi ani DF0HQ este campioana mondiala... la Campionatul IARU!
    DARC are si birou natzional de QSL (cel mai eficient din lume), are si revista si tot felul de alte activitatzi sportive sau tehnice...CINE VREA POATE.

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-01-07 19:44:03 (ora Romaniei)
  • Oare de ce de cate ori vine vorba de statut...federatie...cluburi, se gasesc cativa care sa sara imediat la gatul cluburilor "departamentale"...majoritatea CSM-uri. Imediat incep invective de genul:mananca banii nostri,...nu au nici o activitate,...nu-si mai au rostul,...participa la concursuri doar sa obtina rezultate bune si bineinteles bani mai multi... etc etc! Si cluburile "private' sunt victimele acestor "monstrii" ! Din cauza acestor "consumatori iliciti" de bani sufera cluburile private!!! In primul rand ca in multe cazuri "sefii" acestora nu sunt retribuiti de nici un fel si fac munca benevol! Se "erijeaza" in responsabili pentru tot judetul fiindca acea lege stramba a sportului dupa care suntem obligati sa ne desfasuram activitatea nu ne lasa alta alternativa pentru a nu neglija radioamatorii care nu stau la resedinta de judet ! Nu castiga campionate ca sa primeasca bani mai multi! Si nu primesc in general nici un fel de bani in afara de decontarea odata pe an a unor cheltuieli cauzate de deplasarea la competitii "eligibile"...adica doar cele nationale!Iar acei bani se dau cu pipeta si bineinteles justificate la sange! Priviti ce s-a intamplat in judetele unde aceste cluburi nu au reusit sa supravietuiasca din diferite cauze(de cele mai multe ori cele legate de setea imobiliara a mai marilor zilei)!Au activitate radioamatoriceasca aproape de zero sau chiar zero!
    Cluburile private inca (din pacate) nu sunt destul de puternice ca sa contracareze aceste neajunsuri!
    Si atunci totusi...de toate relele...CSM-le sunt de vina??? Cu stima un "sef" de radioclub departamental-CSM CLUJ- Vasile ,yo5fmt

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-01-07 23:55:14 (ora Romaniei)
  • Propun dizolvarea FRR si infiintarea RSR (The Radio Society Of Romania). In felul acsta am putea utiliza in continuare imprimatele QSL tiparite inainte de 1989 fara tot felul de comentarii. HI!

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-01-08 06:00:47 (ora Romaniei)
  • The Radoi Society Of Romania (RSR) va fi o organizatie care va cuprinde pe langa radioamatorii sportivi din YO si alte categorii de iubitori ai radioului (radiotehnicii). Avand mai multi cotizanti va fi cu mult mai puternica decat amarata de FRR. RSR va avea o sectiune care se va ocupa de radioamatorii sportivi si va purta in continuare numele de FRR. Aceasta sectiune a RSR, (FRR) va putea functiona dupa regulile impuse de Legea sportului fara sa afecteze marea masa a iubitorilor radioului din YO (profesionisti si amatori). Statutul RSR va fi astfel conceput incat organizatia sa poata cuprinde si membri din diaspora. Un gand bun de la YO5BTZ cu ocazia Noului An 2008!

  • Postat de Mihai la data de 2008-01-08 13:53:16 (ora Romaniei)
  • Tocmai asta e problema esentiala: ca incercam sa impacam situatia de azi cu reglementeri si legi care se potriveau acum 20-30-40 de ani. Atunci era simplu: fiecare trebuia sa fie regimentat, in cluburi locale, cluburi judetene si FRR. Acum nu se mai potriveste, radioamator poti deveni complet independent de FRR.

    Nu mai e ca acum 30 de ani, cind totul era simplu si clar… Eu cred ca FRR ar trebui sa fie o organizatie care sa sustina interesele radioamatorilor si sa organizeze doar CN si YODX. Restul de concursuri regionale sint sub patronajul cluburilor respective. Statutul FRR trebuie sa reflecte acest lucru.

    Astazi la FRR cum se voteaza in adunarea generala? De fapt cine participa in AG? O mina de gura casca care sint pe acolo si ridica mina sa voteze, asta in cazul in care nu sint afara la talcioc! Exista cumva o lista cu cei 40 de responsabili judeteni, fiecare cu un numar precis de voturi, proportional cu numarul de radioamatori din judet? Aceste voturi se contabilizeaza cumva in mod corect? Eu nu prea cred…

    Ceea ar trebui ar fi o posibilitate de participare directa a fiecarui radioamator. Se vor inscrie probabil vreo 70% estimez eu, depinde de ce servicii li se ofera. Revista ar trebui sa fie obligatorie inclusa in cotizatia anuala si trimisa la judet, si optional prin posta direct acasa contra plata suplimentara. Cind vine vremea alegerilor, se publica in revista ca se primesc inscriei pe listele de candidati la functii. Apoi se publica tot in revista profilul fiecarui candidat, cu programul de activitate propus. Peste 1 luna revista contine un buletin de vot si un plic de raspuns preplatit. Votul se adjudeca cu majoritate simpla dar nu mai putin de 30% DIN TOTALUL VOTURILOR EXPRIMATE. Asta pentru ca inscrierea a fost libera si s-a propus cine a vrut si nu a vrut… nu ca in parlament astazi cind trebuie sa ai o lista de sustinatori. In caz ca unele posturi ramin neocupate, pe urma vine turul 2 care se joaca intre primii 2 si se alege cu majoritate simpla.

    Cluburile judetene devin de drept privat ca orice club si FRR poate avea optiunea sa le sprijine daca vrea, dar nu obligatia sa le intretina si sa plateasca salarii etc. Altfel spus fiecare se ajuta la nivel local si FRR functioneaza la nivel central.

    Schimbarea funamentala de mentalitate este ca reprezentativitatea se cistiga oferind valoare membrilor, nu se impune prin dictat. Cita vreme nu se va intelege acest lucru nu vom progresa mental fata de cum eram sub comunism…

    Iar cu caracterul sportiv, pe cine pacalim?? Doar ca sa mai primim niste firimituri de la ministerul sportului?? De ce sa nu organizam competitii in loc de campionate, titlul ar fi cumva mai putin prestigios??? Si banii de tricouri si de medalii de aluminiu date cu vopsea se pot obtine de la sponsori…

    73 Mihai

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2008-01-08 15:54:19 (ora Romaniei)
  • Vad ca s-a deschis cutia PANDOREI! Idei sunt multe - care de care mai ....
    Un lucru este clar: a venit timpul REFORMEI - care trebuie facut in CADRU LEGAL!, pentru care avem:
    - FEDERATIA SPORTIVA - asa cum apare in lege (deocamdata asta e);
    - persoane individiale sau grupuri de persoane (evident cu autorizatie) posibile asociatii, cluburi (cu activitati cateodata si sportive) de drept privat - care pot sau nu sa se afilieze la FEDERATIA SPORTIVA!
    Deci - SPORT (calificat) - se face in cadrul organizatoric al federatiei sportive.
    Problema reredactarii eu cred ca trebuie lasata pe mana profesionistilor , a JURISTILOR - altfel iese o "varza". Principiile trebuiesc stabilite prin consultare "populara".
    Vasile - 5FMT are dreptate, dar partiala! El traieste pe principiul "cine cum traieste asa si judeca" - face treaba buna, ceea ce trebuie facut de un salariat al CSM! Dar si ceilalti au dreptate - la cere pot sa aduc multe exemple de judete, chiar cu norma intreaga salariat la CSM, unde "salariatul" bugetar produce dezbinare intre amatori, nu se preocupa de organizarea propriu zisa, fapte ce au dus la scaderea substantiala a ctivitatii de performanta (asa cum s-a aratat mai sus). Deci "omul sfinteste locul" - DAR DE LA SALARIATII BUGETARI TREBUIE SA AVEM P R T E N T I I !!!
    73+GL
    Joska

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-01-08 18:22:24 (ora Romaniei)
  • Din cele spuse mai sus de Joska s-ar putea crede ca radioamatorism se poate face doar sub tutela sportului. Total fals. Libera asociere este prevazuta de CONSTITUTZIE. Asa dar cadru legal nu inseamna obligatoriu federatzie sportiva. La noi la romani s-a continuat aceasta forma de organizare din inertzie.Din comoditate. Daca asa am mostenit dupa '89, dece sa schimbam? Numai ca apartenetza la acest sistem (sport) rigid si absolut inchis, fara posibilitate de modificare sau schimbare, pentru binele radioamatorismului, va trebui sa inceteze. Cine vrea poate sa citeasca statutul federatiei. Parca a fost scris de tovarasii Paolazzo si Hancu (cine isi mai aduce aminte de ei) inainte de 1989. Sistemul de federatzie sportiva nu se potriveste cu radioamatorismul. Uitatzi-va imprejurul vostru in Europa (suntem membrii ai UE) unde mai gasitzi un asemenea sistem arhaic de asociere? Asociere de institutzii, nu de persoane? Radioamatorism nu inseamna numai campionatele organizate de FRR. Inseamna cu mult mai mult ca activitate. Partea sportiva este doar o mica particica din ceeace inseamna radioamatorism.

  • Postat de Uitatzi-va imprejurul vostru in Europa la data de 2008-01-08 21:47:23 (ora Romaniei)
  • Am urmat sfatul colegului YO6EX, am citit destula documentatie si transcris la repezeala citeva adrese ,1. http://www.darc.de/ vezi in special paragrafele :
    DARC - was ist das?
    DARC-Mitglied werden
    DARC-Satzung
    DARC von A-Z (DARC heißt Deutscher Amateur-Radio-Club und ist ein Zusammenschluss der Funkamateure in Deutschland als eingetragener Verein. Da mindestens drei Viertel aller Funkamateure Deutschlands im DARC Mitglied sind, kann der DARC die Interessen der Funkamateure gegenüber den Behörden als starke Gemeinschaft vertreten. )
    2. http://www.rsgb.org/ citat :. The RSGB looks after the interests of the UK's 55,000 licensed Radio Amateurs and is a not-for-profit organization that:
    Promotes the general advancement of the science and practice of Radio Communication or other relevant subjects.
    Facilitates the exchange of information and ideas on these subjects among its members.
    Aims to obtain the maximum liberty of action consistent with safeguarding the interests of all concerned.
    RSGB membership is open to all who have an interest in Radio Communications. Membership gives you a voice in how amateur radio is governed in the UK and the opportunity to influence the direction and policy of the RSGB. The RSGB is a membership-focused organisation. The national governing body (The Board) is elected nationally. The regional governing body (The Regional Council) is elected on a regional basis. The day-to-day management of the society is under the control of a small team of full time employees who are based at the society's head office in Potters Bar.
    3. http://www.oevsv.at/ Statutul este la : http://www.oevsv.at/export/oevsv/download/OEVSV_Statuten.pdf Are 8 pagini si este model de simplitate, claritate si conciziune
    4. http://www.ari.it/ Statutul este la : http://www.ari.it/ari/statuto.pdf . Atentie !! chiar si la un popor latin are tot 8 pagini, fara alte regulamente de aplicare ,ca sa putem invarti statutul cum avem chef, dupa conjuncture si tupeu !!
    5. http://www.crk.cz/CZ/CRKC.HTM adversarii din “Cupa Dunarii” !! Statutul este si mai scurt : http://www.crk.cz/CZ/STANOVYC.HTM si discuta despre MEMBRII VII , nu despre cluburi virtuale. Citez: “ Pot deveni membrii ai asociatiei INDIVIZI care se inscriu DIRECT la asociatie printr-o cerere scrisa SAU devin membrii prin inscrierea intr-un club afiliat societatii.
    Numai din citeva exemple si as putea face si o statistica pe majoritatea tarilor EU, modul de apartenenta la asociatie este sintetizat de englezi:” membership-focused organisation “ adica in primul rind indivizi , incluzand cluburi si alte organizatii non profit,nonguvernamentale care cocheteaza cu activitate de radio.
    Exemple s-ar mai putea da , dar nu doresc sa monopolizez discutiile. Invit colegii care au posibilitate si placere sa studieze un pic organizarea radioamatorilor din unele tari europene si apoi sa traga concluzii. Din ce am citit mai sus , unii demonstreaza ca s-au documentat, ca stiu incotro se indreapta lucrurile si au un punct de vedere personal bine conturat. Altii sunt , ca de obicei , avocatii diavolului, chichite avocatesti de 2 lei, ori se fac ca nu inteleg ( ca sa invarta lumea si lucrurile cum vor ei) ori nu inteleg care este lumea in care am intrat. Imi cer scuze ca am dat citate netraduse , dar sunt foarte multi care le vor intelege. Pentru mine lucrurile sunt destul de clare !! Ramane ca anul acesta sa vedem daca la al XII –lea Congres va fi cinta pentru noi tot trupa “Sarmalele reci “ !!!! La Multi Ani tuturor si nu disperati !! Daca nu anul asta , odata si odata tot trebuie sa se intample !!


  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2008-01-09 07:22:22 (ora Romaniei)
  • Ma bucur ca nu m-am aventurat imi a expune parerea. Este clar ca actualul Statut este anacronic, dar socotesc ca unul nou trebuie facut de juristi care sa cunoasca bine activitatea de radioamatori ( cel mai bine de un jurist - radioamator). Si, neaparat consultandu-se cu seriozitate si statutele altor organizatii similare, in special din Europa, asa cum o face mai sus un coleg ( imi pare rau ca sub anonimat).
    Dar, daca pana acum nu a fost demarata o actiune serioasa de refacere a statutului, ma indoiesc ca va mai fi timpul necesar pana la Adunarea generala!

  • Postat de Nelutiu la data de 2008-01-09 19:56:30 (ora Romaniei)
  • Din pacate pentru multi cetateni, radioamatori,sau nu, s-ar parea, ca schmbarile de dupa'89, in acest sens, nu sunt observabile!Aici nu ma refer la faptul, ca o parte dinte doritorii unei statii de emisie,erau obligati sa se umileasca, devenind anticipat membri de pcr, delationisti, agitatori, sansa mai mare aveau daca incercau pasiuni pentru armament!Stim cu totii, ca adevaratii comunisti, aveau fobie de urmatoarele: oameni destepti, statii de radiocomunicatii, masini de scris, copiatoare, conspiratii Occidentale, iar abia catre final,..

  • Postat de Kiss Vasile la data de 2008-01-10 14:34:02 (ora Romaniei)
  • N E A P A R A T necesita modificare substantiala.
    Un radioclub cu inregistrare juridica,nu primeste nimic,iar acelasi timp un "ALT"club primeste sute de mii RON anual din acelasi Judet,din bani CONTRIBUABILILOR.Oare e just acest lucru?.
    73'Vasile

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-01-11 23:10:57 (ora Romaniei)
  • Waaauw....spune-mi si mie care e clubul asta ca ma inscriu si eu cu tot clubul nostru!!!
    Iarta-i doamne ca nu...

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2008-01-13 13:20:41 (ora Romaniei)
  • Unul dintre cele mai mari defecte in forma de organizare a FRR, remarcat insistent si de alti colegi, mi se pare a fi faptul ca este o uniune a unor cluburi, si nu a unor persoane individuale. Pe langa alte dezavantaje, cel mai nociv este sistemul de votare, rezultat din aceasta organizare. Datorita ei, votul unui sef de club cu 10 membri si fara nici o activitate are aceeasi valoare ca votul altui sef de club, cu o activitate intensa, care reprezinta 100 de membri. Valoarea votului ar trebui sa fie proportionala cu numarul membrilor reprezentati, iar cluburile ar trebui sa se reuneasca in filiale pe criterii geografice, daca nu se poate renunta cu nici un chip la sistemul de asociatie a cluburilor.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2008-01-14 17:02:20 (ora Romaniei)
  • Domnule Lingvay, u tot respetul, cred ca inversati logica faptelor! FRR nu este infiintata PRIN lege ci CONFORM unei legi, aceea a sportului. Acest fapt nu are semnificatia imposibilitatii existentei si a ALTOR forme asociative, chiar reprezentative la nivel national. Doar ca, daca se organizeaza conform legii sportului, nu poate fi decat UNA.
    Hai sa repet argumentele pe care le tot spun de un an de zile: O organizatie trebuie sa respecte, pentru a exista legal, o singura lege, cea a asociatiilor. Respectand aceasta lege, sa ii spunem LEGEA nr.1, ea capata personalitate juridica prin inregistrarea la judecatorie.
    Ulterior, daca doreste sa activeze in domeniul sportului (unde primeste, ca federatie, statut de "utilitate publica" si bani de la buget), ea trebuie sa se conformeze unui regim restrictiv, instituiti prin Legea sportului, sa ii spunem LEGEA 2.
    Din Legea 2, se interzice formei asociative care este FEDERATIA, sa aiba membri persoane fizice. Punct!
    Daca doriti o asociatie "civila", neinregimentata bugetar, oricand se poate face o asociatie sau o federatie. Non-sportiva!
    Reiterez opinia mea conform careia radioamatorismul si sportul sunt incompatibile.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact