hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La ce inaltime deasupra solului se afla punctul de alimentare al celei mai inalte antene pe care o folositi in traficul de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-iulie-2007 si s-a incheiat la 6-august-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-07-30 20:04:26 (ora Romaniei)
  • Ce doamne-iarta-ma relevanta poate avea intrebarea de saptamina asta ? Parca e "de vara", lumea e in vacanta, putini acceseaza site-ul, hai sa punem intrebari de zero-puncte, sa nu le irosim pe cele mai serioase.

  • Postat de Florentin la data de 2007-08-02 22:43:59 (ora Romaniei)
  • ...sper sa nu fi gresit la numaratoare (adunare), dar 181 de raspunsuri au fost date. Ca nu au comentat este problema fiecaruia!
    Important este ca s-a raspuns la intrebare si se pot trage concluzii.
    Peste ocean (Atlantic) se fac fel de fel de sondaje care ajuta...sau nu ajuta, dar la noi pot fi relevante.
    Este adevarat ca nu s-a comentat niciodata rezultatul vreunui sondaj, au fost prezentata statisticile si fiecare a tras concluziile.
    ...are importanta daca suntem in vacanta?...HAM-ii nu au vacanta, sau mai mult, cu atat mai mult se pot "exprima liber"...in vacanta!
    73
    Florentin YOL9BXC

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-08-02 22:58:08 (ora Romaniei)
  • Florentin, am senzatia ca sintem luati drept o turma pe care se pot face experimente fara a se da explicatii. Sigur, am posibilitatea sa ignor sondajull sau chiar site-ul. N-am facut-o tocmai pentru ca fac si eu parte din cei care "nu au vacanta". Dar parca mi-ar placea putina comunicare bilaterala si aici. Ori asta nu se intimpla. Se pun intrebari, s-or trage concluzii, noi, insa, nu aflam nimic. Nici macar sensul intrebarilor. E mare lucru sa se explice la sfirsitul saptaminii, cind s-a terminat sondajul, ce s-a dorit cu intrebarea si la ce concluzii s-a ajuns ? Da, a mai spus cineva ca fiecare poate sa-si traga singur concluzia. Nu e totuna. Cel care pune intrebarea se gindeste la un anumit lucru pe care nu-l poate ghici toata lumea. As fi curios ce concluzii se pot trage in legatura cu inaltimea punctului de alimentare al antenelor.

  • Postat de Eu la data de 2007-08-03 16:18:30 (ora Romaniei)
  • Mai bine ati face ceva pentru cei care nu isi pot pune o antena cat de cat din cauza vecinilor...sa ne protejeze si pe noi o lege,ceva/cineva 73!

  • Postat de Ilie Matra la data de 2007-08-03 22:59:26 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi radioamatori,
    Dupa stiinta mea acest site este intretinut de Ciprian, N2YO, care face "munca voluntara" sa-l mentina in aceasta forma si sa gaseasca chiar si subiecte pentru sondajele de opinie. Oare citi dintre noi ne sacrificam timp pentru o activitate de acest gen in folosul comunitatii de radioamatori? Eu personal nu am gasit nimic deplasat in intrebarea pusa, iar rezultatele reflecta realitatea cu un grad de aproximare. Concluziile le putem trage fiecare analizind datele. La ce ne folosesc? Informare. Cei care nu sint interesati pot foarte bine sa treaca mai departe fara sa piarda timpul cu comentarii inutile. Cei care au ceva de spus si pot interpreta in vreun fel datele sondajului pot sa o faca, spre folosul nostru, al radioamatorilor care citim aceste comentarii. Dar a pretinde celui care mentine site-ul sa interpreteze si datele din sondajele de opinie mi se pare prea mult. 73 tuturor si antene cit mai inalte.

  • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2007-08-03 23:18:18 (ora Romaniei)
  • Cu tot respectul, sondajul este destul de irelevant. Acasa al un j-pole plasat la 9m deasupra solului, dar, din cauza blocurilor, cu 50W nu pot face o legatura spre centrul Ploiestiului, desi in YO3 ma aud foarte bine (59). Pe de alta parte, din alta locatie (intr-un sat la cativa km de Ploiesti), cu o antena cu talpa magnetica (5L/8) plasata pe acoperisul unei magazii, cam la 2m inaltime, pot face legaturi mult mai bune spre nordul tarii, pot deschide YO9C (ceea ce de acasa nici nu visez)cu 10W. Chiar as fi curios de scopul acestui sondaj.
    73!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-08-03 23:46:23 (ora Romaniei)
  • Ilie (3bbw), toata aprecierea pentru Ciprian si site-ul lui. Asa e, nu prea multi mai fac ceva pentru comunitatea noastra. De fapt hobby-ul nostru are atit caracter de echipa, cit si personal, "pentru acasa". Totusi, site-ul asta ar fi egal cu zero daca nu am veni si noi aici, sa citim si eventual sa scriem cite ceva. N-am spus ca intrebarile sint deplasate, doar ca unele par fara rost. Tocmai de aceea cred ca s-ar potrivi si insite explicatii sau macar concluzii la final. Cred ca un minim respect trebuie sa vina si spre noi, beneficiarii si totodata cei care dau viata site-ului. O pravalie fara clienti e falimentara, nu ? Daca intru in ea si vinzatorul nu-mi da explicatiile pe care i le cer, data viitoare ma duc la concurenta, considerind ca nu da doi bani pe mine. Sigur, si de data asta au raspuns multi useri, semn ca se poate si asa (modelul romanesc, mioritic). Eu propun doar, am mai facut-o de altfel, sa fim tratati putin mai diferit fata de turmele de mioare pe care le duci unde vrei fara sa le spui de ce. Presupun ca Ciprian isi propune ceva cu fiecare intrebare pe care ne-o pune. Atunci de ce sa nu aflam si noi ? Doar nu sintem niste cobai fara glas !

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2007-08-04 08:12:17 (ora Romaniei)
  • Catre Eu YO HAM: Ca de obicei te ascunzi in anonimat. Lipsa de raspundere te caracterizeaza. Anonimul poate spune orice. Daca vrei o lege dece nu iesi in fatza si sa faci o propunere concreta? Vrei sa te ajute cineva? Cine vrei sa te protejeze daca nu incerci sa te protejezi singur? Sa faci ceva? Daca vrei ceva ai curajul si incepe actiunea. Nu astepta ca altii sa faca treaba de care ai TU nevoie. Atit timp cat te ascuzi in spatele anonimatului nu vei primi nimic de la societate.

  • Postat de Lari la data de 2007-08-04 13:26:42 (ora Romaniei)
  • SUNT SIGUR ca N2YO,Ciprian NU isi face probleme din acest ,,dialog'',care de ce sa nu recunoastem este CONSTRUCTIV,daca lasam putin rautatile.Pentru o initiativa legislativa in domeniul acestui hobby cum spunea un amic mai sus este ........mai complicata situatia in sistemul nostru legislativ din RO,avand in vedere ca prin sertarele celor doua camere legislative ,,zac'' legi de importanta nationala,dar pana initiem noi radioamatorii ,,ceva'' ........va dati seama cat dureaza? Nu trebuie sa stam deoparte dar pana vom porni pe drumul cele bun din toate punctele de vedere al vietii in RO,sa facem ca viata sa ne fie mai usoara prin adaptarea la situatia impusa si RESPECTAREA NORMELOR IN VIGOARE.Salutare si omagii pentru toti colegii de hobby si cei care acceseaza acest site.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-08-04 23:29:41 (ora Romaniei)
  • Ideea ca cineva pune la cale din umbra si cu perfidie manipularea radioamatorilor, ca incearca sa se foloseasca de informatiile rezultate din niste sondaje fara sa divulge participantilor scopul pentru care a propus o tema sau alta, fara sa traga niste concluzii sau fara sa le faca publice, ca face «experimente» dubioase, mi se pare de tot hazul si cred ca se incadreaza perfect in sindromul national al scenaritei si al teoriei conspiratiei. La aceste nedumeriri s-a mai raspuns, eu insumi am incercat sa risipesc banuielile exprimate, nu mai revin. Vreau sa spun doar ca astfel de sondaje sunt propuse pe numeroase saituri de radioamatori. Consultati lista sondajelor propuse pe saitul ARRL la http://www.arrl.org/search/bigindex.html" target="_blank">http://www.arrl.org/search/bigindex.html Transpuse in Word ele se intind pe 23 de pagini si peste 900 randuri, ceea ce inseamna ca sunt cel putin 500 de subiecte. Nimeni nu a tras concluzii, nimeni nu a simtit nevoia unor concluzii. Pentru concluzii de nivel academic ar trebui angajati sociologi, psihologi si chiar psihiatri. Cel care are banuieli ca raspunsurile sale ar putea fi folosite in scopuri ascunse si se simte ofensat de absenta «concluziilor» are la dispozitie o optiune elementara, aceea de a nu participa.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-08-05 01:32:37 (ora Romaniei)
  • Francisc, nu era vorba de experimente dubioase, doar de ciudatenia sondajelor aparent fara scop. Mi se pare aiurea sa pui intrebari doar de dragul existentei sondajului. Daca se pun intrebari asa, in dorul lelii, ai dreptate, n-are rost sa mai participam. Inca odata, nu insinuam scopuri ascunse, sugeram doar ca n-ar strica niste explicatii, dezbateri, asa, intre noi, neprofesionistii intr-ale sociologiei. Altfel nu inteleg de ce se pun intrebari daca nu folosesc la nimic si de ce exista si posibilitatea comentariilor, daca acestea deranjeaza. Sondaje fara concluzii - mi se pare o stupizenie. Deci, nu e vorba de banuieli sau scopuri ascunse. Si cred ca de psihiatri ar fi nevoie in cazul site-urilor unde "nimeni nu a simtit nevoia unor concluzii"... Oricum, am inteles invitatia la "optiunea elementara, aceea de a nu mai participa"!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2007-08-05 08:37:19 (ora Romaniei)
  • Scuze, adresa corecta a paginii de sondaje a ARRL este http://www.arrl.org/survey.php3">http://www.arrl.org/survey.php3
    Draga Noni, pentru a lamuri in sfarsit aceasta problema care vad ca te framanta de multa vreme, iti propun sa propui pe Radioamator.ro subiecte de sondaje cu adevarat utile, iar din raspunsurile rezultate sa tragi concluzii edificatoare. Spre deosebire de o revista, saitul are caracter mult mai interactiv, cu totii putem fi atat autori cat si utilizatori.

  • Postat de dodo la data de 2008-01-20 18:01:55 (ora Romaniei)
  • http://s4.gladiatus.ro/game/c.php?uid=27650

  • Postat de dodo la data de 2008-01-20 18:02:39 (ora Romaniei)
  • http://s4.gladiatus.ro/game/c.php?uid=27650

  • Postat de Timbaland la data de 2008-03-05 16:54:56 (ora Romaniei)
  • Videoclipuri,tv online,subtitrari,joculete,dedicati pe forumul nostru pe http://www.teraclicks.8k.ro

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact