hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #706 din 16 august 2018

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #706 din 16 august 2018

Soarele a continuat si in ultima saptamana sa fie lipsit de activitate. Pata solara 2718 prezenta la acesta ora pe discul solar este de mici dimensiuni si nu prezinta caracteristici magnetice care sa declanseze explozii solare. Fluxul solar a atins valori deosebit de scazute, indicand chiar 67 la data de 11 august. La aceasta ora fluxul solar este 69. Campul magnetic a fost in general linistit, o oarecare activitate observandu-se pe 11 si 15 august.

Fara sa fie surprinzator, propagarea a lasat de dorit in concursul WAE desfasurat in ultimul weekend. De pe coasta de est a Statelor Unite au fost posibile totusi, insa cu cu dificultate, cateva leaguri transatlantice pe banda de 10 metri. Cel mai probabil aceasta s-au efectuat prin reflexie multipla E-sporadic. Deschiderile au fost de scurta durata si ineficiente si pe banda de 15 metri. Banda de 20 de metri a fost deschisa cu Europa in cea mai mare parte a timpului, dar semnalele nu s-au remarcat in mod deosebit prin tarie. Din nefericire pe durata concursului indicele Kp a atins timp de mai multe ore valoarea 4, acest lucru fiind in defavoarea propagarii pe benzile superioare. Banda de 40 de metri a fost eficienta pe timpul serii si noptii din Statele Unite, propagarea fiind mai buna in cea de-a doua zi decat in prima. Banda de 80 de metri a fost in general afectata de zgomotul atmosferic, dar exceptand acest lucuru, a prezentat o propagare rezonabila cu continentul european.

Conditiile solare vor ramane neschimbate si in urmatoarea saptamana. Nu se asteapta aparitia de noi pete solare, iar cea existenta la aceasta ora (2718) nu se astepta sa se dezvolte. Fluxul va continua oscileze foarte putin in jurul valorii 69. Cu exceptia zilei de astazi 16 august, cand se anticipeaza o scurta perturbatie, campul geomagnetic va fi in general calm.


In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
======================
08/09 70 0
08/10 70 0
08/11 67 0
08/12 68 0
08/13 68 0
08/14 69 12
08/15 69 12

Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 16 aug
Perioade linistite: 22 aug - 2 sep, 4-6 sep, 8-11 sep


La aceasta ora:

Flux solar = 69
Ap-index = 14 INSTABIL
Kp-index = 2
(masurat la 16 august 12:00 UTC)


Comentarii despre conditiile de propagare pot fi trimise la adresa n2yo@radioamator.ro


RSS: http://www.radioamator.ro/rss/wwv.xml


73s de Ciprian N2YO

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:

Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/
Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #706 din 16 august 2018"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact