hamradioshop.ro

Scor YO declarat in concurs

Scoruri declarate | Anuntati-va scorul obtinut in concurs
Concursul: CQ WW DX CW 2014, 29-30 noiembrie 2014
Numele operatorului: Ciprian Sufitchi
Indicativul operatorului: N2YO
QTH Locator: FM18gv
Indicativul folosit in concurs: NR4M
Indicativele membrilor echipei: W0CN NR4M K7SV K4EC N2YO K4GMH KA4RRU K1SE KG3Y K4EU K2WK K1GU
Afiliat la clubul: Potomac Valley Radio Club
Categoria de participare: Multi-Unlimited
Durata participarii: 48h : 0m
QSL via: Buro
QSO-uriTariZone/State/Prefixe/Judete
160m2496616
80m112611734
40m212314739
20m188614739
15m183313936
10m141613136
TOTAL8633740202

Scor final (puncte): 22978206
Propagarea a fost excelenta la aceasta editie a concursului, dar din pacate au fost prea putini operatori la NR4M. Din acest motiv scorul a fost mediocru. Partea tehnica a functionat fara probleme majore, cu exceptia defecatrii unui liniar pentru banda de 40 de metri, care a fost inlocuit imediat. Antenele si-au facut cu prisosinta datoria.
Eu am lucrat solitar pe banda de 40 de metri, facand atat apel cat si vanatoare (S&P) de la aceeasi statie, deci fara SO2R. Am avut la dispozitie un stack de 2 antene cu cate 4 elemente dintre care cea de jos era in pozitie fixa catre Europa, iar cea de sus orientabila. Din pacate problema rotorului nu s-a rezolvat, acesta raspunde la comenzi, dar nu comunica pozitia pe care o are, de aceea trebuie orientata vizual. Cum reorientarea este neceseara doar noaptea (de pe EU pe JA), sarcina este foarte spinoasa, fiind necesara o lanterna puternica si mare atentie. Cea de-a doua antena disponibila a fost un Mosley rotativ cu 3 elemente amplasat la joasa inaltime, cam 20 de metri. Antena a fost buna pentru cules multiplicatori. A treia antena a fost un sloper, dar nu s-a aratat folositoare in nincio circumstanta. In fine, la receptie a mai existat o antena Beverage special montata pentru aceasta banda, care se putea comuta pe trei directii.
O noutate la aceasta editie a fost aceea ca antenele se puteau configura, comuta si orienta numai prin software, de pe acelasi ecran pe care rula si programul de concurs N1MM. Aceasta facilitate a fost disponibila la toate celelalte pozitii de lucru. Pentru a ajunge aici, Steve NR4M si Larry K7SV au lucrat cateva luni la un proiect prin care toate rotoarele si comutatoarele de antena sa se mute intr-un fel de sopron special construit in exteriorul cladirii, care sa comunice wireless cu un server aflat in camera de concurs si care sa primeasca si transmita date necesare pentru comutatie si orientarea antenelor. Dupa parerea mea proiectul este o reusita toala, caci acum operatorul nu mai este distras de la ecranul in care efectueaza traficul dar mai ales mesele pe care se afla transceiverele, liniarele si monitoarele nu mai este aglomerata de cabluri si cutii de comanda. Sistemul a funtionat fara cusur pe durata celor 48 de ore de concurs.
Propagarea pe banda de 40 de metri a fost excelenta, mai ales in prima seara. Inainte de concurs am facut niste teste cu putere redusa, 1W sau chiar mai putin, ca sa vad cum ma aude Europa. Nu am avut niciun fel de problema sa fiu copiat de la prima chemare. Lucrand singur, asistat de cluster si monoband pe 40 de metri, as putea spune ca am participat in paralel si la categoria SOSB(A) 40 m. Nu am facut calcule, dar se pare ca scorul nu a fost un record absolut North America in acest concurs (ar iesi pe locul doi), dar sunt mari sanse ca acesta sa fi fost cel mai bun scor la SOSB(A) 40 m in acest concurs pe North America. Lipsa coechipierului s-a simitit din plin. Au fost foarte multe situatii in care nu am putut sa sar repede sa lucrez noi multiplicatori si astfel am pierdut si zona 23, singura ramasa nelucrata (a fost JT1CO prezent, cu semnal bun in SUA).
In prima dimineata de concurs m-am culcat si am dormit suficient pana sa revin sa reiau traficul, insa in a doua dimineata nu am rezistat si pentru ca nimeni nu era la pozitia benzii de 10 metri, am asteptat sa se deschida propagarea spre EU si m-am distrat copios vreo 2 ore facand pe banda ca, 300 de legaturi.
Am auzit destul de multe indicative YO, atat pe 40 de metri, cat si pe 10 metri, ceea ce m-a bucurat. Multumesc pentru legaturi si pe curand la reauzire!

73s de Ciprian N2YO

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact