hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La ce distanta fata de domiciliul dv. se gaseste sediul celui mai apropiat radioclub YO la care sunteti afiliat?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-octombrie-2007 si s-a incheiat la 22-octombrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de ovidiu la data de 2007-10-15 13:34:46 (ora Romaniei)
  • Ar fi interesant un sondaj referitor la distanta la care suntem noi de radioclub si nu radioclubul de noi.......

  • Postat de carcotasul la data de 2007-10-15 18:05:24 (ora Romaniei)
  • Un raspund poate foarte folosit ar fi radioclubul yo nu are un sediu, probabil mai multi membrii se gasesc intr-o astfel de situatie cu toate ca din Statele Unite lucrurile par sa se vada altfel!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-10-15 18:27:43 (ora Romaniei)
  • In judetzul SIBIU nu exista nici-un club de radioamatori. Adresele care apar pe acest site (referitor la SB) la , nu exista practic.
    Asa ca eu ce sa votez? Nu exista rubrica: Sunt afiliat la un club care nu exista.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-10-16 23:05:50 (ora Romaniei)
  • Foarte spiritual remarca lui Ovidiu....in spatele lui sunt multe...dar insasi intrebarea are un gust de...nonsens pentru ca viitorul apropiat nu va mai permite acel egocentrism care a functionat pana cand nenea STAT - ul subventiona radioamatorismul - rezultatele obligatoriu se subordonau "sarcinilor de partid" iar sefii de radioclub cu putine exceptii se erijau in dirijor sef al radioamatorilor din judet. Eu sunt afiliat la un radioclub de drept privat - "sediul" care noi am construit este la 35 de Km - este si baza noastra de concursuri, nu suntem subventionati de stat dar pentru ori-ce activitate este nevoie de efort - abnegatie si spirit de sacrificiu liber consimtit. Raman membri care rezista....este o selectie naturala fara de care nici omenirea nu ar sta unde sta acum. Pentru "palavre" ne intalnim din cand in cand la micul restaurant "Vasilis" - pentru activitati....la munte...noi suntem radioclubul!!! deci...distanta "zero". Daca facem eforturi nu o facem sa mai primim un bacsis de la stat...o facem din pura placere si ne impus de nimeni!
    73 de Miki

  • Postat de kiss vasile la data de 2007-10-17 12:50:11 (ora Romaniei)
  • Draga Ovidiu.Intrebarea ta este foarte bine venita.Cu totul ca sunt Baimarean,m-am inscris la un Radioclub care m-i este mai simpatic. Distanta nu conteaza doar OAMENI care conduc.
    73`Vasile

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2007-10-17 16:20:51 (ora Romaniei)
  • Si eu am fost inscris la un radioclub aflat la 70 km distanta.Din pacate distanta este prea mare pentru mine.Nu km ma desperteau de radioclub ci activitatile de acolo.In conditiile in care asa zisa conducere se preocupa si incuraja zborul sacilor menajeri si lauda unui singur capitol concursurile in 6 metri(sincer bravo lor pentru rezultate)am considerat ca nu este locul meu la acel radioclub.In conditiile in care eu doresc sa particip in concursuri de ukv trebuia sa cer aprobarea lor sa fac deplasarea in teren.Asa ca am facut-o fara voia lor si iata ce a iesit.Am fost sunat si apostrofat ca ei celtuiesc banii (publici)pentru aceasta deplasare si ca eu ii incurc,si ca nu am ce cauta in acea locatie.Atata timp cat conducerea unui radioclub nu apreciaza activitatea individuala si nu tine legatura cu oamenii din teritoriu consider ca nu exista.

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-18 14:30:21 (ora Romaniei)
  • In afara de cerut bani din cotizatii si de oferit loc de flecareala aiurea intre pensionari, radioclubul nu face nimic.
    Daca v-ar intreba un tinar radioamator ce avantaje ar avea din faptul ca apartine unui radioclub, ce raspuns convingator i-ati da? O bilbiiala neinteligibila ? Citeodata sondajele astea sint facute ca sa fie, in loc sa se discute probleme cu adevarat importante si practice.

  • Postat de Feri la data de 2007-10-19 11:28:16 (ora Romaniei)
  • Cine crede ca radioclubul e locul si nu oamenii, o sa gaseasca doar sediul, nu si clubul.
    E dovedit ca doar pentru socializarea intre radioamatori, chiar nu e nevoie de un radioclub(hartii, cotizatii, etc.) Flecareala aiurea se poate face si la un birt sau in parc, fara sa mai trebuiasca CUI,CIF,sediu, etc.
    Avantajele apartenentei la un radioclub adevarat sunt mari, si se pot enumera usor - insa in general "tanarul radioamator(varsta nu are importanta)" intreaba despre avantaje in sensul "cum ma va distra clubul pe mine" R: in niciun fel, r.c. nu e show de stand-up, depinde cum te distrezi tu., "ce primesc eu de banii pe care-i cotizez" R: nimic, cu banii aia modici abia se sustine existenta legala a clubului, radioclubul nu e firma prestatoare de servicii, daca vrei servicii, platesti abonament de 200ron/an si mai vorbim. Taxele anuale de pescuit amator sunt mult mai mari, si tot pescarul se distreaza, nu il distreaza pestele sau clubul, nu le trebuie sediu de club ca sa indruge minciuni - personal consider ca optica lor este mult mai sanatoasa. La noi e prea multa politica si orgolii dezgropate. 73 de Feri. Ontopic: Ma deplasez din Brasov in Sacele cand ne mai adunam cateodata, nu totdeauna la sediu - iar pe la sediul virtual trec si membrii aflati la mii de kilometri de casa si nemembrii - oricand vor, tot timpul e zi de club.

  • Postat de Ovidiu la data de 2007-10-19 13:07:32 (ora Romaniei)
  • 100% corect, Feri. Am frecventat in copilarie vechiul YO3KPA (in Cotroceni) unde niste entuziasti ii invatau pe copii electronica si radio; mai tarziu, YO3KWU unde m-am "infectat" datorita lui YO3EM (toata stima!) care isi facea timp si pentru cursuri de teorie si pentru constructii si reglaje aparatura; avea un mic laborator in Politehnica unde cand intrai, timpul se oprea in loc, nu mai conta ce ora a zilei sau ce zi a saptamanii era. Sunt sigur ca in restul YO situatia cluburilor este mult mai grea - vezi comentariul lui YO6EX despre SB- dar daca nici in YO3 nu mai gasesti cluburi active (nu ma refer aici la RcMB), atunci e trist. Sper totusi ca Arhanghelul Mihail nu a cautat suficient.

  • Postat de Eu la data de 2007-10-19 17:02:41 (ora Romaniei)
  • Radioclubul nu foloseste la nimic!Biroul de QSL-uri este singurul folositor!

  • Postat de FATOL ALEXANDRU la data de 2007-10-19 19:04:33 (ora Romaniei)
  • In anii"70,qtc-ul era ascultat pe scarile de la yo5kai,curios,la aceeasi distantza ca si acum,in 2007,ascultam totzi acasa!La club sufla vintul,iar,"Lupul cel rau este la panda si spune:daca tot pot calatori la distantze mult mai mari prin radio, la ce le mai trebuie sa strabata o distantza asa mica pana la club?Luatzi-le spatziul!Retoric:de ce ne mai intereseaza distantza ?Cu multa stima si respect pt.cei care nu pun baza pe distanta si pun baza pe aceasta frumoasa pasiune-RADIOAMATORISMUL-"73 Alex de la Cluj

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact