hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #206 din 25 decembrie 2008

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #206 din 25 decembrie 2008

In acest an buletinul de propagare apare fix in ziua de Craciun. Profit de aceasta fericita conjunctura pentru a ura tuturor cititorilor un Craciun fericit, bunastare, sanatate si implinirea tuturor dorintelor, printre care cred ca se numara si aceea de a vedea cat mai curand o crestere accelerata a activitatii solare in noul ciclu 24 si o ameliorare a propagarii in benzile de unde scurte.
Mos Craciun cu saniuta sa fermecata nu a perturbat in nici un fel ionosfera. In ultima saptamana Soarele a fost foarte pasiv. Dupa cum se vede si in tabelul de mai jos, fluxul solar a fost constant atingand valori minime, in timp ce numarul de pete solare a fost zero. De altfel in luna decembrie numai trei zile au consemnat un numar de pete solare non-zero.
Satelitul STEREO-B a inregistrat semne de activitate in extremitatea vestica a discului solar. Se pare ca in curand (cateva zile) vor aparea doua noi pete solare.
Solstitiul de iarna a avut loc in acest an la ora 12:04 UTC la data de 21 decembrie. Atunci s-a inregistrat cea mai lunga noapte a anului 2008. Benzile inferioare continua sa fie cele mai interesante tinte pentru iubitorii de legaturi la mare distanta, mai ales ca indicii A si K relativi la campul geomagnetic au atins in ultima vreme valori foarte reduse.
Pentru urmatoarele zile nu se intrevad schimbari remarcabile. Exceptie ar putea face ipoteticele noi pete solare care urmeaza sa apara si care saptamana viitoare ar putea fi vizibile pe discul solar. Campul geomagnetic va fi in continuare linistit.


Data Flux Pete
========================
12/18 68 0
12/19 69 0
12/20 69 0
12/21 68 0
12/22 68 0
12/23 69 0
12/24 69 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade usor perturbate: 31 dec, 1-2 ian, 18-20 ian
Perioade linistite: 25-30 dec, 3-17 ian

La aceasta ora:

Flux solar = 69
A-index = 8 INSTABIL
K-index = 0
(masurat la 25 decembrie 06:00 UTC)

Urmatorul buletin apare in anul 2009. Radioamator.ro va ureaza un An Nou fericit! La multi ani!


RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com
Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #206 din 25 decembrie 2008"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact