hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

In Memoriam - Virgil Ionescu VK5VCI (ex YO9CN)

Nini Vasilescu YO3CCC

Virgil Ionescu era nascut la 13 mai 1936 la Ploiesti. De mic este pasionat de electronica si radioamatorism. Devine YO3CN, la fel ca multi alti colegi din fosta regiune Ploiesti; atunci, regiunea Ploiesti era in districtul 3.

Dintre colegii generatiei sale pe langa Margarit Ionescu YO9HG cu care a fost coleg de banca, pot fi amintiti: Iulica Scarlatescu YO9VI, Boris Coltun YO9IA, Budisteanu YO9IB, etc. O generatie de aur!

Dupa absolvirea Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti indeplineste diferite functii de raspundere la MPTc Ploiesti, pentru a deveni apoi sef al statiei de comunicatii prin satelit de la Cheia.

Specializari in Japonia de unde isi aduce si ceva aparatura cu care va spijini si echipa nationala ce participa la concursul international POBEDA - Victoria.

Realizeaza primele duplexoare pentru repetorul YO9C.

A fost membru in Biroul Federal si a publicat articole tehnice relativ la UUS, sateliti, repetoare.

Dupa 1990, pentru a incepe o viata noua se stabileste in sudul Australiei, de unde va lucra in benzile de radioamatori, la inceput cu indicativul VK1VI, iar apoi cu indicativul VK5VCI, mai ales prin intermediul satelitilor.

A incetat din viata in ziua de 19 aprilie 2011.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Prima legatura radio am avut-o cu Virgil pe UUS in seara zilei de 16 august 1980, deci in urma cu 34 de ani (cum mai trece vremea...), conform datelor de pe QSL-ul primit de la el.

In albumul foto sunt si doua articole scrise de Virgil; primul in revista Sport si Tehnica, iar al doilea in revista Tehnium.

Ultimile 6 fotografii din album, le-am primit de la Virgil din Australia cu putin timp inainte de a trece la cele vesnice.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 6-9-2014

6172

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact