hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati in general revista FRR - "Radiocomunicatii si radioamatorism"?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-octombrie-2007 si s-a incheiat la 8-octombrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (51)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-10-01 10:19:10 (ora Romaniei)
  • Eu consider BUNA....dar la urma urmei este revista NOASTRA si daca si cum ne reprezinta depinde de noi. In spatele revistei este multa munca dar oare cati contribuim de fapt? Din DL de la fostii nostri compatrioti am primit si pareri proaste despre revista (de atunci nu-i mai trimit) dar asta consider snobism. Suntem asa cum suntem dar ca si in esenta radioamatorismului...tindem spre mai bine. Am ganduri de recunostinta fata de cei care se preocupa de aparitia revistei NOASTRE.
    73 de Miki

  • Postat de Mihai la data de 2007-10-01 13:01:45 (ora Romaniei)
  • Problema este ca nu se poate crea ceva din nimic. Miki are dreptate ca nu contribuim indeajuns cu articole. Mai e si problema banilor. Daca ar fi disponibili mai multi bani pentru editare, revista ar putea aparea in conditii grafice mai bune, autorii ar putea fi platiti (chiar si simbolic) etc. Sursa acestor bani ar fi pretul revistei si cotizatiile. Asta ar trebui sa dea de gindit celor care sustin ca revista este prea scumpa, ca ar trebui reduse/eliminate cotizatiile etc. Eu sustin contrariul, anume ca toate acestea ar trebui majorate, si APOI ar fi motive de reclamat calitatea slaba a serviciilor. E valabil si pentru serviciul QSL si in general pentru toate activitatile FRR si Radioclubului Central. 73!

  • Postat de Cititorul de gazete la data de 2007-10-01 13:17:47 (ora Romaniei)
  • Atita timp cit revista apare in regim de cvasivoluntariat, nu poti sa ai pretentii mai mari de la ea.Grafica, hirtia sunt aproape de nivel EU,dar ar fi nevoie de articole proprii si asta inseamna mai intai neuroni tociti, degete ciupite de letcon si nu in ultimul rind ,timp ,posibilitati tehnice de redactare si un pic de talent pentru a face sa apara produsul finit, cele citeva zeci de rinduri si 2-3 scheme din articol.Succes in continuare !!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-10-01 16:15:14 (ora Romaniei)
  • La cit costa si ce tiraj are, sa zicem mersi ca avem parte de o revista. Calitatea grafica e buna daca nu deschizi revista. Doar copertile sint onorabile, hirtia si grafica din interior sint execrabile. Poze alb-negru, sterse, la fel si scrisul, parca e o revista sovietica trasa la un xerox prost. Articolele din Tehniumul de pe vremuri erau parca mai consistente, cu atit mai mult cu cit au trecut vreo 20 de ani. La ora asta "revista noastra" ar fi trebuit sa arate macar ca defuncta Conex-Club. Baiul e ca vrem sa citim articole dar nu sa si trimitem. Si rezultatul se vede. Eu ma bucur cind primesc revista asa cum e, e un semn ca mai existam ca comunitate.

  • Postat de Jim la data de 2007-10-01 18:29:19 (ora Romaniei)
  • Nu citesc publicatia . Unde sa bifez ?!

  • Postat de Florentin la data de 2007-10-01 21:02:52 (ora Romaniei)
  • FELICIT TOT COLECTIVUL DE REDACTIE CARE STIU CAT DE GREU LUCREAZA PENTRU CA ACEASTA REVISTA SA SUPRAVIETUIASCA.

    Este cazul sa dau preturile din occident la reviste similare?NU!

    Iata ce afiseaza Radio REF:

    "SOS articles techniques ! Radio-REF doit être la vitrine du paysage radioamateur français ! Ce paysage, riche en réalisations individuelles et collectives de qualité, mérite une publication à la hauteur de ces réalisations.

    Techniciens, expérimentateurs, innovateurs, pour la pérennité du radioamateurisme, vous devez faire vivre Radio-REF ! Il est certes parfois plus facile de concevoir, essayer, transformer, que d'écrire... Mais que valent vos prouesses techniques si vous n'en faites pas profiter la communauté radioamateur ?

    Dès aujourd'hui, à vos plumes ! Si cela vous rebute, faites-vous aider. Il y a dans chaque établissement départemental, dans chaque radio-club, des éléments complémentaires qui doivent unir leurs compétences.

    Nous manquons d'articles techniques : aidez-nous ! Vous serez les premiers à vous féliciter de contribuer à votre Radio-REF, votre revue, le magazine des radioamateurs français. Par avance, merci !"
    SITUATIE ASEMANATOARE PENTRU YO!
    Orice comentariu este de prisos.....

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2007-10-01 21:19:19 (ora Romaniei)
  • DA CITESC cu cel mai mare interes aceasta revista inca de cind am devenit radioamator, si pot sa zic ca mai fost de un mare ajutor la examenu de radioamator ,sunt lucruri interesante,am citit multe articole din viata radioamatorilor de dupa 89 si eu cred ca sunt multi radioamatori care nu au scris ce au patit ei pa timpu inpuscatului nu au scris in revista din multe motive.EU cred ca ar fi interesant sa gasim multe articole de acest fel si poate si ceva istorie din radioamatorism si din telegrafie eventual.

  • Postat de YO7 la data de 2007-10-01 22:01:14 (ora Romaniei)
  • Intrebarea nu face referire la pretul revistei, asa cum inteleg unii. Dupa mine , revista este proasta chiar daca la unii nu le place adevarul. O spun in cunostiinta de cauza ca unul care a cumparat aceasta revista ani multi. Ca sa fac si eu referire la pret, spun ca o cauza de este proasta este pretul mic al revistei. Trebuie sa invatam ca orice lucru bun costa.

  • Postat de Adrian la data de 2007-10-02 01:15:30 (ora Romaniei)
  • Si eu consider revista buna si-i felicit pe cei care se ingrijesc si consuma din propriul lor timp sa o editeze si mai ales sa rezolve problemele financiare si apoi logistice legate de aparitie si distributie. In opinia mea insa, continutul este atat cat ne interesam fiecare sa comunicam cu editorii. De multe ori acestia - editorii, ne-au rugat sa-i ajutam cu materiale legate de activitatea proprie si multi am dat din umeri spunand ca nu avem timp ... Desigur se pot face imbunatatiri, atat la continut, editare, unii o vor gratis ... hi hi si carcotesc la continut. Eu ma gandesc ca poate este bine sa o includem intr-o taxa unica anuala ce ar trebui colectata cu taxa anuala IARU. Ce fac insa alte publicatii sa-si mentina aparitia dar si nivelul tehnic al articolelor: QST-ul american plateste modic fiecare articol, inserand publicitatea la greu colectata de la ce a mai ramas din industria producatoare de echipamente pentru radioamatori din USA, fiind oferita in format electronic platitorilor taxei anuale ARRL, iar DUBUS, chiar daca apare in 4 editii trimestriale, ofera un abonament anual gratuit pentru orice articol acceptat spre publicare de catre colectivul redactional. Periodic isi selectioneaza editori pe domenii, iar acestia au obligatia sa acopere continutul rubricii proprii, rubrici stabilite dupa un sondaj de opinie realizat cu toti abonatii, etc. Multumesc acelora care au avut rabdarea sa citeasca pana la sfarit randurie mele. 73 de Adrian

  • Postat de DECSOV IVAN LADISLAU la data de 2007-10-02 09:04:31 (ora Romaniei)
  • INTRODUCETI CURSURI DE INITIERE IN COMUNICATII,
    PENTRU AMATORI.REVISTA TREBUIE SA FIE SPRIJIN
    EDUCATIV PENTRU TINERI DORNICI PENTRU PASIUNEA
    'RADIOAMATORISM'.REVISTA ESTE BUNA.VY 73 | IVAN

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-02 10:10:00 (ora Romaniei)
  • Am renuntat de mult sa mai citesc aceatsa revista mediocra si sub-mediocra.
    Cum se face ca mai toate revistele straine de profil au in paginile lor multe prezentari de echipamente destinate a fi realizate de amatori pe cind la noi iar la noi se arde gazul aiurea cu prezentari de echipamente industriale, fara rost?
    Cu scheme facute de mina, necorectare, plagiate din alte reviste nu se poate realiza nimic solid.
    Nu-i asa ca ati vazut in reviste straine articole de construit emitatoare-receptoare qrp de la schema, la cablaj , la reglaje, la grafice de test, la realizarea mecanica?
    La noi nu se poate.
    Decit ceva prost mai bine deloc.
    Parerea mea...

  • Postat de Ovidiu la data de 2007-10-02 17:08:08 (ora Romaniei)
  • Cati dintre noi au trimis articole pentru revista???!!! Arhangelul Mihai a trimis vre-un articol???!!! YO7 a trimis vre-un articol???!!!
    YO2AIX a trimis ceva de initiere???? YO6AJI de ce nu citeste revista???!!! Nici eu nu am trimis nimic, dar macar nu critic munca altora!!!
    Felicitari "colectivului" redactional!

  • Postat de YO7 la data de 2007-10-02 18:02:11 (ora Romaniei)
  • Pentru Ovidiu. Eu am trimis articole si de asta este o revista mediocra. O revista buna nu se face din articole la cerseala. Mai si ganditi inainte de a scrie...

  • Postat de Costi la data de 2007-10-02 18:20:51 (ora Romaniei)
  • Ca de obicei si aceasta intrebare are o capcana "...cum apreciati in GENERAL etc." Urmeaza apoi intrebarile la care se da cu votul si apoi ...patimile. Am votat ultima varianta ptr ca deseori am gasit scheme greu de citit, pagini de-andoaselea, etc. Cu toate acestea tin la numerele pe care le am, alturi de colectia aproape intreaga a revistei Siinta si tehnica si Tehnium. Si alti trudesc spre binele obstei, vorba lu' yo2is. Nu suntem singuri. Iata ce invitatie am citit azi (reproduc intocmai):
    Authors required –
    Apply here!

    • Have you an idea that could be turned into an article for Practical Wireless?
    • Have you chatted about it to friends on the air?
    • Have you started sketching out the ideas on to paper yet?
    • Have you got a project in mind – and built a prototype?
    • Would you like to see your article published in Practical Wireless?
    • Does the idea of earning money from your idea appeal to you?
    • Do you relish the challenge offered by specialised technical publishing ?

    If the answer to any of the questions is 'Yes', the PW team - Tex G1TEX and Rob G3XFD - would very much like to hear from you!

    Here's what you should do –

    • Call Tex or Rob on 0845-803-1979 to discuss your idea.

    • Or send an E-mail to either tex at pwpublishing.ltd.uk or rob at pwpublishing.ltd.uk so they can chat the idea over with you.

    • Ask for the PW Authors Guide to be sent to you.
    It provides essential information to help you write and prepare ideas for us – so by working together we can bring your ideas to the World of Amateur Radio!
    Sursa:http://www.southgatearc.org/news/october2007/authors_required.htm
    Nu-i reclama, vai de mine!
    Distinse 73 tuturor,
    yo2bzv

  • Postat de Florentin la data de 2007-10-02 18:28:26 (ora Romaniei)
  • Pentru: "YO7"
    Citez: "Eu am trimis articole si de asta este o revista mediocra." Sa intelegem ca asa de proaste au fost articolele dvs. incat au facut revista mediocra?

    O revista buna a RADIOAMATORILOR , adica a comunitatii ce o reprezinta, se face cu articole "si la cerseala" daca este sa folosim expresia.Ca un articol sa fie platit- este necesar sa existe posibilitatea de plata.Cand revista abia isi scoate banii de tipar inseamna ca exista o problema.
    Am auzit nenumarate comentarii de cat de "scumpa e revista".Daca acum este scumpa cand are nevoie de bani suplimentari de tipar, cum va fi cand va ajunge la 5 euro numarul in format color si cu articole platite?
    Vazand aceste comentarii rautacioase, inclin sa cred ca pretul ar trebui schimbat ca astfel calitatea sa creasca.Partea rea va fi ca va lovi in marea majoritate a radioamatorilor pensionari si cred ca tirajul va scadea obligatoriu.

  • Postat de Florentin la data de 2007-10-02 18:43:35 (ora Romaniei)
  • Cred ca cea mai buna propunere vine din partea lui YO2AIX ! In fond trebuie o pagina sau mai multe in care sa fie prezentate articole de initiere pentru viitorii radioamatori.

  • Postat de xxx la data de 2007-10-03 10:56:57 (ora Romaniei)
  • Revista este asa cum sunt si cititorii ei!De aici si parerile pro si contra!Revista ar trebui sa aiba mai multe pagini iar continutul sa concureze cu cel al revistelor din afara...

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-03 16:14:25 (ora Romaniei)
  • @yo9cho: oricum 80% din radioamatori sint pensionari asa ca o scumpire a revistei ar insemna automat cresterea calitatii sau falimentul. Nu dai bani multi pe o revista frumos colorata si cu hirtie lucioasa daca informatia din ea este zero barat.
    Nu am vazut unul sa se intrebe de ce nu se fac tinerii radioamatori. Si nu din cauza subiectelor asa cum se plingeau niste distinsi colegi, ci a plictiselii ce insoteste activitatea asta. Si nu e nimeni la vf, la mijloc sau la poale care sa revitalizeze activitatea si org.
    E netul plin de informatii ca sa ma faca sa economisesc banii pe care i-as da pe aceasta fituica asa zis a noastra, a radioamatorilor.
    M-am uitat azi prin numere vechi...dupa ce e acolo vezi ca 30% din articole sint scrise de 3apg care cu critica si autocritica dadea raportul.
    Si atunci cine mai are chef sa faca si sa trimita articole ?
    Poate voi, eu nu o voi face niciodata.
    73, 74, 75........

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2007-10-03 23:15:57 (ora Romaniei)
  • Niciodata o revista nu va satisface toata lumea.
    Am gasit lucruri interesante, au fost si numere care nu mi-au trezit interesul.
    Daca o compar cu ce am vazut de prin alte tari, nu este sigur nici prima, dar nici ultima...
    Faptul ca sunt abonat, pentru mine, semnifica increderea si speranta sa gasesc si lucruri care sa ma intereseze, iar faptul ca nu am renuntat la abonament reprezinta confirmarea ca acestea se intampla intr-un procentaj bun!
    Felicitari celor care contribuie la aparitia revistei si la cati mai multi ani de editare de acum inainte!
    Relativ la comentariile critice din mesajele anterioare sunt si pareri pertinente - care merita a fi analizate, dar din pacate sunt si abordari prin care se cere altcuiva sa faca lucruri pe care poate nu suntem in stare sa le facem noi singuri... poate pilda biblica cu ridicatul pietrei ne va ajuta sa (ne) intelegem mai bine...
    73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-10-03 23:49:04 (ora Romaniei)
  • Protestez cu toata seriozitate la moderator faptul ca in acest site poate sa apara comentarii ne semnate de autori. Acesti indivizi care se ascund in anonimat nu au dreptul la experimare si parerile lor consider nulitate pentru ca este vadit dorinta lor josnica de a improsca cu noroi. Consider oameni fara caracter si fara sira spinarii. Ma cuprinde un profund dezgust dar si o mila pentru ca acesti indivizi nu dau dar nici nu vor primi nimic de la societate - balacesc pana la sfarsitul vietii lor in proprie mizerie morala "bucurand" de dispret dar acuzand mereu pe altii pentru soarta care au.
    73 (fara puncte) de Miki

  • Postat de Fery la data de 2007-10-04 00:53:36 (ora Romaniei)
  • Este o revista foarte slaba nu am cuvinte pe dinafara este vopsit gardul pe dinauntru leopardul uitat-ti si d-voastra coperta arata extraordinar dar pe dinauntru alb negru macar de s-ar si intelege acel alb negru ca de multe ori arata intr-un hal de nedescris abia se intelege o schema.
    Asta ar fi una la mana doi la mana da-ti scheme ptr benzi in care multi radioamatori nu au pasit vreodata cum sa se rezlizeze DX-uri in 24Ghz componente exista dar nimeni nu se pricepe.
    Scheme ptr radioamatori incepatori sinteze PLL ptr VHF UHF cu doua 3 circuite integrate specializate cu PIC LCD codul sursa asm etc.
    Sa nu ma lua-ti peste picior ca au mai fost publicate scheme de acestea ca stiu despre ce este vorba despre circuite integrate de care nu gasesti decat la comanda MC145151 etc si pretul lor lasa de dorit o memorie eprom fiind mult mai eftina si un LCD la fel.
    Acum lumea radioamatorismului a luat alta amploare lumea sare cu banu numai construieste numai are interes o constructie propie ptr a iesii in eter.
    Ba de altfel a aparut messenger skype parca a luat lumea razna numai stiu ce sunt undele radio.
    Mai reveniti cu picioarele pe pamant oameni!
    73! Numai bine de Fery!

  • Postat de Francisc (Fery) Grunberg la data de 2007-10-04 09:53:10 (ora Romaniei)
  • Doresc sa precizez ca textul de mai sus semnat "Fery" nu-mi apartine. Eu imi semnez intotdeauna textele cu numele complet si cu indicativul.

  • Postat de Safriuc la data de 2007-10-04 11:12:53 (ora Romaniei)
  • Am primit revista un an de zile fara sa o platesc, asa ca raportat la pret avem o revista infinit de buna. Nu ma dau bani afara din casa, dar asi plati mai mult.

  • Postat de YO2 la data de 2007-10-04 13:29:57 (ora Romaniei)
  • Problema care se pune este daca e nevoie de o revista cu aparitie lunara. Inteleg ca in cazul organizatiilor mari cum ar fi ARRL, DARC, RSGB sa fie nevoie de o asemenea revista. Dar in cazul YO ? Poate ar fi mai bine daca revista ar aparea semestrial. 73

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2007-10-04 19:52:04 (ora Romaniei)
  • Domnilor, sunt profund deranjat de tonul extrem de "" (umpleti ghilimele cu ce doriti, in limitele politetii si decentei) folosit in aprecirea revistei.
    Nu este BUNA dar nici nu este PROASTA!
    1)este asa cum o fac editoriii... (cine sunt?)
    a) suntem noi radioamatorii din yo atunci ne reprezinta-atunci articolele noastre nu intereseaza pe nimeni,
    b)nu suntem noi- atunci cugetatm ca la cumparearea unei marfi din supermaket, ne place platim, nu ne place, sa stea in raft;
    2)are reclame in functie de tiraj - scuze dar daca aveti firme/sau daca nu aveti - ati plati reclama la o revista de ~1000 exemplare (daca ori fi!?!?), din care 80/% sunt pensionari (adica marea majoritate care nu au putere de cumparare - le regret sincer situatia)
    Cu regret constat ca -la fel cum fac si eu (i-mi recunosc vina) alaturi foarte multi care constata lipsuri & cai noi de dezvoltare & subiecte interesante... etc., dar stau pe margine si comenteaza fara sa se implice....
    Imi cer scuze pentru faptul ca v-am rapit timpul sa cititi acest raspuns, si in plus pentru faptul ca nu se va schimba nimic dupa aceasta reactie!

    73!

  • Postat de Costi la data de 2007-10-04 22:08:27 (ora Romaniei)
  • In mod firesc ar trebui sa avem si opinia celor care trudesc NEMIJOLCIT la pregatirea, editarea, distribuirea si colectarea banilor, etc. astfel ca sa avem o revista (publicatie) specializata foarte buna, buna, mediocra sau foarte slaba. Neavand pareara in cauza putem sa vorbim AIUREA. Personal am mari semne de intrebare la adresa federatiei cand AICI apar probleme SERIOASE la care nu se ofera nici un punct de vedere OFICIAL. Nu vreau sa cred ca celebrul aforism :"caravana trece...." se potriveste noua , radioamatorilor. Constat ca exista in conducerea federatiei noastre un fel de "lasa-i sa latre". Nu vad daca mai are rost ca Ciprian sa mai sustina acest site daca NU EXISTA DIALOG radioamatori de rand si cei care sunt vizati. Personal imi ard pasiunea de radioamator in liniste, uneori insa ma simt desconsiderat de cei care ne reprezinta de la nivel de judet in sus. As putea si fara domniile lor,dar de ce ii mai avem? Cosideratie tuturor, chiar si anonimilor care au un motiv (temporar, cred) sa nu se semneze. yo2bzv

  • Postat de ovidiu la data de 2007-10-04 23:28:36 (ora Romaniei)
  • Cumpar revista fara sa imi pun problema calitatii ei; consider ca macar asa sa pot sustine daca nu raspandirea macar mentinerea interesului fata de acest hobby, radioamatorismul. Multe publicatii care se adresau electronistilor amatori au supravietuit cateva pana la cateva zeci de aparitii. "Conex Club" sustinuta de o societate comerciala si adresandu-se unui segment mult mai larg de cititori si-a incetat aparitia. Nu e un semnal de alarma? Obiectiv vorbind, revista nu este nici deasupra nici cu mult sub alte publicatii de acest gen. Toate cele bune!

  • Postat de Cornel Olteanu la data de 2007-10-05 09:59:46 (ora Romaniei)
  • Stimati domni,
    Deocamdata organizatia noastra este in stadiul de crestere.Si revista este in acelasi stadiu. Orice creste are nevoie de sprijin. Cumparati-o,
    cititi-o, CRITICATI-O, dar nu uitati ca este a noastra, asa cum sunt si simpozioanele, concursurile, diplomele, aparatele si tot ce tine de RADIOAMATORISM ca pasiune veche de 100 ani.Iar noi suntem un club de elita.Alti tin la niste lucruri mult mai banale si fac ditamai tamtamul din carnati, usturoi, gulas sau aruncarea cu lingura.Nu multe federatii sportive au o revista cu aparitie regulata.Din pacate are nevoie de bani.Daca s-ar vinde 2000buc cu 5euro/buc. ar avea un buget de 10000 euro lunar.Sa vedeti atunci revista.Criticati si cumparati!!!Cu stima.

  • Postat de alex la data de 2007-10-05 11:22:53 (ora Romaniei)
  • nu am abonament, am spicuit, asa, sporadic prin cateva zeci de numere ale revistei... dar ori ce asi
    fi vrut sa spun despre revista frr... sa scris deja.
    O revista foarte buna, cu partile ei criticabile, dar cine stie ceva facut de mana omului,care lucru este cu adevarat perfect...il mananc HI!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2007-10-05 12:26:04 (ora Romaniei)
  • Am citit comentariile de mai sus. In principiu toata lumea are dreptate. Prin natura profesiei, in ultimii 20 de ani, am de citit multe publicatii - si evident de scris materiale (in afara articolelor de la TEHNIUM am ajuns sa fiu autor / coautor la peste 200 publicatii stuiintifice - inregistrate). Deci pot sa va spun in cunostinta de cauza ca: - orice revista are un cerc de interes - in cazul nostru acest lucru este bine definit; - orice revista ("serioasa") are un colectiv redactional cu recenzorii aferenti - CARE IMPUN stilul de redactare, exprimare (tehnic corect!), politica redactionala (adaptata cercului de cititori) si nu in ultimul rand ETICA profesionala! (adica refuza plagiaturile) - corecta specificare a surselor bibliografice etc.
    Din pacate, am avut ocazia sa constat ca scheme si materiale de ale mele, transmise anterior (cu 2-3 ani)unei alte reviste sa apara in "revista noastra" cu textul 1/1 si schema usor (dar nefunctional modificata - valorile unor rezistente modificate de un ordin de marime) - dar culmea sub numele unui alt autor! Adica furt intelectual! De persoana in cauza nu e cazul sa vorbesc - fiei tarana usoara - de morti numai de bine! - Dar: la data respectiva am sesizat editorul "revistei noastre", am expus argumentele si observatiile - cu rugamintea de a fi PUBLICATE - tot acolo ... dar .....a ramas tot cum a vrut si considerat bine unicul redactor si editor al nostru .. - fara drept de replica!
    Calitatea materialelor evident depinde de autori!- si nu in ultimul rand de colectivul redactional. Parerea mea e ca un "autor" cu pretentii si cu tinuta NU va accepta niciodata sa publice materiale in acelasi revista in care apar plagiaturi sau materiale lamentabile - atat sub aspect continut cat si grafica, lizibilitate sa nu mai vorbim de limbaj / tehnoredactare. NU de altceva - dar se compromite. Deci, desi prin specificul lor si natura publicatiei NU sunt de natura "academica" deci nu pot fi citate si trecute la CV "Publicatii stiintifice elaborate" = si azi sunt mandru de materialele mele publicate in revista TEHNIUM!
    - Desi am fost solicitat sa redactez materiale pentru "revista noastra" - am refuzat si refuz acest lucru atata vreme cat NU se publica in ea materialul meu de acum 5 ani privind plagiaturile constatate si nu se iau masuri ca tinuta revistei sa fie de asa natura, incat autorilor cu pretentii sa nu le fie rusine ca materialele lor au aparut alaturi de alte materiale de originalitate si calitate lamentabila.
    Concluzie: Daca se vrea REVISTA - trebuie in primul rand colectiv redactional competent care sa impuna o tinuta corespunzatoare (evident adaptata scopului), colectiv care sa fie capabil sa selectioneze si sa colationeze materialele acceptate spre publicare!
    73+GL Joska - YO5AVN

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2007-10-05 12:34:41 (ora Romaniei)
  • Am uitat sa specific ca personal NU am votat. Daca ar fi aparut si intrebarea "este o revista necesara" - fara clipire votam DA - acest lucru este sustinut si de numarul mare al celor care au votat si care au intervenit.
    73+GL Joska

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-05 15:01:56 (ora Romaniei)
  • @YO8RAC:
    e dreptul dvs sa fiti deranjat de tonul folosit pt aprecierea revistei. democratia a permis diversitatea ideilor exprimate. inclin sa cred ca minia proletara cu care infierati autorii care au indraznit sa fie impotriva fitzuicii este rezultatul multor ani sub comunism asa ca nu e vina dvs (ar spune unii).
    problema este ca toate criticile sint un factor de progres pt revista si doar cei care inca cred ca administratorul de bloc trebuie sa stie si ce faci in casa ta nu realizeaza asta.
    revista nu mai e in stadiul de crestere cum a zis un distins coleg, ci in stadiul de cancer avansat. o revista cu o vechime in democratie de 18 ani care nu a reusit sa se ridice deasupra mediocritatii e sortita falimentului. plagiatul si neinteresantul sint la ordinea zilei iar FRR e vinovata 100% de situatia actuala.
    sfatul meu e sa cautati pe internet ce aveti nevoie si sa lasati fitzuica sa isi dea obstescul sfirsit. e cel mai corect fata de toti.
    inca ceva : revista nu e a voastra. scoteti-va din cap ideea.

  • Postat de Elvis la data de 2007-10-05 16:03:35 (ora Romaniei)
  • Apreciez ca buna activitatea revistei si o sa fac abonament indiferent de pretul ei.Este adevarat ca unele articole nu m-i s-au parut interesante dar trebuie sa recunosc, ca alte mi-au fostv sursa de inspiratie ptr internet. Cum poti sa-ti dai cu parerea despre activitatea revistei cind recunosti ca nu o citesti?Am vazut si eu la radioclubul nostru radioamatori care critica revista, nu au abonamente, dar cind vin pe la radioclub nu mai poti discuta nimic cu ei, savureaza totul din revista, nu le mai poti lua revista din mina.TEHNIUM vad ca a disparut desi in ultimul timp avea prea multa "timplarie".Am recuperat de la YO7KFI aproape toata colectia Tehnium, daca nu o luam eu,aveau ce roade "chitcanii".Conex-club nu mai e asa ca nu prea avem de ales, 73 GL

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-05 18:07:12 (ora Romaniei)
  • Tehnium nu era o revista de nisa.
    Daca spun a nu cir esc revista, nu inseamna ca nu am citit-o. Logica simpla...
    Inspiratie pt net? exista motoare de cautare....

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2007-10-05 19:15:51 (ora Romaniei)
  • Referitor la:
    Comentariu postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-05 15:01:56 (ora Romaniei)@YO8RAC:
    "democratia a permis diversitatea ideilor exprimate. "
    - dreptul de a exprimna idei nu este egal cu dreptul de a jigni, desconsidera sau injura.
    "inclin sa cred ca minia proletara ...."
    - nu era manie proletara, este vorba de ramasite de educatie din familie, nu-mi era permis sa spun despre cineva ca e prost,
    trebuia sa-i arat unde a gresit, in acest fel cream posibilitatea acestuia de a-si imbunatati activitatea precum si posibilitatea mea de fi consultat pentru "feedback" (termenul nu exista atunci...)
    "revista ... e ... in stadiul de cancer avansat.... plagiatul si neinteresantul .... FRR e vinovata 100% de situatia actuala."
    - aici aveti absoluta dreptate, solicitarile de "drepturi de autori" trebuie sa fie mentionate obligatoriu, iar autorii ar trebui sa trimita revistei si un document prin care sa specifice ca acesta respecta integral lista bibliografica anexata, aceasta este completa, si de asemenea, redactia trebuie sa publice lista documentelor folosite pentru redactarea/compilarea documentelor pentru a se evita reclamatiile/raspunderea fata de acuzatia de plagiat.
    "sfatul meu e sa cautati pe internet"
    - caut, dar imi place, fiind de moda veche sa am si pe hartie, cu surprizele de rigoare (exemplu negativ - nomograme pentru calculul redresoarelor incluse in text dar nepublicate - si prezentau ceva interes personal)
    "inca ceva : revista nu e a voastra. scoteti-va din cap ideea"
    - corect si incorect in acelasi timp: este o marfa de nisa, cat timp are cititori depinde de acestia deci este pentru ei, adica a lor (vezi Conex electronic - numarul constructorilor amatori este in scadere, revista nu mai era rentabila cheltuieli-incasari>0, au trecut la pagini web care nu inlocuiesc revista... poate ar fi o solutie si aparitia in forma electronica a revistei... sunt ceva initiative frumoase la Hunedoara... ramane problema cu forma de plata si accesul din zone nefavorizate/ persoane fara acces la internet (stiati ca mai exista inca?).
    Cu scuzele de rigoare eu personal ma retrag din aceasta polemica, apreciez faptul ca opiniile mele v-au atras atentia si v-au determinat sa-mi adresati un raspuns dedicat.
    Deasemenea cred ca o reactie a FRR (chiar si in revista) care sa raspunda la criticile formulate este extrem de necesara.
    Si in plus felicitari celor care au ales subiectul sondajul de opinie - s-au exprimat multe idei/pareri/suparari care par justificate/interesante si care poate vor crea posibilitatea de inbunatatire a revistei...
    73 de YO8RAC!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2007-10-06 01:30:23 (ora Romaniei)
  • Revista este asa cum suntem si noi. Ba chiar mai buna. Se semneaza toate articolele. Bune sau mai putin bune. Propun cresterea numarului de pagini adresate incepatorilor, copiilor care ne sunt "furati" de internet, iar articolele pentru cei avansati sa fie de calitate, eventual aduse din alte reviste straine. Revista sa apara si la chioscuri. Poate la chioscurile din scoli, care vand acele E-uri frumos ambalate. Acolo pretul sa fie mai mic, iar la abonamentul nostru pretul sa fie mai mare. Sa acceptam astfel sa vorbim tinerilor despre pasiunea noastra care ne-a mistuit o viata intreaga. Nepoata mea din clasa a patra mi-a aratat manualul in care era desenat un beculetz de lanterna conectat la o baterie. Prima lectie despre electricitate. Mi-a pus intrebari. Sunt convins ca avem multi colegi de pasiune care ar putea sa le vorbeasca frumos, pe intelesul lor, fara multe formule, despre aceasta energie care a existat dintotdeauna, dar care abia acum e folosita, ca sa ne fie mai bine !... 73, Mircea.

  • Postat de Adrian la data de 2007-10-06 02:25:19 (ora Romaniei)
  • Interesant, au aparut iarasi postarile anonime pe teme ceva mai diluate de polemica generala impotriva modului cum FRR editeaza aceasta revista si asa chinuita. Sa marcam un progres privind continutul ... mai ales ca atacurile la persoana lipsesc. Pentru a ridica nivelul postarilor anonime, propun o rubrica speciala in revista realizata numai de "anonimii dintre noi" ... cu materiale anonime trimise la FRR de pe adrese de e-mail anonime si nu in ultimul rand sa nu uitam ca putem intelege acest gest drept o donatie a timpului important al anonimilor, iar donatiile trebuie sa ramana anonime ... si desigur le incurajam in contul revistei. Eu si cei asemeni mie desigur ca vom semna recenziile la articolele "anonimilor" ... hi hi si atunci poate vom avea o imbunatatire a revistei in sensul dorit de acestia, etc.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-10-06 08:30:06 (ora Romaniei)
  • Acesta este cel mai interesant si plin de invatzaminte, sondaj de opinie. Plin de invatzaminte pentru cei care gandesc. Remarc procentele: 60% pentru o revista buna si foarte buna. 40% pentru mediocra si foarte slaba. Din contzinutul mesajelor transpare un fapt. Cei care critica revista se pare ca au acces si la alte reviste de gen, din afara YO, (nu mai vorbesc de accesul la internet) deci sunt cei care au ceva posibilitatzi materiale. Democratic, majoritatea are dreptate!
    Cat se asteapta de la aceasta publicatzie atat se primeste. Cei care vor mai mult, cei care au pretentzii pentru perfectziune au si mijloacele sa obtzina informatzii din alta parte. Acestia vor renuntza incet, incet sa se aboneze, sa citeasca publicatzia, (acesta este numele corect, si nu revista ). Deci din 2000 de abonamente (reclamate de editor), vor ramine 1200. Inevitabil publicatzia se va scumpi deoarece doar expedierea prin posta costa 1 leu, plicul altzi 20 de bani, sa zicem inca un leu tiparul, deci pretzul va ajunge la 2,2 lei/exemplar. Scazand abonamentele, inevitabil scade tirajul. Scade tirajul creste pretzul de tiparire, deci acel leu pentru tipar va fi majorat. Publicitatea va scadea corespunzator, deoarece nici un patron de firma nu este nebun sa cheltuiasca bani cu o reclama care nu foloseste la nimic, si nu aduce profit. Urmarea? Am vrut sa va las sa o descoperitzi singuri! Totusi numai pentru cei mai putzin priceputzi in acest domeniu, le pot spune:
    Vor exista doua posibilitatzi, una, scumpirea brutala, pentru a putea supravietzui, cca 5-6 lei/ex., sau disparitzia. Majoritatea a hotarat. Publicatzia este buna si foarte buna! 73

  • Postat de Costi la data de 2007-10-06 18:39:37 (ora Romaniei)
  • "Publicatzia este buna si foarte buna!" Corect: Publicatia. Daca e buna si foarte buna, publicatia, de ce nu poate fi considerata si mediocra si foarte slaba?! Nu stiu cum s-a votat? Odata ptr. buna, si inca odata ptr. foarte buna! Sa fim seriosi!

  • Postat de ovidiu la data de 2007-10-06 20:13:14 (ora Romaniei)
  • Am avut ocazia sa rasfoiesc colectii de reviste "Radioamatorul" (1946-1948), "Pentru apararea patriei" (anii '50), "Sport si tehnica" (anii '60), fireste Tehnium (incepand cu numarul din 1970 si pana prin '95), Radioamatorul (BV, anii '80). Au fost publicatii foarte bune, bune, mediocre sau slabe? Mi-aduc aminte de articole anti SUA, anti-Tito aparute in "Radioamatorul", de receptoare 0-v-1, emitatoare, primele constructii cu semiconductoare din "Sport si tehnica". Nu stiu cati dintre autorii articolelor mai sunt printre noi; nici ce au trebuit sa sacrifice pentru a-si exercita pasiunea pentru radioamatorism, sau pentru a publica articole. In spatele unei publicatii stau sigur si compromisuri si greseli. Am gasit in revista discutata aici articole in "contra-partida" cu alte publicatii; trocuri editoriale dar, vorba lui Joska, despre cei care nu mai sunt, sa incercam sa vorbim de bine. Ce s-ar intampla daca revista ar dispare ca publicatie? Ar fi mai bine, ar fi mai rau? Nu stiu, dar pana atunci o voi sustine platind pretul cerut indiferent de calitatea ei. Toate cele bune!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-10-07 02:31:44 (ora Romaniei)
  • Ovidiu, intre cele citate de tine mie mi-a placut cel mai mult Radioamatorul de Brasov. mai ales formatul ala mare, cu coperti albastre. Era cea mai consistenta. Scheme, cablaje, informatii, fara multa vorbarie, George Craiu, etc.

  • Postat de Antal la data de 2007-10-07 03:10:21 (ora Romaniei)
  • Revista este buna. Si deocamdata este necesara. Sunt in lume altele mai bune, dar sunt si multe altele mai slabe. Daca insa ne uitam la cati contribuie cu materiale la ea, revista este chiar prea buna. De pret nici n-are rost sa vorbim.


    Este o revista care ofera informatii. Prin urmare calitatea grafica este mai putin importanta atata timp cat totul este clar, curat, inteligibil, corect. Daca ar fi Playboy ar cantari mult si partea grafica, insa nu este cazul. Din pacate uneori mai scapa si cate o schema mai greu inteligibila, este insa scuzabil avand in vedere conditiile realizarii ei. Cine crede ca o poate face mai bine, ar putea incerca ca exercitiu, sa redacteze un numar de revista, sa se convinga daca chiar poate sa o faca mai bine sau doar credea ca poate. Sa adune materiale interesante pentru cele cateva zeci de pagini. Sa le culeaga pe cele care sunt pe hartie, sa deseneze schemele de pe hartie si eventual si cablajele ca sa fie totul bine facut pana la capat. Sa traduca materialele preluate din alte reviste. Numai cine nu a incercat sa traduca un articol nu stie cat de solicitanta este aceasta activitate. Dupa ce totul este cules, desenat, urmeaza paginarea. Nici asta nu este chiar simplu, caci materialele trebuie potrivite pe o suprafata bine delimitata. Si totul trebuie facut contra cronometru, tiparul avand si el o programare, nu vine cine/cand vrea.


    Pentru cei care vor neaparat o revista full color, de o calitate grafica deosebita, ar exista o solutie. Sa achizitioneze revista in format digital, pdf. In aproape fiecare municipiu exista un tipar digital in care si-o pot tipari, la un pret accesibil, pe ce suport doresc ei de la hartie simpla pana la carton superlucios sau folie de plastic. Tiparele digitale nu folosesc matrite, tiparesc direct fisierul si pot executa oricate exemplare de la unul in sus. Nu exista tiraj minim, iar ca calitate poate intrece si Playboy-ul. Distribuirea digitala ar putea fi o alternativa viabila si pentru a ajunge revista la un numar mai mare de radioamatori romani aflati pe alte meleaguri. Ar putea ajunge la mai multi, mai ieftin si mult mai repede. Distributia digitala poate fi oferita ca alternativa la ceea clasica, pe hartie. Cu mijloacele DRM (Digital Rights Management) se poate tine sub control pirateria. Foarte multe reviste straine, cred ca majoritatea lor, au si distributie digitala. Am zis reviste, nu reviste de radioamatori, desi si intre acestea sunt unele distribuite si digital.


    Daca insa vreti o revista foarte buna si nu puteti (sau uneori nu vreti) sa contribuiti la ea, singura solutie este pretul. La 5-10 euro/numar ar fi destule fonduri pentru procurarea de continut de calitate. Am putea avea chiar editoriale semnate de Liiceanu, Cartarescu, Patapievici s.a.


    Deci alternative exista, totul este sa ne hotaram ce dorim, o revista mai buna sau una ieftina. Sondajul de fata trebuie privit prin prisma faptului ca au raspuns la el numai colegii care au acces la internet si prin urmare au acces la surse de informare mult mai diversificate. In ciuda acestui fapt, votul arata ca majoritatea sunt satisfacuti de ceea ce avem la ora actuala. Dar acestia reprezinta inca doar o mica parte a radioamatorilor romani si doar o parte a cititorilor revistei. Mai sunt ceilalti, mult mai multi, care nu au acces la internet si deci nici nu au prea multe alternative la revista. Intre acestia presupun ca procentajul de satisfactie ar fi si mai mare, revista oferindu-le informatii pe care pe alta cale nu le-ar putea obtine.


    P.S. Spunea cineva mai sus ca "democratia a permis diversitatea ideilor exprimate". Asa este, are perfecta dreptate. Chiar mai mult de atat, a permis nu numai diversitatea ideilor exprimate ci chiar si asumarea lor. Iar faptul ca unii nu au curajul de a-si asuma ideile exprimate, este rezultatul multor ani sub comunism. Si daca nici acuma, dupa aproape 20 de ani de la caderea comunismului nu au scapat de aceasta frica, nici nu vor mai scapa vreodata...

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2007-10-07 08:20:53 (ora Romaniei)
  • Tuturor - Salut Voios ! Iarasi s-au inflamat puternic spiritele...Personal, incepand de la aparitia sa, am promovat aceasta publicatie si am cumparat-o prin abonamente ferme ( anual - cate 2o exemplare ), atat cat a prezentat interes, a avut cerere si a fost livrata corect. Am considerat-o " revista noastra " - un motiv de interes si polarizarea atentiei noastre, un liant, o publicatie de suflet...De asemeneam consider ca o publicatie din care inveti ceva sau gasesti informatii utile, merita atentia si achizitia. Totusi, am constatat ca nu toti colegii mei, impartaseau aceleasi considerente, din diverse motive. Din pacate, publicatia este in " down-grade" ! De la un timp si dintr-o economie prost inteleasa, am inceput sa nu mai primesc abonamentele la adresa indicata, unde o primeam constant si sigur, impreuna cu QSL-urile ( Multumim deosebit Doamna CAMPEANU !...Va Regretam mult! ) ci la alta adresa unde nu se "recunostea" primirea. Desi " difuzarea " a fost informata despre aceasta, acest lucru s-a repetat. Obosit si Suparat de aceasta situatie, am renuntat sa mai fac noi abonamente, sugerand totusi, colegilor radioamatori interesati, sa-si faca abonamente individuale, chestiune care din pacate, nu s-a materializat...Deci, 2o buc. mai putin, la difuzarea colectiva, 20 buc. mai putin la difuzarea individuala. Economie Adevarata ! Altfel, cand am dorit sa public un articol, gata pregatit, bine redactat, in formatul cerut, articol ptr. a carui aparitie eram dispus sa platesc sau sponsorizez, la publicarea sa am constatat ( deloc surprins, oare de ce...) ca fusese ciuntit intentionat, lucru de care nu am fost informat ! daca acest lucru nu s-a intamplat inainte, dupa publicare - nu s-a mai obosit nimeni, ptr. ca am observat singur :( de altfel, acestea sunt chestiuni marunte, deh,,,Uitand de toate acestea, consider ca revista ( este o revista ptr. ca are coperti color ) este foarte slaba. De-a lungul timpului, ptr. captarea atentiei, s-a modificat formatul, culorile , caracterele din titlurile de pe coperta, etc. Daca doresti sa o legi intr-o colectie, nu vei reusi decat daca tai din cele cu format diferit. La un moment dat te poti intreba, daca este aceeasi revista...Toate aceste artificii, nu au dus la marirea difuzarii si dovedesc instabilitate. Desigur, conteaza si aspectul exterior, dar interiorul este dezamagitor. Multe aspecte au fost spuse aici, altele inca nu, dar se cunosc. Eu consider ca revista NU are tinuta si stabilitatea necesara. Am observat cu totii, texte din mica publicitate radioamatoriceasca, Vanzari - Cumparari, Decese...aruncate pe pagina unui articol tehnic, etc. Daca vrei sa faci o copie a acelui articol, poate bun ptr. interesul tau sau revista, trebuie sa-l copiezi cu " marca " - " brand " -ul asociat, nu poti scapa de anunturile din publicitatea epocii respective. Spatiul existent este foarte prost gestionat, revista este " insailata " - articolele sunt aruncate " cu furca ". Greselile ( se observa usor cele care sunt sau nu de tastare, sau erori firesti, inerente ) sunt ominiprezente si desi se informeaza despre acestea, se merge mai departe la fel, ptr. ca nu exista " corector ". Multe greseli denota grave cunostiinte de cultura generala si de limba romana. De asemenea se observa usor ca Nu apartin autorilor semnatari de articole, ci " prelucatorului" din redactie, adica tehnoredactarea este de vina. Nu stiu cum se face, dar culegatorii din tipografii - Linotip-istii, Nu scoteau nimic cu greseli dar in timpurile noastre moderne, se greseste folosind PC-ul, intr-o inconstienta profunda. Da, este "greu" sa realizezi ceva corespunzator, dar cine se ocupa de asa ceva, are acesta raspundere a lucrului bine facut, mai ales ca publicatia se trimite si la ex YO, stabiliti in lumea larga, vorbitori si cunoscatori de limba romana. Este adevarat, hartia suporta orice ! Desigur, Nu am avut aceeasi profesori. Ai nostri profesori ne-au invat ca, indiferent de situatiile noastre in viata, indiferent ce pozitii social & profesionale vom ocupa in viitor, sa avem o cultura generala cu care sa facem fata oricarei situatii si sa Nu ne facem de ras, iar daca facem un lucru, sa-l facem cum trebuie, sa ne placa si noua, sau decat sa faci o carpeala , mai bine nu o mai faci deloc...Au existat si poate mai exista publicatii modeste ca format si calitate tehnica, dar cu mare tinuta, important este ce se afla intre coperti ! Desi revista FRR nu o mai cumpar, citesc revista in continuare. Din nou, constat, cu tristete - ca se merge in acelasi stil pagubos, Nu exista dorinta de mai bine, de perfectiune, de a realiza un lucru bine facut, se pare ca nu se doreste acest lucru. Nu stiu ce sa mai cred...Intr-un numar relativ recent, din vara acestui an, apare pe coperta - un coleg radioamator, care s-a stabilit de ceva vreme in Italia, un radioamator Sufletist si Entuziast, Activ de acolo, apare cu Poze, alaturi de alti radioamatori italieni si personalitati - BRAVO & Multumim draga NELU - I0/YO7LKW, i se decerneaza o diploma, pe care i se scrie corect numele, vezi Poza - iar tehnoredactarea revistei FRR, NU ESTE in STARE sa TRANSCRIE un Simplu Nume de familie.RO ! daca acesta este realizata de Necalificati, acesta este rezultatul ! mai bine s-ar lasa de sportul acesta, de " Tehnoredactare ". Rusine, ai tai sa nu te scrie corect, in Romania ! halal cultura - Este o ofensa adusa limbii romane ! Punct.

  • Postat de Crenga Mugurel la data de 2007-10-07 16:04:53 (ora Romaniei)
  • Am vazut comentariile colegilor,dar parerea mea (chiar daca nu conteaza prea mult)Revista ar putea rivaliza cu cele straine daca nu s-ar raporta totul la Cit cistigi!Eu am realizat foarte multe liniare ,tranceivere,si altele .Unele montaje au fost de pe internet (cu adaptarile de rigoare)altele au fost create .Dar mie i-mi pare greoaie procedura de a trimite materialele sau mai exact asa cum apar in revista . De o calitate slaba (scheme).Cite o data nici nu-ti dai seama ce este.Multumesc 73!

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-08 09:02:06 (ora Romaniei)
  • @ Vasile YO6EX in cazul unui sondaj nu exista "majoritatea are dreptate". E doar un sondaj. Eu zic ca diferenta dintre bun+f.bun si prost+ f.prost e mica si acest lucru ar trebui sa va dea de gindit.
    In legatura cu copiii "furati de internet": ce ofera radioamatorismul atit de interesant incit sa nu fie pe cale de disparitie? Mai nimic. Citi dintre dvs ati ascultat banda e 2m in ultima vreme, sa vedeti cit de saraca in legaturi e? R0 e cazut, pe R4 strigi ore fara sa raspunda nimeni, pe 145,350 se vorbeste ca la mahala si cam atit.Si asta doar in weekend.
    Credeti ca se mai apuca cineva de invatat morse? NU.
    Cred ca trebuie sa acceptam ca radioamatorismul e pe cale de disparitie la noi, ca revista e zero si transceiverele sint f. f. scumpe comparativ cu "afara".
    Cred ca trebuie sa va rupeti de trecut, sa acceptati ca o revista online poate fi mai buna , ca FRR nu face nimic pt NOI si ca vin vremuri grele pt aceasta preocupare/hobby.
    Ultimul stinge lumina.....
    p.s. ma semnez cu AM pt ca asa vreau eu. Nu e ilegal si nu va privesc motivele mele.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-10-08 14:13:39 (ora Romaniei)
  • Catre A.M. = ?
    Un sondaj reflecta starea de spirit a majoritatzii. Deci daca, majoritatea spune ca e buna si f buna, atunci au ei dreptate (minoritatea se supune majoritatzii), pentru ca oricum nu se va schimba nimic in calitatea (tehnica) revistei. Nu am spus nimic de copii furatzi de internet. Faci referire doar la palavrageala zilnica de pe repetoare; 2m nu insemana radioamatorism. De invatzat morse se apuca cei care au putzina vointza, asa cum si cei care doresc un yacht invatza navigatzia cu vele,
    chiar daca e plin de vapoare cu motor pe marile si oceanele lumii. Radioamatorismul nu va dispare, asa cum nu vor dispare nici cei cu mintea incalcita. Asa cum nu vor dispare nici fricosii anonimi.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-10-08 15:32:54 (ora Romaniei)
  • Vasile (6ex), radioamatorismul e un hobby, nu o taraba cu "oferte" printre care sa o cautam pe cea mai convenabila. Daca te trage ata il practici, daca nu, nu. Nici macar pe 2m nu e obligatoriu sa asculti. Discutia e inutila, nu intrebi ce iti ofera hobby-ul. Iti ofera satisfactii pe care unii nu le inteleg. Nici nu e musai. Sa-si vada de ale lor. Nici pe pescari nu te apuci sa-i intrebi de ce nu-si iau peste de la Metro, daca tot e mai ieftin si nu produce reumatism. hobby-urile aduc satisfactii altele decit materiale. Ca si semnarea textelor, macar cu indicativul. Cred ca ar trebui sa nu mai raspundem oricarui neica-nimeni care nu catadicseste nici macar sa se identifice. Sa-i tratam ca pe piratii din banda.

  • Postat de Nelu Ilea la data de 2007-10-08 15:59:59 (ora Romaniei)
  • In primul rand as dori sa-l informeez pe Arhanghelul Mihail yo3 si pe alti pesimisti precum domnia sa, ca in cele mai avansate tari capitaliste(si o spun in cunostinta de cauza) ca :SUA, Suedia, Olanda, Norvegia etc. radioamatorismul ca hobby, nu a dat faliment si nici nu are de gand sa o faca prea devreme. Este adevarat ca s-au mai redus din unele activitati ca:cw,rga sau multi au facut SK(evident le-a sosit sorocul)dar activitatea de baza a ramas.Adevarat insa ca au o alta organizare .Era sa uit, si la ei propagarea are de suferit precum la noi.Cu tinerii(copiii tineri)are loc acelasi fenomen.In schimb la maturitate acestia sunt tot mai mult cointeresati de fenomenul radio, in special studentii.Si inca ceva: fiecare radioamator este mandru sa-ti inmaneze revista lor nationala care il reprezinta pe el si tara sa in ale radioamatorismului, alaturi de un frumos qsl personalizat(ca orice radioamator care se respecta)Nu am auzit pe nimeni lamentandu-se ca dispare propagarea si vine Apocalipsa.Sunt ferm convins ca radioamatorismul romanesc nu va falimenta(oricum nu este o activitate economica) sau disparea.In YO(inafara celor care participa la sondajele initiate nu stiu de cine si de ce, dar mi se par de multe ori puerile)avem radioamatori talentati in ale gazetariei dar si in domeniul afacerilor.As putea chiar afirma ca suntem o clasa sociala dispersata a caror membrii au varii si interesante profesii alaturi de cea de baza:pensionarii.Am convigerea ca daca s-ar dori, am putea da "mana cu mana" pentru realizarea revistei noaste "Radioamatorul Roman"revista care ar trebui sa devina " Official journal of amateur radio".Daca "QST-ul, costa 4,99$,dupa o analiza de pret competent efectuata cred ca va trebui sa ne schimbam parerea cu referire la pretul acesteia.Si inca ceva: revista poate fi tiparita oriunde in Yo.Inainte de 1989 existau 2 tipografii cat de cat performante.La Bucuresti si Sibiu. Parerea mea este ca radioamatorii romani de buna credinta trebuie sa sprijinim conducerea FRR in vederea realizarii revistei de care sa fim mandrii. Si se poate, dar ,sa nu uitam ca revista poate sa fie FOARTE BUNA.

  • Postat de Feri la data de 2007-10-08 17:42:49 (ora Romaniei)
  • Ideea lui Antal mi se pare excelenta!
    Eu m-as re-abona de proba un an la revista daca ar apare in format PDF - sa o primesc instant pe e-mail, calitatea grafica TREBUIE sa fie buna(text vectorial si schemele vectoriale sau macar ca imagini foarte clare, IN NICIUN CAZ revista tiparita si apoi scanata!), poate fi si color daca materialele originale tot vin color unele, in formatul PDF se pot aranja articolele frumos, unul dupa altul, cu publicitatea la publicitate, etc., e loc destul in fisier, nu necesita cine stie ce acrobatii de publishing :-)

    As da pe abonamentul PDF acelasi pret ca si daca l-as primi pe hartie, sponsorizand in acest fel aparitia formatului pe hartie care ar mai trebui sa existe cel putin o vreme.

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-08 18:21:02 (ora Romaniei)
  • @ yo6ex -inca o data: e doar un sondaj. Daca sint mai multi cei care spun ca e buna revista, nu inseamna ca e buna si prin urmare si cei care au votat pt "proasta" o vor cumpara de acum inainte ca urmare a prezentului sondaj. 2 m nu inseamna radioamatorism? parerea ta, dupa cum parerea mea e ca scurtele sint depasite si viitorul e in 6m, 2m, 70 cm, 23 cm si ce mai e peste. e doar o parere. insusi modul de discriminare a vhf-istilor spune multe despre tine ca radioamator. si ca tine sint f multi, majoritatea aproape sau dincolo de pensie.
    Apropo de radioamatorismul din america....un yaesu sw all mode 2nd hand cu care sa faci trafic fara pretentii mari costa de la 50 la 500$ .La ro, tot omul vrea sa faca un ban si fara 500E un jeg nu iei. Si asta in conditiile in care nimeni nu mai construieste transceivere home made.daca nu spun ce indicativ am, sint pirat? neica-nimeni? fricos? inclin sa cred ca discutia asta nu ajunge nicaieri si ca obtuzitatea e omniprezenta aici. va doresc succes la a va felicita si a lauda papagaliceste portdrapelul- fitzuica al radioamatorismului rromanesc.

  • Postat de Arhanghelul Mihail la data de 2007-10-11 20:33:24 (ora Romaniei)
  • Ca sa inchei acesta discutie, pt cei din YO3, gasiti reviste de electronica frantuzesti ("Electronique", "Le haute parleur" etc) in standurile din aeroportul otopeni. Extraordinara descoperire. Pt cei care vor sa vada o revista bine facuta dati 5E si convingeti-va. Montaje de la a la z. Scheme, explicatii, cablaje, montare practica, realizare mecanica. super

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact