hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #865 din 26 august 2021

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #865 din 26 august 2021

Activitatea solara in ultima saptamana a suferit o modesta ameliorare, datorata aparitiei unor pete solare active. Cele doua pete prezente la aceasta ora continua sa produca explozii solare de mica intensitate, iar contributia acestora la fluxul solar este notabila. Fluxul a crescut de la valoarea 75 acum o saptamana la valoarea 84, cat este astazi. Pata 2860 continua sa se dezvolte, insa deocamdata nu a produs nicio explozie solara majora. Campul geomagnetic a fost linistit.

In acest weekend are loc popularul concurs romanesc YO DX HF Contest. Fluxul solar este in crestere usoara, ceea ce e bine, insa valoarea este insuficienta pentru a imbunatati substantial ionizarea stratului F. Campul geomagnetic se anunta a fi linistit in weekend, acesta fiind un avantaj pentru propagarea pe benzile superioare. In luna august frecventa aparitiilor evenimentelor E-sporadic este mult redusa, deci in conditiile solare actuale banda de 10 metri nu este de asteptat sa fie prea des utilizabila. Banda de 15 metri si ea va fi capricioasa pentru legaturile DX. Banda de 20 de metri a furnizat in ultimele zile legaturi de calitate asa incat aceasta este banda cea mai prolifica pentru intregul concurs. Semnalele europene pe banda de 40 de metri in cursul serii si noptii timpurii (pe coasta de est a Statelor Unite) au fost consistente in ultima perioada si speram ca vom avea conditii bune de propagare si pe aceasta banda. Banda de 80 de metri a fost foarte zgomotoasa si greu de utilizat pentru legaturi DX, dar va fi capabila de a furniza legaturi locale (europene) abundente de-a lungul noptii.

Activitatea solara va avea aceleasi caracteristici si in urmatoarele 7 zile. Fluxul solar urmeaza sa ramana stationar in jurul valorilor 84-85. Campul geomagnetic va fi predominant linistit.

Data Flux Pete
======================
08/19 75 25
08/20 78 14
08/21 77 25
08/22 77 16
08/23 78 14
08/24 81 29
08/25 84 29

Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 26-27 aug
Perioade linistite: 28 aug, 30 aug - 10 sep, 12-21 sep

La aceasta ora:

Flux solar = 84
Ap-index = 9 INSTABIL
Kp-index = 2
(masurat la 26 august 03:00 UTC)

Comentarii despre conditiile de propagare pot fi trimise la adresa n2yo@radioamator.ro

RSS: http://www.radioamator.ro/rss/wwv.xml


73s de Ciprian N2YO

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:

Space Weather Prediction Center https://www.swpc.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw-bulletins-archive-propagation
Spaceweather.com http://www.spaceweather.com



Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #865 din 26 august 2021"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact