hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
A luat fiinta

Grupul de discutie 'radioamator'

Ciprian Sufitchi N2YO

Cu cateva zile in urma a luat fiinta grupul de discutie "radioamator" la Yahoo Groups. Dupa cum sugereaza si denumirea, grupul gazduieste opiniile si schimburile de pareri intre radioamatorii YO, subiectele fiind fireste alese din activitatea de radioamator. Apartenenta la acest grup de discutie nu nu este conditionata de obtinerea vreunui certificat de radioamator.

Putina istorie

La data de 28 august 2001 am infiintat grupul de discutie "YODX" la Yahoo Groups cu scopul de a da ocazia radioamatorilor YO sa participe la discutii legate de activitatea de performanta in radioamatorism. La inceput principalele tematici erau legate de strategiile si tehnicile abordate de echipa YR0HQ in Campionatul mondial IARU. Treptat grupul si si-a castigat popularitatea datorita subiectelor interesante dezbatute. In absenta unui alt forum de discutie pe tematici ham radio YO, grupul a atras din ce in ce mai multi radioamatori romani, dornici sa abordeze subiecte dintre cele mai diverse, ajungand astazi sa aiba 326 de membri inregistrati. De-a lungul acestor ani am incercat sa imi indeplinesc functia de moderator cat mai bine, eliminand robotii care se inregistrau automat si distribuiau spam, atragand atentia membrilor care postau mesaje in afara topicului stabilit sau contineau insulte, atacuri la persoana, jigniri etc. S-au inscris mai mult de 9300 de mesaje pe grupul de discutie "YODX".

Pe masura ce numarul de abonati a crescut, a devenit tot mai dificila pastrarea discutiilor in topic. Scopul grupului YODX nu era de a gazdui orice subiecte din radioamatorism, cum ar fi aspecte din activitatea FRR, anuntarea unor simpozioane, talciocuri sau sesiuni de examene, vanzarea de aparatura si altele. Obiectivul a fost acela de a facilita discutii legate de activitati DX importante desfasurate sau in curs de desfasurare, planificarea unor activitati DX, dezbateri despre concursuri, analizarea tehnicilor de operare, popularizarea unor solutii tehnice ieftine si performante pentru echipamentele de radioamator si multe altele.

Pentru a pastra scopul initial al grupului "YODX", necesitatea existentei unui grup de discutie dedicat radioamatorismului in general a devenit evidenta. In cadrul unui sondaj desfasurat in perioada 8-23 aprilie 2009 membrii grupului "YODX" au fost intrebati daca ar fi de acord cu infiintarea grupului "radioamator" care ar urma sa contina initial toti membrii grupului "YODX". Mai mult de 80% dintre cei care au raspuns au fost de acord si astfel a luat nastere "radioamator" la Yahoo Groups. Tranzitia adreselor email de la un grup la altul a inceput si se afla in plina desfasurare. Pana la data aparitiei acestui articol s-au inregistrat 68 de radioamatori.

Ce se intampla cu grupul YODX?

Grupul "YODX" se reintoarce la destinatia sa initiala, de a facilita schimburile de pareri pe teme legate de activitatea de performanta. Este de asteptat ca numarul de membri sa scada, iar primirea de noi membri nu se va mai putea face fara interventia moderatorului. Noii membri vor trebui sa explice pe scurt care sunt motivele pentru care doresc sa devina membri. Cei dornici sa faca parte din grupul "YODX" sunt rugati sa viziteze pagina web http://groups.yahoo.com/group/yodx/ pentru detalii suplimentare.

Atentie, nu trebuie confundat grupul de discutie "YODX" de la Yahoo Groups cu Clubul YO DX - clubul de performanta in domeniul undelor scurte si ultrascurte al Federatiei Romane de Radioamatorism.

Cum ma abonez?

Pagina de prezentare a grupului "radioamator" se gaseste la adresa http://groups.yahoo.com/group/radioamator/. Acolo pot fi citite si mesaje mai vechi, se pot opera modificari in datele de inregistrare, transfera fisiere, participa la sondaje de opinie etc. Pentru toate acestea este necesar un cont Yahoo. Participarea la dezbateri numai prin mesaje email poate fi facuta chiar si in lipsa unui cont Yahoo.

  • Pentru abonare trebuie trimis un mesaj la: radioamator-subscribe@yahoogroups.com
  • Mesajele noi trebuie trimise la: radioamator@yahoogroups.com
  • Pentru dezabonare trebuie trimis un mesaj la: radioamator-unsubscribe@yahoogroups.com

    Ciprian Sufitchi N2YO

    Articol aparut la 27-4-2009

    11302

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (3)  

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-30 10:53:29 (ora Romaniei)
  • Cu parere de rau constat ca la "Photos" au disparut albumurile postate. Ce s-a intamplat?

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2009-04-30 11:43:03 (ora Romaniei)
  • @ Miki, eu vad albumul foto, la locul lui.
    Dai un click pe "Call Book", apoi click pe Album foto YO. De disparut, au disparut alte cele...

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2009-04-30 16:54:37 (ora Romaniei)
  • Cred ca Miki YO6AJR se referea la sectiunea "Photos" din unul din cele doua grupuri de discutie - YODX sau radioamator. Am verificat - amble grupuri de discutie au albumele foto care au fost si pana acum. Va referiti la anumite albume?

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Grupul de discutie 'radioamator'"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact