hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum considerati ca sunt actualele tarife de atribuire a indicativelor de radioamator si cele de examinare?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-septembrie-2007 si s-a incheiat la 17-septembrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (28)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-09-10 09:51:38 (ora Romaniei)
  • Sant bune asa cum sant acum. "Ceva pentru ceva"...iar gratuitatile acordate nu in totdeauna sunt si de calitate! In HA de exemplu acelas sufixe se regasesc in diferite districte...hi si e fosrte deranjant. Din acest pdv. felicit ANRCTI - ul.
    73 de Miki

  • Postat de Moldovan David la data de 2007-09-10 13:41:13 (ora Romaniei)
  • Sunt foarte mici in comparatie cu taxele platite de firme, mai scumpa e hartia facturii, avand in vedere ca radioamatorul e o "resursa naturala" ar trebui sa nu plateasca nici o taxa. 73! David

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-09-10 20:49:24 (ora Romaniei)
  • Taxele sint modice, nu sint o avere. Sigur ca am fi bucurosi daca s-ar elimina, nimeni nu plateste taxe cu placere, dar nici asa nu sint mari. Poate la repetoare ar fi utila anularea, si asa se depun eforturi pentru instalarea si intretinerea lor, mai taxa lipsea.

  • Postat de Marius la data de 2007-09-11 08:06:22 (ora Romaniei)
  • ptr radioamatori taxele mi se par ok ,asa cum sint acum,in schimb cele pentru repetoare si balize mi se par ridicate,in fond folosim tot banda de radioamator,nu utilizam alt spectru.

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-09-11 09:12:04 (ora Romaniei)
  • Aparitia acum a acestui sondaj mi se pare nelogica avand in vedere cele scrise pe fond verde pe pagina de deschidere a site-ului : "ANRCTI ne informeaza despre aparitia unui proiect de lege care propune anularea tarifelor de radioamator. Practic, dupa incheierea perioadei de consultare publica, se va trimite decizia in cauza la Monitorul Oficial pentru publicare, dupa care va intra in vigoare. Termenul limita de efectuare a observatiilor este de 21 septembrie". Daca nu vine si nu tipa cineva ca e bine cu taxe acestea vor dispare!
    73 Pit

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2007-09-11 13:03:44 (ora Romaniei)
  • Cred ca a spus totul Pit YO3JW asa ca subscriu si eu chiar accentuez sa dispara taxele comentariile sunt de prisos trebuia sa vina ANRCTI ca sa ne dam si noi cu parerea eu mi-am spus-o.

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2007-09-11 19:43:49 (ora Romaniei)
  • Credeti oare ca daca taxele (minuscule, comparative si cu pescarii!) vor disparea, ANRCTI (fost IGCTI) ne va mai baga in seama macar atat cat ne-a bagat?
    La noi totul e SA NU DAM BANI, daca s-ar putea SA PRIMIM !

  • Postat de Fery la data de 2007-09-11 20:43:50 (ora Romaniei)
  • Parerea mea ar trebuiii eliminate complet mai ales sa se sprijine ideea si spiritul HAM RADIO ca ptr asa ceva e facut sa ne ajutam unii pe altii nu sa ia altii bani de pe repetoare sau stiu eu mai ce.
    In caz de calamitati dezastre nu merg retelele de telefonie mobila tot radioamatorul plateste ptr a avea un repetor ptr taxa de autorizare etc.
    73 numai bine!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-09-11 21:47:38 (ora Romaniei)
  • Fery, cred ca povestea, valabila odata, cu radioamatorii care sint singurii ce vor ramine qrv in caz de dezastre ramas doar poveste. O fi fost valabila pe vremea telefoniei cu inductor, pe sirme. La ora sata, insa, nu cred ca un dezastru care distruge retele de telefonie mobila va "ierta" repetoarele de radioamatori sau cele profesionale. Ne place noua sa credem ca sintem buricul pamintului, dar povestea cu dezastrele e cam expirata, zic eu. Da, radioamatorii pot fi utili comunitatii, s-a vazut la inundatii, dar pe linga celelalte metode de comunicatii, nu in locul lor.

  • Postat de Elvis la data de 2007-09-11 21:52:11 (ora Romaniei)
  • Tarifele din YO sunt mici in comparatie cu alte tari,in YU pentru o autorizatie numai de UUS se plateste pe an,echivalentul a 12 euro iar pt clasa 1 30euro, asta in afara de taxa de radioclub.Si cu toate astea radioclubul de la BOR are 268 de membrii!Daca nu ma credeti puteti sa va interesati eu nu am nici un interes sa mint.De altfel si ei se mira de taxele noastre.E normal ca si eu vreau sa dispara taxele noastre, dar care va fi "pretul"? Asta se va vedea peste un timp ce statut vom mai avea in benzile "noastre" , 73!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-09-11 22:15:27 (ora Romaniei)
  • Dupa cate se poate vedea in materialul «Anularea tarifelor de radioamator», ne aflam intr-o perioada de consultare publica, in cadrul careia suntem invitati de ANRCTI sa ne pronuntam in aceasta chestiune, asadar nu este nimic ilogic (nu «nelogic»!) in subiectul acestui sondaj. Personal am votat pentru mentinerea taxelor actuale, desi nu am transmis aceasta opinie la ANRCTI. Am considerat ca atata vreme cat platesc pentru ceva, dobandesc anumite drepturi, care ar putea fi la un moment dat puse sub semnul intrebarii de institutia care imi ofera acum o prestatie sau un drept pe gratis. In loc de aceasta gratuitate nesolicitata as prefera sa constat ca ANRCTI va onora in curand promisiunile privitoare la inlesnirea examenelor de radioamator, cerute prin semnarea Petitiei de peste 1000 de colegi, promisiuni din care nu s-a realizat pana acum decat publicarea subiectelor de examene pe 122 de pagini. Cat priveste posibila «venire a cuiva care incepe sa tipe», exprimarea mi se pare profund jignitoare, iar scuzelor prezentate de fiecare data cand se profereaza asemenea afirmatii arogante le-as prefera o atitudine civilizata si mai mult respect pentru opinia celorlalti.




  • Postat de Eu la data de 2007-09-12 00:22:58 (ora Romaniei)
  • Nu trebuiesc scoase aceste taxe...maine poimaine ne vom trezi fara benzi de frecvente alocate!Ar trebui marite taxele platite de membrii radiocluburilor...pentru a beneficia de un servoiiciu de QSL-uri performant...si poate pentru zugravire, schimbare mobilier si aparatura...ca sa intram si noi radioamatorii in UE!...BAFTA!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-09-12 08:16:56 (ora Romaniei)
  • De la anularea taxelor de utilizare a spectrului radio, pana la scoaterea benzilor de radioamatori din sectorul frecventelor protejate nu este decat un pas. FRR ar trebui in mod oficial sa ceara mentinerea unor taxe, care si asa sunt insignifiante.
    Cat timp platesti, ai dreptul sa ceri si sa pretinzi ceva. Cand primesti pe gratis taci si inghitzi.
    Inainte de a va bucura de o economie atat de mica, mai bine punetzi-va mintea la lucru, si intrebatzi-va ce este in spatele acestei chestiuni.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2007-09-12 14:26:52 (ora Romaniei)
  • Corect ! La intrebarea: "Cine esti dumneata, domnule !", putem raspunde: " Eu sunt cel care plateste taxe !". Poate ar fi mai bine cu taxe mai mari, dar fara examen ! Hi ! Taxele sa fie folosite pentru un control mai riguros al calitatii traficului si al semnalelor. Cu aplicare de amenzi, sau ridicarea autorizatiei. Ca la circulatie ! Am zis si eu... 73, Mircea=4si.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2007-09-12 14:47:57 (ora Romaniei)
  • In orice domeniu , in momentul in care nu platesti nu mai esti luat in seama. Disparitia taxelor duce apoi la disparitia altor drepturi chiar asa mici cum sunt, poate chiar la disparitia dreptului de utilizare , etc . Poate este mai bine ca aceste taxe sa fie , acum nu sunt chiar foarte mari . E o parere . '73

  • Postat de Eu la data de 2007-09-12 15:28:59 (ora Romaniei)
  • Cu siguranta in spatele acestei oferte se afla alti doritori ai benzilor noastre de frecvente!Cat timp platesti mai ai un cuvant de spus...altfel...altfel nu mai existi!

  • Postat de PLC la data de 2007-09-12 17:19:43 (ora Romaniei)
  • Nu uitati de ofertantii de Power Line care au un lobby destul de puternic si care de abia asteapta sa puna mana pe spectrul de US...

  • Postat de David Moldovan la data de 2007-09-13 10:58:14 (ora Romaniei)
  • Oare banda de 27MHz (CB) ne va fi luata datorita faptului ca nu platim taxa pentru utilizarea ei? Eu am cumparat odata un dolar de la o casa de schimb si functionara nu mi-a facut chitanta pentru ca ar fi iesit in pierdere din afacere (chitanta fiind mai scumpa decat comisionul). Domnilor, pentru banii putini incasati de la radioamatori statul iese in pierdere si din aceasta cauza se vor elimina taxele (formulare, personal salarizat, etc.). Sa nu va fie frica pentru pierderea benzilor de radioamatori atata timp cat regimul totalitar ne-a ingaduit sa le folosim! Eu cred ca eliminarea tarifelor va fi o masura pentru cresterea numarului radioamatorilor. Ganditi-va ca in YO mai exista oameni saraci. Cu respect si consideratie, al dvs. David cu 73!

  • Postat de tina la data de 2007-09-13 13:03:15 (ora Romaniei)
  • Atentie...articolul respectiv este valabil pentru telefonistii si telegrafistii profesionisti, nu pentru radioamatori.

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-09-13 15:55:09 (ora Romaniei)
  • Stimati votanti si comentatori. Permiteti-mi sa vin cu o propunere concreta. In cazul desfiintarii taxei de folosinta si de examene sa faceti cadou Federatiei Romane de Radioamatorism sumele care ar fi trebuit sa le platiti ca taxe................. YO5BTZ a intuit corect motivele pentru care se doreste desfiintarea lor. Felicitari David ! .................... Benzile sunt reglementate la nivel international la care Romania este parte.
    73
    Pit

  • Postat de Costi la data de 2007-09-13 17:31:03 (ora Romaniei)
  • "In cazul desfiintarii taxei de folosinta si de examene sa faceti cadou Federatiei Romane de Radioamatorism sumele care ar fi trebuit sa le platiti ca taxe...." Pit, salutari prietenesti in primul rand.Trebuie sa recunosc ca e gluma buna! chestia asta cu "n-avem bani" la federatie trebuie sa procupa pe cine trebuie, mai putin pe cei care rup, uneori de la gura sa-si mai cumpere ceva, sau de cele mai multe ori doar viseaza ceva mai nou. Pit, are federatia un PROIECT care sa ajute radioamatorii, asa mai concret? Pe proiecte bune se pot obtine si niscaiva parale.Asa se aude prin targ.

  • Postat de Costi la data de 2007-09-13 17:55:20 (ora Romaniei)
  • preocupe

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-09-13 19:39:04 (ora Romaniei)
  • YO3FRI: nu am intzeles la ce articol faci referire.
    Poate ma lamuresti. TKS.

  • Postat de Adrian la data de 2007-09-14 13:47:53 (ora Romaniei)
  • Personal, consider ca tarifele de atribuire si de examinare pentru radioamatori ar trebui eliminate, daca ne vom negocia corect si cu inteligenta implicarea in serviciu public in cazuri de urgenta. Altfel spus, nu stiu de existenta unor astfel de gratuitati in alte tari, dar tarifele sunt modice si functionarii publici au un termen limita legal de finalizare a lucrarilor.

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2007-09-15 00:16:26 (ora Romaniei)
  • Ar trebui eliminate,de ce ,pentru ca prin acea taxa care o platim pentru ind. si exam. putem folosi acesti bani pentru stringerea unui fond de intretinere si repararea repetoarelor si a altor nevoi radioamatoricesti. solutie hi 73

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2007-09-15 02:34:05 (ora Romaniei)
  • Cred ca David are dreptate. Spuneam ca poate ar fi bine sa fie marite, pentru a fi mai tari pe pozitie. Noi deja le-am platit pe cinci (!!) ani. In ritmul actual, exploziv, al tehnologiei, n-ar fi exclus ca tot ce e profesional si public sa nu mai foloseasca reflexia pe ionosfera sau celelalte moduri de propagare atat de instabile si energofage. Si sa ne pomenim cu invitatia : LUATI FRATILOR TOATE UNDELE SCURTE !!. Cred ca ne vor limita doar puterea. Am fi in stare sa o ridicam la valori periculoase ! Hi ! 73s ! Mircea, 4SI.

  • Postat de Noi la data de 2007-09-15 09:30:34 (ora Romaniei)
  • Adica ce sa intelegem, ca autorizatia de radioamator si indicativul ne vor fi atribuite pe viata fara plata taxei de prelungire autorizare?...

  • Postat de Antal la data de 2007-09-16 19:17:39 (ora Romaniei)
  • Cand primesti ceva sau folosesti ceva ce nu-ti apartine, mi se pare normal sa platesti o taxa. E adevarat ca platim nenumarate alte impozite si taxe, dar pe acelea le plateste toata lumea. Noi plateam asta in plus pentru o facilitate in plus, totul benevol. Nu-i obligatoriu sa fii radioamator la fel cum nu este obligatoriu sa fii pescar sau vanator. Nu cred ca poate cineva sa zica la modul serios ca nu putea practica radioamatorismul din cauza taxei de un euro pe an. Numai curentul consumat de aparatura inseamna de zeci de ori mai mult. Prin urmare eliminarea completa a taxei nu va avea nici o influenta asupra numarului nostru. Decat eventual prin faptul ca pana acuma prelungirea licentei se efectua prin plata taxei, iar daca acuma nu se va mai efectual aceasta "prelungire", inseamna ca cei care renunta la acest hobby vor ramane pe veci in scripte ca radioamatori. Poate va da bine in statistici, dar nu va schimba situatia din eter.



    Pe de alta parte cred ca ne imbatam cu apa rece... Noi deja ne-am platit taxa pe 5 ani anticipat. Si una din lucrurile pentru care Romania este renumita si mai ales temuta in mediul de afaceri este lipsa de consecventa legislativa si fiscala. Daca se va elimina acuma aceasta taxa simbolica, vom ajunge sa simtim asta pentru prima oara peste 5 ani. Numai ca in cei 5 ani vom avea cel putin 2 alegeri legislative si in cel mai fericit caz doar vreo 4-5 guverne de cine stie ce "coloratura" politica si mai ales ce amestec al lor. Si fiecare guvern va veni cu propria viziune fiscala, cu propriile reforme care de cele mai multe ori schimba lucrurile nu pentru ca n-ar fi fost bine asa cum sunt ci pentru ca sunt facute de "ceilalti", de "fostii"... si nu putem lasa un lucru (mai ales un lucru bun) sa functioneze daca a fost facut de "ceilalti". Daca multinationalele se plang ca in Romania nu-si pot face planuri de afaceri nici pe 2 ani, de ce credem noi radioamatorii ca ne putem face planuri pe 5 ani?



    In concluzie eu votez pentru mentinerea lor asa cum sunt. Nu m-ar deranja nici daca ar fi ceva mai mari, si in nici un caz n-as putea spune ca sunt prea mari. Daca insa vreti sa le eliminati, nu ma opun. Vom vedea ce ne aduce viitorul. Eu unul prefer sa nu dau vrabia din mana pentru cioara de pe gard :) Daca statul doreste sa ne ajute cred ca decat eliminarea unei taxe simbolice ar fi mult mai de ajutor donarea aparaturii casate dar refolosibile la cluburi.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact