hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate carti de confirmare (QSL) completati si trimiteti in medie in fiecare luna?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-aprilie-2005 si s-a incheiat la 24-aprilie-2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Romeo la data de 2005-04-18 08:13:27 (ora Romaniei)
  • Daca ar exista un birou functional de QSL-uri as trimite sigur mai mult de 10 bucati pe luna, dar in situatia de azi trebuie sa le trimit singur prin posta.

  • Postat de Vasile GIURGIU (yo6ex) la data de 2005-04-19 18:42:08 (ora Romaniei)
  • Lipsa biroului national de QSL a dus la situatia de mai sus, care in fapt este mult mai dezastruoasa decat o arata sondajul. Din aceasta cauza un QSL de la YO este un lucru rar. Am lucrat in operioada 2000-2005 cca 300 YO (cu indicative recente), am primit 12 QSL-uri! Radioamatorii YO asteapta sa primeasca QSL-uri, fara sa trimita si ei la corespondenti! Subsemnatul in perioada 2001-2005 am expediat inafara YO peste 10.000 QSL-uri.

  • Postat de Un radioamator din Bucuresti la data de 2005-04-19 22:59:46 (ora Romaniei)
  • Subscriu la cele spuse de domnul Vasile in ceea ce priveste expedierea QSL-urilor de catre cei cu indicative recente (asta insemnand ultimii 10 ani cel putin). Nu ca nu trimit dar parerea mea este ca in proportie de 98% nici nu stiu cu ce se mananca. Multi dintre ei nici nu au auzit de ele. Si de unde sa stie daca foarte multi nici nu stiu cum au ajuns radioamatori. Probabil ca uneori in clipe de sinceritate fata de ei insisi i-si pun aceasta intrebare. Cum am ajuns radioamator? Cine nu ma crede sa asculte banda de 2m in Bucuresti. Un pic i-i mai trebuie acestei benzi si ajunge la fel ca cea de Citizen Band. De fapt o parte dintre cei in discutie de aici provin. I-i recunosti imediat dupa limbaj. Acolo si-au facut ucenicia (la fata locului) si acum au venit in benzile noastre sa ne polueze cu injuriile, obrazniciile si purtatoarele lor. La aceste specimene sa le ceri QSL-uri? Oare nu vi se pare ca le cereti prea mult?

  • Postat de VASILE ROMAN (yo5fmt) la data de 2005-04-20 16:55:57 (ora Romaniei)
  • Sa dai cu parerea din umbra ca "yo3abcd"face parte din acelasi comportament ca cel pe care-l incriminezi mai sus stimabile!!!
    Problema e ca este nevoie acuta de un birou activ de QSL dar aceasta activitate necesita bani iar cat de dispusi sunt colegii nostrii radioamatori sa achite serviciile pe care si le doresc s-a vazut din sondajul anterior....
    Asa ca nu e cazul sa ne vaietam aici.Cine are bani si dorinta trimite direct si e posibil sa si primeasca.Mai este si varianta eQSL care are o arie tot mai mare de uzitare,si probabil va deveni calea principala de confirmare(poate mai putin pentru expeditii care trebuie sa-si acopere cheltuielile).

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2005-04-21 16:26:22 (ora Romaniei)
  • In ceeace priveste eQSL-ul mi-a aratat un mic hakerash cum ma poate introduce in logul respectivului... Asa ca eu prefer QSL-ul adevarat, pipaibil si care candva poate avea si oarecare valoare de anticariat. Ex.: QSL-ul cu fotogtafia lui Marlon Brando FO5GJ si semnatura originala! Cat priveste acoperirea cheltuielilor la expedierea QSL-urilor, unele asociatii acopera aceasta activitate din cotizatia de membru, altele percep un tarif, functie de greutate. Important este ca acest serviciu national de QSL sa existe!

  • Postat de dan la data de 2005-04-22 21:16:55 (ora Romaniei)
  • Se pot lansa niste tratative de sponsorizare de catre Posta Romana a F.R.R., iar obiectul sponsorizarii sa fie gratuitatea expedierii IMPRIMATELOR ce provin de la Federatia noastra?
    Incercarea moarte n-are!

  • Postat de Pit la data de 2005-04-24 08:05:31 (ora Romaniei)
  • Am fost si am incercat. Ei sponsorizeaza pe filatelisti si nu au alti bani. Cel putin acesta a fost raspunsul la data respectiva! Poate cu noua conducere, ceva cunostinte directe...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact