hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #229 din 11 iunie 2009

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #229 din 11 iunie 2009

Saptamana de prognoza se incheie fara evenimente spectaculoase. Soarele nu a prezentat pete, in timp ce campul geomagnetic a fost foarte linistit. Fluxul solar este in continuare foarte coborat si valoarea lui este constanta.
Ne apropiem de solstitul de vara, zilele fiind din ce in ce mai lungi. In consecinta benzile inferioare devin tot mai greu operabile pentru legaturi la mare distanta, in schimb benzile superioare devin mai generoase, in limita oferita de slaba ionizare specifica minumului solar. Cea mai atractiva banda continua sa fie, fireste, cea de 20 de metri. Deshiderile E-sporadic nu sunt rare in aceasta perioada, ramane doar sa fim pe faza cand benzile sunt deschise. Un web site foarte interesant care prezinta grafic legaturi raportate pe DX cluster se poate gasi la adresa http://www.vhfdx.net/spots/map.php?Frec=28 Urmarind evolutia QSO-urilor desenate pe diverse benzi se pot trage concluzii despre posibilele deschideri de propagare. Se pot alege benzile dintre 28 si 432 MHz.
Marius YO2LHD mi-a scris in urma ultimului buletin de propagare: "Multumiri pentru informatiile legate de propagarea US. Legat de buletinul din 4 iunie 2009, in dupa amiaza de 4 iunie (la noi) a fost prezent E-sporadicul, din pacate deasupra Romaniei, dar propagarea ne-a rezervat surprize placute! Am avut un QSO cu YO3APJ in 28 MHz (Lugoj - Bucuresti) si mai tirziu legaturi YO4 si YO3 cu YO2 in 144 MHz. A fost un Es deasupra YO respectiv KN34 si un "NOR" deasupra careului KN14. Lucrau nemtii cu turcii intr-o veselie in 144 MHz! Se pare ca informatiile detinute de tine sint destul de precise. Multumiri inca o data ptr toate cele transmise via radioamator.ro. Nu stiu daca prezinta interes cele scrise de mine, dar iti multumesc in nume propriu pentru toate cele!".
Marius, rapoartele tale sunt foarte folositoare si in mod sigur sunt utile cititorilor acestui buletin. Multumesc pentru cele scrise si incurajez toti radioamatorii YO sa transmita rapoarte similare privitoare la conditiile de propagare intampinate in traficul radio. Mesajele se primesc la adresa n2yo@radioamator.ro
Pentru saptamana viitoare nu se anunta schimbari. Soarele va continua sa fie inactiv, iar campul geomagnetic foarte linistit. Nu se anticipeaza perioade perturbate in urmatoarele 30 de zile, potrivit IPS (Ionospheric Prediction Service din Australia).

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
06/04 71 17
06/05 70 13
06/06 69 0
06/07 69 0
06/08 69 12
06/09 69 12
06/10 69 0



Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: nu se anticipeaza

Perioade linistite: 11 iun - 7 iul

La aceasta ora:

Flux solar = 69
A-index = 3 LINISTIT
K-index = 1
(masurat la 11 iunie 03:00 UTC)



RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #229 din 11 iunie 2009"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact