hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #253 din 26 noiembrie 2009

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #253 din 26 noiembrie 2009

Petele solare mentionate in buletinul anterior au disparut dupa cateva zile, iar fluxul solar nu a avut cresterea anticipata. La aceasta ora nu se semnaleaza nici o pata pe suprafata Soarelui, iar fluxul solar este in scadere. Campul geomagnetic a fost in general linistit, cu exceptia zilei de 25 cand indicele K a atins timp de mai multe ore valoarea 3 la latitutini temperate. La poli a fost semnalat fenomentul de aurora, care s-a manifestat destul de pronuntat.
In acest weekend are loc marele concurs CQWWDX, etapa de telegrafie. Avand in vedere conditiile solare precare, se pare ca si in acest an atentia maxima se va acorda benzilor inferioare, care vor fi la fel de prolifice ca si in anul anterior. Banda de 40 de metri in mod special se arata intr-o forma excelenta in ultimele zile. Sa ne reamintim insa de surpriza deosebit de placuta oferita de benzile de 15 si 10 metri la etapa de telefonie in urma cu o luna. E adevarat, de atunci si pana acum ziua a devenit semnificativ mai scurta si sansele unor deschideri lungi au scazut considerabil, insa cu certitudine, benzile superioare pot furniza legaturi neasteptate. In ultimul buletin de propagare al ARRL, aparut acum cateva ore se mentioneaza legaturi interesante si cu puteri mici facute in banda de 15 metri in ultimele zile si se mentioneaza rapoarte bune de receptie ale unor balize in aceeasi banda.
Din fericire campul geomagnetic este anuntat a redeveni linistit in urmatoarele zile, aceeasi caracteristica pastrandu-si-o si pe durata concursului. Nu se anticipeaza aparitia de noi pete solare, iar fluxul solar va continua sa scada usor.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
11/19 77 30
11/20 76 31
11/21 76 14
11/22 76 13
11/23 76 0
11/24 75 0
11/25 74 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 26 nov, 18 dec
Perioade linistite: 27 nov - 17 dec, 19-22 dec

La aceasta ora:

Flux solar = 74
A-index = 7 LINISTIT
K-index = 1
(masurat la 26 noiembrie 03:00 UTC)

Mult succes participantilor in CQWWDX CW!


RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
INTELSAT 14 will provide television, data and other services to North and South America, Africa and Europe. The 12,375-pound (5,613-kg) craft was built by Space Systems/Loral and features 40 C-band and 22 Ku-band transponders. Its design life stretches some 15 years. Intelsat 14 is slated to replace the Intelsat 1R satellite currently operating in that orbital slot.
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #253 din 26 noiembrie 2009"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact