hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #717 din 1 noiembrie 2018

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #717 din 1 noiembrie 2018

Nimic nou de semnalat in ceea ce priveste activitatea solara in ultima saptamana. Fluxul a inregistrat valori foarte scazute, in plaja 67-69, activitatea solara fiind foarte redusa. Nu s-au observat pete solare. Campul geomagnetic a fost in mod surprinzator deosebit de linistit, ceea ce a imbuntatatit intr-o oarecare masura conditiile de propagare pe benzile HF superioare.

Participantii in concursul CQ WW DX SSB desfasurat in ultimul weekend au trebuit sa se acomodeze cu conditiile de propagare specifice anilor de minim solar. Surprinzator insa, pentru asemenea conditii in general precare, benzile s-au prezentat in conditii decente. A fost neasteptat de pilda sa se poata utiliza banda de 10 metri pentru legaturi DX, insa aceasta a fost deschisa timp de cateva ore in prima zi de concurs. Cum era de anticipat, interesul principal a fost directionat spre benzile inferioare, activitatea pe 40 de metri fiind foarte intensa pe o portiune de banda destul de limitata. Comparand media scorurilor declarate la acelasi concurs in anul anterior, se poate observa ca propagarea in concursul din 2018 a fost mai buna. Sa speram ca vom avea conditii de propagare similare sau chiar mai bune la editia CW de la sfarsitul acestei luni.

Diagramele de propagare au fost actualizate la Radioamator.ro cu graficele pentru luna noiembrie. In calcule s-a ales valoarea recomandata 7,3 pentru numarul mediu echivalent de pete solare. Diagramele se gasesc ca de obicei in aceasta pagina: http://www.radioamator.ro/misc/grafice_propagare.php

Prognoza solara pentru urmatoarea saptamana nu contine noutati. Soarele va continua sa fie lipsit de activitate si fara pete. Fluxul solar se va inscrie in domeniul 69-70. Campul geomagnetic se anticipeaza a fi linistit.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
======================
10/25 69 0
10/26 69 0
10/27 69 0
10/28 68 0
10/29 69 0
10/30 67 0
10/31 68 0

Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 3-4 nov, 30 nov - 1 dec
Perioade linistite: 1-2 nov, 8-29 nov


La aceasta ora:

Flux solar = 68
Ap-index = 4 LINISTIT
Kp-index = 2
(masurat la 1 noiembrie 12:00 UTC)


Comentarii despre conditiile de propagare pot fi trimise la adresa n2yo@radioamator.ro


RSS: http://www.radioamator.ro/rss/wwv.xml


73s de Ciprian N2YO

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:

Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/
Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #717 din 1 noiembrie 2018"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact