hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Un util schimb de experienta

Echipa YR0HQ la Craiova

Valentin Ghita YO2LDC

Sunt putine ore de la incheierea "Schimbului de experienta" al echipei nationale care a reprezentat Romania in concursul IARU 2004.

Acest "Schimb de experienta" a fost organizat sub egida FRR, fiind pus in valoare la Craiova cu mult succes de catre membri radioclubului U.M. 1662, binecunoscut sub indicativul de YO7KJL. Schimbul de experienta a avut loc pe data de sambata 20 noiembrie 2004, participantii sosind inca de vineri seara. Au fost destui care au ramas peste noapte si au plecat duminica dimineata, gazduirea de exceptie fiind oferita de catre gazde la Hotelul militar. Cheltuielile de cazare si masa festiva au fost suportate de catre FRR pentru absolut toti participantii ehipei care au lucrat in concursul IARU. A fost prima actiune de anvergura la care am participat si care s-a desfasurat pe banii FRR. Aceasta nu dovedeste decat ca FRR a inceput sa ia seama de adevaratele cerinte ale radioamatorismului YO, incununand eforturile lui Adrian, YO3APJ, sufletul echipei nationale.

A fost o actiune benefica pentru activitatea competitionala in YO, iar "suflul'' nou imprimat acestei activitati cu siguranta se va face cunoscut intr-un viitor nu tocmai indepartat.

Activitatea a inceput sambata dimineata dupa ora 10,30 la Cercul Militar Craiova si s-a desfasurat astfel:

  1. Cuvant de bun sosit adresat tuturor de catre YO7LGI, Doru, seful de stat major al U.M.1662. A fost prezentat un mic istoric la Craiovei.
  2. Cuvant de bun sosit adresat tuturor de catre YO7LHM, dl. Tiuc Alexandru, comandantul garnizoanei.
  3. Cuvant de bun sosit si multumiri adresate gazdelor de catre YO3APG, Vasile, secretarul FRR. A fost subliniata importanta acestei intalniri. Au fost prezentati toti membri echipei nationale care au onorat invitatia de a participa la aceasta activitate.
  4. A luat cuvantul Adrian, YO3APJ, care a multumit gazdelor - care au facut posibila buna desfasurare a schimbului de experienta - precum si tuturor participantilor la acest schimb de experienta. S-a dat o diploma de excelenta pt. Radioclubul YO7KJL, gazda noastra.
  5. S-a plecat cu un autobuz militar in cele doua locatii din care s-a lucrat concursul IARU in ultimii anii. A fost prezenta toata echipa nationala IARU precum si alti invitati. Gazdele au raspuns tuturor intrebarilor despre locatii, echipamentul folosit la emisie, putere, antene de receptie. Vremea a fost insorita dar vantul puternic a cam grabit plecarea. Toti au fost bucurosi ca prognoza meteo a fost gresita pentru Craiova, fiind bucurosi ca ineptiile meteorologice de la Bucuresti n-au iesit nici de data asta din tiparul lor.
  6. Dupa venirea din teren gazdele ne-au prezentat o aplicatie in Power Point despre locatia de concurs IARU 2004. A urmat o discutie libera despre tot ce a fost considerat bun sau rau din cele vazute in prezentare. Au fost cautate explicatiile pentru nereusita echipei din Craiova in concursul IARU. Nu au fost gasite, desi fiecare in felul lui a contribuit cu o explicatie la fenomenul respectiv. Dubiul este si mai mare pentru ca exact aceiasi configuratie a fost folosita cu succes in alte mari concursuri. Parerea mea personala este ca s-a intamplat ceva la sistemul de beverageuri care trebuia sa functioneze in orice conditii meteorologice.
Oaspetii din camp Prima locatie de concurs A doua locatie de concurs

S-a trecut la prezentarea referatelor.

Primul referat, cel al lui Adrian, YO3APJ, a fost un ghid practic de pregatire a concursului IARU. Foarte detaliat, dar la obiect, Adrian a facut o analiza a rezultatelor noastre comparativ cu echipa poloneza si ukraineana. A fost o prezentare de exceptie care a dat mult de gandit participantilor. Adrian ne-a expus si punctul de vedere exprimat de Dody, N2GM, care este cu sufletul alaturi de noi.

Al doilea referat a fost cel al lui Mihai, YO3CTK, care a prezentat eforturile statiei YR7M de a asigura un bun amplasament pentru un punct de lucru M/S. A fost o prezentere tehnica de exceptie in Power Point foarte la obiect care a dovedit, pentru cei care nu-l cunosc, capabilitatile umane si tehnice ale lui Mihai. Au fost prezentate planurile de viitor ale statiei YR7M. Mihai a vorbit si de felul cum vede el realizarea logului comun intre satia principala si vanator pe suport TCP/IP.

YO3APJ prezentand referatul YO3ND prezentand referatul YO3CTK prezentand referatul
Al treilea referat a fost cel al lui Sandy, YO3ND, tatal echipei de la YO3KPA. Este echipa cu cel mai mare potential uman care a fost cizelat si adus la perfectiune de YO3ND. Au fost prezentate toate eforturile baietilor de la YO3KPA in a avea cat mai bune rezultate in toate competitiile abordate.

Cel de al 4-lea referat a fost al meu, YO2LDC, Vali. Am prezentat opiniile mele pentru ameliorarea performantelor echipei nationale in benzile joase.

Al 5-lea referat a fost unul ad-hoc. Lui Paul, YO5BRZ, i-a fost cerut sa prezinte in cateva cuvinte ceea ce el a vazut in toate deplasarile lui la echipele serioase din HA. Din pacate Paul nu a putut sa-si termine pledoaria pentru ca nu a mai fost lasat.

I-a fost comutat cuvatul lui Pit, YO3JW, care a venit cu o propunere de a schimba indicativul YR0HQ in YR1 la urmatorul concurs IARU. A urmat o dezlantuire spontana pro si contra acestui lucru, facandu-se cunoscute insuccesul efortului nostru de anul trecut cand am avut indicativul YR0HW in amintirea lui Radu, YO4HW.

S-a trecut apoi la formarea echipei nationale pentru concursul IARU 2005. Per ansamblu a fost realizat acest deziderat echipa fiind aproape formata de pe acum. Consider ca e o mare reusita acest lucru, care ne va scapa de corvoada de a da din colt in colt in preajma concursului. Eforturile lui Adrian sunt astfel rasplatite, formarea echipei dovedind succesul acestei intalniri de la Craiova.

Ultimele eforturi au secatuit fortele participantilor asa ca in jur de ora 16 adunarea a fost stramutata in sala de mese. Aici ne-a fost prezentat un adevarat regal gastronomic care a ridicat si mai mult in ochii nostri eforturile gazdelor. Relativ putini au fost aceia care au dus la bun sfarsit ingurgitarea celor 4 feluri de mancare de-a dreptul regala. Vinul oltenesc de exceptie si-a facut cunoscute calitatile, fiind pizmuit doar de cei care trebuiau sa plece la drum cu masina.

Fruntile au fost definitiv descretite de aceste ultime eforturi ale gazdelor, asa ca au urmat discutii libere pe teme variate. Apoi Vasile, YO3APG a trecut la premirea invingatorilor (prezenti in sala) la Campionatul National US SSB. Au fost facute poze toti cu toti, fiecare fiind bucuros de cunoasterea partenerilor de QSO-uri ascunsi dupa o voce placuta sau nu. Eu personal am fost incantat de cunoasterea noii generatii (de care se va mai auzi cu siguranta) YO9GZU, Tibi, YO3GDA, Mircea (al carui viitor YO4HW il prevedea inca de acum 10 ani). De asemenea ma bucur de cunoasterea lui YO4NF, Silviu, YOWF, Ionut care deja sunt consacrati precum si de autodidactul YO4RIU, Bogdan, singurul reprezentant al galatenilor ramasi acasa din motive de zapada. Dar cel mai mult am ramas impresionat de eforturile comune, conjugate, a marii familii militare de la U.M. 1662 din Craiova. Toti, dar absolut toti s-au dovedit a fi inainte de toate niste oameni de exceptie. Felul lor de a exista mi-a schimbat complet ideile retrograde avute de mine in privinta militarilor (si eu am facut armata la transmisiuni, hi!). Mi-am luat indatorirea(la cererea gazdelor) de a trimite un tor de ferita pentru realizarea in optime conditiuni a unei antene beverage performante.

Triumful campionului - YO3APJ YO2LDC, YO3APJ, YO3CTK
YO3ND, YO2DFA
In timpul mesei
YO7LGI, YO3APJ, YO2DFA, YO2LDC Oaspeti fericiti Noaptea campionilor
YO2DFA, YO2LDC
YO3APJ, YO7ARY, YO3CTK
YO7LGI, YO3ND, YO5OEFM
YO3APG, YO3JW
In final nu pot decat sa consider ca totul a fost o reusita deplina a FRR, care prin aportul gazdelor, s-a onorat de o treaba care se cerea facuta de multa vreme. Sunt entuziasmat pentru efortul colectiv al gazdelor de a ne oferi conditiile optime in realizarea dezideratului pentru care am venit la Craiova.

Felicitari craiovenilor!

(N.R. imaginile ne-au fost puse la dispozitie de catre YO2LDC, YO3HOT, YO7LGI, YO7RFH, YO9GZU. Multumim!)

Valentin Ghita YO2LDC

Articol aparut la 22-11-2004

11738

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de Mircea Neacsu - YO3GDA la 2004-11-23 01:03:10 (ora Romaniei)
  • Intr-adevar, inca un articol excelent marca YO2LDC. Felicit si pe aceasta cale organizatorii craioveni, in frunte cu YO7LGI. Atmosfera a fost excelenta, un catalizator al energiilor HQ romanesti. Sunt mai mult decat convins ca si scorul IARU 2005 va reflecta coeziunea de echipa manifestata la Craiova.
    Hai România!

    P.S.: Hai si Steaua! La ce vant a fost pe dealurile craiovene, ce o sa indur pe stadion va fi floare la ureche! 73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Echipa YR0HQ la Craiova"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact