hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #227 din 28 mai 2009

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #227 din 28 mai 2009

Soarele este din nou fara pete. Asa cum se anticipase, fluxul solar a fost in scadere si continua sa scada catre valori minime, cata vreme nu se intrevede aparitia unor noi zone active pe suprafata solara. Campul geomagnetic a fost si in ultima saptamana predominant linistit. La aceasta ora indicele K este zero.

Pentru concursul WPX/CW din acest weekend ar fi fost bine ca Soarele sa ofere doua-trei pete pentru a mai anima benzile superioare de unde scurte, insa tinand cont ca WPX nu este tocmai un concurs DX, se pot anticipa conditii rezonabile de propagare pentru aceasta competitie. Probabil ca benzile de 160 si 80 de metri nu vor fi prea animate, avand in vedere ca ne apropiem de solstitiul de vara si zgomotul atmosferic este din ce in ce mai accentuat. In schimb benzile de 40 si 20 de metri vor duce greul in acest concurs. Banda de 40 de metri va fi utilizata atat noaptea cat si ziua tinand cont de specificul acestui concurs, multiplicatorii fiind prefixele radio, asadar legaturile locale (europene) sunt atractive. Banda de 10 metri poate oferi surprize placute, daca apar deschideri prin reflexie pe stratul E-sporadic. Banda trebuie verificata periodic pe timp de zi.

Pentru urmatoarele zile nu se anticipeaza aparitia de noi pete solare, iar campul geomagnetic va continua sa fie foarte linistit.

In ultimele 7 zile:

Data Flux Pete
========================
05/21 72 0
05/22 72 0
05/23 70 13
05/24 69 0
05/25 69 0
05/26 68 0
05/27 67 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 3-4 iun, 10 iun

Perioade linistite: 21 mai - 2 iun, 5-9 iun, 11-16 iun


La aceasta ora:

Flux solar = 67
A-index = 2 LINISTIT
K-index = 0
(masurat la 28 mai 00:00 UTC)

Succes participantilor in CQ WW WPX CW!

RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #227 din 28 mai 2009"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact