hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #23 din 9 iunie 2005

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #23 din 9 iunie 2005

Activitatea solara in ultima saptamana a fost redusa-moderata. In jurul datei de 3 iunie s-au semnalat cateva explozii solare relativ semnificative, cea de la data de 3 iunie 1226 UTC remarcandu-se in mod deosebit nu prin tarie (M1.0) dar prin fluxul deosebit de intens de particule degajat. Din fericire vantul solar ocazionat de aceasta explozie nu a fos directionat catre Pamant. Campul magnetic in ultima saptamana a variat de la linistit pana la furtuna minora (la latitudini polare, in perioada 4-5 iunie). Numarul de pete solare a fost usor mai ridicat decat saptamana trecuta.
Pentru urmatoarele zile Soarele va prezenta o activitate redusa, nu se asteapta evenimente semnificative. Se anticipeaza un camp magnetic linistit/instabil. Propagarea in benzile de unde tinde sa devina caracteristica verii astronomice. Benzile superioare sunt deschise din ce in ce mai mult pe masura ce noaptea se scurteaza. Benzile inferioare sunt din ce in ce mai vitegite de descarcarile electrostatice si de ferestrele scurte de propagare DX. Fenomenul E-sporadic tinde sa apara tot mai frecvent dovada recentele deschideri in banda de 50MHz. Iubitorii benzii de 6m (si chiar si cei amatori de 2m) pot astepta cu statiile si antenele pregatite pentru deschideri interesante de sute sau chiar mii de kilometri.

Valorile inregistrate pentru numarul de pete solare in ultimele 5 zile (ultima valoare este cea mai recenta): 55 74 77 89 94

Pentru urmatoarele 30 de zile:
Perioade perturbate: 12-13 iun, 16 iun, 24 iun, 5 iul
Perioade linistite: 9-11 iun, 19-22 iun, 30 iun

La aceasta ora:
Flux solar = 116
A-index = 3 LINISTIT
K-index = 0
(masurat la 9 iunie 06:00 UTC)

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/
Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation
IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/
W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #23 din 9 iunie 2005"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact