hamradioshop.ro

Buletin de propagare YO #176 din 29 mai 2008

Alte buletine Graficele de propagare ale lunii curente
Buletin de propagare YO #176 din 29 mai 2008

Conditiile de propagare in timpul concursului CQ WW WPX din ultimul weekend au fost mai bune decat s-a anticipat. S-au putut chiar efectua legaturi transatlantice in banda de 10 m, ceea ce a devenit o veritabila raritate in ultimii ani. Elementul care a favorizat deschiderile in benzile superioare a fost se pare formarea frecventa in ultima saptamana a stratului E-sporadic. Amatorii benzii de 6 metri au avut ocazia in sfarsit sa realizeze legatori la distante de ordinul miilor de km cu puteri si antene modeste. Soarele nu a prezentat modificari de activitate, numarul petelor solare a fost practic zero, iar fluxul solar a atins valori minime.
Se anticipeaza ca si in perioada urmatoare stratul Es va oferi conditii optime de propagare in benzile superioare de unde scurte, si chiar in banda de 2 metri. Fluxul solar va ramane constant, foarte coborat, nu ne asteptam la aparitia de noi pete solare, iar campul geomagnetic va fi predominant linistit, cu unele tendinte de instabilitate in urmatoarele 2-3 zile.

Fluxul solar si numarul de pete in ultima saptamana:

Data Flux Pete
========================
05/22 69 0
05/23 68 0
05/24 69 0
05/25 68 0
05/26 68 12
05/27 68 0
05/28 68 0


Pentru urmatoarele 30 de zile:

Perioade perturbate: 15-18 iun
Perioade linistite: 3-13 iun


La aceasta ora:

Flux solar = 68
A-index = 12 INSTABIL
K-index = 3
(masurat la 29 mai 03:00 UTC)



RSS: http://www.radioamator.ro/wwv.xml

===
Buletinul a fost bazat pe date provenind din urmatoarele surse:
Space Environment Center SEC http://www.sec.noaa.gov/ Propagation section at DX.qsl.net http://dx.qsl.net/propagation IPS Radio and Space services http://www.ips.gov.au/ W1AW Propagation Bulletins http://www.arrl.org/w1aw/prop/ Spaceweather.com http://www.spaceweather.com

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Buletin de propagare YO #176 din 29 mai 2008"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact