hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum ati dori sa fie organizata asociatia noastra nationala de radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 6-august-2007 si s-a incheiat la 13-august-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (32)  

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2007-08-06 10:05:39 (ora Romaniei)
  • In multe zone ale Romaniei radioamatorii sunt izolati in localitatile lor si nu au aproape un club sau o asociatie sportiva. Trebuie sa le dam si lor o sansa.

  • Postat de Romeo la data de 2007-08-07 11:17:32 (ora Romaniei)
  • Cred ca sondajul ar fi trebuit insotit de o pagina în care sa se explice ce inseamnã fiecare tip de organizare sau consecintele unei anume forme de organizare. Sunt toti radioamatorii gata de plata a unei cotizatii substantiale pentru sustinerea organizatiei? Se pierd "subventiile" de la stat intr-un caz sau altul?
    In lipsa acestor informatii rezultatele sondajului ar putea apare ca un indemn din partea celor mai multi sa se apuce pe un drum care duce intr-o anumita directie.... Dar este aceasta directia cea buna? Fara un dialog sustinut intre toti radioamatorii nu se poate face nimic bun...
    Am raspuns repede (dupa logica proprie) alegand varianta mixta, apoi m-am gandit ca poate ar fi fost bine sa ma abtin....
    73 de Romeo

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-08-07 11:30:57 (ora Romaniei)
  • Concurenta in sine aduce progres...dar atata timp cat reminiscentele trecutului se mai ancoreaza in sustinerea materiala si economica a catorva cluburi foste "Judetene" eu ca persoana carefac parte dintr-un radioclub de drept privat...de fapt pletesc dublu. Odata la clubul meu care fera contributia mebrilor intra in colaps iar pe de alta parte din impozitarea veniturilor o mica parte merge mai departe la sustinerea cluburilor de "stat" unde de fapt suntem priviti ca "renegati"...si atunci..."eu cu cine votez????" si de ce? Federatia si in viitor trebuie sa exista pentru ca este mai comod tuturora sa ne reprezinta in extern dar da-mi posibilitate sa aleg. Este nevoie de concertarea problemelor prin Federatia Romana dar nu ca o entitate inaccessibila pentru "renegatii" fizici....parerea MEA!
    73 de Miki

  • Postat de Victor la data de 2007-08-07 18:46:51 (ora Romaniei)
  • Idee f f buna de a se pune in discutie "viitorul" radioamatorismului in YO. Cred ca trebuie sa renuntam la sistemul clasic deja de acum, acela ca NUMAI cluburile sa faca parte din FEDERATIE !!! Dece sa nu adoptam si noi sistemul existent in UE (DL. OE, PA, ON, HB, etc) si anume acela de apartenenta teritoriala (zonala) intr-o filiala a FRR, care sa cuprinda un anumit nr. de hami, iar cluburile sa aiba locul lor in conformitate cu statutul lor si sa desfasoare de la activitati competitionale, pana activitati specifice petrecerii timpului liber in mod placut. NU TREBUIE SA UITAM CA NOI DESFASURAM O ACTIVITATE TEHNICO-APLICATIVA SI NU FACEM NUMAI SPORT DE PERFORMANTA !!!!!!!!.Membri conducerii FRR ar trebui sa-si expuna punctul de vedere si poate primim explicatii la variantele propuse !!! Asteptam si pct-ul de vedera al Secretarului General al FRR, dl. Ciobanita YO3APG. Poate parerea mea va avea succes ??? 73 de Victor

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-07 20:35:19 (ora Romaniei)
  • mi se pare importanta problema de reprezentare. daca mai multi ham-i se pot asocia (sau nu) - conform unor criterii geografice/ profesionale/ de aptitudini etc. - in cluburi, iar cluburile se pot asocia (sau nu) dupa criteriul unui hobby comun (radioamatorismul) intr-o federatie, atunci e logic sa alegi prima varianta. pe "individualisti" nu-i impiedica nimeni sa-si infiinteze cluburi in care sa-si promoveze imaginea, daca vor sa aibe reprezentare la nivel national.

  • Postat de navetistu la data de 2007-08-07 23:52:47 (ora Romaniei)
  • si cu "navetistii" cum ramane? sa plateasca o cotizatie ... pentru ce? ca sa-si scoata o data pe luna bilet la "rata"?

  • Postat de Dan la data de 2007-08-09 09:43:26 (ora Romaniei)
  • Pentru navestistu' : suntem in plina explozie tehnologica . Platile se pot face si de la distanta : banca, internet ,etc. nu trebuie sa ajungi la " casierie " ca pe vremea comunismului. Numai bine si '73

  • Postat de Ovidiu la data de 2007-08-09 12:55:22 (ora Romaniei)
  • Am votat ultima varianta!
    Dar ma gandesc daca un fotbalist este membru al FRF daca nu este legitimat la un club?
    Acolo exista contracte intre sportivi si cluburi!! La noi ar fi posibil asa ceva? Daca DA, dupa un anumit timp (4-5 ani) ar aparea radioamatorii liberi de contract! Acestia raman membrii ai FRR sau nu??!! Daca nu cine ii mai reprezinta??? Iar ajung la o propunere a mea mai veche, ca pe langa FRR care ne reprezinta din punct de vedere sportiv, ar trebui sa mai fie si o Liga a radioamatorilor (la fel cum exista si o Liga a fotbalistilor)! Dar meseria de fotbalist este recunoscuta in nomenclatorul meseriilor, pe cand cea de radioamator ....(HI!)
    YO3APG spune o data ca unii sunt banii vehiculati in fotbal altii cei din radioamatorism, asa ca, am impresia ca am votat corect!
    Nu trebuie "pierdut" nici un radioamator, fie ca este membru la un club, fie ca nu!
    FRR trebuie sa-i atraga si sa-i "inregimenteze" si pe cei care din diferite motive nu se regasesc in Statutul de functionare al nici unui club!
    Asa ca ... deocamdata 73! Ovidiu

  • Postat de paul la data de 2007-08-10 23:55:29 (ora Romaniei)
  • Mixta dupa parerea mea.Si inca din multe motive.Motivul radioamatoricesc ,si aici subscriu la ideea OM-ului YO2DFA ca nu trebuie pierdut nici un radioamator.Dar mai important mi se pare un motiv democratic.Fara sa fac politica ,cel mai impotant drept obtinut prin democratie este acela ca mai multe persoane cu acelasi scop se pot asocia in diverse forme de organizare.Eu vad FRR cel putin ca o forma de organizare.Asta inseamna ca santem reprezentati juridic.Si asta inseamna multe...Sa zicem la ajungi la o judecata cu un vecin caruia nu i-a placut antena ta...una e ca vecinul sa se lupte cu tine personal si alta e sa se lupte contra unei organizatii cu statut si regim de functionare ,reguli si regulamente.Altfel spus esti persoana X care ai deranjat cu o antena sau faci parte din organizatia Y cu 300 de membrii care au antene in toata tara.Asta e doar un exemplu dar cred ca de aceasta protectie a dreptului liber la asociere ar trebuii sa faca parte toti cei cu aspiratii comune,deci si persoanele individuale ,nu numai cluburile.Si la cat de putini santem cred ca ar fi pueril sa ne mai impartim in vreo 16 asociatii ,a celor care au antene,a celor care nu au,a radioamatorilor care apartin unui club,a celor care nu apartin ,s.a.m.d. Una e destul daca e gestionata corect si bine.Cu cat sant mai putine ele vor avea mai multi membirii,cu cat sant mai multe asociatii pe aceiasi tema membrii lor se vor diviza pe segmentemai mici cu membrii putini.Si ca o schema logica...orice asociatie ai fonda nu pot vorbii toti deodata.Deci vor trebuii alesi niste reprezentanti.Orice reprezentanti ar fi alesi vor aparea si masuri care sa nu convina.Parerea mea este ca forma actuala este buna dar trebuie intarita si perfectionata.Dar cine sa o mai faca si pe asta?
    73! Paul

  • Postat de paul la data de 2007-08-11 00:17:15 (ora Romaniei)
  • P.S. Nu sant un radioamator foarte activ,,si nu urmaresc indeaproape activitatea FRR.Nu am nimic contra ei ,mai degraba o pozitie echilibrata.Dar tot ca un exercitiu democratic (si vreau sa ma refer strict la combatantii ferventi ai sistemului actual FRR) acest sistem exista numai prin membrii ei si regulile jocului trebuiesc facute de catre cei multi.Eu cred ca se poate schimba orice regula ,regulament,comisie ,etc atata vreme cat este dorita de un numar suficient de mare de radioamatori.In fond asta e scopul orcarei organizatii...sa fie la unison cu dorinta majjritatii.Dar nu se misca nimic daca legi texte pe internet, oricat de nemultumit ai fi.Nemultumitii,ar trebuii sa adune inca cateva judete langa ei cu aciasi parere sau un numar semnificaativ de radioamatori cu aceiasi parere.Si atunci se pot schimba reguli si regulamente.Asa ar trebuii sa fie. Poate e altfel.
    Va rog luati logica mea ca un exercitiu democratic de asociere si nu o legati de fregventa in trafic SSB la 3700 , rezultate copetitionale sau comentariile mele de anul trecut.
    Sa bem o bere la Simpo'2007
    Paul

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2007-08-11 02:57:27 (ora Romaniei)
  • YO6MP> FRR atualmente este organizata dupa Legea Sportului pentru a primi subventii de la stat. De aici urmatoarele consecinte (mai sunt si altele...) a. Se pot afilia doar asociatii, cluburi si alte astfel de entitati SPORTIVE; b. In opinia mea, radioamatorismul nu este o activitate SPORTIVA ci una relativ solitara dar care are nevoie de o prezenta asociativa pentru a solutiona diverse probleme specifice ce tin de acest hobby (noi benzi de frecventa, simplificarea procedurilor de dobandire a calitatii de radioamator dar si aplicarea mai stricta a regulamentului de radiocomunicatii de amatori etc). Din acest dezacord dintre ceea ce este radioamatorismul si ceea ce se intampla in realitate apar o serie de disfunctionalitati vizibile si jenante cum ar fi, ca sa dau doar un exemplu, fraudele in diverse concursuri datorita beneficiilor pe care clasamentul le aduce unora;
    c. Rigiditatea actuala a FRR si "incremenirea" in trecut; d. Sentimentul de frustrare al multor radioamatori fata de modul in care interesele sunt reprezentate in fata autoritatilor; e. "Imbatranirea" radioamatorilor si lipsa de atractivitate pentru cei care ar putea descoperi in ei pasiunea pentru aceasta activitate si alte asemenea consecinte.
    Nu intamplator, activitatile competitionale interne dau rezultate slabe in confruntarea cu alti radioamatori. Nu intamplator, reteaua de repetoare este jalnica. Nu intamplator, eforturile individuale ale unor radioamatori privind dezvoltarea faptica a radioamatorismului nu gasesc sustinere financiara. As mai putea continua cu modul in care prezenta radioamatorismului este resimtita in societate. Romeo, da, prin renuntarea la inaltul patronaj al Ministerelor de "resort" s-ar pierde finantarea bugetara dar asta ar putea fi un indemn pentru un organism atrofiat sa lupte pentru a-si gasi un loc in societatea actuala! Crede-ma, majoritatea celor din jur au gasit acest loc prin descentralizare: o mana de radioamatori cu interese comune se asociaza apoi participa la un organism mai mare. Seamana cu FRR doar ca, la organismul patronal pot adera si persoane individuale, nu ca acum! Iar traeul fondurilor este altul: Nu de la FRR catre mica asociatie ci invers. Asta responsabilizeaza si elimina o serie de "jocuri" politice. Nu statul da bani pe raportari de activitati "la hectar" dar non-calitative ci organizatia lupta sa obtina acesti bani de la societatea civila sau din diferite sponsorizari si contracte. Fac o paranteza: In raspunsul IGCTI la petitia celebra se lasa sa transpara o opinie aberanta: ca relaxarea regimului de autorizare ar duce la stricarea armonizarii cu norma europeana. In Italia, accederea la autorizatia de radioamator este mult mai simpla. Exista o SINGURA clasa. Si este in Europa! Si au voie 1kW. Si au si banda de 70 Mhz la dispozitie! Ma opresc aici, Romeo.
    YO2DFA> Ovidiu, FRR nu poate atrage radioamatori individuali! Pur si simplu deoarece este infiintata intr-un anume fel si are in vedere anumite obiective in care nu se regasesc anumiti indivizi (nu in sens peiorativ!) Sa ii atraga cu orice pret este o mare greseala! Nu mai functioneaza partidul unic desi FRR este un astfel de partid prin prevederile legii sportului care spune ca pe ramura sportiva poate exista doar O FEDERATIE care reprezinta SPORTIVII din acea ramura. Si astfel avem eternele Daciade ale radioamatorilor pe cand altii au manifestari de interes mondial. Iar FRR pur si simplu NU MAI ESTE REPREZENTATIVA pentru radioamatorii din romania in acest moment! Daca vrea sa devina din nou reprezentativa trebuie sa gaseasca puterea sa se reformeze, sa se transforme.
    Paul, YO5IR, Scopul unei asociatii nu este sa "fie la unison cu dorinta majoritatii" ci sa reprezinte membrii sai ca o singura persoana. Ea este supusa vointei majoritatii, nu isi poate face un scop din din asta!!!
    Si nici nu am vazut ca FRR sa intervina in litigiile cu asociatiile de proprietari! Nici nu ar avea ce cauta acolo! Dar ar fi putut sa creasca vizibilitatea radioamatorismului astfel incat un radioamator intr-un bloc sa devina un motiv de mandrie pentru ceilalti locatari, sa ii faca sa inteleaga ca prezenta acestuia nu aduce ploaia, traznetele sau ii imbolnaveste de cancer la urechi! Asta ar fi trebuit sa faca FRR. Dar FRR e ocupata sau atat de imbatranita incat nu mai aude prea bine si mai incurca unele lucruri...
    Miki, YO5AJR> Da, ar fi frumos sa putem alege dar IARU doreste o singura organizatie reprezentativa pentru fiecare tara. Si asta nu se poate schimba! Si da, asa este, platesti dublu. Stii si cui platesti cotizatiile?
    Imi cer scuze daca tonul pare ofensator. Nu doresc asta si imi cer scuze daca cineva se simte jignit. Am pornit de la parerile mai multor persoane in mesajul acesta. Tonul meu vine din frustrarea de a vedea cat de putini doresc sa evolueze si cat de jalnic este radioamatorismul romanesc! Cum se consuma intre concursuri pline de acuzatii de frauda pentru o placheta si un titlu sportiv (dar aducator de oarece banuti), cu "simpozioane" prafuite, cu standuri zero sau insignifiante la manifestari internationale si cu fiasco-uri in concursurile internationale. Mie, personal, nu imi place ce se intampla! Nu imi place inclusiv apatia radioamatorilor romani...

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-11 09:48:33 (ora Romaniei)
  • Subscriu in totalitate opiniei lui YO3HJV, in ceeace priveste necesitatea unei organizatii total reformate, care sa reprezinte radioamatorii si nu niste dosare numite cluburi sau asociatii sportive. De ani de zile sustin ca avem nevoie de o organizatie care sa fie utila radioamatorilor, si nu numai "de utilitate publica". (Care utilitate publica nu se prea vede). Actiunile de utilitate publica sunt efectuate de radioamatori si nu de FRR (a se vedea actiunea radioamatorilor din YO2 in timpul inundatiilor). Dar este mai comod sa nu faci nimic si doar sa spui ca existi.

  • Postat de remus hoca (yo2cnh) la data de 2007-08-11 12:33:55 (ora Romaniei)
  • Personal am ales ultima varianta,nu mai am cuvinte pentru mine a spus tot ce era de spus YO3HJV si YO6EX daca si acest sondaj va fi fara rezultate concrete pun o intrebare cui ai foloseste ? personal ma simt cam ruginit asa ca ar mai trebui sa ascultam si vocile tinere altfel vom rugini cu totii si e mare pacat de radioamatorism atat cat mai exista in YO .

  • Postat de YO la data de 2007-08-11 14:34:26 (ora Romaniei)
  • Excelent spus YO3HJV!...FRR-ul nu prea a ajutat simplul radioamator roman cu absolut nimic...iar apararea noastra in litigiile cu "blocatarii"... nu exista!

  • Postat de Marin la data de 2007-08-11 16:02:20 (ora Romaniei)
  • Nici eu, ca simplu radioamator, nu am simtit sprijinul federatiei, in plan personal. Nimeni de la FRR nu a ajuns si pe la mine sa gaureasca un circuit imprimat sau sa lipeasca o rezistenta si o dioda. Sau sa-mi intinda o sirma, sa-mi faca si mie 2..3 QSO-uri. Atunci de unde vreti performanta ???
    Mai bine apelez la FNG si LEA; ei ajuta !

  • Postat de YO3... la data de 2007-08-11 17:32:26 (ora Romaniei)
  • Indiferent cum va fi cred ca sunt doua probleme la care nu s-a raspuns niciodata cu seriozitate:
    1. De ce sediul federatiei unei tari europene are aspect de depozit si
    2. De ce daca aceasta situatie este cunoscuta nimeni nu a spus nimic. Chiar nu a contrariat pe nimeni jalnicul aspect al sediului federatiei care ne reprezinta.
    Sa nu se inteleaga ca este vina lui Vasile (desi, hmmm...), sunt radioamatori din provincie care cred ca federatia inseamna YO3APG.

  • Postat de Eu la data de 2007-08-11 18:38:07 (ora Romaniei)
  • Nici sediul Radioclubului Municipal Bucuresti nu arata mai bine...tot timpul ai senzatia ca ,acum se darama!...Chiar nimeni nu are spirit managerial pentru ca sa avem si noi loc intr-un sediu cat de cat acceptabil?...regret fostul sediu al YO3KAA...era mai mare dragul sa vi la radioclub!...

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-12 02:04:30 (ora Romaniei)
  • ciudat!...
    impartial, opiniile converg catre necesitatea unei reprezentari la nivel national, dar neaga FRR! dar cine voteaza FRR? cei care o neaga/ reprezentantii lor? s-a ridicat cineva/ mai multi, cu suficienta reprezentare, sa propuna o alternativa?
    cineva facea asemanarea cu fotbalul; eu am pretentia unui IQ mult superior in radioamatorism fata de fotbal, la toate nivelele; important este sa se manifeste si atunci cand contesta o stare sa propuna si o alternativa concreta...
    daca va fi o structura mixta (cluburi + radioamatori independenti), prin ce va fi superioara? nu vor mai exista contestatii? se va modifica sistemul de finantare? se va gasi alt sediu pentru Radioclubul Municipal (Bucuresti <> Romania)? vor fi atrasi si mentinuti noi radioamatori?...

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-12 08:44:44 (ora Romaniei)
  • Catre: Ovidiu, navetistu, Dan, YO3XXX, YO3SWL, YO3..., Eu YO; Dece nu aveti curajul sa semnati cu numele si indicativul real? Sunteti plini de lasitate. In spate criticati si injurati iar in fata plecaciuni, nu cumva sa se supere sefii FRR pe voi?
    Cand o sa fiti mai curajosi atunci opiniile voastre vor avea valoare. Pana atunci nu.
    Dece se vrea o alta structura organizatorica? pentru-ca actuala nu face fata cerintelor.
    Inainte de a va exprima, cititi statutul si regulamentul de functionare al FRR. Atunci veti afla dece este necesara o schimbare.

  • Postat de Noi la data de 2007-08-12 12:52:04 (ora Romaniei)
  • Cand o sa avem oameni tineri la conducerea FRR si Radioclubului Municipal Bucuresti...atunci probabil se va vedea ceva...cei ancorati in trecut ,isi au meritele lor,dar sunt plictisiti!Trebuie sa vina cineva cu dorinta si puterea de a schimba ceva in bine,si fara a se uita la buzunarul propriu,sa o faca din pasiune.73!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-08-12 15:15:56 (ora Romaniei)
  • Ce-i aia "federatie" ? O asociere de cluburi sau de persoane fizice ? Am impresia ca unii ar dori un radioclub national (care cica sa vina sa lipeasca sirme si sa dea gauri,hi), nu o federatie de cluburi judetene si eventual private. Nu stiu care varianta ar fi mai utila.
    Cu ce nejuta federatia ? Dar noi cu ce o ajutam ? Eu n-am facut nimic pentru federatie asa ca nici nu astept nimic. Si cum bine spunea YO3...(apropo, nu se mai spune "provincie", acum e "teritoriu") pentru mine federatia inseamna Vasile Ciobanita, revista "noastra" (poate asta ar fi titlul potrivit, cel de acum e cam lung) si uneori 3650 khz.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-08-12 16:24:32 (ora Romaniei)
  • Pentru "Noi YO": Asteptarea lui Mesia, adica asteptarea unei personalitati providentiale care sa se sacrifice si sa rezolve toate probleme FRR si ale radioamatorismului romanesc in general mi se pare induiosatoare, dar totalmente contraproductiva. In anul de gratie 2007 se lucreaza in echipa, important e ca din echipa sa nu faca parte persoane "incremenite in timp", care, incapabile sa se adapteze noilor conditii, merg impotriva curentului general si a dorintelor celor pe care au pretentia sa ii reprezinte, si de exemplu nu se alatura unei initiative semnate de 1000 de colegi care are ca scop final promovarea radioamatorismului. Apropo, de "Noi YO", initial "Eu YO": pluralul imperial suna mult mai impresionant.

  • Postat de Ei la data de 2007-08-12 17:41:22 (ora Romaniei)
  • De acord D-le Grunberg(YO4PX),dar cum facem rost de acea echipa minune?...Cum procedam?

  • Postat de navetistu la data de 2007-08-12 22:03:34 (ora Romaniei)
  • Cam tarziu, dar pun aici o intrebare, pe care am mai pus-o si in trafic: n-aveti impresia ca in ultimii ani ne-am cam inmultit in "familie"?

  • Postat de YY la data de 2007-08-12 22:10:29 (ora Romaniei)
  • DAAA!Dau fuga la noi cei din CB!

  • Postat de Relu la data de 2007-08-12 22:27:59 (ora Romaniei)
  • apropo de CB, doar ca exemplu, ia dati o tura pe daewooclub.ro sa vedeti acolo ce parere au despre radioamatori!

  • Postat de YO3... la data de 2007-08-12 22:30:56 (ora Romaniei)
  • Cu multa stima pentru omul si radioamatorul Vasile, YO6EX, raspund: anonimitatea unora din YO3... se explica, cel putin in cazul meu, prin faptul ca orice luari de pozitie au fost ignorate tocmai de ham-ii din vechea garda. In loc de sprijin ni s-a inchis scurt gura, nu e treaba voastra...etc. Sa stiti ca pe unii dintre noi chiar s-au suparat sefii FRR. Nu puteti nega jalnicul aspect al sediului federatiei. Nu este posibil asa ceva in secolul asta. Toti cei raspunzatori ar trebui sa plece. Au fost votati, este corect, dar eu nu as accepta o asemenea functie daca nu pot desfasura activitatea pentru care am fost investit. Ca nu-s bani, ca e cald, ca pisica... Daca nu putem, atunci sa ne desfiintam ca structura organizatorica. Nu uitati ca petitia, numita de unii jalnica, nu a fost initiata de FRR, desi discutii in acest sens au fost demarate si de YO3APG si YO3JX. Schimbarea nu au adus-o cei platiti sa o faca ci "societatea civila". Cati dintre ultrascurtistii de performanta au luat atitudine in scandalul QSO-urilor trucate? Singura opinie in mod transant si public a avut-o YO7CKQ. Nu ne acuzati, cei multi au nevoie ca radioamatori cu probitate morala si radioamatoriceasca sa ia public atitudine. Si atunci se vor ralia si vor iesi din anonimat.

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-08-12 22:49:00 (ora Romaniei)
  • Se pare ca s-a mai inventat un lucru. Noi care am semnat petitia si ceilalti care nu l-au semnat. Eu unul nu l-am semnat! Eu trebuie sa fiu pus intr-o alta caprerie dupa cele citite mai sus!............. Domnilor, se pare ca din cand in cand se reinventeaza roata. Daca mai am ceva tinere de minte aceste probleme au mai fost ridicate. La ultima AG s-a stabilit (hotarat) ca modificarile la statul se vor face in 2008 cu ocazia alegerilor. Pana azi, 12 august 2007, nu am vazut inca pe nimeni( adica 99,99%) dintre onoratii Domni care sa vina si sa zica: eu ma ofer sa fac acest lucru! Dece? Deoarece asa cum este acum statutul convine de minune angajatilor FRR. Punct. Deci se pune o intrebare fireasca. Ce e mai intai: Oul sau gaina? Statutul sau alegerile? Daca trebuie modificat statutul aceasta se poate face numai de AG. Apoi atunci alegerile dupa care statut se vor face? Ajungem sa ne intrebam dece nu s-a modificat pana acum. Trebuie sa recunoastem un lucru: Pentru foarte multa lume existenta lui Vasile, YO3APG este benefica. Ei stau si nu prea fac nimic, iar Vasile le ia pe toate in carca si incearca sa le rezolve, Cat mai o poate duce de unul singur? E cineva dispus sa-i de o mana de ajutor. A refuzat vreodata pe cineva? E bun la gura, vorbeste mult, tine la petrecere, se roaga de unul sau altul si treaba merge. Noi, de pe margine carcotim, dar nu am vrea sa fim in pielea lui!!!
    Domnilor uitati-va im oglina si intrebati-va: Eu ce am facut pentru bunul mers al federatiei? Apoi trageti concluziile.
    Stiu ca iar voi fi privit ca oaia neagra, dar cu o floare nu se face primavare.
    Cei de la ANRCTI au pus pe site-ul http://www.igcti.ro/documente/radioamatori/subiecte%20radiotehnica.doc
    LISTÃ DE SUBIECTE utilizate pentru examinarea în vederea obþinerii certificatelor clasa a III-a restrâns, a III-a ºi a II-a de radioamator la proba de electronicã ºi radiotehnicã
    Cu scopul desfãºurãrii în bune condiþii a probei de electronicã ºi radiotehnicã pentru clasele a III-a restrâns, a III-a ºi a II-a se va utiliza prezenta listã de subiecte.
    Acestea vor fi subiecte care se vor folosii la examen. Se pot consulta si studia. Examenul este astfel usurat, dar nu se face fara un minim de efort. Intr-un alt loc am zis si mai zic odata. Nu FRR autorizeaza radioamatorii. Ea exista pentruca exista radioamatori autorizati de o organizatie a statului. Dupa mine ANRCTI nu obliga pe nimeni sa vina la examene. Dar daca totusi vrei, asigura-ti minimul de cunostinte necesar de a trece de examen.
    Comentarii pot fi multe si diverse. Cine pune mana sa faca treaba? Eu YO, Noi YO, Ei YO??? De fapt ce se vrea? YO3JW, Pit.

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2007-08-12 23:02:28 (ora Romaniei)
  • In timp ce pregateam raspunsul a aparut comentariul de la YO3..
    Stimate domn. Am fost si eu intrebat ce parere am despre cazul UUS. Iata ce am zis: Comisia de disciplina trebuie sa stabileasca datele certe si sa obtina informatii, iar apoi sa aduca la cunostinta datele investigatiei CA care va lua o hotarare, Federartia nu este numai YO3APG ca numai dansul sa ia hotarari! Intrucat CA nu se intruneste zilnic nu e posibil sa se dea un verdict pe moment. Puteti fi sigur ca va fi un raspuns! YO3JW, Pit

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-08-12 23:41:41 (ora Romaniei)
  • ANRCTI nu si-a spus inca ultimul cuvant in privinta chestiunii modificarilor pe care intentioneaza sa le intreprinda ca urmare a petitiei (pe care nu a fost nimeni obligat s-o semneze). Proiectul se afla abia la inceput, sa avem rabdarea de a astepta imbunatarile promise, fara sa ne repezim sa emitem iar si iar iritate sentinte, mustruluieli si judecati de valoare care nu folosesc nimanui, nici macar autorului lor. Dimpotriva. Aceste permanente rabufniri de orgoliu personal ranit cauzeaza mari prejudicii interesului general, pe care unii pretind ca il reprezinta.

  • Postat de ovidiu la data de 2007-08-12 23:57:59 (ora Romaniei)
  • stimate domn YO6EX, inainte de a clasa drept "lasitate" postarea unor opinii pertinente, impartiale si semnate (dar fara indicativ), te rog sa faci un efort si sa recitesti tema discutiei: nu este nici laudarea, nici aruncarea cu noroi in FRR; este vorba de modul de alcatuire al unei organizatii care sa reprezinte activitatea de radioamatorism si se dau 3 solutii care pot fi votate: din cluburi, din radioamatori independenti sau mixt.
    mi se pare simplu, nu?
    tot respectul pentru radioamatorii YO si radioamatorism!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-13 18:15:25 (ora Romaniei)
  • Dupa inchidera editiei:
    Pentru OVIDIU.
    Opiniile oricat ar fi de pertinente daca nu sunt semnate (noi radioamatorii semnam cu indicativul personal), nu valoreaza nimic. Pentru mine numele ovidiu nu este decat un nume anonim, din cele cateva zeci de mii din toata tzara.
    Asa incat cele spuse de mine le sustin in continuare.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact