hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #243 din 17 septembrie 2009

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #243 din 17 septembrie 2009

Nici in ultima saptamana nu am consemnat schimbari in activitatea solara. Numarul de pete a ramas zero, iar fluxul solar a ramas neschimbat la aceeasi valoare 69 timp de 7 zile consecutive. Campul geomagnetic a fost foarte linistit. Masuratori helioseismice indica la acesta ora prezenta unei pete de dimensiuni apreciabile pe fata nevazuta a Soarelui. Avand in vedere pozitia acesteia fata de ecuatorul solar, se pare ca este o pata care apartine de ciclul 24. Peste cateva zile ar trebui sa ajunga sa fie vizibila datorita rotatiei Soarelui in jurul propriei axe. Speram sa supravietuiasca pana atunci.
DXpeditia FT5GA pe insula Glorioso a inceput. Avand in vedere ca aceasta enitiate se alfa pe pozitia a patra in topul celor mai ravnite tari DXCC, este de anticipat ca benzile scurte sa prezente o activitate tumultoasa in cautarea unei legaturi cu FT5GA. Predictii de propagare se gasesc la adresa http://glorieuses2008.free.fr/maps_2009/e-propagation.htm. Din YO se asteapta deschideri destul de bune si FT5GA va putea fi lucrata (cu putin noroc) in cele mai multe din benzile de unde scurte.
La ora 21:18 UTC pe data de 22 septembrie Soarele intersecteaza planul ecuatorial al Pamantului. Momentul il reprezinta echinoctiul de toamna, inceputul toamnei astronomice. Dupa aceasta data noaptea devine mai lunga decat ziua, spre satisfactia iubitorilor benzilor inferioare de unde scurte.
Pentru urmatoarea saptamana nu se anticipeaza aparitia de noi pete solare, cu exceptia celei semnalate prin metoda helioseismica. Fluxul solar va continua sa inidice vlori minime. Campul geomagnetic va fin cu precadere foarte lnistit.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
09/03 69 0
09/04 68 0
09/05 69 0
09/06 69 0
09/07 69 0
09/08 69 0
09/09 69 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 26 sep, 13 oct

Perioade linistite: 19-25 sep, 27 sep - 12 oct

La aceasta ora:

Flux solar = 69
A-index = 7 LINISTIT
K-index = 2
(masurat la 17 septembrie 03:00 UTC)




RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #243 din 17 septembrie 2009"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact