hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati ajutat/indrumat vreodata un radioamator la inceput de drum?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-martie-2024 si s-a incheiat la 26-martie-2024

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-03-19 09:12:41 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata,
    Bazat pe cele traite si vazute timp de decenii consider ca radioamatorismul este un hobby iscat de o stare de spirit aparuta pe fondul unei curioziatti impletite cu dorinta de cunoastere, nu de oportunitati conjuncturale. De la inceput am simtit efectele indrumarilor (a patra regula din codul radioamatorilor - https://mharc.ca/Documents/Theamateurscode.pdf - dar si aversiunea fata de comportamentul grosolan sau/si egoist manifestat pe toate meridianele ca ... oameni suntem.
    Stiind bine ce inseamna ajutorul dat, am indrumat fie in club, fie in mod particular, pe multi atrasi de radioamatorism, am infiintat si condus un radioclub studentesc cu statie colectiva pe cand ma aflam la Pitesti pana in 1988, la Braila sunt membru fondator al actualului radioclub judetean. Dar, ca in orice alt domeniu, multi veniti, putini ramasi. Si ma bucur cand cei ramasi, desi tot mai putini, reusesc ca in mai putin de un an de la dobandirea licentei sa lucreze 4 sau 5 continente, ajutati mai mult de perseverenta decat de dotarea tehnica a unui incepator care cunoaste bine si pe cea de a cincea regula din codul de mai sus.
    GL & 73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2024-03-19 14:57:24 (ora Romaniei)
  • Am votat,Da de cateva ori...aproape de fiecare data mi-a iesit,Hi! Sunt gata sa o fac in continuare.Sper sa am pe cine...ca in ultima vreme putini sunt pasionati de radio. 73!!

  • Postat de Marcel (yo5ym) la data de 2024-03-19 19:22:55 (ora Romaniei)
  • "radioamatorismul este un hobby iscat de o stare de spirit aparuta pe fondul unei curioziatti impletite cu dorinta de cunoastere, nu de oportunitati conjuncturale." Sunt convins Tavi. Adica nu radioclubul face radioamatori ci radioamatorii fac radioclubul.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-03-20 10:14:48 (ora Romaniei)
  • Da, YO5YM, "la inceput au fost (radio)amatorii". Dupa care au aparut oportunitatile precum companiile comerciale, licentele si licentierile dar si radiocluburile ca mijloace de instruire si formare foarte necesare, apoi degenerand prin oferte tot mai reduse si pretentii materiale tot mai mari, taxe, restrictii etc, instruire din ce in ce mai putin. Heinrich Rudolf Hertz (1887), Nikola Tesla (US Patent US613809A 1898), Guglielmo Marconi (1899) au fost la inceput radioamatori in intelesul actual al radioamatorismului, au aprut apoi reglementari, organizari, radiocluburile intru recunoasterea rolului jucat de amatori si bine au facut, deoarece radioamatorii, in 1923, au descoperit undele scurte prin francezul Leon Deloy F8AB, americanii Fred Schnell 1MO (apoi W4CF) si John Reinartz 1XAM (apoi K6BJ). A fost …
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Liviu (yo6qcd) la data de 2024-03-22 07:23:51 (ora Romaniei)
  • Cred ca e natural ca un radioamator sa incerce macar din cand in cand sa atraga persoane noi catre acest hobby. Este tot mai greu de gasit doritori si - hai sa recunoastem! - vom fi tot mai putini, oricat ne-am stradui. "Vina" este doar a evolutiei tehnologice. Inca mai sunt calareti, dar intre timp a aparut motocicleta sau ATV-ul...
    Oricum, e bine ca majoritatea covarsitoare a celor care practica radioamatorismul sunt perseverenti si vor trece dincolo incercand!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact