hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati participat in concursul international CQ WW CW editia 2007 care s-a desfasurat in perioada 24-25 noiembrie? Comentariile sunt binevenite.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 26-noiembrie-2007 si s-a incheiat la 3-decembrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-11-26 09:04:37 (ora Romaniei)
  • Motivul de participare la mine e mai complexa. Ca si banda de 160m ori - ce contest in CW pentru mine e o provocare in care verific propriile mele posibilitati, capacitatile fizice si phsihice, organizatorice...etc. Rezultatele obtinute sunt importante numai pentru mine si nu pun in vitrina in dorinta de a straluci. In timpul contestului am sentimentul puternic ca sunt intre prieteni - nu intre beligeranti! Dese ori ne ajutam intre noi si din aceste cauze nu pot intelege de ce se mai incearca uneori masluirea logurilor - a castiga cu ORI CE PRET consider josnicie si fapt de ne iertat! In CQ WW CW am realizat in SOSB 160m HP 461 de QSO cu 61 Cty - nu sunt multumit...astept K9AY cu "cutiile" de rigoare sa vad daca voi realiza mai mult...hi.
    73 de Miki

  • Postat de Adrian la data de 2007-11-26 12:53:14 (ora Romaniei)
  • Din pacate nu am mai participat din 1998 la acest concurs traditional, practic de cand am renuntat la beam-ul A4S montat sus pe terasa blocului. Renuntarea la antenele de HF pentru cele de uus EME iata ca m-au tinut departe de acest concurs important. In ultimii ani acest concurs a coincis cu una din etapele ARRL EME Contest, motiv de a prefera provocarea receptionarii semnalelor via EME celor reflectate de ionosfera ... hi hi. Felicitari tuturor participantilor YO! 73 de Adrian

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2007-11-26 18:26:05 (ora Romaniei)
  • Anul acesta participarea la CQWWCW a fost o decizie dificila. Recent am instalat un sistem modest EME pentru 144 MHz si as fi dorit sa particip in ARRL EME Contest. De fapt cele doua etape ARRL EME care includ si banda de 144 MHz sunt programate in ultimul week-end al lunii Octombrie si ultimul week-end al lunii Noiembrie. Va suna cunoscut? Da, se suprapun perfect peste CQWWSSB si CW.. Poate nu voi fi aprobat de iubitorii EME, dar raman la convingerea ca “cine nu participa in CQWW ..nu exista”. Asa ca am ales CQWW.
    Propagarea nu a fost stralucita, dar a fost compensta de participarea imensa din toate zonele geografice. Majoritatea QSO-urilor din banda de 28 Mhz au fost “chinuite”, dar vanatoarea de multiplicatoare a meritat efortul. Mi-au trebuit 14 ore pentru a realiza primele 1000 QSO-uri, dar am reusit ultimele 1000 QSO-uri in doar 9 ore. Am incheiat concursul cu putin peste 3000 QSO-uri si un scor care sper sa ma claseze cel putin in Top 6 intre statiile din Europa la SO(A)-AB-HP. Felicitari tuturor statiilor YO, care au facut din nou parte din “fenomenul CQWW”. 73, Alex

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2007-11-26 23:29:44 (ora Romaniei)
  • CQWW/CW este dupa opinia mea cel mai important eveniment competitional al anului pentru amatorii de unde scurte iubitori de telegrafie. Anul acesta am decis sa particip de la W3LPL care in fiecare an organizeaza o echipa la categoria M/M din super-amplasamentul sau din Maryland. Banda care mi s-a repartizat a fost cea de 20 m. Echipa in aceasta banda a fost compusa din N3KS, WX3B, N3UA, K3RA si N2YO. Am fost la statie duminica de la ora 11 UTC pana la sfarsitul concursului, impreuna cu Kam N3KS. Sambata am lucrat de acasa, de unde am facut cam 300 de legaturi, pentru a ma acomoda cu programul CT si o statie Orion imprumutata (aceasta combinatie s-a folosit in 20 m la W3LPL). Bilantul este incurajator. Dintre cele 3 statii Multi/Multi de top din SUA care se lupta pentru obtinerea locului 1, W3LPL are deocamdata cel mai mare scor declarat. Competitorii se numesc KC1XX si K3LR. Multumesc tuturor statiilor YO contactate de W3LPL pe durata acestui concurs.

  • Postat de Cristi la data de 2007-11-30 17:37:50 (ora Romaniei)
  • Sunt dintre cei care participa de dragul participarii. Ii privesc cu invidie pe cei care realizeaza performante. Felicitari lor. De fapt nu pentru asta am intrat sa postez un mesaj. Deoarece am plecat de la premiza ca fiecare dintre noi a votat doar o data, matematica arata ca au fost 14+24+37=75 participanti din YO. Presupunand ca au fost 10 indicative operate de mai multi operatori ar fi trebuit sa fie cel putin 50 participanti activi in CQWWCW. Chiar mi-as dori asta. In rest toate cele bune si felicitari pentru rezultate participantilor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact