hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pe cate benzi ati realizat legaturi cu expeditia 3B7C (insula St. Brandon)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 24-septembrie-2007 si s-a incheiat la 1-octombrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-09-24 21:59:42 (ora Romaniei)
  • 3B7C cred ca nu au lucrat cei care de loc nu au fost interesati. A fost o expeditie cu organizare exemplara si cu operatori buni. Afisarile rezultatelor in toate felurile au deschis "cutia Pandorrei"...si daca ai avut ambitia sa faci in toate benzile si modurile acum la urma poti vedea propriul nivel tehnic si nu numai....Daca te uiti la indicative care au reusit sa faca 23 - 24 de QSO - uri cu 3B7C si esti curios poti vedea ca nu intamplator au reusit. Daca mai faci si o mica statistica cu prefixele....poate primesti un raspuns de ce YO nu reuseste sa mai ridice in clasamentele mondiale. Ma socheaza numarul acelora care au raspuns : "nu ma intereseaza". Am si eu in spatele meu vre-o 50 de ani de radioamatorism dar 3B7C pentru mine a fost o provocare la care am raspuns cu posibilitatile mele ca si la alte "provocari" cum sunt contestele si asta ma deturneaza de la drumul spre o resemnare inactiva si contribuie pozitiv la tonusul de sanatate. Va recomand tuturor!
    73 de Miki - YO5AJR

  • Postat de Robert Gerber la data de 2007-09-25 09:45:21 (ora Romaniei)
  • Am lucrat acest indicativ cu placere si interes, pentru ca nu-l aveam inca confirmat.Datorita conditiilor locale am reusit doar in 5 benzi.Sper sa primesc macar o confirmare!Vy 73!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2007-09-26 00:53:44 (ora Romaniei)
  • Sa fim optimisti, Miki. Mai mult de jumatate din cei care au votat au fost interesati de 3B7C. Si peste 1000 de legaturi s-au facut cu statii YO. Pe mine "m-a prins flama" proband o noua sarma lunga de 60 metri aici la blocul turn unde locuiesc. Si dupa bucuria de a o intalni pe Stefania - YO9GJY, am vazut ca da bine si in Oceanul Indian, in 80 m CW lucrand usor (cu finalul de data asta) 3B7C... Apoi am vazut saitul expeditiei cu acele clasamente si in urmatoarele zile am pandit si i-am lucrat in toate benzile CW si SSB, dar fara super banda de 160 m, in care zgomotul la mine e de 9 + 10db...
    Dedic acest rezultat lui YO2DFA, Ovidiu, care acum e atat de ocupat cu YO HF DX-ul.
    FELICITARI lui YO9HP, Alex, care e in primii 20 din lume cu 24 de contacte CW, SSB si RTTY !!
    FELICITARI si lui YO4PX, Fery, care a reusit 10 contacte, desi a fost si destul de ocupat. Fery sta la parter, iar sarma lui nu depaseste cu mult inaltimea parterului printre pomi. Cand veniti la Constanta treceti sa-i vedeti antena !
    FELICITARI tuturor celor care au incercat ! 73, Mircea.

  • Postat de Bela la data de 2007-09-29 09:46:55 (ora Romaniei)
  • Ma alatur de parerea lui Mircea YO4SI... si in privinta optimismului. Din cei 181, care au raspuns la sondaj, 60% au contactat aceasta expeditie. Cu 100 W in CW si cca.80-85 W in SSB nu a fost usor de lucrat in unele benzi... pline cu "rechinii". Dar nu am abandonat si dupa incercarile sterile, in ultima zi (24 sept.2007) deodata s-a deschis si banda de 10 m. pentru cateva minute -dupa apusul soarelui !!!- intr-un interval scurt (cca. intre 15,20-16,10 Z) am reusit sa lucrez atatin SSB cat si in CW. CE BUCUROS ERAM !!! - (ca un vanator de DX-uri inrait... HI).
    Am avut noroc ca era spre seara cand "am abandonat QRL". Din pacate nu am antena pt. 160 m.
    Felicitari tuturor care au lucrat, si sanatate tuturori ! 73, Bela

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact