hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
O surpriza de Sarbatori

Birou de expediere a QSL-urilor

Cezar Coatu YO6CUF

Incepând cu data de 1 noiembrie 2011 se înfiinţeaza la Codlea un birou de expediere a QSL-urilor în ţară şi străinătate coordonat de YO6CUF, Coatu Cezar.

Se solicită celor care vor să trimită QSL-urile să le sorteze pe urmatoarele categorii:
1. QSL-uri pentru staţii din YO
2. QSL-uri pentru staţii din EUROPA
3. QSL-uri pentru staţii din afara Europei (DX)

Cartarea pe ţări şi districte se va face de către noi la sediul radioclubului unde este amenajat acest birou de expediere.

Tarifele de expediere sunt:
Pentru YO= 0,05 lei/QSL
Pentru Europa= 0.15 lei/QSL
Pentru DX= 0.30 lei/QSL

Numai pentru staţiile străine care sunt membre ale unor radiocluburi naţionale.

Nu se primesc QSL-uri pentru indicative speciale sau DX- expediţii cu QSL-manager.
Aceste QSL-uri se trimit de fiecare radioamator personal la Managerul de QSL indicat de DX-pediţie.

În cazul în care pe adresa noastră vin QSL-uri din alte ţări pentru distribuţie YO, acestea vor fi expediate gratuit către radioamatorii YO la clubul judeţean de care aparţin.

Coletele sau plicurile cu QSL-uri (în care se pune şi suma de bani ce rezultă din calcule pentru QSL-urile ce vor fi expediate) se trimit la :

YO6CUF, Coatu Cezar, CP:10, cod.505100-Codlea, jud. Braşov

Expedierile externe se fac la acumularea în pachet a minim 250 g QSL-uri şi maxim 500 g. Sunt cantităţile care beneficiază de cel mai bun tarif la expedieri externe. În YO se pot trimite şi colete mai mari. Se pot trimite şi Diplome numai pentru staţiile YO (0,10 lei/diploma).

La aceste cantităţi expedierile se pot face chiar şi lunar sau mai repede.

Detalii şi discuţii pe yo6knx@yahoo.ro

Presedinte al comisiei de diplome, QSL-uri, concursuri, clasificari sportive si YO DX CLUB (Adunarea Generala a FRR din 9.04.2011):
ing. Coatu Cezar
http://arerromania.blogspot.com/
YO6CUF

Cezar Coatu YO6CUF

Articol aparut la 23-12-2011

9029

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (15)  

  • Postat de qsl - (neradioamator) la 2011-12-23 22:44:35 (ora Romaniei)
  • Sa fie intr-un ceas bun !! Nu credeam sa mai apuc ziua asta. Deocamdata trimit grosul prin filiera folosita si verificata de pina acum, prin noul birou trimit spre verificare QSL UA, UB, etc...( caracudele, cum zicea un clasic al radioamatorismului YO). Daca treaba nu se dezumfla intr-un an, poate are sanse de reusita. Succes si " La Multi Ani !!"

  • Postat de Cornel - YO4BXX la 2011-12-23 23:26:50 (ora Romaniei)
  • Salut Cezar,

    Ma bucur ca se intrevede rezolvarea problemelor cu Biroul de QSL-uri. Iti urez mult succes!
    Pentru tine si familie: Sarbatori fericite si la multi ani!

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-12-24 01:08:21 (ora Romaniei)
  • Felicitari Cezar pentru cea ce ai promis.Toata admiratia pentru efortul tau !
    Cu speranta unei durate de viata lunga pentru initiativa ta,iti doresc SARBATORI FERICITE!

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2011-12-24 10:17:32 (ora Romaniei)
  • Salut aceasta initiativa, care implineste un vechi deziderat al radioamatorilor YO. Mult succes si spor la treaba!

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2011-12-24 16:51:28 (ora Romaniei)
  • Extraordinara veste! Cunoscand seriozitatea lui Cezar, chiar aveam in plan sa ii scriu zilele astea un mesaj in care sa il intreb daca s-a progresat in realizarea acestui proiect! Raman la gandul ca si birourile QSL districtuale ar fi extrem de utile pe partea de "incoming" (ar degreva extrem de mult efortul Biroului national)si ne oferim pentru a face STRICT GRATUIT acest serviciu pentru districtul YO2(atentie, e vorba doar de expedierea spre judete sau la adresa individuala pentru radioamatorii care solicita acest lucru a corespondentei primite de la Biroul national).
    Tuturor Sarbatori fericite si La multi ani!

  • Postat de Kelemen Adrian - YO2AQB la 2011-12-24 19:31:34 (ora Romaniei)
  • Felicitari Batrana,Iti doresa "Sarbatori Fericite si An Nou cu mult noroc si prosperitate.Sa fie intr-un ceas bun .

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2011-12-24 19:49:59 (ora Romaniei)
  • Ce sa spun,il cunosc pe Cezar de mai bine de 30 si ceva de ani,el stie prima noastra imprejurare cand ne-am cunoscut.......,fotografia facuta de el atunci este prima din setul care sunt afisate la pagina mea pe qrz.com. Il stiu ca un om tenace,altruist,devotat hobbyului, dar sincer, Cezar prietene nu stiu daca vei reusi fara ajutorul nostru al tuturor hamilor YO care au nevoie de acest serviciu.Sper ca pretul cost/qsl l-ai calculat bine,in perspectiva cand la ,,bursa zvonurilor’’ Posta Romana va vinde o parte din actiuni iar din anul 2012 se pare ca vor mari tarifele adaptate la noile cerinte, avand in vedere efectele crizei globale.
    Eu iti doresc BAFTA Cezarica,voi apela la serviciile tale,care sunt un deziderat al hamilor YO si de ce sa nu recunosc al meu personal.
    SARBATORI FERICITE ,LA MULTI ANI Cezar,asemenea tuturor hamilor cititori ai acestui site.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Nicu Almasi - YO7HUZ la 2011-12-25 18:39:52 (ora Romaniei)
  • Buna seara,
    Mult succes in oreganizarea si functionarea biroului QSL la care vom apela cu cea mai mare incredere.
    Vom incerca sa stabilim la Valcea un responsabil cu QSL-urile daca nu chiar vom infiinta un serviciu QSL (poate la viitoarea Asociatie Judeteana de Radioamtorism) pentru ca cel putin la Valcea, nu mai exista Radioclubul Judetean. De fapt ca structura nu mai exista in nici un judet. Ii vom cere presedintelui nostru (vb. de YO7KRS Radioclubul Cozia - am produs vreo 15 QSL-uri in doi-trei ani, si mai avem de produs pentru ultimele evenimente...si de trimis si din urma...) in fine il vom ruga pe seful radioclubului sa negocieze (HI!)cu celelalte doua radiocluburi din judet astfel incat sa gasim cea mai buna modalitate de trimitere la biroul de la Codlea a QSL-urilor.
    Sarbatori fericite si An Nou cu bucurii!
    Cu prietenie,
    73!
    yo7huz - Nicu

  • Postat de Marius - YO2YA la 2011-12-25 19:11:59 (ora Romaniei)
  • Felicitari Cezar!Se realizeaza ceea ce multi radioamatori YO au cerut de atitia ani.Te rog frumos ,in functie de timpul disponibil sa ne tii la curent cu volumul de QSL-uri trimise prin acest birou.Am impresia ca cei care au hulit mai tare (au cerut demisii si schimbari) conducerea federatiei ca nu are birou de qsl-uri vor fi printre cei care trimit cele mai putine sau deloc.Sper sa fiu contrazis de realitate!!!Sint curios si citi sint dispusi sa plateasca pentru acest serviciu.
    73 si s-auzim numai de bine,in anul care vine!!!

  • Postat de Pisti - YO5OYR la 2011-12-26 15:10:26 (ora Romaniei)
  • Dupa sarbatori am sa si fac pachetul la ce a ce sta pregatit de 2 ani.Multumiri si succes.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2011-12-27 06:35:06 (ora Romaniei)
  • Pentru YO2YA - Nu este neaparat necesar ca cei care au cerut Federatiei sa aiba un birou QSL eficient, functional, modern sa fie si cei care il exploateaza cu volumul cel mai mare de solicitari. Este cu atat mai de apreciat daca cei care "au cerut demisii si schimbari" nu au dorit biroul de QSL in interes personal, ci s-au gandit mai ales la intreaga comunitate de radioamatori YO lipsita de acest serviciu.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-12-28 00:05:53 (ora Romaniei)
  • Personal am criticat adesea lipsa unui birou QSL si pe buna dreptate, o faceam pe cand nu exista asa ceva, nu vad in ce consta hulirea enuntata de unii, sinonima cu calomnierea (conform DEX). Personal am fost - si sunt - dispus sa platesc pentru acest lucru si, chiar daca la YO4KAK functioneaza un serviciu zonal de QSL, am expediat multe si pe cale directa. Ce vad eu aici in sens tragic este intentia unora de a transforma o necesitate legitima si de bun simt a unei asociatii nationale a radioamatorilor (in speta FRR), respectiv biroul QSL, intr-o sursa de informatii pentru clasamente straine de ham-spirit. Este suficient ca oricine care apeleaza la nou infiintatul birou sa aibe garantia satisfacerii prestatiei la care a apelat si acest lucru este mai valoros decat rapoartele privind kilogramele de QSL-uri per tara, continent, radioamator etc. Un QSL poate valora cat sute de alte QSL-uri, depinde unde, cand, cui etc, "non multa, sed multum" confera adevarata valoare. In alta ordine de idei, ma asteptam si eu ca Cezar sa finalizeze o intentie anuntata mai de demult si, daca nu ma insel, preluand dintr-o propunere de-a mea (cea cu plata expedierii). Il felicit pentru perseverenta si ii doresc sanatate si puterea de a desavarsi ce a inceput. Ii mai sugerez lui Cezar ca dupa ce va trece o perioada de 6-12 luni de rodare sa analizeze posibilitatea de a functiona pe baza de abonament anual pe persoana sau pe club, un mod mult mai elegant decat cel al pusului banilor in pachet. Din pacate il voi dezamagi pe YO2YA, voi continua sa expediez prin YO4KAK cat va mai functiona acest birou zonal de care sunt mult mai legat si-l voi lipsi astfel de "savuroasa" informatie privind expedierile mele. Mai mult, poate afla acum ca si expedierea de QSL-uri se supune regulilor privind asigurarea secretului corespondentei. Sunt convins ca Cezar si echipa sa nu vor cadea in pacatul de a "valorifica" in acest mod laudabila realizare, extrem de folositoare si care ne-a lipsit enorm de mult. La multi ani 2012! 73 de YO4BKM!

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2012-01-05 16:36:02 (ora Romaniei)
  • Felicitari Cezar si LA MULTI ANI !
    Iti doresc multe satisfactii in realizarea acestui vis !
    73 vasile !

  • Postat de Pisti - YO5OYR la 2012-01-10 11:21:49 (ora Romaniei)
  • Este o sansa pentru ca in sfirsit sa avem un birou qsl.Haideti sa privim lucrurile de data asta pozitiv ,sa credem ca Cezar va lucra onest,qsl urile vor ajunge la destinatie.Reusita lui este in folosul nostru ,dar poate prinde aripi doar daca a-i acordam incredere acum la inceput.Haideti sa-l bombardam cu pachete de qsl-uri.
    Pentru Cezar:Daca s-ar gasi o metoda de plata mai"confirmabila" cred ca succesul ar fi mai sigur.

  • Postat de grigore eduard - YO8AVB la 2012-01-16 17:05:37 (ora Romaniei)
  • felicitari dnu cezar,noi ne cunoastem,sint cu accident vasculare celebral,paralizat pe dreaptya,nevasta ma lasat,traesc in onesti /bc,la multi ani cu sanatate ne stim din sf.gheorghe/cv

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Birou de expediere a QSL-urilor"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact