hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La ce valoare evaluati transceiverul industrial preferat de la statia dumneavoastra de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 29-aprilie-2024 si s-a incheiat la 6-mai-2024

Intreabarea a fost propusa de YO8BDW

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Dani (yo8rqp) la data de 2024-04-30 11:58:39 (ora Romaniei)
  • Am bifat între 300 și 500.Nici nu știu cât ar fi acum un FT450 D luat de mine la mâna a doua prin 2016...100w SSB și CW, 70w în digi și am cam lucrat ce am văzut pe "sticlă", cu unele excepții. Pentru ce am eu nevoie, nici nu trebuie altceva. Antenă să fie..Și propagare.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-05-01 08:47:48 (ora Romaniei)
  • Eu am bifat varianta 700 - 1000 Euro, tot pentru un FT-450D, cumparat de nou in mai 2020, a costat putin peste 700 Euro. Numai ca, cerand de la producator date despre puterea maxima la modurile digitale, am primit un raspuns cam incalcit, care cuprindea un interval de la 40 la 60 W. Pentru siguranta lucrez in digitale cu maxim 25 W (ca in AM) si am confirmat, asa cum se arata mai sus, tot ce "am vazut pe sticla", cu o antena Windom HM pentru toate benzile, fara "mustati" pentru benzile WARC dar lucreaza excelent si in acestea, chiar daca (sau pentru ca?) terenul de sub ea este accidentat cu pana la 4 m diferenta de nivel, mai trece cativa metri si peste doua acoperisuri din tabla sau prin coroana unui mar.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Vintila mihai (yo3hui) la data de 2024-05-04 10:45:53 (ora Romaniei)
  • Maxim 1000 de Euro,din punctul meu de vedere in ziua de azi este suficient,antene sa fie ca restul le gandesti cum vrei sa fie! Paste fericit 73

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-05-04 15:23:13 (ora Romaniei)
  • Cand a aparut propunerea lui YO8BDW am aratat atunci ca este foarte interesanta pentru a vedea cat de "polarizati" suntem. Am urmarit zilnic rezultatul votarii si, de fiecare data, s-au detasat destul de clar doi poli sensibil egali, aproape jumatate din voturi pentru "Mai mare de 1000 Euro" (acum sunt 48,2%), restul la celelalte evaluari, sub 1000 Euro.
    Sarbatori fericite, cu belsug, cu sanatate si sa ne bucuram de ce avem!
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Traian (yo3fzs) la data de 2024-05-05 09:12:00 (ora Romaniei)
  • Categoriile nu au fost stabilite corespunzator pentru sondaj, ca dovada rezultatele s-au concentrat cu o mult prea mare preponderenta in categoria extrema >1000 euro. Era normal sa se fi intamplat asta de vreme ce azi cel mai popular TRx de la Icom (7300) costa deja >1000 Euro si acesta inca fiind doar un TRX "entry level". Trebuia tinut cont de realitatea ultimilor ani (venituri crescute) si impinse limitele de pret mai sus, adaugate categorii superioare (1000-1500, 1500-2500, etc). Si poate ca a mai intervenit ceva, respectiv unii dintre noi poate ca suntem mult prea optimisti si cu prea multa imaginatie relativ la "valoarea" jucariilor noastre vechi de 10-30 de ani, confundand "valoarea" lor de azi solicitata in sondaj cu pretul lor de achizitie de acum un sfert de veac si de aceea am bifat nejustificat categoria superioara. GL & 73!

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2024-05-05 15:18:58 (ora Romaniei)
  • Categoriile au fost stabilite corespunzator dar numarul de optiuni ar fi fost prea mare, dovada ca exista INCA 99 radioamatori cu transceivere sub 1000 Euro. Data viitoare incepem de la 1000E si ne oprim la ?? poate Hilberling PT8000 ? o fi destul ?
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2024-05-05 15:23:25 (ora Romaniei)
  • ...
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-05-06 10:12:42 (ora Romaniei)
  • Valoarea de 1000 Euro este o problema financiara pentru multi din YO. Oricat de mare ar fi pasiunea, nu poti sa sacrifici o parte insemnata din bugetul familiei, parte destinata rezolvarii problemelor zilnice pornind de la hrana, imbracaminte, educatie pana la ingrijirea sanatatii, numai pentru satisfacerea unui interes personal, in astfel de cazuri identic cu egoismul.
    Rezultatul votului la acest moment arata ca, imediat sub cei care au evaluat la peste 1000 Euro (44%) sunt cei care au evaluat la sub 300 Euro (22,7%). Sa fie acestia cei care au echipamente de acum peste trei decenii in urma? Sa fie acestia cei care nu si-au putut permite decat un "handy" modest? Oricum ar fi, nu sunt si ei radioamatori?
    O statistica pe segmente valorice de la 1000 Euro in sus nu ar face altceva decat sa arate cati dintre noi isi permit sa cheluiasca mult, mai mult, foarte mult, cel mai mult, adica sa plaseze hobby-ul nostrui in categoria hobby-urilor "de elita prin opulenta" pe cand, in realitate, toti facem acelasi lucru, cu mijloacele de care dispunem si care ne aduc aceleasi satisfactii raportate la efortul depus.
    O apreciere pe intervale valorice ale "performantei" de a investi peste 1000 de Euro desconsidera un alt segment al radioamatorilor, pe care il cunosc foarte bine, cel al constructorilor. Fie din motive de mijloace financiare modeste, fie din pasiune deosebita pentru constructii, acestia se pot plasa cu usurinta in orice interval de sub 1000 Euro dar care obtin satisfactii in trafic. Daca as fi votat cu cativa ani in urma, la valoarea de acum a componentelor folosite, as fi evaluat echipamentele mele in jur intre 500 si 700 de Euro. De cand am devenit radioamator, in februarie 1969, mi-am costruit totul, in UUS sau US, completand sau modificand echipamentele deja construite sau incepand altele noi, cu care am ocupat locurile 2-5 la multe competitii sau am lucrat toate continentele, avand marea satisfactie de a-mi prezenta statia mea ca fiind HM in loc de Icom IC-7300, Icom IC-7610 sau altele similare. Apoi am imbatranit, nu mai pot tine pasul cu noile tehnologii si am preferat un FT-450 D “la pachet”, dar care nu imi aduce alte satisfactii in plus fata de ce am avut pe vremuri ci, poate, un confort in plus.
    73 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact