hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #99 din 23 noiembrie 2006

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #99 din 23 noiembrie 2006

Si in ultima saptamana Soarele a fost calm. Anticipata explozie solara s-a lasat asteptata pana cand pata 923 a disparut complet de pe suprafata vizibila a Soarelui. La aceasta ora discul solar este complet lipsit de pete. O puternica expozie solara a avut loc acum 2 zile, insa ea s-a produs pe partea invizibila a Soarelui si nu a avut efect asupra campului magnetic terestru. In cateva zile sursa acelei expozii si-ar putea face aparitia dinspre partea estica o data cu rotatia Soarelui in jurul propriei axe si probabil vom putea admira un nou grup de pete. Pana atunci insa nu se anticipeaza alte evenimente solare demne de luat in considerare. Fluxul solar, in usoara crestere saptamana trecuta, se afla acum in scadere si atinge valori foarte coborate.
Peste cateva zile are loc etapa de telegrafie a popularului concurs international CQWW (25-26 nov). Din nefericire exista sansa ca prima dintre cele doua zile sa fie afectata de o anticipata intensificare a vantului solar, datorita unei brese in coroana solara, cu aparitie recurenta. Perturbatia este anticipata in zilele de 24 si 25 noiembrie si se apreciaza nivele geomagnetice de pana la furtuna minora. Prin urmare este posibil ca in prima zi de concurs benzile superioare sa fie mai putin eficiente. Avand in vedere pozitia in ciclul solar si sfarsitul de noiembrie in care ne aflam centrul de greutate va sta probabil in acest concurs in benzile de 7 si 14 MHz. Deschiderile in banda de 21 MHz vor fi scurte si probabil vor fi si foarte rare, daca nu inexistente in prima zi. Este dificil de prezis daca banda de 28 MHz va putea fi utilizabila in acest concurs, insa desi improbabile, deschideri sunt totusi posibile, insa ele vor fi imprevizibile. Mult succes participantilor in acest faimos concurs!


Fluxul solar si numarul de pete in ultima saptamana:

Data Flux Pete
========================
11/16 94 42
11/17 90 38
11/18 89 39
11/19 85 38
11/20 81 33
11/21 78 11
11/22 77 0




Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade perturbate: 24-25 nov, 7-8 dec

Perioade linistite: 27-28 nov, 1-5 dec, 9-12 dec, 14-19 dec

La aceasta ora:

Flux solar = 77
A-index = 4 LINISTIT
K-index = 0
(masurat la 23 noiembrie 03:00 UTC)


RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/
Spaceweather.com http://www.spaceweather.com


Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #99 din 23 noiembrie 2006"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact