hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #277 din 20 mai 2010

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #277 din 20 mai 2010

Soarele a revenit la acalmia cu care ne obisnuise acum un an si mai bine. Fluxul solar a inregistrat valori minime, sub 70 in timp ce nu a fost consemnata nici o pata in ultima saptamana. Sa speram ca situatia este doar temporara si Soarele revine pe traseul de activitate cu care ne obisnuise in primele luni ale acestui an. Campul geomanetic a fost cu precadere linistit.
Spaceweather.com raporteaza despre existenta unui filament solar impresionant vizibil in partea de nord-est a discului solar, avand o lungime de peste 100000 km. Asemenea filamente deseori produc asa-numitele explozii Hyder. Detalii despre acest fenomen pot fi gasite la adresa http://www.ips.gov.au/Educational/2/4/1 Daca o asemenea explozie are loc in orele si zilele urmatoare existe mari sanse ca efectul acesteia sa fie simtit de campul magnetic terestru. Evolutia acestui filament solar este urmarita cu interes.
Benzile de radioamatori nu sunt in cea mai buna forma. Benzile inferioare prezinta deschideri DX din ce in ce mai rare pe masura ce noptile devin mai scurte si mai zgomotoase. Fluxul solar este insuficient ca sa ofere conditii decente de propagare in bezile superioare. Sezonul E-sporadic, care este aproapem ar putea inviora benzile de 10 si 6 metri. De altfel ocazional pe aceste benzi in ultimele zile au aparut deschideri de distanta medie produse de acest fenomen.
Pentru urmatoarele zile nu se intrevad schimbari in activitatea solara. Fluxul va continua sa fie foarte redus, in timp ce campul geomagnetic se anticipeaza a fi in general linistit.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
05/13 69 0
05/14 70 0
05/15 70 0
05/16 69 0
05/17 69 0
05/18 69 0
05/19 69 0

Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade perturbate: 30 mai
Perioade linistite: 22-29 mai, 4-6 iun, 8-14 iun


La aceasta ora:

Flux solar = 69
A-index = 7 LINISTIT
K-index = 4
(masurat la 20 mai 03:00 UTC)


RSS: http://www.radioamator.ro/rss/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #277 din 20 mai 2010"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact