hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat timp a trecut de cand ati facut ultima legatura radio (QSO)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-februarie-2007 si s-a incheiat la 25-februarie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-02-11 10:31:23 (ora Romaniei)
  • Ce se intelege aici prin "legatura radio" ? In unde scurte sau uus cw-ssb, unde se fac de fapt qso-urile serioase, in uus fm, unde facem toti qso-urile de vorbarie zilnice sau legaturile "radio" via internet, pe care le confunda unii cu qso-urile radio reale ? Ca eu stau in fm zilnic, pe cq100 deloc iar in scurte n-am lucrat de o saptamina. Am votat totusi la prima varianta.

  • Postat de Eu la data de 2007-02-11 13:25:17 (ora Romaniei)
  • "GARGARA" din UUS nu se poate numi QSO!Banda de 2m a ajuns un "CB" cu autorizatie!Unde sunt legaturile de altadata?Cand fiecare radioamator il respecta si pe celalalt radioamator?...Adevaratele QSO-uri se mai realizeaza(inca)in HF!...73!

  • Postat de Anonim la data de 2007-02-13 09:07:18 (ora Romaniei)
  • Cu parere de rau constat ca si de aceasta data participantii la acest sondaj nu inteleg intrebarea la care se poate raspunde simplu dar se cauta nod in papura asa ca urmatorii participanti vor dezbate raspunsurile (comentariile) celorlati participanti nu sondajul de opinie !!!
    PS banda de CB e mult mai civilizata de multe ori de cat bana de 2m. chiar daca participantii nu sunt autorizati.

  • Postat de Florentin la data de 2007-02-13 12:19:10 (ora Romaniei)
  • ..eu inteleg legatura radio intre radioamatori, daca tot suntem pe un site dedicat RADIOAMATORILOR.
    Si pentru cine nu intelege, sa se recomande si poate s-o gasi cineva sa-l lamureasca nu pe aici, ci poate pe o adreasa de e-mail...ar fi mai simplu!
    73's

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2007-02-13 13:05:17 (ora Romaniei)
  • Florentin, eu intrebam ce se intelege prin legatura radio in ideea de a limpezi putin apele sondajului. Daca intereseaza doar la modul general cind am facut ultima legatura, ok. Azi. In 2m-fm, adica "gargara". Buna si aia pentru "socializare". Ma gindeam doar intrebarea se referea de fapt la legaturile "serioase", in scurte sau uus-ssb,cw. Care conteaza de fapt la performante. Acolo as fi deficitar, facind doar citeva qso-uri pe saptamina, fata de bla-bla-ul din fm care se desfasoara zilnic, chiar daca stau mai mult pe rx. Nu caut nod in papura, cred doar ca niste schimburi de idei sint mai interesante decit votarea ca oile. Cit priveste "curajosii" cu pseudonime...ce sa mai zic. Daca sint amici care inca nu au indicativ, pot linistit semna cu numele sau macr un prenume, ceva. Dar "anonim", "plutasul de pe..." si altele de felul asta mi se par nepotrivite aici.

  • Postat de Paul la data de 2007-02-13 20:20:10 (ora Romaniei)
  • La fiecare sondaj aparut pe acest sit am intrat sa citesc comentariile.La unele am votat iar la cele care mi s-au parut ireevante nu. Totusi pentru mine comentariile raman o parte spumoasa .Fara ele multe din sondeaje nu ar avea rost .De fapt intr-un sondaj esti limitat de numarul de intrebari dar fata de alte sondaje clasice macar aici poti sa adaugi un comentariu daca nu ti se potriveste nici un raspuns.Si acum vreau sa fac o mica atentionare pentru radioamatorii care se inversuneaza de multe ori pe sit la partea de comentarii.Internetul este un loc PUBLIC.Acest sit este vizibil in toata lumea si poate fi accesat de oricine.Nu luati comentarii sau alte observatiii ca fiind adresate personal.Nu este un sit dedicat ,special si personal si restrictiv pentru radioamatori.Multe din raspunsurile de aici pot fi facute chiar si de liceeni care se distreaza.Se poate face un sit dedicat radioamatoricesc cu verificari de indicative p,parole,copii dupa autorizatie si altele dar va garantez ,daca ar fi asa probabil vizitatorii ar fi un sfert si comentariile tehnice si seci.Eu zic ca s-ar pierde din frumusetea locului public.In parcul din orasul meu vezi femei cu copii,oameni in costum,betzivi,golani,cersetori si uneori radioamatori caci radioclubul e in parc.Daca de maine parcul ar fi restrictionat pentru radioamatori , cred ca m-as plictisi si probabil as intalnii unul la o luna. La fel si cu acest sit.Odata ce este pe internet este public si fiti siguri ca multe persoane cara rasupund la diverse rubrici nu au nici in o veleitate fata de acest hobby.Nu este numai aici asa.Si exista si o metoda de remediere. Cand citesc articole ,forumuri sau comentarii pe http://www.qrz.com se vede clar cand intr-o discutie de 4-5 radioamatori apare un intrus cu cate o remarca pe alta tema.Nu este bagat in seama.Ca si cum nu ar fi scris nimic,imperturbabili acei radioamatori continua discutia.Dupa 2-3 remarci intrusii se plictisesc si renunta.Asta nu inseamna desigur ca nu sant radioamatori care fac comentarii 'pe langa' si nu se semneaza.Dar atata vreme cat vor atrage atentia vor fi foarte binedispusi .Cine foloseste mult forumurile si discutiile pe internet stie lucrurile de mai sus.Internetul nu este nici privat nici restrictiv si comentarii deplasate vor fi intotdeauna.Daca toti le vom ignora cateva luni vor fi mult mai putine.Fara si deloc...NU se poate. Paul YO5IR

  • Postat de kiss vasile la data de 2007-02-15 08:37:29 (ora Romaniei)
  • Fiind cuplat cel putin doua statii tot timpul,aud traficul.Daca este ceva deosebit,pornesc si "finalul"sa ma auda si pe mine.XYL-ul fiind si Ea cu indicativ si Ea urmareste traficul.Pacat ca uni se limiteaza la "
    ascultare"numai. 73`Vasile

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact