hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

ZECE INTREBARI PE ADRESA FRR

Ciprian Sufitchi YO3FWC

La data de 4 aprilie 2009 va avea loc Adunarea generala a Federatiei Romane de Radioamatorism, ocazie cu care se vor discuta cele mai fierbinti subiecte din radioamatorismul romanesc. Cu doar o saptamana inainte de acest eveniment am trimis pe adresa Federatiei cateva intrebari legate de activitatea FRR. Domnul Vasile Ciobanita, YO3APG, Secretarul General al acestei organizatii a raspuns cu multa amabilitate.

1. In curand se implineste un an de cand a fost ales si a inceput sa functioneze noul Consiliu de administratie al FRR. Daca ar fi sa faceti un bilant succint, care sunt cele mai importante realizari si nerealizari ale FRR in aceasta perioada?

YO3APG: Intr-adevar a trecut aproape un an de la alegerile generale. Cred ca va mai amintiti cum a fost atunci, de atitudinea unor colegi, de ironiile unora. Au fost si cativa radioamatori care vazand "atmosfera" au renuntat sa mai candideze, pe altii i-am "ferit" intentionat, ei continuand sa ne ajute fara a fi in CA. Nici radioamator.ro nu ne-a "iertat". Dar au trecut toate. Am incercat in aceasta perioada sa formam o ECHIPA, si fiecare membru pot spune ca a facut cate ceva. Ne-am confruntat cu multe probleme financiare, sprijinul primit de la ANS/MTS pentru Programul Sportul de Performanta a fost insuficient. De exemplu, si in acest an, pana la aceasta data nu am primit nici un leu pentru activitatile noastre. Sa speram ca luna aprilie va schimba situatia. La acestea s-au adaugat si unele mici "tracasari", reclamatii etc, din care am cautat sa vedem daca este si ceva bun, care sa ne ajute. Ne sunt utile toate observatiile, mai ales cele care vin de la colegi care au facut ceva in orasul sau clubul din care fac parte.
Obiectivele principale si cele din contracte le-am realizat. Toate activitatile programate s-au desfasurat. Medalii numeroase la Campioantele internationale, venituri proprii importante, infiintarea si afilierea de noi cluburi, cresterea numarului de radioamatori (in special tineri), clasarea in primele 3 locuri in randul celor peste 50 de federatii sportive din tara etc, etc. Ma opresc aici, desi vad ca tendinta oamenilor moderni este acum de a supraevalua totul. Ma opresc, intrucat sunt si foarte multe lucruri care nu ne-au reusit.
YR0HQ nu s-a clasat pe un loc bun la Campionatul Mondial IARU, numarul de baze de concurs si de operatori performanti este in continuare destul de redus, dotarea este inca modesta si se face mai ales prin eforturi proprii sau ale catorva cluburi departamentale, folosim prea putin facilitatile oferite de internet, suntem deficitari la problemele de marketing, la impactul pe care radioamatorismul trebuie sa-l aiba in comunitatile locale. Stam inca prost la capitolul comunicare, la gasirea de voluntari pentru activitatile noastre. S-a imbunatatit calitatea diplomelor oferite de federatia noastra si s-au realizat medalii si diplome personalizate pentru toate competitiile noastre, dar mai trebuie umblat la continutul lor. Revista a intrat in anul XX si continutul desi nu este perfect, este acum mai adecvat nevoilor noastre. Repetoarele in 1296 MHz sunt inca raritati in YO.
Colaborarea cu IGSU este inca timida si se manifesta mai ales la demonstratii si numai in cateva judete. Tehnologiile moderne, noile tehnici de modulatie, comuncatiile digitale cer din partea radioamatorilor mai mult studiu, mai multa preocupare. Din pacate pasiunea in radioamatorism nu mai este suficienta, ci trebuie acum completata din ce in ce mai mult si cu mijloace financiare importante.

2. Care sunt cele mai importante proiecte pe care comisiile din componenta Consiliului de administratie le coordoneaza in prezent si care sunt planurile pentru noi proiecte in activitatea viitoare?

YO3APG: Programe si intentii avem suficiente. Sa vedem cum si cat din ele reusim sa punem in practica. S-a intocmit o Strategie pentru urmatorii 4 ani, strategie in care pe langa unele directii generale sunt stabilite si multe activitati concrete. Se va gasi pe saitul nostru.
Dintre lucrurile mai concrete pe care si le propun comisiile si membrii FRR mentionez acum doar cateva idei generale:
- Stimularea, sprijinirea si popularizarea celor care realizeaza performante in competitiile interne si internationale de US, UUS, RGA sau RTG. Intalniri de lucru si pregatiri centralizate cu echipele de US, RGA si RTG. Toate rezultatele deosebite au fost si vor fi si in continuare premiate cu sume de bani conform legilor in vigoare. Federatia noastra, prin activitatea depusa, a ajuns la o cota de 40% din cota de premiere a rezultatelor olimpice. Nu sunt chiar multe federatii neolimpice care se pot lauda cu asa ceva.
- Vor fi sprijiniti in continuare cei care doresc sa-si constituie structuri juridice care sa se afilieze sau nu la federatie.
- Se va continua colaborarea cu ANCOM pentru pregatirea examenelor de obtinere a certificatelor, organizand si sesiuni extraordinare in diferite localitati accesibile mai usor copiilor si tinerilor candidati.
- Impreuna cu OSIM, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, Muzeul Politehnicii Bucuresti, se vor organiza simpozioane si seminarii tematice. Simpozionul National de la Tg. Jiu va avea si cateva sectiuni disticte. Toate lucrarile valoroase de la Campionatul National de Creatie Tehnica se vor publica si populariza.
- Va continua colaborarea cu CNFPA si cu CS Silver Fox pentru pregatirea de antrenori si respectivi instructori radio. Lucrarile de absolvire a acestora vor fi valorificate. Chiar in acest an se vor organiza examene pentru arbitri si 2 cursuri de perfectionare a antrenorilor (Iasi si Bucuresti). Este loc loc pentru fiecare sa-si manifeste personalitatea.

3. Prin natura organizarii sale, radioamatorismul la noi in tara este considerat in primul rand un sport, iar competitia sportiva constituie principala preocupare a conducerii Federatiei Romane de Radioamatorism. Un sondaj recent la Radioamator.ro, (desi efectuat pe un esantion redus), arata ca mai mult de 65% din radioamatori considera ca interesul participarii in concursurile romanesti se afla in declin. Cum interpretati acest lucru? Ce masuri credeti ca trebuie luate pentru a contracara aceasta tendinta?

YO3APG: Nu! Este o afirmatie gresita, desi am mai auzit aceasta asertiune. Radioamatorismul este un HOBBY, dar un hobby mai special, un hobby ce permite chiar cercetari stiintifice, si care poate fi privit si ca SPORT. Poate fi privit ca Sport, intrucat permite organizarea de intreceri la care sa se stabileasca clasamente si ierarhii functie de dotare, tactica si mai ales de pregatirea si de antrenamentul participantilor. Este un Hobby intrucat numarul celor interesati de competitii este mai redus fata de cei pasionati de constructii, studii sau care fac radioamatorism doar pentru simpla placere. Notiunea de Sport-radio nu s-a inventat in Romania, a aparut de exemplu in SUA si in Germania chiar in perioada interbelica, iar acum este prezenta la IARU si la multe societati din lume. In Radio Communications de exemplu i se rezerva spatii largi. La noi, atunci cand s-a desfiintat AVSAP-ul in 1960, radioamatorismul a trecut la CNEFS, ca "sport tehnico-aplicativ" impreuna cu modelismul, tirul, parasutismul, motociclismul, etc. Prin faptul ca-i recunoastem si caracterul de SPORT primim inca si astazi un sprijin din partea societatii, a statului. Nu este vorba neaparat de sprijinirea programului pe care-l promovam la nivel central, ci de importantul sprijin in sedii, facilitati la chirii, personal salariat, transferuri de materiale de la institutii guvernamentale, primite de toate sectiile noastre ce apartin de cluburile departamentale. Este adevarat ca numarul acestora scade mereu. Unde s-au pierdut sediile, scade mult si activitatea. Un exemplu este cazul de la Tg. Mures. Problema noastra este ca afiliate avem atat cluburi private cat si cluburi departamentale. Interesele lor sunt uneori diferite. Scaderea participarii la concursuri este intr-adevar o problema de discutat. Uneori s-a spus ca regulamentele nu stimuleaza, avem acum fel de fel de regulamente noi, ziua de desfasurare, avem concursuri si cu date fixe si in diferite zile ale saptamanii, au mai fost probleme de arbitraj, se verifica fisele in general la calculatoare, in general se dau clasamentele operativ, se acorda premiile prevazute. Noi nu privim participarea la concursuri neaparat ca un scop in sine, dar este evident ca atunci cand numarul participantilor este mare, clasamentele sunt mai corecte. Cerinta fiselor Cabrillo, scaderea numarului celor ce lucreaza in CW, timpul liber mai redus, pot fi si acestea cauze. Fisele participantilor la concursurile de US si UUS se afiseaza pe internet, atat pentru a ca fiecare sa-si vada propriile greseli cat, si pentru a se evita anumite tendinte de incorectitudine. Multumim pentru sondajele pe care le face www.radioamator.ro, acestea pot arata de multe ori, statistic, anumite situatii si tendinte. Dar in nici intr-un caz discutiile postate adesea pe forum (grupul de discutie YODX de la Yahoogroups, N.R.) si mai ales unele mesaje anonime nu reprezinta realitatea din lumea noastra.

4. La emisiunea QTC din 25 martie ati anuntat ca la Adunarea Generala din aprilie vor fi discutate unele propuneri de modificare a statutului FRR. (Ele nu au fost date publicitatii, asadar marea masa a radioamatorilor nu le cunoaste.) Despre ce modificari este vorba?

YO3APG: Orice Statut este perfectibil. Timpul si mai ales viata reala aduce elemente noi. Si statutul FRR care a fost intocmit la un moment dat, in anumite circumstante, evident sub supravegherea unor juristi, are puncte care trebuiesc modificate. De aceea am adunat si in acest an diferite propuneri pe care le-am discutat cu ocazia deselor intalniri cu membri cluburilor noastre. Nu putem face deocamdata o modificare de fond in care sa nu se mai recunoasca Legea 69, dar trebuie facut ceva concret pentru descentralizarea activitatii, pentru o precizare mai buna a atributiilor comisiilor centrale, pentru micsorarea numarului de membri in Consiliul de Administratie sau Biroul Federal. Exista discutii si relativ la faptul ca Federatia este formata din cluburi si noi suntem membri prin efectul afilierii acestora. Nu vedem deocamdata un mare handicap in aceasta. Situatii similare sunt si in alte tari din Europa. Evident cu diferite nuante. La noi fiecare este liber sa se legitimeze la oricare club doreste. Necazul este ca se obtine destul de greu acel CIS din partea MTS/ANS.
Un grup de colegi, YO3HJV, YO3JW si YO3HCV au pus bazele unei structuri noi. Este vorba de SRR. I-am dorit succes. Este o alternativa. Vom colabora, dar sa vedem cum evolueaza. Deocamdata au un singur membru, pe YO4BII, iar Pit si Adrian se straduiesc sa faca aceasta asociatie cat mai cunoscuta si sa faciliteze inscrierile. La noi mai este si o problema de mentalitate. Greu acceptam sa platim o cotizatie pentru intretinerea unor activitati colective.

5. Radioamatorii doresc un birou de QSL-uri bidirectional. Care sunt cauzele pentru care FRR nu a reusit de 20 de ani sa puna in functiune un asemenea birou, care in toate tarile cu o populatie insemnata de radioamatori functioneaza? Care sunt sansele ca un asemenea birou sa devina o realitate?

YO3APG: Din nou se face greseala de a intelege prin FRR doar cei 2-3 sau cati or fi angajati la secretariatul CA. FRR este suma cluburilor. Relativ la fondul intrebarii, intr-adevar nu avem inca un punct central de expediere a QSL-urilor in strainatate. Si nu de 20 de ani ci de prin anii '70. QSL-ul ramane prin traditie ultima formula de politete a unui QSO. Facem eforturi sa asiguram primirea din exterior a QSL-urilor, pentru toti radioamatorii YO, indiferent daca sunt sau nu legitimati la cluburile federatiei. Asta deoarece noi consideram ca radioamatorii romani se pot imparti in principal in doua catregorii: unii care sunt membri si unii care nu sunt inca membri ai federatiei. Pentru aceasta platim la posta diferite servicii de manipulare a coletelor si asiguram apoi cartarea. Asiguram de asemenea gratuit traficul intern. Aceasta in conditiile in care nu avem prea mult spatiu si nici personal angajat special pentru aceasta. Este o munca destul de laborioasa. Lunar vin zeci si zeci de kg. Chiar in luna martie anul acesta am ridicat de la posta peste 100 de kg de QSL-uri. Expedierea in strainatate este lasata la cluburi, la cluburile care incaseaza si cotizatii de la membri. Sa amintim ca avem alaturi de multi voluntari si aproape 20 de angajati in tara. Si pe ei ne bazam. Eu vad ce se intampla la Radioclubul Municipal Bucuresti care asigura expedierea QSL-urilor si pentru foarte multi radioamatori din tara. Adesea QSL-urile nu vin sortate pe tari, vin multe si multe QSL-uri care se expediaza numai prin manageri etc. Desigur nu este o situatie ideala, dar nu s-a putut face pana in prezent mai mult, in principal din motive economice. Majoritatea cluburilor expediaza corespondenta si nu sunt probleme. Sunt chiar si cazuri cand se fac apeluri repetate pentru a se aduce QSL-uri pentru expediere. Problema ramane, iar eu personal o vad rezolvata tot prin organizarea noastra pe regiuni sau districte. Mai exista o varianta de solutionare conform careia unele cluburi mai puternice, cu salariati angajati, sa asigure expedierea pe anumite directii sau grupuri de tari.

6. Inainte de alegerile din mai 2008 numerosi radioamatori si-au exprimat dorinta de a se proceda la reformarea din temelii a FRR, s-au prezentat si critici cu privire la functionarea FRR si propuneri concrete de reforma. Au ramas acestea vorbe fara nici un efect sau considerati ca FRR a procedat la reale schimbari de natura sa satisfaca cererile radioamatorilor YO? Care vor fi in opinia dv. urmatorii pasi in directia reformarii organizatiei si cat timp va fi necesar pentru a le pune in aplicare?

YO3APG: Multe din critici au fost luate in considerare, fisele posturilor sunt actualizate, la fel majoritatea regulamentelor. S-au introdus si categorii noi de participare la unele concursuri. Desigur ca niciodata nu se va putea spune ca acest proces este incheiat. Despre iesirea de sub tutela MTS, care ar fi intradevar o adevarata reforma se refera si intrebarea nr.7.

7. Pana cand intentioneaza actuala conducere a FRR sa mentina organizatia dependenta de Ministerul Sporturilor? Considerati ca aceasta este o situatie benefica pentru radioamatorismul YO sau, poate, ca pentru radioamatorii din Romania nu exista o alternativa viabila?

YO3APG: Nu conducerea FRR mentine aceasta dependenta statutara de MTS ci cluburile afiliate. Realitatea arata ca deocamdata este o oportunitate concreta de a fi sprijiniti de catre statul roman. Realizarea de venituri proprii (sponsorizari, 2%, cotizatii, etc) este destul de greoaie. Eu am visat imediat dupa 1990 sa o facem, dar daca am iesi de sub incidenta Legii 69, cluburi de baza cum sunt cele din PH, SV, NT, CJ, MM, BN, BU, DJ, TM, CS, VL, HR, IS, etc ar fi puternic afectate. Asta este deocamdata situatia. MTS ne cere multe prin contractul pe care tocmai l-am semnat, dar si asigura multe miliarde de lei pentru activitatea noastra. Numai premierea celor care au luat medalii anul trecut la Campionate a insemnat sute de milioane de lei, la acestea se adauga cheltuili cu chiriile sediilor, salarii, indemnizatii, investitii in aparatura, etc. Realitatea arata ca "pretul" pe care-l platim, este deocamdata mic in comparatie cu "castigurile". Luati si analizati numai radiocluburile de la Petrolul, Baia Mare, Piatra Neamt sau Suceava si veti vedea realitatea.

8. Imediat dupa aprobarea noului regulament la concursul international de unde scurte al Romaniei dumneavoastra ati declarat ca FRR urmeaza sa "colaboreze cu ANC pentru ca [indicativele speciale] sa fie acordate statiilor care au o oarecare activitate". Ce intelegeti prin "oarecare activitate" si cum vedeti concret aplicarea acestei masuri, tinand cont ca la ora actuala nu exista elemente in Regulamentul de radiocomunicatii pentru serviciul de amator care sa conditioneze acordarea indicativelor speciale de o "oarecare activitate" sau de interventia FRR?

YO3APG: Au fost sprijiniti toti cei care au cerut indicative speciale sau cu prefixe preferentiale. Este adevarat ca nu sunt conditionari in Regulamentul de Radiocomunicatii pentru Serviciul de Amator, dar pe cererea propriu-zisa este trecuta necesitatea unei recomandari din partea unei asociatii nationale. Cred ca obtinerea de indicative speciale trebuie facuta pentru cresterea performantelor, pentru participarea in competitii si nu pentru simple orgolii. Cei care le obtin au si obligatia de a-si tipari carti de confirmare. Avem un registru cu indicativele speciale folosite, intrucat trebuie sortate si QSL-urile. Credem ca o statie anumita trebuie sa foloseasca permanent acelasi indicativ. Ex. YR7M, YP3A, YR1C, YR8V, YR0HQ, YQ6A, YQ9W, YR9P, pentru a ne referi doar la cateva dintre cele mai cunoscute. Avem din pacate si solicitari de indicative speciale de la colegi care nu au mai lucrat de ani buni intr-un concurs intern sau international. La fel cum aflati in situatii similare unii au cerut indicative cu sufixul format numai din doua litere. A fost foarte dezamagita o radioamatoare tanara si incepatoare din YO3, cand la ANCOM Bucuresti i s-a spus ca dintr-o eroare i s-a dat sufixul "DD", care printr-un protocol incheiat cu ANCOM face parte dintr-o lista de sufixe "blocate'. Ex: AC, HW, CR, RD, etc. Ea nici nu stiu daca cunostea bine prefixele unor 10-15 tari europene. Tot aici as mentiona si un coleg care si-a schimbat recent indicativul, are sufix cu doua litere, dar nu stia sa completeze o fisa simpla la recent incheiatul campionat national de US. Deci nu este vorba de nici o ingradire, la fel cum in principiu nu avem ingradiri pentru nici o initiativa concreta.

9. In perioada 2001-2008 indicativele speciale nu au fost permise in YO DX HF Contest datorita existentei unei prevederi specifice intr-un regulament-cadru al concursurilor organizate de FRR. In repetate randuri ati fost solicitat sa publicati acest regulament, deoarece el fiind in vigoare guverneaza regulamentele tuturor concursurilor nationale si internationale ale FRR. Aveti vreo estimare, cand credeti ca participantii in concursuri si arbitrii vor putea sa aiba acces la acest document?

YO3APG: Acea prevedere a devenit caduca, s-a vazut si la ultimele concursuri. Comisia de specialitate a elaborat noile regulamente, care vor fi publicate.

10. Un radioamator YO a solicitat C.N.S.A.S. la data de 18 august 2008 demararea procedurii de cercetare a dosarelor pentru stabilirea unei eventuale calitati de lucrator sau colaborator al Securitatii a persoanelor din componenta Consiliului de administratie al FRR. Dintr-un raspuns oficial al C.N.S.A.S. primit la inceputul lunii martie 2009 am aflat ca in prezent niciuna dintre persoanele mentionate în cerere (este vorba de 22 de persoane) nu a raspuns solicitarii si nu a transmis copiile actelor solicitate. La prima vedere aceasta pare o actiune in bloc. Dv. cum interpretati acest refuz la unison (al membrilor CA) de a colabora cu Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii, ceea ce a determinat CNSAS sa adreseze solicitarea direct FRR-ului?

YO3APG: Intr-adevar colegul nostru YO4PX ne solicita de mai bine de un an declaratii cu martori de neimplicare in activitati de politie politica. S-a discutat si la Adunarea generala. CNSAS ne-a solicitat intr-adevar copii dupa cartile de munca etc. Apoi au revenit si a cerut numai date de identificare si copii ale CI. Nu aveti dreptate cand spuneti ca la unison membrii CA au refuzat sa raspunda. YO7FT, YO3HKW, si eu personal i-am dat lui YO4PX data si locul nasterii, numele parintilor. Dl Presedinte YO7FT a si trimis de mult la CNSAS o copie dupa cartea de munca si datele de identificare. Avem acum si datele lui YO6BBQ. Am publicat scrisoarea de la CNSAS pe internet, astfel ca fiecare sa poata sa procedeze in consecinta. In lista data de YO4PX la CNSAS sunt pe langa membrii CA si multe alte persoane, cenzori, etc. Sigur vom raspunde CNSAS-ului si poate vom intra chiar intr-o colaborare cu aceasta institutie, caci relatia fosta securitate-radioamatorism este interesanta si pentru istorie.

Ciprian Sufitchi YO3FWC

Articol aparut la 2-4-2009

11205

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (28)  

  • Postat de Cristian Budurusi - YO7HMY la 2009-04-02 16:26:53 (ora Romaniei)
  • Nu inteleg legatura? Ce legatura are statutul de membru CA cu securitatea? De ce sa nu-i intrebam daca au par in nas, sau cine stie ce altceva. Hai sa ne trezim la realitate. Daca cineva a fost securist sau nu nu mai are relevanta acum. meciurile sunt terminate. au trecut atatia ani. De ce sa nu-i intrebam daca au avut parinti legionari sau daca mai sunt activi din punct de vedere s... Hai sa lasam rafuielile personale si sa ne vedem de treaba. consider ca epoca si subiectul sunt duse.

  • Postat de George Pataki - WB2AQC la 2009-04-02 22:40:24 (ora Romaniei)
  • Cristian YO7HMY nu intelege legatura dintre securitate si cei in conducerea diferitelor organizatii de azi; oare dece nu vrea sa inteleaga? Securitatea a fost o structura CRIMINALA organizata de statul comunist, in conditii de dictatura, atat angajatii cat si colaboratorii ei, timp de zeci de ani au facut crime de proportii uriase contra populatiei tarii. Aceste fapte sunt cunoscute si documentate, ele nu se pot nega nici chiar de cei implicati. Crimele comise de indivizi sau organizatii criminale nu se iarta chiar daca "au trecut atatia ani". Crimele trebuesc pedepsite si in nici un caz cei care au comis crime sau au favorizat comiterea lor nu ar trebui sa fie in fruntea organizatiilor de azi. Oare nu se pot gasi persoane calificate care nu au trecutul murdar si ar dori sa faca voluntar munci utile tarii? Raspunderea pentru faptele comise este individual pentru fiecare persoana in parte, nu pentru cei care au prieteni sau membrii de familie care au comis crime. Acuzare de "crima prin asociere" era o unealta a securitatii si a comunistilor care au acuzat si pe cei care aveau neamuri chiaburi, gospodari instariti, fabricanti, membrii in anumite partide sau organizatii, traiau in tari "capitaliste-imperialiste". Cristian YO7HMY poate fi linistit daca a avut neamuri legionari, securisti sau chiar impotenti (vorba lui), nimeni nu va acuza pe el. Daca insa un individ personal a facut o crima contra semenilor sai atunci nu ar trebui sa fie in conducerea diferitelor organizatii obstesti. Daca unul a fost securist sau colaborator in acte criminale atunci acest lucru are relevanta si acum: asa zice legea. Meciurile nu s-au terminat ori cat ar vrea unii sa pretinda si ar dori sa uite trecutul. Nimeni nu ar obiecta daca o persoana in pozitie de conducere a avut "un par in nas" deci afirmatia este cel putin puerila dar se pare ca mai toata lumea vrea sa scape de fostii criminali si de cei care au ajutat in comiterea nelegiuirilor turnind prietenii, colegii de scoala si de servicii, vecinii, chiar si membrii de familie.

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2009-04-02 23:20:17 (ora Romaniei)
  • Securitatea, nici in trecut si nici in perioada actuala nu a inteles LEGEA! Din aceasta perspectiva inteleg nedumerirea ca: "Nu inteleg legatura?"... Situatia schizofrenica din radioamatorismul autohton, din FRR din care fac parte (sau nu) cluburi, asociatii, persoane etc. este rezultatul acestui "nu inteleg..." Din pacate si acum se doreste ca "meciurile" sa fie "terminate"(cu membrii cu tot!), in loc sa se joace cinstit!

  • Postat de Mircea - YO3FBM la 2009-04-03 18:18:52 (ora Romaniei)
  • Are dreptate ce spune YO7HMY. Asa este, are dreptate.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-03 22:40:43 (ora Romaniei)
  • Comentariul din "Campulung Muscel" este cat se poate de lamuritor cand cauti raspuns la intrebare "de ce in YO este lumea atat de debusolata". Cand vom avea curajul si moralul atat de necesar sa uitam cistit in oglinda? Pana in 89 multe familii au suferit de opresiune - multori oameni de buna credinta au fost frante definitiv aspiratiile - soarta. De la clasa intaia in 47 mi au servit dogmele comuniste din plin dar stiam si cati prieteni au fost stigmatizati si curmat ori ce posibilitate sa ajunga la facultati numai pentru faptul ca au ascultat postul "Europa libera" si au si propagat cele auzite acolo. Nimanui nu i-ar place sa locuiasca intr-o casa bantuit de stafii....pesemne ca noi ne am obisnuit cu ei - numai ca prezenta lor nu este moral. As putea sa prezint multe cazuri de drame reale provocate de fosta securitate chiar din randul radioamatorilor. Stiu un fost radioamator care a fost ofiter activ la fosta securitate - in 90 a cerut trecerea in rezerva si de atunci nu mai este nici radioamator - a dovedit caracter. Cel mai trist ca tacerea profunda a celor vizati de CNSAS dovedeste prezenta stafiilor (sa ma ierte cei care nu se simt vizati) in componenta conducerii radioamatorismului Roman - dovedeste profunda lipsa de moralitate a celora care..."prietenii stiu de ce".

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu - YO5RE la 2009-04-04 05:17:07 (ora Romaniei)
  • Bunã seara fraților,
    Se pare cã 'plutim', încã, într-o ceațã deasã. Domnilor Fery '4px, George wb2aqc și celorlalți le zic - aveți dreptate, dar, precum zicea un rabin, odatã - ȘI EU AM DREPTATE!. Pentru a lãmuri lucrurile vã invit sã-mi vizitați 'blog-ul', pe care îl voi deschide cât de curând.
    Servus, yo5re_tavy.

  • Postat de George Pataki - WB2AQC la 2009-04-04 08:31:38 (ora Romaniei)
  • Draga Mircea YO3FBM, totdeauna te-am admirat ca un prieten si ca radioamator. La crearea poeziilor tale ti-am dat nota 10 dar la Sociologie si Istoria Contemporana a Romaniei te-am lasat corigent. Te rog vino la toamna mai bine pregatit. Pe tine nu te jeneaza deloc sa vezi fostii criminali securisti, anchetatorii tortionari, cozile lor de topor, informatorii, procurorii si judecatorii implicati in procese politice in care s-au distribuit cu marinimie pedepse cu moartea si zeci si sute de ani de inchisoare in penitenciare si lagare de concentrare, azi sa conduca institutile obstesti din tara??? Tu intr-adevar nu ai stiut nimic ce s-a intamplat in tara???

  • Postat de Cristian - YO7HMY la 2009-04-04 22:27:17 (ora Romaniei)
  • Urmaresc de 20 de ani acesti dinozauri care nu au putut si nu pot sa se adapteze.Au fost, sunt si vor fi pana la disparitie niste inadaptati. Societatea functionneaza dupa niste reguli care din cand in cand se schimba. Ei asta nuinteleg. Au fost submediocri atat inainte cat si dupa. Societatea umana lafel ca si cea animala se imparte in castigatori si invinsi. nu este vina nimanui ca ei se simt frustrati. Comentariile acide , vocabularul stereotip si usurinta lor de a vorbi despre domenii in care de cele mai multe ori sunt afonima obiga sa ii las in pace. Valorile umane nu depind de societate ci de persoana. Este normal ca cel care a avut ceva in cap in trecut sa reuseasca si in irezent. Sper sa nu mai fie nevoie sa intervin. Subiectul m-a iritat si ma irita enorm.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-04 23:31:23 (ora Romaniei)
  • 1. Cine nu a invatat din greselile istoriei e condamnat sa le repete!
    2. Somnul ratiunii naste monstrii!
    3. O minima decenta obliga la onestitate, daca vorbim de fair-play, mai ales la radioamatorism.
    4. Alta minima decenta obliga, mai ales in spatii publice precum acest site, la un limbaj mai elevat si nu la mahalagisme. Se pot dezbate idei, fapte sau evenimente si fara atacuri la persoana, injurii. Webmaster ar trebui sa atentioneze public persoanele care au depasit limita decentei in mesajele postate.
    5. Chiar daca nu exista o lege a lustratiei in Romania din motivul invocat "prietenii stiu de ce", atata timp cat accesul la infomatii publice este liber, orice persoana poate afla ce crede ca l-ar interesa, cu atat mai mult despre cei ce-i reprezinta si/sau la conduc destinele. Aici e si o problema de moralitate. Nu-i asa?
    6. Numai cei din conducere (CA) sunt verificati, ceilalti .....
    73 si sanatate

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2009-04-05 00:24:35 (ora Romaniei)
  • E clar ca exista o problema. Toata lumea s-a bulucit pe ultima intrebare adresata d-lui Vasile Ciobanita. Nimeni nu a abordat o alta problema pusa. Si mai erau 9 (noua) ! La articolul aparut nu demult in acest spatiu, intitulat "Zece idei pentru o viata de club mai activa" am venit cu un comentariu si am zis ca sunt zece idei pentru o societate care nu a cunoscut dictatura. Vin si la acest articol cu sugestia unei a unsprezecea intrebari: "Considerati ca activitatea FRR sau AARUS (hi) ar fi fost mai bogata, mai performanta, daca nu ar fi existat dictatura ?" Ei bine raspund tot eu: Categoric DA ! Parintii mei ar fi avut libertatea de a munci in continuare de la 5 dimineata pana la 12 noaptea si nu as fi mostenit de la ei doar o butelie de aragaz !! Si la microbul pe care l-am avut, precis as fi avut o baza ca a lui W3LPL. Si ar mai fi fost ca mine multi altii. Ce AVSAP, ce ANS sau MTS . Fortze proprii ! La batranetze constat cu tristetze ca suntam o societate alienata, dezbinata, slaba. Spre satisfactia adversarilor nostri. Sunt nevoit sa constat ca are dreptate Cristian: Societatea noastra nu e departe de cea a animalelor ! Felicitari invingatorilor !!

  • Postat de George - YO9HSW la 2009-04-06 01:31:26 (ora Romaniei)
  • Simon Wiesenthal a fost intrebat de un nazist daca va povesti lucrurile traite in lagar si a raspuns afirmativ. Dupa ce a tras cateva fumuri de tigara, neamtul i-a raspuns: "Nu veti fi crezut! Nimeni, cu exceptia celor care le-au trait, nu va crede ca aceste orori s-au petrecut." In rest, vorba lui Calin, istoria se repeta. Iar cei care astazi zambesc, maine poate vor plange. Poate...

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-06 14:07:36 (ora Romaniei)
  • Raman consternat de limbajul lui Mircea. In YO eu am fost primul care cu ani in urma am condamnat sever si in public un anume comportament al lui D.lui Pataky in urma caruia regretatul YO4HW m-a felicitat, dar nu am ajuns la un astfel de limbaj frate cu limbajul abject al lui Becali. De regula se folosesc astfel de limbaj de catre specimeni care ne avand argumente recurg la violenta verbala si apoi poate la bata de baseball...hi. Cred ca din greseala unei nesabuinta a reactionat Mircea in acest fel care nu onoreaza lumea radioamatorilor.
    Aici este vorba de diferente de idei care se pot discuta cu argumente pertinente fara a ajunge la astfel de jigniri regretabile. 73 de Miki

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2009-04-06 15:37:36 (ora Romaniei)
  • Sambata seara am vazut "comentariul" mai mult decat acid al lui Mircea (YO3FBM), am vrut sa scriu cateva cuvinte, dar fiind foarte obosit de la "munca campului" am amanat pentru dimineata. Deoarece duminica dimineata, conform uzantelor "comentariul" nu mai era, am renuntat sa mai scriu. Revin acum si scriu exact ceea ce doream sa spun sambata seara, adica sa ii propun lui Ciprian sa NU stearga comentariul, ci dimpotriva, sa il sublinieze, pentru ca, intr-un viitor "Dictionar al intolerantei" sa se poata face trimiteri spre acest comentariu!

  • Postat de George Pataki - WB2AQC la 2009-04-06 15:57:56 (ora Romaniei)
  • Recent s-a aflat ca comentariile semnate de "Mircea YO3FBM" s-au facut de cineva care nu are curajul sa se identifice si foloseste numele si indicativul altuia. La astfel de persoana ... astfel de comentarii. Vestea buna este insa ca Internetul a ajuns si usa corturilor de mahala. O fi si asta progres?

  • Postat de Cristian - YO7HMY la 2009-04-06 16:49:13 (ora Romaniei)
  • Nu, o sa ajungem la mana ,, SECURISTILOR ''. Acestia au cazut datorita lipsei de informatii la momentul potrivit, dar acum sunt alte posibilitati. poate eu nu confirm ce vreau sa trimet si cel care are grija de acest site este informat. Sa nu cumva sa intelegeti ca am ceva cu Cristian, pentru care am o stima deosebita pentru ca are grija de acest site, nu, acesta este nivelul tehnologiei la care am ajuns. Referitor la becali el este un rezultat al vidului de securitate care de 20 de ani exista in aceasta tara. Ganditi putin si spuneti cati analfabeti au ajuns sa conduca firme cu multi bani si care folosesc limbaje gen mircea in relatiile cu angajatii chiar daca ei au clase cat trenul? Ei, hai sa ne trezim, aceasta este era in care traim. Nu are rost sa ne punem cu ea. Este mult mai usor sa mergem in directia curentului. 73

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-06 16:51:54 (ora Romaniei)
  • Fratzilor...fie care pasare pe limba ei piere - vezi evenimentele recente pe sticla....hi.

  • Postat de Nick - YO4RSS la 2009-04-06 17:19:21 (ora Romaniei)
  • Da,se pare ca unii nu vor sa invete nici in al 12-lea ceas.Mai sunt naivi(saraci) ca 7hmy sau Mircea care ii da dreptate.D-lor luati ce scrie colegul yo3hkw primele 2 subpuncte,si rumegatileeeee....De obicei, se spune ca noaptea e un sfetnic bun.Daca aveati experienta altora,ce a trecut prin asa ceva,aveati alte idei acum.Cu "SECU" pe timpul ala era bine sa ii eviti.Cristiane,(7hmy),"secu",era si este o "ASOCIATIE CRIMINALA".Documentatie gasesti,doar daca vrei......

  • Postat de NICK - YO4RSS la 2009-04-06 17:36:03 (ora Romaniei)
  • Nasule,scuza-ma,ca te-am criticat,dar nu stiam ca ai un dictionar asa de "bogat".

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-06 22:16:13 (ora Romaniei)
  • Tnx Ciprian de promptitudine....hi - vad ca esti mereu pe faza.Nu e usor.... Si eu am mustata ca Emanoil doar ca e alb dar nu indaznesc sa ma laud cu originea mea de Dac-o Roman si nu caut in cerul gurii pe nimeni - parca radioamatorismul nu cunoaste si nu face diferente de religii - etnii etc. Nu murdariti radioamatorismul dragii mei sau lasati-ne in plata Domnului.

  • Postat de cristian - YO7HMY la 2009-04-06 22:29:09 (ora Romaniei)
  • CE SA FAC DACA SUNT MULTI DINOZAURI? DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE AM TRAIT BINE SI ATUNCI SI ACUM. NU SUNT SARAC PRECUM A ZIS YO4RSS ,BINE CA NU E RSR'', IAR SA FIU CLAR NU SUNT DE ACORD CU MODUL DE ADRESARE AL UNUI COLEG RADIOAMATOR CARE PROBABIL S-A INHAITAT CU BACHUS, DESI CE VREA SA SPUNA ERA CORECT. pentru baieti care vor sa-mi deschida ochii am lasat si adresa de mail. ca fapt divers pe timpul lui ceasca anual acasa la tata se inventariau sticlele, si cum cele de ulei semanau cu cele de bere era o mare problema de fiecare data. faptul ca sunt persoane care sunt cat de cat de partea mea ma bucura deoarece asa stiu ca pot sa fiu integrat intr-un curent de opinie.YO9HSW ai fost vreodata intr-un lagar de concentrare? eu am fost in vizita la cateva, dar asa demult. o parte din cei care fac ,,gat'''' pe aici ar trebui sa ajunga si ei pe acolo. ar fi mult mai reticenti in a face aprecieri subiective si a trage concluzii. invit pe acei care nu sunt de acord cu mine sa ma contacteze pe e-mail deoarece aici ar trebui sa facem altceva. 73

  • Postat de iulian - YO8RPV la 2009-04-06 22:59:54 (ora Romaniei)
  • D-le Nemeth se pare ca uitati de fapt ca aceasta tara se numeste ROMANIA stat national si nu nationalist dupa cum ganditi d-voastra si eu ma trag din neam de evrei si nu fac propaganda pt neamurile mele , ascultati melodiile lui HRUSCA daca sunteti cu adevarat roman.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-06 23:27:32 (ora Romaniei)
  • @YO8RPV: Iulian, am observat ca la ore tarzii nu intelegi mesajele scrise pe site. Incearca sa raspunzi dimineata, cand esti mai odihnit! Nu are niciun fel de tenta nationalista mesajul lui Miki YO5AJR! Hrusca are melodii deosebite si de cate ori cumpar un CD regret ca nu locuieste in YO pentru a scoate mai multe CD-uri. Chiar daca traieste in alta tara, impreuna cu familia, el tot romaneste gandeste si isi iubeste neamul.
    @YO7HMY: e mare diferenta intre a vizita un lagar, a "locui de placere acolo" si a intelege consecintele "locuirii" acolo. La varsta ta ar trebui sa gandesti mai optimist, sa fii mai "international" sau "global" cum se zice acum. Poate ca tot orele tarzii impiedica deschiderea spre abstract! E vorba de niste principii in mesajele postate de anumite persoane. Se pare ca fie voluntar fie deliberat se "patineaza" catre atacuri la persoana si nu e cazul. Aici s-au dezbatut idei, principii! Aku e mai clar? Daca nu aku, maine dimineata cu siguranta o sa fie mai clar, indeosebi la recitirea mesajelor si a raspunsurilor. Cititi de unde s-a pornit si ... unde s-a ajuns! In cartile medicale de specialitate se numeste intr-un fel, dar nu e locul sa folosesc aici argoul de specialitate. Un concediu, o plimbare in aer liber si apoi un raspuns pe site ar fi mai indicate decat repezirea "cu oistea-n gard". Inca ceva: nu va suparati pe cei care, cu tristete in suflet, au fost nevoiti sa plece din tara. Multi dintre cei plecati se gandesc cu drag la cei ramasi aici si ajuta cum si cat pot! Asa cum inteleg ei! Eu ii apreciez ca au avut curajul sa se rupa de glia strabuna!
    Noi cei ramasi aici ar trebui sa fim mai uniti, mai ingaduitori si mai buni. Ne-ar merge cu siguranta mai bine. Suntem in Postul Pastelui si ... limbajul si gandurile nu sunt deloc pe masura perioadei in care suntem. Ce ziceti, puteti reveni la un vocabular civilizat, conform cu varsta, pregatirea si pretentiile pe care le aveti?
    73 si Paste fericit! Calin

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2009-04-07 00:27:32 (ora Romaniei)
  • Cum bine spunea Mircea YO4SI, comentariile s-au referit deocamdata strict la intrebarea cu numarul 10. Si alte intrebari necesita comentarii, totusi. Secretarul General a raspuns doar partial sau deloc la unele dintre ele.

    *
    Intrebarea 4 referitoare la modificarile de statut nu a primit raspunsul. Nu s-au enumerat modificarile care urmau a fi propuse.

    *
    Raspunsul la intrebarea 8 (referitoare la recomandarea FRR necesara pentru obtinerea unui indicativ special) necesita comentarii. Faptul ca formularul pe care petentul trebuie sa il completeze indica cerinta unei recomandari din partea FRR este in dezacord cu regulamentul in vigoare, care nu conditioneaza autorizarea de parerea unei asociatii nationale. De vreme ce autorizarea radioamatorilor YO se efectueaza pe baza Regulamentului de radiocomunicatii pentru serviciul de amator din România, nu are prea mare importanta ce scrie pe acel formular. Chiar daca mentionarea pe un formular a necesitatii recomandarii ar fi fost rezultatul unei intelegeri intre FRR si ANC, ea contravine regulamentului in vigoare si radioamatorul care solicita indicativul nu este obligat sa puna la dispozitie un asemenea document. Daca in continuare acordarea indicativului special este refuzata datorita lipsei recomandarii FRR, petentul poate da in judecata ANC si in mod cert va castiga, iar consecintele vor fi dintre cele mai neplacute.

    *
    La intrebarea 9, despre regulamentul-cadru la concursurile organizate de FRR, raspunsul lipseste cu desavarsire. Regulamentul la campionatul international al Romaniei din 2001, care a continut o serie de modificari benefice majore, valabile si astazi, nu avea nici o mentiune referitoare la indicativele speciale. Cu toate acestea o serie de statii au fost descalificate pentru folosirea indicativului special, fiind invocata valabilitatea unui regulament-cadru pentru concursurile romanesti care printre altele nu permitea folosirea indicativelor speciale de catre statiile YO. Misteriosul document nu a fost niciodata prezentat sau publicat de catre FRR, in ciuda repetatelor cereri. La sase ani dupa ce acest fantomatic regulament-cadru a fost invocat prima oara, concluzia nu poate fi decat aceea ce el de fapt nici nu exista. Secretarul General il califica "caduc", doar "s-a vazut si la ultimele concursuri". In alte ocazii inexistentul regulament este hulit ca fiind "de pe vremea lui Paolazzo", de unde si caracteristica negativa, arhaica si anacronica pe care o dobandeste cu aceasta ocazie. Neexistand nici un regulament-cadru, ramane in continuare de stabilit cum a fost in masura CA sa anuleze rezultatele unor participanti in concurs doar pe baza unei erori tipografice din revista Radiocomunicatii si Radioamatorism nr. 8/2003 care contravenea regulamentului aprobat. De asemenea FRR va trebui sa raspunda si de ce in perioada 2001-2009 nu a permis participantilor YO in campionatul international al Romaniei sa foloseasca indicative speciale.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2009-04-09 08:27:05 (ora Romaniei)
  • "La data de 4 aprilie 2009 va avea loc Adunarea generala a Federatiei Romane de Radioamatorism, ocazie cu care se vor discuta cele mai fierbinti subiecte din radioamatorismul romanesc. Cu doar o saptamana inainte de acest eveniment am trimis pe adresa Federatiei cateva intrebari legate de activitatea FRR. Domnul Vasile Ciobanita, YO3APG, Secretarul General al acestei organizatii a raspuns cu multa amabilitate." - Interesant! - De ce secretarul general? In opinia mea, la o solicitare adresata FRR, logic ar fi fost sa raspunda PRESEDINTELE!
    Oare de ce Dl. presedinte evita sa formuleze niste raspunsuri? - ca .. doar nu a fost intrebat de slagerul campaniei sale electorale "casa radio"!

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2009-04-10 22:07:03 (ora Romaniei)
  • Ceea ce lipseste federatiei este managementul organizational! Aceasta lipsa este atenuata de implicarea demna de toata lauda a D-lui Ciobanita. Dar aceasta nu rezolva problema!
    Este adevarat ca sunt "tanar" in bransa dar vad ca lipsesc lelementele definitorii ale succesului: viziunea, misiunea, obiectivele, termenele si responsabilitatile dar si bugetele. In schimb se motiveaza totul cu lipsa de buget. Ar trebui sa existe o atitudine mult mai clara, articulata vis-a-vis de cluburi, asociataii, membrii a FRR. Acum exista cam ceata...

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-10 22:58:33 (ora Romaniei)
  • @YO2MHF: regret ca nu ati observat elementele de viziune, disparate, ce-i drept, dar sunteti invitat sa audiati ce am prezentat la AG si sa trimiteti contributia Dvs personala. Probabil ca nu mai sunteti abonat la yodxgroup si nu ati vazut solicitarea mea de acolo. O voi reitera in articolul "Radioamatori YO, aveti cuvantul".
    Viziuni sunt, management organizational la metru cub, problema e cu cine se face ... Inca nu comentez mai mult dar astept pana la finele lunii Aprilie 2009 propuneri de reforma si modernizare a FRR. Sunteti invitatul meu.
    73 de Calin

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2009-04-11 09:56:54 (ora Romaniei)
  • Dupa incheierea adunarii generale a FRR, vicepresedintele Calin Negulescu YO3HKW, pe grupul yodx, ne trimite un mic plan de "imbunatatire" a activitatii FRR si ne cere sugestii si propuneri. Nimic rau in asta, doar ca.... Ia sa vedem: Personal am vrut sa raspund acestei cereri cu o propunere si un plan complet, functional, privind infiintarea biroului national de primire/expeditie a QSL-urilor din si in strainatate. Planul pe care doream sa-l propun a fost conceput dupa ce am studiat cu atentie si am avut si discutii cu radioamatori (unii QSL-manageri) din diverse tari privind modul cum functioneaza aceasta activitate acolo. Cum Romania este singura tara membra a Uniunii Europene fara acest serviciu, ar fi nevoie si la noi rezolvarea acestei probleme. Asa gandeam eu. Iata insa, ca dl. Ciobanita secretarul FRR ne trimite tot prin =yodxgrup= pv-ul adunarii generale si: "Strategia Generala de organizare a activitatii de radioamator din Romania - perioada 2009-2012". Unde, la Art. 1, pct. d, se spune clar: activitatea de expediere a QSL-urilor ramane "zonala". PUNCT. Aceasta strategie fiind aprobata de AG al CA (dl. Calin Negulescu nu stia aceasta?), pentru urmatorii 4 ani, este clar ca nu se doreste nici-o imbunatatire in acest domeniu. Asa incat am renuntat la ideea de a mai veni cu "propuneri". Pierdere de vreme. Citind si alte prevederi din aceasta "Strategie" devine clar , ca cererea vicepresedintelui de a veni cu sugestii si propuneri nu este viabila si chiar daca se va propune ceva, va ramane fara efect. Posibil ca dl. Vicepresedinte Calin Negulescu YO3HKW sa fie de buna credinta, doar ca AG al CA FRR il contrazice. Sau putem sa credem ca este doar o perdea de fum, voi propuneti, ca noi ne vedem de treaba, cum a fost asa ramane.
    Pe de alta parte, se constata ca membrii CA inclusiv presedintele, nu au nici-un fel de responsabilitate pentru functiile pe care le ocupa. Altfel, fiecare ar fi trebuit sa-si prezinte "Raportul de activitate" pentru sectorul pe care il coordoneaza. Daca veti citi cu atentie PV-ul si planul de strategie, veti constata ca totul este doar "vinare de vant" dupa cum spune un cantec.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-11 21:18:17 (ora Romaniei)
  • @YO6EX: va rog, totusi, sa trimiteti acea propunere documentata ref la traficul de QSL bidirectional. Strategia 2009-2012 nu este produsul gandirii CA, din pacate. Ea a iesit asa .. din neant. Eu am facut prezentarea in fata CA si CA a aprobat prezentarea mea ca document oficial la AG. Prin urmare, chiar daca strategia e ... super (desi se vede clar ca e departe de realitatile zile), ar fi mai bine sa vedem cum se poate face intr-adevar ceva ptr hamradio YO. In Altfel, asa cum bine ati remarcat, ramane cum am stabili: ca-n gara!
    Eu nu am intrat in acest CA doar ptr fum. Daca nu s-a inteles pana acum, imi cer scuze. Cred ca din cauza PV scrise intr-un anume fel nu s-a vazut ce am propus sau ce am sustinut. Dar nu e asta problema. Ci alta! In Strategie sunt multe puncte propuse de mine in discutii cu 3APG ... de multe ori intalnindu-ne fie la CSTA, fie in oras. As fi tare curios cum se vor duce la capat acele prevederi din strategie, ptr ca detaliile le stiu doar eu ..HI.
    In plus, marketing si PR nu s-a facut pana acum, deci, conf strategiei asa va fi si in continuare. De site-ul web, o adevarata salata de informatii, probabil ca nu ati observat ca incerc (eu, ca altii nu sunt prea interesati) sa fac schimbari majore. Se lucreaza pe banii mei ptr moment)ca asa e la voluntari)! Motiv in plus ptr a va invita sa trimiteti acele info documentate, primite de la oameni cu mai multa experienta decat noi! Sper ca nu a fost doar fum! In orice caz, daca nu reusesc sa fac pasi conform promisiunilor de la alegeri, eu nu astept terminarea mandatului. O sa-l inchei mult mai devreme. Trafic de QSL eu pot face si direct, fara a mai fi membru in CA si/sau in CSTA! Probabil ca asta e deja clar. Sincer, m-am cam saturat de paranoia cu fum si secu! Timpul costa bani si .. nu are rost sa pierd si timp si bani cand toti ar dori sa se faca ceva, dar pana la urma ne temem de vorbe sau le rasucim precum porcul dovleacul in asa fel incat greata sa devina sentiment national! Mai bine imi vad de treaba mea, ca am atatea de facut! 73

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "ZECE INTREBARI PE ADRESA FRR"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact