hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #254 din 3 decembrie 2009

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #254 din 3 decembrie 2009

Soarele a intrat din nou intr-o perioada de mai multe zile fara sa inregistreze pete. Cu toate acestea, tinand cont de evenimentele solare din ultimele luni, se poate observa ca activitatea solara s-a intensificat, foarte putin, insa suficient cat acest lucru sa indice debutul noului ciclu. De altfel nu cu mult timp in urma procentul de zile fara pete din anul 2009 era mai mare 80%. Activitatea solara din ultimele zile a scazut aceasta valoare la 75%. In lipsa petelor, fluxul solar atinge din nou valori foarte scazute, astazi valoarea fiind 71.
Propagarea precara nu a impiedicat participare masiva in concursul CQWWDX CW in ultimul weekend. Cum se anticipase, propagarea a fost foarte buna in benzile inferioare si a lasat de dorit in benzile superioare. Dupa parerea mea personala, banda de 40 de metri a fost mai eficienta in cea de-a doua parte a concursului. Semnalele statiilor europene se puteau auzi in plina zi la nivele acceptabile. Banda de 15 metri nu a mai oferit placuta surpriza de la etapa de fonie, din pacate, in timp ce banda de 10 metri a fost deschisa doar sporadic, si pe distante mici.
Conditiile nu se vor schimba in urmatoarele zile. Activiatea solara ramane foarte redusa, fluxul solar va inregistra valori minime, in timp ce nu se anticipeaza aparitia de noi pete. Campul geomagnetic va fi foarte linistit. Aceste aspecte descriu practic conditii excelente de propagare pentru benzile inferioare. Tinand cont ca in acest weekend are loc concursul ARRL 160m, participantii au toate motivele sa fie bucurosi.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
11/26 75 0
11/27 74 0
11/28 73 0
11/29 72 0
11/30 72 0
12/01 72 0
12/02 71 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 18-19 dec
Perioade linistite: 3-17 dec, 20-29 dec

La aceasta ora:

Flux solar = 71
A-index = 0 LINISTIT
K-index = 0
(masurat la 3 decembrie 12:00 UTC)


RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
INTELSAT 14 will provide television, data and other services to North and South America, Africa and Europe. The 12,375-pound (5,613-kg) craft was built by Space Systems/Loral and features 40 C-band and 22 Ku-band transponders. Its design life stretches some 15 years. Intelsat 14 is slated to replace the Intelsat 1R satellite currently operating in that orbital slot.
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #254 din 3 decembrie 2009"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact