hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce raport primire/expediere se incadreaza activitatea dv. legata de schimbul de QSL-uri?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-aprilie-2024 si s-a incheiat la 8-aprilie-2024

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-04-02 11:33:41 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata,
    Acum 7 ani am inceput sa folosesc platformele eQSL, LoTW, QRZ.COM, pe care am urcat toate QSO-urile din 1990 pana in acel moment. De atunci urc cel mai tarziu seara logul zilei respective. Cu ajutorul unei aplicatii proprii tin evidenta trimis-primit (inclusiv QSL-uri tiparite) care, la momentul de fata, imi arata ca sunt:
    77 % QSO-uri confirmate pe cele trei platforme plus pe hartie, din care
    24% confirmari numai pe eQSL;
    19% confirmari numai pe L0TW;
    40% confirmari numai pe QRZ.COM
    2,3% confirmari numai pe QSL-card.
    Este evident ca sunt si QSO-uri confirmate pe toate caile folosite.
    Dintre entitatile care nu confirma se detaseaza de departe EK cu nicio confirmare din cele 8 QSO-uri lucrate in moduri clasice si digitale cu 6 statii diferite. Sau CM, dar cu mai putine QSO-uri. Ghinion! In schimb 5Z, 5H, 9J confirma 100% din primul moment chiar daca am lucrat 6-7 QSO-uri cu aceeasi statie. Ca sa nu mai amintesc statiile care cer bani. Vizitati, de curiozitate, pagina lui PZ5RA pe QRZ.COM.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2024-04-02 18:34:28 (ora Romaniei)
  • Atunci când QSL-ul, ca forma de respect și exponent al gradului de cultură al unui radioamator, devine instrument de monopol și șantaj, este evident că rezultatele sondajului sunt viciate!
    73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-04-05 09:29:09 (ora Romaniei)
  • Ai dreptate, dr Petrica - YO9RIJ, dar numai cand este vorba de radioamtorii care percep importanta unui QSL si speculeaza acest lucru. Dar, cum se mai arata in niste comentarii pe acest portal, nu toti sunt radioamatori, tot mai multi sunt simpli detinatori de licenta de radioamator, strecurati printre noi din oportunitati straine HAM-Spiritului, daca nu cumva si acest spirit incepe sa se atrofieze, dupa cum arata datele sondajului la momentul cand scriu cele de fata: 27 (radioamatori!) nu trimit si nu primesc QSL-uri (cel mai mare numar dintre toti votantii), fata de cei 14 (cel mai mic numar!) care trimit mai multe QSL-uri decat primesc. Cei care percep radiomatorismul doar ca un prilej de taclale precum pe telefonul mobil, nu au cum sa inteleaga ca cineva are nevoie de confirmarea unei performante personale ca radioamator devenit astfel nu ca palavragiu, ci din pasiunea cautarii, testarii, experimentarii, fie a folosit un echipament nou, fie un mod nou de lucru, fie o banda care produce surprize, fie este la primele sale QSO-uri ca radioamator, o tara noua, un indicativ nou, un lucru greu de inteles de cei lipsiti de cultura radioamatorismului.
    Daca aici larga majoritate a votantilor se concentreaza in grupul celor dezinteresati total de confirmarea contactelor radio, ma astept ca si acest comentariu sa fie punctat “majoritar”, dar cel putin am avantajul (alaturi de “minoritari”) ca eu pot intelege ce inseamna radioamatorismul asa cum a aparut el in lume si care a dus inclusiv la sansa multora de a deveni detinatori de licenta de radioamator fara HAM-Spirit.
    73 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact