hamradioshop.ro

Modificari la Radioamator.ro


In vederea respectarii Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, incepand cu data de 25 mai 2018 s-au operat o serie de modificari, dupa cum urmeaza:

Call book YO

Dupa cum se stie, destinatia unui call book este aceea de a facilita gasirea informatiilor de contact pentru radioamatori, in special in urma unor legaturi radio, pentru a inlesni schimbul de QSL-uri. De-a lungul timpului si pe baza informatiilor furnizate de detinatorii de indicative, call book-ul de la Radioamator.ro a devenit o bogata resursa de informare pentru intreaga comunitate ham radio. Pana la data de 25 mai call book-ul de la Radioamator.ro a inclus si indicativul si numele radioamatorilor care nu au solicitat in mod expres includerea in baza de date. Intrucat numele persoanei autorizate intra in categoria datelor cu caracter personal, aceasta informatie a fost eliminata, ramanand doar indicativul operatorului si abrevierea judetului. Radioamatorii care doresc includerea numelui, precum si alte informatii (adresa de corespondenta, email, fotografie) pot trimite aceste informatii prin intermediul formularului special destinat acestui scop. Radioamatorii care au actualizat informatiile personale din call book pana la data de 25 mai 2018 vor avea si in continuare aceste informatii accesibile in mod public. Solicitarile pentru stergerea informatiilor personale, inclusiv eliminarea definitiva a indicativului din baza de date pot fi transmise prin intermediul aceluiasi formular, adaugand in caseta de comentarii instructiuni specifice.


Mica publicitate YO

La fel ca si pana acum, utilizatorii care introduc anunturi de mica publicitate sunt de acord ca informatiile furnizate sa devina accesibile public in cadrul anunturilor publicate. Pentru a elimina datele deja publicate, autorii anunturilor au posibilitatea sa-si steaga in intregime anunturile sau sa-si editeze respectivele anunturi. Intrucat adresa de mail din mica publicitate este sincronizata cu cea folosita la inregistrarea pe forum, aceasta nu poate fi stearsa sau modificata. In schimb, a fost introdusa optiunea de a nu publica in anunt adresa de E-mail; este suficient sa debifati casuta respectiva. Pentru a sterge anunturile publicate (impreuna cu datele personale) inainte de implementarea sistemului cu autenitificare, solicitantii pot transmite un mesaj prin intermediul formularului de contact, precizand numarul si tipul anuntului de mica publicitate.

Articole

Cele mai multe dintre articolele aparute la Radioamator.ro ofera posibilitatea radioamatorilor de a adauga comentarii. Incepand cu data de 25 mai 2018 adresa email nu mai este necesara la postarea unui nou comentariu. Radioamatorii care accepta sa fie contactati direct pot pune la dispozitie adresa email in cadrul call book-ului, daca doresc. In cazul comentariilor deja aparute, adresa email a devenit indisponibila, insa a ramas numele celui care postat comentariul. Cei care doresc eliminarea numelui din comentariile deja aparute, pot face o solicitare prin intermediul formularului de contact indicand articolul si comentariul la care fac referire.

Intrebarea saptamanii

La fel ca si in cazul articolelor, radioamatorii pot adauga comentarii si la Intrebarea saptamanii. Aceleasi schimbari au fost operate si in aceasta sectiune, astfel incat adresa email nu mai este necesara si a fost eliminata de la comentariile publicate. Cei care doresc eliminarea numelui din comentariile deja aparute, pot face o solicitare prin intermediul formularului de contact indicand intrebarea sondajului si data cand acesta a fost lansat.

Rezultate la concursuri

Site-ul Radioamator.ro contine un mare numar de rezultate la concursuri romanesti de radioamatori. O parte din clasamentele publicate contin atat indicativele participantilor, cat si numele acestora. Intrucat clasamentele au fost furnizate de organizatorii acestor competitii, este responsabilitatea acestora sa solicite incuviintarea publicarii numelor alaturi de indicative. Se recomanda pentru viitor ca regulamentele de participare sa contina in mod expres mentiunea daca numele participantilor la concurs vor fi sau incluse in clasamentele publice. Radioamatorii care nu doresc ca numele lor sa mai fie prezent in clasamente deja publicate, sunt rugati sa contacteze imediat organizatorul concursului care va furniza clasamente actualizare in mod corespunzator.

YO DX Club

La clasamentele YO DX Club a fost eliminat numele care statea alaturi de indicativ. Radioamatorii trebuie sa isi dea acordul pentru ca numele sa apara in aceste clasamente contactand responsabilul acestui club, Adrian Sinitaru YO3APJ.

Forum

In cadrul Forumului, informatiile personale care sunt stocate in baza de date sunt numele si localitatea (cei care si-au completat aceste informatii). Restul de informatii personale precum adresa de facebook, youtube, etc, au fost eliminate. Cei ce au completat "Localitatea" au optiunea de a o sterge. Intrucat username-ul nu poate exista fara o adresa de E-mail, acesta din urma nu poate fi stersa. Solicitarea stergeii adresei de mail, coincide cu stergerea contului si incetarea oricarei activitati autentificate pe radioamator.ro.
Din sectiunea "Profil" a fiecarui cont va puteti edita Numele, Localitatea, adresa de E-mail. Username-ul (numele de cont) poate fi modificat daca faceti o solicitare in acest sens. Reamintim ca pentru radioamatori username-ul trebuie sa fie de forma "indicativ" (si vor avea acces total in sectiunile site-ului), iar persoanele care nu sunt radioamatori pot avea orice forma de user, dar nu vor avea acces decat la "mica publicitate" Regula se aplica si celor ce doresc schimbarea userului din "indicativ" in "orice_username".


Pentru a vedea ce date personale sunt stocate in baza de date urmati pasii de mai jos:
1) Accesati pe bara de sus meniul de autentificare si introduceti numele de utilizatori si parola.
2) Vizitati pagina web de la aceasta adresa.
Puteti solicita eliminarea tuturor informatiilor personale din baza de date a forumului prin intermediul formularului de contact.

Datele sunt vizibile numai celor autentificati.

Multumim pentru intelegere,
Echipa Radioamator.ro

7284

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La aceasta postare nu se (mai) primesc comentarii.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact