hamradioshop.ro
Articole > Software pentru radioamatori Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

CQ100 - un nou concept pentru comunicatii

Costica Mocanu YO2BZV

Pentru cei care abia au obtinut licenta de radioamator si doresc sa realizeze imediat si fara costuri un QSO, pentru cei care nu au antene, sau QSB-ul este o problema, echipamentul mai produce TVI, finalul ori nu este terminat ori nu "scoate" cat ar trebui, sau QRN-ul altereaza RST-ul sau mai face scrum "jucariile", pentru cei care pur si simplu nu le mai place cum este incarcart coltul cu echipamentul nu intotdeauna pus in ordine, iata a aparut posibilitatea de a opera la un transceiver virtual, evident daca are o conexiune internet acasa sau oriunde.

CQ100 transceiver "CQ100 transceiver" versiunea 0.90 a fost creata de VE3EFC la data de 21 August 2006. Acesta este primul "software transceiver" pentru a fi folosit in sistemul QSO NET (5 HF radio - 80, 40, 20, 15 and 10 meter bands). Acum se poate descarca versiunea 1.1-186. Se completeaza formularul foarte simplu.

Setarile "CQ100 transceiver" sunt minime. Programul ruleaza chiar si cu Windows 98! Atentie daca se instaleaza programul pe un "public computer" dezafectati "Remember Password" spre a nu fi folosit de neaveniti!

Nu se foloseste radiofrecventa, se simuleaza comunicatiile ionosferice pentru SSB, CW sau digitale in intreaga lume. Cu MixWin v.2.17 am testat PSK31 si am observat ca daca setarile sunt facute corect, qso-urile se desfasoara normal. Odata instalat programul, conexiunea cu serverul central se realizeaza fara setari complicate. Daca se obtine validarea se poate opera imediat fara restrictii, doar tinand cont de cateva recomandari ca: sa nu se transmita muzica, reclame, activitati comerciale, sa nu se lucreze SSB in portiunea rezervata CW, sa nu dai buzna peste un QSO in desfasurare, sa faci QSY de pe frecventa de chemare (de exemplu chemi pe 14.200 Mhz (" Calling frequency") si daca te chema cineva, se face QSY pentru a lasa urmatorii la rand!

Sa nu uitam ca odata validat poti folosi transceiverul virtual 90 de zile dupa care se achita 32$/an. Din pacate SWL-isti nu au acces la aceasta facilitate. De retinut ca pentru ca un radioamator sa fie acceptat trebuie trimisa o copie in format JPG a autorizatiei, iar raspunsul soseste prin email in doar cateva ore. In data de 07.12.2006 in QSO-ul avut cu amicul Sandu, YO2LIZ am aflat de aceasta sansa de a realiza QSO-uri live cu un transceiver virtual si tot in aceasta zi am avut norocul sa-l intalnesc pe Bela, YO2BYD conducator de net pe 14.300 MHz in discutii cu YO2UP si YO2LFP! Primul meu QSO extra YO a fost realizat in data de 8/Dec/2006 09:02 - 09:20 cu Ted. JG1UMO.

Puteti lua parte la discutii utile si afla multe informatii interesante si folositoare.

Propun radioamatorilor YO intalnire in 80 m pe frecventa 3.700MHz via "CQ100 transceiver" eventual la orele18:00 CFR sau/si 09:00 CFR pentru pensionari (in lume acest program este agreat mult de catre pensionari!)

Prezentul comentariu nu se adreseaza celor care sunt decati comunicatiilor prin radiofrecventa ca un afront. Este pur si simplu o alternativa atat de facila mai ales pentru cei care nu au echipament FT, Yaesu, ICOM, etc. prin casa sau au un HOME MADE este vesnic nefinalizat, de a realiza legaturi fara costuri.

Costica Mocanu YO2BZV

Articol aparut la 18-12-2006

18478

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (121)  

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2006-12-18 09:12:50 (ora Romaniei)
  • "Prezentul comentariu nu se adreseaza celor care sunt dedicati comunicatiilor prin radiofrecventa ca un afront. Este pur si simplu o alternativa atat de facila mai ales pentru cei care nu au echipament FT, Yaesu, ICOM, etc. prin casa sau au un HOME MADE care este vesnic nefinalizat, de a realiza legaturi fara costuri"............... Indraznesc sa nu fiu de acord cu aceasta remarca. Nu este un afront, este de fapt o manarie care, dupa 90 zile aduce anual celui care l-a implementat 32$/an.!!!!! avem acum eQSO, echolink, acum si transceiver virtual cu 5 benzi de HF toate pe aceeasi teava!... Culmea..iti mai cere si copie dupa autorizatia de folosire a unei statii emisa de un organ abilitat pentru a simula lucru in RF! Dece nu fac pentru CB-isti, sau poate ca si acolo deja exista. Si lor le cere autorizatia? Mai trebuie sa facem etnitati DXCC virtuale si nu vom mai avea nevoie de echipamente, DXpeditii, QSL-uri, de iubite/iubiti, toate vor veni pe teava internetului. Vad ca din auxiliar al activitatii noastre internetul incepe sa ne domine. Pana unde?............ce te faci daca proprietarul internetului va trage heblul! Vei mai putea supravietui? Cu stima un semiconservator a ceea ce e frumos si natural!
    Asta se cheama "un nou concept pentru comunicatii" !?
    Pit

  • Postat de relu - YO6UL la 2006-12-18 10:19:08 (ora Romaniei)
  • E o chestie noua.Cine vrea o foloseste cine nu,nu.Cit despre bani... acesta e capitalismul !Totul se plateste.Domnia si ... se platesc.In rest merita exersat cel putin cit e gratis. 73!

  • Postat de Ovidiu Olariu - YO3UD la 2006-12-18 10:35:32 (ora Romaniei)
  • Era de asteptat! Pe undeva Pit are dreptate.Acum se naste intrebarea RADIOAMATORISMUL INCOTRO ? Poate cineva sa raspunda?

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2006-12-18 12:55:48 (ora Romaniei)
  • CQ100 sau sex virtual tot aia.....

  • Postat de Vali - YO2LDC la 2006-12-18 14:14:48 (ora Romaniei)
  • De multa vreme radioamatorismul este departe de ceea ce a fost la inceput, chiar daca scopul lui se vrea a fi acelasi. La fel ca orice moda si aceasta incercare( CQ 100) va disparea si doar putini isi vor aduce aminte de asta. Raman impresionati de toate noile incercari doar aceia pentru care traditia chiar nu inseamna nimic sau cei care chiar nu au nici o posibilitate materiala de a incropi ceva pe masa lor. Sportul nostru are 100 de ani de existenta si sunt sigur ca inca nu a aratat tot ce poate. Ce alt hobby care sa fi dainuit atat mai cunoasteti??? Eu, niciunul. 73! de la un traditionalist convins.

  • Postat de Alex - YO3DLK la 2006-12-18 18:50:21 (ora Romaniei)
  • Folosesc CQ100 de mai bine de o luna. Il folosesc numai ca alternativa la US cind nu e propagare. Dar si acolo sunt cam tot timpul aceeasi oameni, cum este la noi in UUS. Este o experienta noua interesanta pentru cind nu merg "undele", dar nu voi plati taxa caci te saturi repede.73!-Alex

  • Postat de Tony - YO3FXF la 2006-12-19 09:27:47 (ora Romaniei)
  • D-nul PIT a pus punctul pe i!Consider acest "transceiver virtual" un surogat...nimic nu se compara cu atingerea butoanelor unui transceiver normal si cu zgomotul de font din HF!
    Sa lasam internetului ce este al internetului si radioamatorismului ce este al radioamatorismului!73!

  • Postat de Marcel - YO4AB la 2006-12-19 18:19:29 (ora Romaniei)
  • Nu-i indemna pe viitorii hami la prosti.

  • Postat de Jim - YO6AJI la 2006-12-19 20:39:06 (ora Romaniei)
  • In aviatie, calea ferata , mai nou se cere si in soferie sa faci antrenamente pe simulatoare , de ce nu si radioamatorism ?!

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2006-12-19 21:58:36 (ora Romaniei)
  • Domnului Marcel, va respect indemnul. Va rog respectuos sa precizatii prostiile la care eu ii indemn pe viitorii HAMi. In spirit colegial va invit sa argumentati enuntul. 73, Costi

  • Postat de Florin - F/YO9CHO la 2006-12-20 00:28:34 (ora Romaniei)
  • Draga domnule Mocanu, ca sa completez cele pe care le-am scris in forum, pentru un radioamator adevarat programul este absolut inutil.
    L-am instalat pentru a testa calitatea transmisiei .
    Dupa test, sincer prefer Echolink , CQPhone sau Skype(culme, mai sunt si gratuite!).
    Cum spunea Jim yo6aji, poate fi utilizat de viitorii radioamatori ca simulator.
    Soft-ul lui VE3EFC imi aduce aminte de "minunatele " legaturi realizate in copilarie pe un fir de ata legat la capete la o cutie de chibrituri.Vibratiile de la o cutie se transmiteau frumos la cealalta si ce fericiti eram noi pustimea ca am descoperit un excelent sistem de comunicatii.
    Personal , repet nu cred ca merita atentie decat ca o simpla incercare comerciala nereusita.
    Eu inteleg RADIOAMATORISMUL ca totusi se ocupa de exploatarea spectrului electromagnetic pus la dispozitie.In "eter" este padurea!
    Ce ne-am face daca pescarii sportivi ar trece la prins pestisori de plastic si vanatorii la impuscat animale de butaforie cu gloante de pluta?
    P.S.Ce nu inteleg , este CARE ESTE NOUL CONCEPT IN COMUNICATII? Folosirea VOIP si limitarea la existenta unei autorizatii????? Daca da, este trist....
    73!

  • Postat de Marcel - YO4AB la 2006-12-20 18:25:57 (ora Romaniei)
  • Salut Costi draga. Nu fi acid ca te vei coroda .....
    Nu ma mai obosesc sa-ti insiruii motivele deoarece o parte dintre ele au fost expuse de amicul nostru Florin - YO9CHO si nu numai de el. Salutari boy... si stai pitit.

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2006-12-21 07:12:30 (ora Romaniei)
  • Dl. Marcel, CQ100 nu exclude radioamatorismul in sine, ci il completeaza ca Echolink, Eqsl, Dxtuner CQphone, etc. Sper ca ati auzit de ele.
    Va recomand sa fiti,totusi la obiect. Repet: -Va rog respectuos sa precizatii prostiile la care eu ii indemn pe viitorii HAMi.- Va respect ideile. Si poate v-ar sta mai bine sa fiti mai politicos.-si stai pitit- cu cine vorbiti? Aici nu va mai raspund.
    Sanatate. 73 Costi

  • Postat de Cicerone - la 2006-12-21 08:55:46 (ora Romaniei)
  • Costi, nu te pune contra . Cred ca observi ca 90 % dintre pacientii de aici sunt impotriva . Nu te da mare si reanalizeaza situatia si taci mai omule..............

  • Postat de Relu - YO6UL la 2006-12-21 12:15:20 (ora Romaniei)
  • Dragi prieteni v-ati aprins cam repede! Un om a propus o experienta, nu sa va vindeti TS-urile,ICOM-urile sau KENWOOD-urile .Eu propun celor traditionalisti sa treaca la receptoare cu galena, transceivere sincrodina,etc. In rest va doresc "Sarbatori fericite !". 73!

  • Postat de Nelu - la 2006-12-21 22:45:44 (ora Romaniei)
  • Nici mie nu-mi place!
    Am renuntat repede la aceste moduri de lucru.

  • Postat de ovidiu - la 2006-12-21 23:15:55 (ora Romaniei)
  • Costi, se pare ca nu sunt multi cei care apreciaza informatia. In special daca nu este complet gratuita; probabil ca multi s-au obisnuit sa ia "moca", in mod comunist, ce muncesc altii si nu apreciaza gratuitatea incercarii. Eu am citit si articolul original si am inteles ca este vorba nu de radioamatorism (nu se emit efectiv radiatii electromagnetice - cu exceptia furnizorilor de servicii net) ci de o simulare; pentru a limita accesul la aceasta aplicatie si pentru a spori similitudinea cu traficul radio, se impun anumite reguli si se cere autentificarea ca radioamator. Nu vad nici o crima in asta. Cei care au permis auto fac diferenta intre traficul rutier si simulatoarele pe PC; si nu ii pun la zid pe fanii jocurilor PC gen GTA. La fel pilotii, care obligatoriu sustin examene periodice pe simulatoare, nu ii tavalesc pe fanii manselor PC (care poate doboara mai multi inamici pe monitor!). Sa mai amintesc de simulatoarele de comando? Mai avem de invatat in privinta libertatii de opinie si a autocenzurii. Nu stiu daca voi avea timp sa il testez, dar iti multumesc Costi pentru informatie! Craciun fericit tuturor!

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2006-12-22 08:22:23 (ora Romaniei)
  • Asa s-a sarit la gitul lui Costi de parca el ar fi inventat CQ100, nu doar l-a adus in atentia noastra. Nici mie nu-mi place modul asta de comunicare, ecologic, neradiant,hi, dar "don't kill the messenger". Similitudinea cu simulatorul e reala, dar cine mai vrea sa se aseze la simulator dupa ce a primit permisul de conducere sau brevetul de pilot ? Programul nu vine deloc in sprijinul "productiei" de radiofrecventa, dimpotriva, are dreptate cel care a vorbit despre sex virtual. Felicitari totusi celui care l-a creat, eu nu as fi in stare sa fac un .exe care sa deseneze un buton rotativ, darmite o asemenea masinarie. Nu e o placere sa mergi in "80m" fara qsb, qrm, etc. Separarea "benzilor" seamana cu o camera cu mai multe ferestre. Pe oricare din ele te uiti, tot aia vezi. Asta nu justifica insa felul in care e taxat yo2bzv pentru prezentarea programului. E doar o jucarie. Cine nu vrea, sa nu se joace cu ea.

  • Postat de marian - YO9FMP la 2006-12-24 09:05:15 (ora Romaniei)
  • cq 100 este in special util incepatorilor care nu dispun de tehnica radio.In primul rand il familiarizeaza cu traficul radio in telegrafie si fonie,folosirea prescurtarilor,jargonul radio,conversatia in diverse limbi straine...alocarea si utilizarea benzilor...simulatorul mai necesita a fi perfectionat cum se spunea si anterior cu elemente tehnice ca zgomotul de banda,qrm,qrn,fading,propagare.l-as recomanda ca proba practica la examenul de radioamator...poate si la qtc-uri...apropo 3650 la 18.00?ce spuneti?

  • Postat de Sandu - YO2LIZ la 2006-12-24 13:02:48 (ora Romaniei)
  • Internetul ofera multe utilitati radio-amatorismului care devine mai performant si interesant ce ne-am face fara DX Cluster,log electronic,chat,moduri digitale si multe informatii datorate internetului si PCului nu vad cu ce deranjeaza acest software cine nu vrea nu-l foloseste chiar si din curiozitate.

    SARBATORI FERICITE RADIOAMATORILOR LA MULTI ANI !

  • Postat de Tony Ivanovici - YO3BTN la 2006-12-25 10:09:25 (ora Romaniei)
  • Acest program este cu adevarat revolutionar.Dar nu din punctul de vedere al tehnologiei VoIP,care era cunoscuta si bine pusa la punct. Ci fiindca satisface setea de surpriza a oricarui
    radioamator. Lansezi un apel, dar nu stii cine-ti va raspunde ! Or, pe EchoLink, pe eQSO si pe altele , ti se taia tot cheful de la inceput, cind vedeai cam cu cine ai putea lucra. Ii vedeai acolo pe toti si nimic neprevazut nu se putea intimpla . Mai are un avantaj. Poti asculta QSO-urile altora fara sa te deconspiri (si fara sa-i deranjezi, desigur) . "Urechile nu se aud pe banda " , cum bine spunea regretatul YO3JU . Nu mai vorbesc de posibilitatea de a te exersa in telegrafie , in RTTY , in PSK, SSTV , Olivia si altele. Folosind programul auxiliar de descifrare CwGet, chiar si necunoscatorii telegrafiei pot ataca cu aplomb domeniul. De la o zi la alta , popularitatea programului creste vazind cu ochii . Au inceput sa apara balize, banda de 29 Mhz este deja "arvunita" pentru repetoare , iar statiile YO se inmultesc in continuu , parca intaritate de neincrederea si ostilitatea cu care initial a fost primit programul. Sa-i multumim lui YO2BZV ca ne-a semnalat din timp acest miracol al zilelor noastre !

  • Postat de Liviu Pop - YO2DHG la 2006-12-26 13:48:32 (ora Romaniei)
  • Salut componentii acestui forum care il si mentin dealtfel, oarecum prin articolele publicate.Din pacate constat ca sunte-ti destul de iritati acum in preajma sarbatorilor.Sa fie CQ 100 MOTIVUL? Eu nu cred.Costi Yo2BZV nu a facut decit sa va informeze despre acest mod de lucru nou aparut si care este interesant in felul lui ca si celelalte moduri digitale dealtfel.Cred ca, criticile ar trebui sa le face-ti la pagina autorului in Canada si nu sa face-ti ca acest om sa se simta prost pentru aceasta informatie. Nu este logic si nici moral.Cu stima.
    Costi un salut din departari.

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2006-12-27 01:38:44 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru articol ! Scurt, la obiect, nu e plictisitor. Poate totusi titlul nu a fost prea inspirat ales. Dupa cum vezi, baietii s-au saturat de lucruri virtuale. O fi si de la acel virtual "viitor luminos" ! Pe Marcel = 4AB sa nu fi suparat. Il cunosc perfect si, daca i-ai auzi acele cuvinte in viu grai nu te-ar fi deranjat. Imi place ca ai semnat cu numele intreg: Costica !
    In liceu eram patru Mircea in clasa. Pentru a fi mai bine identificati, trei aveam porecle. Pe mine ma strigau Costica ! Eram nebun dupa radio. Erau anii 50". Toata ziua le vorbeam despre lampile mele. Am intrebat un coleg mai apropiat: De ce imi ziceti mie Costica ? "Cum, nu stii ? De la melodia veche: Costica, Costica, fa lampa mai mica, Costica, Costica, fericirea mea !" Ce distanta uriasa de la aparatura cu lampi la tcvr-ul virtual ! LA MULTI ANI, draga Costi !

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2006-12-28 08:38:21 (ora Romaniei)
  • ... "Urechile nu se aud pe banda " , cum bine spunea regretatul YO3JU ..... asa este ! Acum cu tehnologia propusa unde este banda? ... indiferent de ce frecventa vei alege tot pe aceeasi teava iti vine semnalul! Realizare frumoasa dpdv lucrare. Dar ce folos aduce ea? Poti venii, ii dai drumul si te faci ca realizezi radiolegaturi cu radioamatori de unde nici nu crezi... mai trebuie doar sa trimiti QSL-ul de confirmare a radiolegaturii ..... poate internetlegatura sau internet QSO. Traficul de radioamator este una singura. Daca se tot insista pe astfel de paleative e posibil ca benzile de radioamatori sa dispara ca tot numai e nevoie de ele. Trecem totul pe internet ca acolo merge oricum si nu tine de propagare, de activitatea solara, o sa facem legaturi prin reflexie pe luna tot pe internet, ca de, merge!

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2006-12-28 08:44:53 (ora Romaniei)
  • E ca si cum s-ar deturna spiritul Craciunului... sau poate ca asta e scopul. Imi pare rau ca sunt destui de multi adepti al acestui simulator, dar oare cati din ei sunt chiar radioamatori si nu numai surfisti de internet. Cat despre faptul ca nu au echipamentele terminate, ca nu au FT, ICOM sau alte nume de marca, imi pare de asemenea rau sa constat ca platesc internetul lunar si poate ca au calculatoare de ultima generatie.....si atunci nu e normal sa zica ca aici e locul lor... Nu contest ca internetul este un auxiliar pretios in activitatea noastra. A patruns in activitatea cotidiana, e prezenta, dar radiolegatura se realizeaza prin emisie receptie de la o statie radio, nu pe teava internetului.......
    Se aproprie anul 2007. Sper sa auzim numeroasele indicative si in traficul radio semn ca simulatorul a fost eficient....Sa auzim de bine si LA MULTI ANI ! Pit

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2006-12-28 13:44:53 (ora Romaniei)
  • Am dat de curind examen de radioamator si sunt in asteptarea autorizatiei . Abia astept sa-mi vina ca s-o pot scana si trimite la qsoNet , fiindca bani sa-mi cumpar o statie mai pricopsita n-am. Pina string bani de statie, fac trafic cu CQ100,n-am ce face. Ma pasioneaza modurile digitale dar deocamdata n-am nici o idee cum trebuie abordate.Sper sa invat cu CQ100 .Noroc ca am o legatura rapida la Internet.

  • Postat de Emil - Pitesti - la 2006-12-28 15:19:09 (ora Romaniei)
  • Am vazut in oras la noi la un domn radioamator cum functioneaza programul acesta . Mie mi sa parut foarte simpatic dar nu stiu de ce domnul acela tot timpul tuna si fulgera impotriva lui . Ma rog, e o persoana mai in virsta , dar lam intrebat cum pot sa devin si eu radioamator . E cam complicat , trebuie sa fac cursuri dar cred o sa ma apuc. E avantajos ca nu trebuie sa-ti pui antene pe bloc.

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2006-12-28 18:21:13 (ora Romaniei)
  • Mai am o nelamurire.Nu-mi este clar daca pentru legaturile facute prin CQ100 mai trebuie trimise carti de confirmare sau nu. Ar fi o mare inlesnire daca n-ar fi necesar.Mai multi radioamatori mi-au spus ca in YO QSL-urile sunt o mare problema. Sunt si scumpe si nici nu pot fi realizate in conditii grafice decente.

  • Postat de Dan Antoni - YO3ZA la 2006-12-28 19:06:34 (ora Romaniei)
  • De acord cu comentariul lui Sica, YO6EX
    CQ 100=Lima Alfa Bravo Alfa

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2006-12-28 19:41:47 (ora Romaniei)
  • Pentru Emil, respectiv Adrian. Chiar si pentru a merge copilul are nevoie de o perioada in care invata acest lucru. Practic pentru orice este nevoie de o pregatire. Chiar si pentru a trai... Unele lucru sunt inscrise in bios-ul fiecaruia, cat timp suntem sanatosi nici nu ne gandim la ele. Chiar si pentru a deveni radioamator, este nevoie de o pregatire adecvata. Au un jargon al lor care pentru neinitiati pare o pasareasca. Pana anul trecut trebuia sa se invete receptia telegrafiei dupa ureche. Azi exista programe care decodifica telegrafia transmisa ca la carte. Acum nu se mai cere la examen. Din pacate nici celelalte nu se mai cer la nivel corespunzator. Chiar si pe internet, acest program considera pe cel care il foloseste ca a trecut printr-un examen si are cunostintele minime necesare. In rest comentariile nu-si au locul. Am citit informatia data de autor care cu subtilitate arata avantajele programului. Nu-ti trebuie antena, nu-ti trebuie radiofrecventa, nu deranjezi vecini cu perturbatii (! dar cablurile de internet deranjeaza spectrul radio!!), si multe altele. Daca cineva se simte satisfacut cu acest sistem e treaba lui. Placerile nu se discuta! Dar pun intrebarea dece nu foloseste meseger sau alt mod de conversatie unde nimeni nu se autointituleaza "radioamator". Acest baiat din Canada vine si ne spune ca astfel batranii pot sa faca legaturi din aziluri in care sunt internati si isi pot satisface pasiunea.......

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2006-12-28 19:43:10 (ora Romaniei)
  • Hai sa zicem ca la ei se mai poate gasi o scuza. Dar tineretul care ar trebui sa arda de curiozitate se lasa momit cu surogate. Pacat...Cat priveste confirmarea cu QSL a unei astfel de internet QSO mi se pare bizar, dar mai stii. Cat priveste procurarea QSL-urilor aici am impresia ca acei radioamatori YO nu au cumparat in viata lor QSL. Pe vremuri se dadeau cam pe nimic. Azi se fac pe bani. Calitatea se plateste!
    73 Pit

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2006-12-28 22:04:32 (ora Romaniei)
  • Ma tot gindesc cu ce s-ar asemana cel mai mult CQ100. Simulator, s-a spus. Da, dar parca si la simulatorul iti da putin iluzia de real. Papusa gonflabila, cred ca de asta e cel mai aproape. Nu mai trebuie sa o abordezi cu un text inteligent, nu trebuie sa o duci la cofetarie, film, discoteca, vacanta la mare si la munte. Cam asa vorbeau Emil si Adrian. Si atunci care mai e farmecul, baieti ? CQ100 e ca o mincare nesarata, exista, o poti mesteca, dar nu are nici un gust. Probabil ca tendinta tineretului e spre comoditate, dar atunci nu au ce cauta in hobby-ul asta. Radioamatorismul nu se reduce la statul pe scaun in fata unei statii cumparate de parinti. E ceva mai mult, mult mai mult ! Am trait s-o vedem si pe asta: radioamatorism fara radiofrecventa, statie si antena. "Doar cu buletinul" !

  • Postat de Nelu - YO9BXE la 2006-12-29 23:29:35 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul ( care este pe moarte , noi luam copiilor telefoane de cateva milioane si internet full-option si asa ii invatam puturosi ) gaseste din pacate facilitati-surogat si culmea radioamatori cu vechime si experimentati agreeaza ideea.
    Cine nu are nu este de condamnat ca nu are ci pentru ca este puturos.
    Acum 17-18 ani in urma numai cei ,, iubiti de Dumnezeu " aveau o aparatura industriala , ceilalti lucrau DX-uri cu A412. Suntem si saraci si mandri ( ce este aia ? A-412 ! )si rau intentionati. Chestia asta CQ100 este ca programul de Tv , nu-ti place - schimbi canalul.Radioamatorii adevarati si cu pretentii in cel mai rau caz vor vizita , incerca si GATA !. S-au pus la curent cu ceva nou , nu trebuie sa fim exclusivisti . TREBUIE sa fim receptivi la nou dar sa selectam. Log-ul pe net nu este tot o moda ? Dar e utila , mai putin costisitoare si de ajutor. Fiecare face cum ii place , numai RADIOAMATORISM sa faca. Tuturor cititorilor ,,La Multi Ani! " Nelu

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2006-12-30 21:09:30 (ora Romaniei)
  • Un articol pertinent ,la obiect.Poate si eu ar fi trebuit sa ma ,,aprind repede'''',ca unul care am inceput ca amator in 1977 si in martie 2002 am terminat ca profesionist exclus de ,,valul NATO'''' din armata.
    SUBSCRIU LA OPINIA LUI YO9BXE,daca ne-am luat portia de microb la radiatia US sau UUS........hi....greu ne putem lasa de asa o damblageala.
    SA RESPECTAM OPINIILE TUTUROR COLEGILOR SI PERSONALITATEA.
    CU STIMA,LARI,YO9CSM,ALEXANDRIA.LA MULTI ANI !!!

  • Postat de Mircea - YO4CNB la 2006-12-31 01:11:33 (ora Romaniei)
  • De ce va suparati, oameni buni si radioamatori?
    Daca mai acceptati o opinie, denumirea de ``radioamator`` implica radiatiile ( analogice) in ``eter``la care este inca valabil controlul RST, spre deosebire de comunicatiile digitale care presupun legatura sigura punct la punct. ``Radio`` are legatura cu radiatia undelor si nu are legatura cu bit-ul, ca unitate de masura a informatiei...Sa va amintesc ca cei ce fac astazi comunicatii punct la punct, indiferent de suport si tehnologie ( astazi digitala) sunt oameni interesati material, ceea ce ii deosebeste de cei ca noi care incercam imposibilul in comunicare exploatand, de ex. propagarea undelor radio? Este adevarat ca intre telefonul meu mobil si antena de pe bloc este comunicatie prin radio, ca si intre computerul meu, statia radio care face legatura cu satelitul si statia radio care deserveste corespondentul meu prin Internet din capatul celalalt al globului. Dar daca legatura aceea n-ar fi sigura si cu destinatii precise, n-am mai citi pe aici, opinii, n-am mai plati Internetul si nu ne-am mai ``juca`` cu simulatoare de radio...
    Concluzia este ca cine n-a ascultat un post de radio intr-o casca, un cristal (galena-dioda demodulatoare) si doi poli (o sarma-antena si o priza de pamant) nu are cum sa inteleaga fenomenul radio asa cum s-a manifestat de aproape o suta de ani...Treaba cu computerele si cu comunicatiile digitale este totusi alta-ceva...

  • Postat de Gigi contra - YO la 2006-12-31 12:03:18 (ora Romaniei)
  • 4846 YO2AHW Arad 27 Nov 2006
    5641 YO2ALS Timisoara 07 Dec 2006
    5160 YO2ATE TIMISOARA 01 Dec 2006
    5192 YO2BOF Lipova KN06UB 01 Dec 2006
    5123 YO2BYD 317235 Pecica Jud. Arad Romania KN06LE 30 Nov 2006
    5621 YO2BZV Timisoara http://www.yo2bzv.blogspot.com 07 Dec 2006
    6571 YO2CMH Deva 20 Dec 2006
    4708 YO2DHG portable EA3 Amposta Spain Icom 7400 ant. Vertical 3 band 26 Nov 2006
    6053 YO2DNO Timisoara 12 Dec 2006
    5179 YO2DNZ Hunedoara 01 Dec 2006
    5909 YO2GL TIMISOARA KN05PS 10 Dec 2006
    5305 YO2LAM Timisoara 03 Dec 2006
    6416 YO2LAU resita 18 Dec 2006
    6498 YO2LBM nr.Timisoara,Ghiroda KN05pr Romania 18 Dec 2006
    7187 YO2LBV Timisoara ,Romanie 29 Dec 2006
    6530 YO2LEO LUPENI ROMANIA KN15OI IC726 19 Dec 2006
    5646 YO2LFP KN06MD PECICA YO2KQD club station 07 Dec 2006
    7192 YO2LGE Timisoara 29 Dec 2006
    5306 YO2LIZ TIMISOARA KN05os 03 Dec 2006
    7016 YO2LMW DEVA 27 Dec 2006
    6538 YO2LPP URICANI 19 Dec 2006
    5112 YO2LQU Arad Pereg 30 Nov 2006
    5973 YO2LSY Resita 11 Dec 2006
    5974 YO2LWS Resita 11 Dec 2006
    5331 YO2LXB ResitaRomania100Km YU Border. 03 Dec 2006
    5975 YO2LXE resita 11 Dec 2006
    6193 YO2MAB Arad, Romania, KN06PE 15 Dec 2006
    6034 YO2MFS PECICA KN06MD 12 Dec 2006
    4789 YO2UH Deva KN15KV ICOM IC720A 27 Nov 2006
    5504 YO3AWT Bucharest 05 Dec 2006
    6784 YO3BTN Bucharest , Romania , KN34BK TCP IP via RDS 480 Kbps 23 Dec 2006
    6432 YO3CDN bucharest 400w 18 Dec 2006
    6949 YO3DFN Bucharest Radio Antiques Lover 26 Dec 2006
    2720 YO3DLK BUCURESTI 04 Nov 2006
    6507 YO3DLL Bucharest Romania 19 Dec 2006
    6556 YO3GEJ Bucharest 19 Dec 2006
    4223 YO3GHM KN34BJ 20 Nov 2006
    6437 YO3GJC Bucharest, Romania 18 Dec 2006
    293 YO3GSM KN34BK QRP 22 Sep 2006
    5031 YO4AB Constanta 29 Nov 2006
    4294 YO4APE Constanta 21 Nov 2006
    7161 YO4AVD Focsani 29 Dec 2006
    3762 YO4BTB CONSTANTA 15 Nov 2006
    6857 YO4FHU Cernavoda 24 Dec 2006
    551 YO4FKO Braila Romania My http://www.hamradioalbum.lx.ro 08 Oct 2006
    4032 YO4HQF yo4hqf yo4hqf 18 Nov 2006
    3486 YO4PD RO.Galati Galati 12 Nov 2006
    5437 YO4PZ constantza 04 Dec 2006
    7245 YO4RKN Adjud , Romania Icom 706 MKII 30 Dec 2006
    6607 YO4RNG Galati 20 Dec 2006
    3488 YO4RYX galati, romania 12 Nov 2006
    6505 YO4UQ BRAILA KN35XG Romania yo4uq@yahoo.com 19 Dec 2006
    6733 YO4ZL Galati 22 Dec 2006
    7112 YO5AMH oradea 28 Dec 2006
    6463 YO5BBO ORADEA 18 Dec 2006
    6434 YO5OAG Oradea KN07XB NW Romania 18 Dec 2006
    5268 YO5OCE Alba Iulia kn16tb 02 Dec 2006
    6749 YO5OET BISTRITA 22 Dec 2006
    6144 YO5ONK kn16eq romania 14 Dec 2006
    5114 YO5OTF Gandesa 30 Nov 2006
    6319 YO5PBF BAIA MARE 16 Dec 2006
    6272 YO5PEZ Bistrita yo5pez@yahoo.com 16 Dec 2006
    6943 YO5QDD Oradea RO 26 Dec 2006
    4830 YO6AJI MEDIAS 27 Nov 2006

    Membership List

    (ALL) A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9


    # CallSign Location Extra Info Joined
    6461 YO6FCW Miercurea Ciuc 18 Dec 2006
    6418 YO6HRP ghimbav brasov romania kn 25 sp 18 Dec 2006
    5723 YO6OAS SIBIU 08 Dec 2006
    5771 YO6QCM MEDIAS KN 26ED 09 Dec 2006
    5095 YO6QCO MEDIAS KN26ED 30 Nov 2006
    6509 YO7GTM Rimnicu Vilcea Adrian Geismaier 19 Dec 2006
    6712 YO7JNL PITESTI 22 Dec 2006
    2533 YO8BPY Iasi, Romania 02 Nov 2006
    3247 YO8CQM iasi TS50 09 Nov 2006
    6648 YO8CYN Nr. Roman 21 Dec 2006
    3309 YO8DHC Madrid-Spain EA -- YO8DHC 10 Nov 2006
    6520 YO8FZ Suceava , Romania 19 Dec 2006
    2667 YO8GN Roman 03 Nov 2006
    3544 YO8MF Bacau 12 Nov 2006
    2635 YO8RFJ iasi 03 Nov 2006
    6615 YO8RGB iasi 20 Dec 2006
    2711 YO8RHI Iasi 04 Nov 2006
    7259 YO8RIB roman 30 Dec 2006
    6959 YO8RTF Iasi MF090 26 Dec 2006
    6997 YO8RVV iasi, romania 27 Dec 2006
    2575 YO8RXT kn37td Iasi, RO 02 Nov 2006
    6535 YO8RYO DOROHOI 19 Dec 2006
    2562 YO8RZE Roman, Romania IC-746 02 Nov 2006
    3592 YO8SAL Iasi 13 Nov 2006
    3352 YO8SCC Madrid 10 Nov 2006
    2569 YO8SCT kn37td 02 Nov 2006
    2561 YO8SDM Iasi, Romania 02 Nov 2006
    2309 YO8SDS Iasi, Romania Broadcasting Radioelectronist 31 Oct 2006
    7024 YO8SHT romania 27 Dec 2006
    6417 YO8TNB QTH. Dorohoi Loc. KN37EW 18 Dec 2006
    5195 YO9ALY TARGOVISTE 01 Dec 2006
    5266 YO9BCZ TARGOVISTE 02 Dec 2006
    5872 YO9BGR Ploiesti 10 Dec 2006
    6414 YO9BPX PLOIESTI 18 Dec 2006
    6282 YO9CHO TROYES France Living in France Phy.Electronics 16 Dec 2006
    6810 YO9CMC SLOBOZIA 23 Dec 2006
    7265 YO9CUF bucharest 30 Dec 2006
    6734 YO9DBC Alexandria 22 Dec 2006
    7241 YO9FE Calarasi Romania 30 Dec 2006
    6714 YO9FKN PLOIESTI 22 Dec 2006
    6550 YO9FLL TARGOVISTE 19 Dec 2006
    6663 YO9FMP calarasi 21 Dec 2006
    6436 YO9FNR V. CALUGAREASCA, PH 18 Dec 2006
    6895 YO9FWO PLOIESTI 25 Dec 2006
    6776 YO9FYP GIURGIU Licensed 1992, 44 years old 23 Dec 2006
    3041 YO9GDN SOTANGA KN24QX 07 Nov 2006
    7005 YO9GHP PLOIESTI 27 Dec 2006
    6781 YO9GOH Targoviste 23 Dec 2006
    6600 YO9GVW CAMPINA HAPPY CHRISTMAS 20 Dec 2006
    4342 YO9HBZ Targoviste 22 Nov 2006
    6286 YO9HMB baicoi 16 Dec 2006
    6526 YO9HMD PLOIESTI, ROMANIA KN 34 AX 19 Dec 2006
    6297 YO9HRB KN24MW 16 Dec 2006
    3780 YO9HTZ Romania 15 Nov 2006
    6919 YO9IDD valea calugareascaph 25 Dec 2006
    5947 YO9XE GIURGIU 11 Dec 2006
    177 YR1A BUCHAREST




  • Postat de Gigi contra - YO la 2006-12-31 12:52:14 (ora Romaniei)
  • Lista de Radioamatori care s-au inscris la CQ100

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2007-01-01 17:13:47 (ora Romaniei)
  • Pentu Gigi contra YO :-))))
    Asa si? Pe cati ii gasesti conectati dupa inscriere?
    Alta intrebare, de fapt pe cine intereseaza cine s-a inscris?
    Sau asta e lista neagra a "tradatorilor"? HI! :-))))))))
    Nu vad rostul postarii tale.Poate ne explici.

  • Postat de Spiritul Lui Marconi - la 2007-01-03 13:08:05 (ora Romaniei)
  • Dragi iubitori de radiofrecventa ,am un mesaj pentru voi.Abandonati lupta ! Vremea comunicatiilor chinuite a trecut.A sosit vremea comunicatiilor sigure.In cele din urma , bitul va invinge wattul !

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-03 19:11:23 (ora Romaniei)
  • Da...are dreptate "Spiritul lui Marconi". Bit-ul va invinge watt-ul. Cind poza va invinge pictura si cind perfuzia va invinge lingura. In general, cind industria va invinge arta.

  • Postat de Un iubitor de radiofrecventa - la 2007-01-03 21:51:00 (ora Romaniei)
  • "Marconi" se inseala . Taberele nu sunt deloc clar delimitate .Iubitorii de wati se dedulcesc uneori la biti iar iubitorii de biti dau iama uneori prin wati.Cei ce comunica "sigur" se plictisesc si vor sa se mai si chinuie un pic, iar cei ce se chinuie sistematic se mai relaxeaza cu cite un CQ100.

  • Postat de IANI - YO2LSY la 2007-01-04 20:18:09 (ora Romaniei)
  • Citind comentariile anterioare constat ca toata lumea are dreptate.Concluzia lui yo2liz mi se pare cea mai valabila,adica folosesc qsonet cei care vor.Oricum orientarile in lume sunt clare cu sau fara binecuvintarea noastra.

  • Postat de Cicerone - la 2007-01-05 09:00:26 (ora Romaniei)
  • Un tanar si recent posesor de autorizatie de emisie , mi-a cerut un sfat ref la un transceiver pe care sa-l procure pentru a incepe activitatea de RADIOamator.
    A fost foarte simplu - l-am indrumat catre Costi si gonflabilul sau CQ100.
    Referitor la Gigi - cel cu tabelul CQ100 - esti greu de cap Gigilicutza mama..........

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2007-01-05 09:42:02 (ora Romaniei)
  • Cicerone (Marco Tullio )era n celebru orator, nu un zeflemist. Se pare ca duceti lucrurile in derizoriu. Va rog sa ma atacati cu argumente. In ce priveste CQ100 fiti fara grija, CAPABILITATILE lui sunt exploatate din ce in ce mai mult. Puteti opera si HF prin repetoarele din 29Mhz. Heraclito spunea: PANTA rey. 73, Costi

  • Postat de nelu - YO9CXA la 2007-01-07 09:00:00 (ora Romaniei)
  • Sunt incantat de jucarie dar trebuie sa trimiti copie dupa licenta .... restul este ......frumos .Am s-o popularizez la multi ani pentru toata lumea radioamatoriceasca si ne radioamatoriceasca care o suporta pe prima

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-07 12:12:37 (ora Romaniei)
  • Cred ca am gasit un titlu mai potrivit: CQ100 - Introducere in audioamatorism. O noua abordare a comunicatiei intre doua cutii de crema de ghete legate intre ele cu o sfoara.

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-07 12:50:31 (ora Romaniei)
  • Poate ne explica dl Noni -YO2DNO de ce comunicarea prin CQ100 i se pare derizorie , iar cea prin Ecolink sau Eqso i se pare acceptabila . Fiindca vad ca pe Ecolink putrezesc unii cu anii , si nu mai au sentimentul ca fac dragoste cu papusi gonflabile.De fapt a sosit momentul sa observ ca la cea mai interesanta intrebare de aici de pe forum - cea a dlui Ovidiu, YO3UD : RADIOAMATORISMUL , INCOTRO ? - n-a raspuns inca nimeni. Toti s-au angrenat in stupida polemica "on air - on line " in loc sa-si dea seama ca acest program CQ100 va fi o rampa de lansare pentru noi tehnologii digitale specifice Internetului , si nu imprumutate din lumea HF -VHF.

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-07 16:15:06 (ora Romaniei)
  • Adrian Kiriac, ai vazut vreun comentariu de-al meu in care ridicam in slavi echolink-ul, eqso-ul sau cqphone ? Nici alea nu au de-a face cu "radio". Ori hobby-ul nostru se cheama RADIO-amatorism. Chiar daca iti place sa construiesti mai mult decit sa faci qso-uri, daca construiesti un transceiver sau un receptor RADIO, te numesti radioamator. Daca construiesti catel electronic sau alarma auto, alea nu mai sint din domeniul radio. Asta ma intriga, legatura nefireasca pe care vrea CQ-100 sa o faca cu radioamatorismul. Doresc succes tuturor fanilor CQ-100, dar legaturile facute astfel nu sint legaturi RADIO, chiar daca se fac intre radioamatori autorizati. Daca doi radioamatori se intilnesc la o bere, nu inseamna ca au facut un qso radio. (pri echolink se iese de obicei la repetoare in 2m sau 70cm sau chiar pe frecvente de simplex. Aia e o legatura radio, intr-un fel. S-a "produs" niste radiofrecventa in benzile de radioamatori. PE CQ-100 nici vorba de asa ceva. Nici pe cq-phone. E la fel ca pe skype sau yahoo messenger. Telefonie pura.

  • Postat de Vasile - YO7AWZ la 2007-01-07 18:11:45 (ora Romaniei)
  • Cu argumente. "un nou concept pt. comunicatii" este cam exagerat. Nu aduce nimic nou in tehnologia de comunicare. Un concept nou pentru un simulator pt. radioamatori este mai corect. In ce priveste utilitatea este discutabila, deoarece presupune sa exersezi pe echipam. performante. Vad ca noii radioamatori doresc de la inceput echip. ultra. Nu este rau dar este exact situatia unui individ care face operatii aritmetice cu un calculator dar nu stie sa foloseasca un instrument mult mai simplu ...creionul. O fi bine ?! O fi rau ?! Probabil ca in situatii extreme vom folosi conceptul Tarzan. Semnalizarea prin focuri si fum fiind o metoda mult prea veche de care nu mai stie lumea. Cu salutari tuturor si sa auzim numai de bine. Vasile

  • Postat de Spiritul lui Marconi - la 2007-01-07 18:26:46 (ora Romaniei)
  • Ma tem ca multi participanti la discutie nu inteleg cit este de "periculos" acest program . Fiindca el va deschide apetitul marilor producatori de software pentru elaborarea unor programe asemanatoare, dar mult mai atractive . Acele programe vor fi atit de stralucitoare si de spectaculoase, incit pe linga ele , un transceiver real din ziua de azi va parea saracacios si primitiv - cu butoane putine , cu display limitat si mai ales imposibil de upgradat . Pe cind un transceiver software va beneficia tot timpul de plug-in -uri noi , de skin-uri noi , care-i vor schimba permanent infatisarea , care va putea fi personalizat si adus repede la zi cind apar noi tehnologii de comunicare.Care va fi prima consecinta ? Deturnarea copiilor ! Copiii din ziua de azi se nasc cu un calculator pe masa , nu cu un transceiver . De mici vor fi deturnati catre comunicarea software , prezentabila si aspectuoasa, in comparatie cu saracacioasa comunicare radio. Se mai uita vreun copil din ziua de azi la un calculator de tip Spectrum , cu iesire pe televizor ? Se uita , dar cu scirba - prea e primitiv . La fel se vor uita la transceivere cind vor constata : ca nu sunt destul de frumoase ,ca trebuie antene , ca pot perturba vecinii , ca iarna unele benzi sunt complet moarte si ca mai ales , daca vrei sa incerci o comunicatie mai deosebita cu ele , tot trebuie sa le legi la un calculator . Ele , saracele , nu produc decit radiofrecventa . Pe care de pus in valoare, o pune calculatorul. Si atunci daca acesti copii nu mai dau doi bani pe comunicarea radio traditionala , intreb : in citi ani va ramine radioamatorismul clasic fara "baza de mase " ? Salvarea radioamatorismului va veni din forta sa de adaptare. Deja nu se mai cere cunoasterea telegrafiei - indepärta aspirantii . Radioamatorismul va supravietui prin adoptarea noilor tehnologii si conservarea celor vechi . Doar proportia adeptilor se va schimba . Din radioamatori , ei vor deveni COMUNICATORI. Prin orice mijloace , dar pastrind placerea de a experimenta necontenit noi tehnologii.

  • Postat de Unul Contra - la 2007-01-08 11:27:59 (ora Romaniei)
  • Daca ascultati in HF (80m) sau pe unele repetoare nu prea o sa auziti de radioamatorism QSOuri sterile care nu fac obiectul si ?????
    ce este de facut ?????
    inca nu am auzit pe nimeni sa ia vre-o masura ?
    toata lumea asculta .... si se minuneaza !
    celor care se simt vinovati imi cer scuze nu am vrut sa-i jignesc pe nimeni.

    SALVATI RADIOAMATORISMUL !!!!!!

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-08 23:06:16 (ora Romaniei)
  • ...are numai Lipsuri, enumar doar cateva: Nu are Tastatura ptr. Direct Entry Frequency, Nu are Memorii, Scanare, moduri de lucru, altelele decat CW si Voce,( vreau USB & LSB, FM & AM, etc. ) lipsa RIT, si mai ales NU are benzile WARC. Ptr. Inceput si mai ales gratis, este acceptabil....hi...hi... Daca va fi UP-gradat cu WEBCAM...cumpar acest Tranceiver ! FELICITARI SOFT DEVELOPER-ului, DOUG - VE3EFC.

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-08 23:27:30 (ora Romaniei)
  • P.S. Trebuie avut grija, Sa NU depasiti Limitele de banda. KBps. QSO-urile sa fie trecute in - Log - Jurnalul statiei iar confirmarea QSL cel putin prin eQSLcc...!

  • Postat de Markerul de pe Waterfall - la 2007-01-09 06:27:55 (ora Romaniei)
  • Pentru YO7CEG . Mai ai putina rabdare. Vei fi uluit de ce va aparea . Camera Web, zici ? Asta va fi varianta saracacioasa. . Varianta "full option" iti va permite sa transmiti corespondentului un videoclip la rezolutie maxima. Nu subestima imaginatia softistilor !

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2007-01-09 09:14:54 (ora Romaniei)
  • Log dedicat QSO-urilor via CQ100, simplu, fara setari complicate, denumit _E_ZHAKSYLOG (LOG program for virtual band, 2.49 M plus patch 1_4.zip, 307 K) )_se poate descarca de pe pagina: http://www.zhaksy.com/soft/(pagina lui Vladimir,UT1YV). Cordiale 73 tuturor, Costi

  • Postat de Sica - la 2007-01-09 09:58:28 (ora Romaniei)
  • Ei, asa DA! Daca exista si Log arunc rabla asta a mea de FT1000 care nu are si imi instalez CQ100.
    Multumesc pentru excelenta informatie!
    73! Draga prietene.

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-09 12:36:21 (ora Romaniei)
  • ...Pai DA...! daca Bit-ul bate Watt-ul, atunci Sigur < SOFT-ul va Bate HARD-ul >. Pai NU...? Bravo Lor, Baietilor Destepti, deoarece Nu oricine este Programator, si nu este de ici...de colo...! Este cuiva frica de Internet sau Viitor !? Suntem ingijorati de perspectivele schimbarii, dar Nu ne opreste nimeni sa facem radio ! Fiecare sistem are avantajele si dejavantajele sale. Ce exista pe baza de Soft, mai ales pe Internet, este vulnerabil, la oricare alt Soft, care misuna peste tot. Cred ca ne facem prea multe griji inutile, ca-n povestea - cu drobul de sare...Atii sau Cunoscut pe internet, s-au Casatorit - intemeiat familii, si sunt bine mersi, gratie acestui mediu virtual - Internetul. Ai Internet - ai aproape Tot. Oportunitati Deosebite, ce nu le ofera altcineva. Dar cum ziceam : Dusmanul RADIO-ului a fost TELEVIZIUNEA, al Televiziunii este INTERNETUL, al Internetului, Cine...?!? pana atunci, Sa Auzim ( de ) Bine. DON'T WORRY, BE HAPPY !Cu Prietenie, Marian.

  • Postat de Emil - Pitesti - la 2007-01-09 12:57:13 (ora Romaniei)
  • S-a schimbat balanta. Primele comentarii erau sceptice . Ultimele sunt elogioase . Sa fi invins bunul-simt ?

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2007-01-09 14:21:07 (ora Romaniei)
  • Multi HAMi YO nu au rezistat sa nu incerce CQ100. Iata o sinteza:
    YO2=33,
    YO=13,
    YO4=15,
    YO5=13,
    YO6=9,
    YO=4,
    YO8=24,
    YO9=27.
    Total=138 radioamatori YO inregistrati la data de 7/Jan/2007 9:18.(vezi https://qsonet.com/memberlist.php).
    Cei care au o "calificare" in a construi o statie sau au in dotare un FT1000, stiu cum se opreaza in trafic, DESIGUR, nu pot avea interes sa renunte la chinuitoarele incercari de a "prinde" un DX (sigur un QSO RADIO are parfumul sau.)Dar nu toti. Multi inteleg ca noua generatie de radioamatori este atasata internetului. Ori Cq100 este o minunata oportunitate sa descopere tainele hobiului nostru, inclusiv cerintele obtinerii licentei, modurile de operare, echipamentul, etc. Dar mai important este dobandirea expierentei de trafic. Prin urmare RADIOamatorii au reponsabilitate in a oferi un ghid celor care doresc sa intre in comunitatea radioamatorilor. Pentru cei care nu au scanata autorizatia pentru validare sau pentru cei care au o pura curiozitate privind CQ100 pot vedea o demonstratie de aproximativ 3 minute pe: http://www.youtube.com/results?search_query=CQ100

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-09 16:23:41 (ora Romaniei)
  • Marian-7ceg, nu s-a pus aici in dezbatere radio versus internet. Problema e daca CQ-100 e un concept nou in RADIOAMATORISM ! Nu neaga nimeni vastele posibilitati de informare, distractie, lucru, etc... pe care le-a adus internetul. Cum zici, unii si-au intemeiat familii cunoscindu-se prin internet. Pina si telefonia RDS sau celelalte tot datorita net-ului o avem. Dar CQ-100 nu e un program in spiritul radioamatorismului. E foarte bun pentru comunicarea intre n persoane, in cazul de fata radioamatori, dar e asemanator telefoniei fixe sau mobile, legatura sigura, nu depinde de operator ci de reteaua folosita. Faptul ca intimplator se poarta intre doi indivizi cu indicative de radioamatori nu face din legatura respectiva un QSO real. E o facatura de QSO, nu poti regla SWR-ul, nu poti modifica inaltimea vocii corespondentului cu RIT-ul sau VFO-ul, ai doar un numar de canale telefonice la care te poti conecta pentru a vorbi cu cineva exact ca la un interfon. Legaturile acestea nu au nimic din farmecul "meseriei" de radioamator. Asta e problema. Radioamatorism fara radiofrecventa. De fapt audioamatorism. Nu e nu pas inainte, cum a fost RTTY-ul fata de SSB-ul vocal sau modurile digitale PSK, MFSK si celelalte. E un pas inapoi. Sa aruncam pe geam statiile, antenele, liniarele, tot ce tine de "productia de RF" si sa ne limitam la niste legaturi insipide pe sirme. Halal radioamatorism. Cit pentru Costi, 2bzv, da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. "Tainele hobby-ului nostru" sint exact cele are nu apar via CQ-100. Programul asta poate duce noua generatie la descoperirea tainelor telefoniei audio si a comunicarii via Messenger, Skype, CQ-phone (alta inventie anti-radio) MIRC, etc, etc... Incepind astfel activitatea de radioamator, poti fi sigur ca nimeni nu-si va mai construi sau cumpara vreo statie radio, nu se va mai cocota pe blocuri sau stilpi pentru a-si ridica vreo antena. Experienta in trafic cistigata via CQ-100 e egala cu zero. Nu qrm, nu qsb, nu purtatoare sau statii rusesti care vin peste tine, nimic din tot ce inseamna cu adevarat traficul in eter. Eter ? Ce e ala ? va intreba un tinar "radioamator" care si-a facut initierea cu CQ-1oo.

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-09 21:44:47 (ora Romaniei)
  • Draga NONI, Daca Eu am citit bine, Titlul articolului este: < CQ100 - un nou concept pentru COMUNICATII >. insa Dta. ridici aici problema < daca CQ100 este un concept nou in RADIOAMATORISM ! > Regret, dar probabil aceasta ai citit Dta. in Comentariile adaugate de useri( de Radio dar sigur si de InterNet )sau asa percepeti Dvs. acest subiect. In articol NU EXISTA si NU se DISCUTA despre asa Ceva ! Cred ca se face Confuzie intre COMUNICATII si RADIOAMATORISM. Desigur si Noi Radioamatorii COMUNICAM, dar sunt foarte multe moduri de a face acest lucru. chiar Postarea in acest topic este o Modalitate ! cat despre CQ100 = Personal, m-am logat tarziu, doar din curiozitate, dupa discutiile de aici, si am Lucrat doar o Seara ! Am revenit aici, am facut Oservatiile mele, la Obiect, mai in gluma mai in serios, mentionand LIPSURILE REALE, * parerea mea * ale acestui Produs Virtual. consider ca Un Radioamator - VE3EFC, a creat un Produs Foarte Bun, cinste lui, destinat NUMAI RADIOAMATORILOR ( EXCLUS SWL si CB ) ptr. uzul lor, drept o Alternativa si o Solutie de Rezerva, ptr. a COMUNICA, altfel decat in Radio. Oare, daca Comunicam prin Internet, precum discutam acum si aici, Nu suntem oare, aceeasi radioamatori ?. Ne opreste oare cineva sa facem Radio ? - Care este necazul ? CQ100 este Dedicat numai Licentiatilor - cu Indicativ de Emisie, Nu vad de unde atata Indignare & Inversunare si mai ales " grija " fata de < pepiniera >, cand de fapt ea NU este Vizata de CQ100 (repet, SWL - exclus) Nu credeti oare ca, Programatorul, EL insusi HAM, s-a gandit la Asta ?! Cred ca mai degraba, ne este Teama, de Alte Comuniicatii, altele decat traditionalul Radio, care vin pe/prin INTERNET. Programul CQ100 este un < Messenger > numai al nostru !!! si Este Mult mai Placut ! daca vrei sa-l folosesti, trebuie sa te autorizezi ! Culmea este ca, functioneaza EXCELENT, SUPERIOR celorlalte programe sa le zicem inrudite, Il recomand calduros. Sa-l folositi, sa Ne fie de Folos si Ajutor !. Many Thanks and Best Regards to VE3EFC, also to YO2BZV - regarding about this. sa Ne Auzim Bine ! pe Orice SISTEM de COMUNICARE ! 73's.

  • Postat de Markerul de pe Waterfall - la 2007-01-10 00:45:52 (ora Romaniei)
  • Comentariile celor care nu agreeaza programul CQ100 dezvaluie , fara ca ei sa vrea , faptul ca ei de obicei nu lucreaza decit in fonie . Ca n-au avut curiozitatea sa incerce o telegrafie , un PSK sau un SSTV . Nimic condamnabil in asta - fiecare poate lucra ce-i place si in modul care-i place. Dar daca ar fi lucrat cu CQ100 in oricare din modurile digitale , ar fi avut o revelatie surprinzatoare : aici , in Internet , conditiile sunt incomparabil mai vitrege decit in traficul real din HF sau VHF. Comunicarea in Internet se bazeaza pe pachete digitale expediate in retea si dirijate prin routere. La destinatie , pachetele se reasambleaza si refac informatia initiala . Ce minunat ar fi daca toate pachetele ar ajunge la destinatie in ordinea in care au fost trimise ! Dar uneori ele ajung pe cai diferite, pe cai ocolite si cu mare intirziere. Daca intirzie prea mult, ele sunt ignorate si deci, practic pierdute. Daca la fonia prin Internet, pierderile de pachete aproape ca nici nu se observa si vocea ramine mai departe inteligibila, la modurile digitale lipsa pachetelor are efecte dezastruoase, iar la SSTV echivaleaza cu falimentarea totala a transmisiei. Nu numai pachetele lipsa contribuie la aceasta situatie , ci si codecurile concepute pentru tehnologia VoIp. Ei bine, prin compresia digitala si muzicala pe care o realizeaza, codecurile ruineaza sansa variatiilor fine de ton si de faza de a reproduce la receptie anvelopa identica a semnalului generat la emisie . Apar astfel fluctuatii importante ale mesajului, apar omisiuni flagrante comparabile ca efect cu QSB-ul din HF. Dar daca QSB-ul din HF este neplacut, QSB-ul din Internet este cumplit ! Este odios ! Aproape ca nu exista cuvint dintr-o transmisie digitala de text care sa nu aiba doua-trei greseli . Iar la SSTV, situatia este de-a dreptul dramatica. Imaginile ajung deformate , desincronizate si total mutilate. Toate aceste realitati demoleaza definitiv perceptia ca in Internet comunicarea este neinteresanta fiindca este mult prea facila. Nu e facila de loc, iar la modurile digitale mai este mult de lucrat pentru a asigura o precizie a comunicarii comparabila cu cea din HF. Si cine va lucra ? Programatorii. Dar cine va experimenta programele ? Impatimitii comunicatiilor digitale. Si acum se pune o intrebare logica : au sau nu au dreptul acesti oameni sa se numeasca radioamatori ? Categoric da , fiindca fac munca de pionierat, fiindca au o sete nebuna in ei de a experimenta solutii noi si fiindca rezultatele obtinute le pun in slujba intregii comunitati din care fac parte. Ca pentru asta nu mai folosesc spectrul HF-VHF , devine pe zi ce trece un detaliu tot mai neglijabil.

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-10 01:27:29 (ora Romaniei)
  • Se rastoana lumea ! Pe un site al radioamatorilor ni se prezinta viitorul luminos al radioamatorismului fara radiofrecventa. armecul radioamatorismului RF (daca va trebui sa-i spunem astfel) nu e comunicarea impecabila, fara erori. Ba dimpotriva, tocmai reusita unui qso cu un dx pe care abia il percepi, caruia trebuie sa-i spui de trei ori pe litere indicativul si controlul, aduce satisfactii mai mari decit o legatura sigura, daca se poate in 2m FM, cu vecinul de la 5 km. Se face o confuzie intre "pionierii" diverselor domenii si radioamatorii. Comunicatiile digitale via internet pot fi experimentate de oricine, fara sa fie nevoie de autorizatia sau experienta de radioamator. Vad ca nu se observa de cite ori am folosit prefixul "RADIO" in discutiile de mai sus. De fiecare data mi se raspunde cu argumente fara vreo legatura cu radiofrecventa. Asta e de fapt fundamentul hobby-ului nostru: RADIOFRECVENTA ! In rest, de acord, experimentele si noutatile de tot felul sint binevenite, nu am nimic impotriva internetului sau a comunicatiei via internet. Atit doar acstea nu au vreo treaba cu "RADIO". Marian, ai dreptate, daca citim cu atentie titlul articolului, asa e. E vorba de "comunicatii", nu de "radio-comunicatii". Problema e ca autorul a incercat o corcitura intre comunicatia banala, telefonica, indiferent ca e vorba de voce sau "digitale" si activitatea de radioamatori, care implica o statie, o antena si radiofrecventa. Ideea asa de struto-camila, pe care vad ca unii o imbratiseaza, imi displace.

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-10 17:07:43 (ora Romaniei)
  • Pai daca marea placere e sa faci o legatura chinuita ,inseamna ca internetul ne va da mai mari satisfactii , daca lucram in moduri digitale.

  • Postat de Markerul de pe Waterfall - la 2007-01-10 17:41:08 (ora Romaniei)
  • Putem urmari cu interes si atentie orice argumente daca sunt exprimate elegant. Nu putem fi insa de acord cu bascalia.Or,pina sa se ajunga la discutii argumentate ,aici pe forum s-a facut bascalie masiv. Ea a inceput cu sexul virtual ,a continuat cu papusile gonflabile, a stabilit un QSO si cu Lima Alfa Bravo Alfa, iar in final ne-a propus o legatura intre cutii de tabla interconectate cu o sfoara. Sa ne bucuram ca spre final participantii la discutie s-au mai maturizat ? Sau si-au dat seama ca zeflemeaua ruineaza total sansa lor de a fi luati in serios ?

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-10 20:04:05 (ora Romaniei)
  • Subiectul asta nu ne lasa sa ne odihnim. Corectii: nu e vorba de bascalie, s-au facut doar comparatii pentru a sugera cam cum vede un radioamator un asemenea program. Nu s-a propus o legatura intre cutii de tabla, ci s-a facut o paralela intre tipul de comunicatie via CQ-100 si "interfonul" copilariei noastre. Si sexul virtual zugraveste perfect modelul de qso via CQ-100. Reactiile astea sint insa de inteles, programul insulta inteligenta unui radioamator cit de cit serios. In fine, placerea unei legaturi "chinuite" in comparatie cu cea via internet poate fi inteleasa doar de radioamatori, de oameni cu indicativ, draga "Adrian Kiriac", "Markerul..." si alti colegi de discutii care nu au indicativ de radioamator sau daca au se ascund vitejeste in spatele unor pseudonime.

  • Postat de Florin - F/YO9CHO la 2007-01-10 20:48:54 (ora Romaniei)
  • Ma bucur ca articolul a starnit atatea pasiuni.De mult nu a mai fost o asemenea "animatie" in YO ...
    De acord cu YO2DNO.(citez:"programul insulta inteligenta unui radioamator cit de cit serios")
    In rest ii salut cu placere pe toti prietenii audio sau radioamatori, la urma urmei este numai o chestiune de optiune.
    Cred ca intr-adevar titlul nu a fost bine ales , in rest sa auzim numai de bine!
    73!

  • Postat de Florin - F/YO9CHO la 2007-01-10 21:01:17 (ora Romaniei)
  • Pentru "marker-ul cascadelor":
    citez:"Nu e facila de loc, iar la modurile digitale mai este mult de lucrat pentru a asigura o precizie a comunicarii comparabila cu cea din HF. Si cine va lucra ? Programatorii. Dar cine va experimenta programele ? Impatimitii comunicatiilor digitale. Si acum se pune o intrebare logica : au sau nu au dreptul acesti oameni sa se numeasca radioamatori ? Categoric da "
    Categoric, NU.Ei sunt programatori si utilizeaza un suport fizic.
    Ordinea pachetelor poate fi asigurata de PROTOCOL.Personal in INTERNET nu am avut erori sau ele au fost atat de mici incat le poti considera neglijabile.(referitor la alte aspecte, vezi algoritme de compresie, sincronizari, etc ,de acord dar internet-ul ramane o benefica dezvoltare a telefoniei)
    Sigur ca daca suport-ul il reprezinta pentru digital o "perturbatie" controlata a spectrului ELECTROMAGNETIC DISTRIBUIT FARA SUPORT FIZIC, experimentul devine interesant.
    Pe moment cu CQ100 ne gasim in zona telefoniei digitale.
    S-auzim de bine!

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-10 22:27:30 (ora Romaniei)
  • Dl Noni n-a inteles ce am vrut sa spun eu. Pai eu am vrut sa spun ca legaturi mai chinuite ca in internet utilizind modurile digitale, nu exista. Din motive care s-au explicat aici pe forum.Deci ele ar trebui sa ne dea satisfactii mai mari ca cele din unde scurte.Si daca ne aduc bucurie, unde-i prejudiciul ?

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-10 22:44:51 (ora Romaniei)
  • ptr. userii care folosesc notiunea de sex virtual, in scopul de a face o comparatie si de a blama astfel, acest mod diferit de comunicare - CQ100, cred ca folositi termeni sau notiuni puse pe tapet, doar ptr. scopul mentionat, fara sa analizam ce inseamna asta. Ma intreb daca mai conteaza... " Sex Virtual " este atunci cand Un Partener este Fizic, iar Celalalt Partener, care ofera placerea, este Imaginar - Virtual. In cazul incriminat aici, Ambii Parteneri ( de Legatura - QSO ) sunt REALI ! deci pica ! idem comparatia cu Gonflabila. mai degraba, cred ca s-a gonflat Internetul in Noi...hi...hi...Folositi-va imaginatia si Incercati altceva, deoarece cu gonflabila, este..." Rasuflata " !

  • Postat de Markerul de pe Waterfall - la 2007-01-10 23:32:08 (ora Romaniei)
  • Se pare ca m-am bucurat cam timpuriu ca unii participanti la discutie s-au maturizat . Din moment ce continua sa o tina "ca gaia matzul" ca acest program sugereaza sexul virtual. Oricine deschide putin programul CQ100 nu poate decit sa ramina consternat de absurditatea acestei comparatii . Si asta dintr-un motiv simplu : toate QSO-urile sub CQ100 se desfasoare intre persoane reale, intre oameni vii, care chiar exista , care chiar transmit mesaje pe tastatura , care vorbesc chiar ei in fata microfoanelor - n-au angajat fantome care sa le tina locul. Le poti vedea fotografiile pe QRZ.COM, le poti citi biografiile , primesti de la ei eQSL-uri , poti aranja cu ei sked-uri . Ei nu apartin unei lumi imaginare, cum e cea sintetizata de computere sub castile de realitate virtuala , ci lumii reale in care traim acum. Nu mai insist pe idee , viata e scurta. Sa trecem acum la alte personaje mult mai contradictorii . Cele pe care le poti gasi zi de zi , ceas de ceas , spontan si-n proportii de masa ... unde ? Ia ghiciti? Pe Echolink ! Acolo n-au deloc perceptia ca ar avea relatii intime cu papusi gonflabile . Acolo n-au deloc sentimentul ca programul pe care-l utilizeaza - e vorba de Echolink - le insulta inteligenta. Acolo nu-i deranjeaza ca VoIp este o banala tehnologie de telefonie digitala , al carei suport il reprezinta pentru digital o "perturbatie" controlata a spectrului electromagnetic distribuit fara suport fizic . CQ100 este dezgustator, Echolink e admirabil ! CQ100 e banal, Echolink e original ! Dar altceva este mai grav cu aceste personaje. Nu vor sa recunoasca ca lucreaza numai in fonie si ca deci , n-au nici experienta , nici criteriile care sa le permita sa emita judecati de valoare pentru modurile digitale utilizate sub protocolul TCP/IP - adica in internet , pentru intelesul publicului larg . Sa le reamintim doar un singur caz - cel al radioamatorului IZ8BLY, creatorul programelor de comunicatie pentru modul HELL (printre altele ) . Pai dupa criteriile lor , acesta n-ar fi radioamator , fiindca se ocupa de programare. Adica , daca nu produce radiofrecventa cumva , nu e radioamator . Pai inseamna ca toate fufele care vorbesc la telefoane mobile sunt radioamatoare , fiindca produc radiofrecventa. Si toti baietii care practica telegrafia sala , n-ar fi radioamatori ,ci audioamatori , fiindca n-au de a face decit cu sunete.Pai dragi colegi ! Mai audioamatori sunteti voi , care lucrati numai in fonie decit unul care lucreaza in telegrafie , fie ea chiar si la sala. Mai reflectati , iar daca va simtiti in stare : " SEE YOU ON THE WATERFALL ! ".

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-11 00:15:05 (ora Romaniei)
  • Daca discutia deranok
    jeaza, eu pot sa o las balta. Mie imi place sa schimb pareri, chiar contradictorii, cu lumea de aici. Corectii: sexul virtual se face tot intre doi parteneri, la telefon sau via internet, cu webcam, nu neaparat intre un singur partener si un al doilea "virtual". Asa ca asemanarea poate fi buna, zic eu. Dar nu asta era problema, sa vedem cita acuratete exista in comparatiile facute. Nu stiu ce personaje de aici pot fi gasite pe echolink, pe mine nu cred ca m-ati vazut pe acolo. L-am incercat dar l-am lasat balta. E plictisitor pentru mine. Cit priveste lucrul doar in fonie, nu ma simt cu musca pe caciula. Nu sint un telegrafist, din pacate, dar sint prieten cu MixWin-ul. In ultimii ani 80% din qso-urile din scurte le-am facut in "digitale". Asta in caz ca referinta era la mine.

  • Postat de Eugen - la 2007-01-11 02:00:00 (ora Romaniei)
  • Nu mi se pare o idee buna a inlocui radioamatorismul cu internetul! Daca pentru comunicatie nu se folosesc de loc unde radio, nu e radioamatorism.
    Bine, un transceiver gen SDR - ce functioneaza in RF si este situat intr-o zona fara zgomot, perturbatii, cu spatiu suficient pentru antene - ar putea fi operat de la distanta prin internet de un ham autorizat ce locuieste intr-un oras aglomerat si nu are spatiu pentru antene. Dar nu este legal, desi ar fi fost bine, ca multi avem spatii adecvate pe la tara, dar nu intotdeauna si cu internet.

  • Postat de fmorin - F/YO9CHO la 2007-01-11 09:24:28 (ora Romaniei)
  • Si acum dupa ce s-a spus "tot" asi indrazni sa va propun o tema de dezbatere:
    RADIOAMATORISMUL INCOTRO?
    Ar putea devenii un forum de opinii.
    73!

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-11 10:23:05 (ora Romaniei)
  • Eu am spus mai devreme ca asta ar fi fost cea mai interesanta tema de discutie . Si mi-a mai placut o idee , tot de aici de pe forum : MARILE ORIENTARI IN LUME NU ASTEAPTA BINECUVINTAREA NOASTRA.

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-11 10:31:16 (ora Romaniei)
  • Corectie la corectie: prin Telefon sau cu Webcam, ambii parteneri ( de legatura ) sunt REALI - in Carne si Oase - doar MEDIUL este VIRTUAL...Asta este, e grele...cu COMUNICAREA...care este cel mai Important dar si cel mai Dificil lucru intre oameni. Poate aici ar trebui lucrat, cu alt Soft. 73's.

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2007-01-11 15:01:33 (ora Romaniei)
  • Mult zgomot pentru nimic !!Cine vrea, poate lucra folosind CQ100 !Daca asta il satisface,e alegera sa[vezi parerea lui YO3ZA...hi].A nu se uita un lucru[spre stiinta sau aducerea aminte a "internetistilor"]esential: INTERNETUL NU POATE EXISTA FARA UNDELE RADIO!!!!!!!! Legatura intre abonatii din tari diferite se face prin sateliti!Fara UNDELE RADIO nu exista internet!!!!
    Cred ca radioamatorismul va dainui atata timp cat vor exista copii sau oameni maturi curiosi,dornici de a experimenta,de a cerceta...comunicarea in sine e doar o aplicatie ! Toate cele bune ! 73' Sandy

  • Postat de O voce din OFF - la 2007-01-11 15:19:06 (ora Romaniei)
  • Credeam ca polemica "on air - onl ine " a fost deja abandonata . Ce facem , o luam de la capat ?

  • Postat de Emil - Pitesti - la 2007-01-11 15:33:43 (ora Romaniei)
  • Da, unii au venit mai tirziu.

  • Postat de Emy - la 2007-01-12 19:22:28 (ora Romaniei)
  • Cred ca toata tarasenia nu si-a avut rostul...cine vrea CQ100 are ,cine eter are asa ca parerile sa si le tina fiecare...73!

  • Postat de Tinu - la 2007-01-12 19:29:50 (ora Romaniei)
  • Cat despre lista postata cu grija tin sa-l anuntpe cel care s-a zbatut s-o obtina ca a pierdut timpul pretios degeaba,ca la putini le pasa de lista aia...la CNSAS lista e mult mai mare si nu-i intereseaza pe nimeni..asa ca ...sanatate si spor la dx-uri...nu barfa de doi lei

  • Postat de Ultima Ora - la 2007-01-12 20:56:49 (ora Romaniei)
  • Reputatul radioamator YO3UD,dl Ovidiu Olaru, s-a inregistrat cu CQ100 .E si asta un raspuns la intrebarea "RADIOAMATORISMUL , INCOTRO ? " . Iata ca domnia sa pare lipsit de prejudecati si foarte interesat de noutati.In fond, ca sa exprimi o opinie avizata despre un lucru trebuie mai intii sa-l cunosti. WELCOME ABOARD , dl Olaru !

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-12 21:40:40 (ora Romaniei)
  • Irelevant ! Multa lume s-a inregistrat la CQ-100. Si eu. Altfel de unde sa stii despre ce e vorba. Dar asta nu te face utilizator "inrait". Sa vedem lista cu cine, cite ore, cite "qso-uri" a facut pe CQ-100. Si indraznesc sa pun din nou intrebarea: de ce atita "curaj" sa vii cu pseudonim ? Daca are cineva pareri, poate sa-si dea si indicativul. Daca nu are indicativ, atunci sa-si tina parerile despre radioamatorism pentru el. Pare o dovada de lasitate sa te ascumzi dupa pseudonime. Ce temeri poate produce o dezbatere ca asta ?

  • Postat de Ultima Ora - la 2007-01-12 23:03:31 (ora Romaniei)
  • Noni , nu mai am timp de tine . Viata e prea scurta !

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-13 00:54:46 (ora Romaniei)
  • Sau n-ai argumente. Asa e, viata e scurta, nu avem timp nici sa ne prezentam cu nume si indicativ. Succes.

  • Postat de NICU - YO5OBV la 2007-01-13 03:09:31 (ora Romaniei)
  • De mult asteptam clipa asta,asta este viitorul radioamatorismului,adio antene si statii,ma stupefiaza cei care sant impotriva CO-100 de ce ?e chiar asa greu ,chiar si copii de 5 ani deja stiu sa butoneze un calculator,multi din cei in varsta nu mai pot recupera distanta tehnologica.In scurt timp se va vedea daca acest concept va fi de succes sau nu eu zic ca da

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-13 11:06:42 (ora Romaniei)
  • Ai dreptate, Nicu-5obv. Asta este viitorul radioamatorismului. Adio antene si statii. Asa e. Si in fotbla la fel. Adio minge si porti. Ne vom uita la viata mondema a fotbalistilor. P.S. Daca citesti mai bine ce s-a scris aici (si s-a scris destul, nu ne putem plinge, hi) poti vedea ca nu e nimeni impotriva CQ-100. E un program interesant, cine doreste sa-l foloseasca, foarte bine. Discutia era daca CQ-100 are legatura cu RADIO-amatorismul. Daca spui "adio antene si statii" spui "adio radio". Si ramii cu "amatorismul".

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-13 13:23:42 (ora Romaniei)
  • Nici posturile de radio care lucreaza in internet nu mai au antene . Si totusi sunt posturi de RADIO .

  • Postat de Nicu - YO5OBV la 2007-01-13 13:49:55 (ora Romaniei)
  • Multumesc draga noni(yo2dno) pentru completari astept imbunatatirea acestui soft in sensul ca utilizatorul sa poata alege una din 3-5 statii cu care sa lucreze si inca o completare personala statia respectiva sa aibe o fereastra in care cei doi sa se poata si vedea gen webcam.Sant convins ca CQ-100 va avea concurenta poate aparea unul free (gratis)si chiar si cu plata 32$/an nu e mult pentru unii sant doar 3-4 ore de munca

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2007-01-13 15:38:39 (ora Romaniei)
  • Salut. Se pare ca avem o dilema intre generatii. Generatia celor care au invatat din carti si generatia celor care invata de pe internet. Generatia mai veche, recunosc ca fac parte din ea, nu a fost obisnuita sa i se ofere totul pe tava. A trebuit sa-si puna osul la treaba. Acum treburile sunt facile si asa cum mentiona cineva: ce daca se cere 32$/an! Probabil ca internetul ne va schimba chiar conceptia despre viata. Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Probabil asa si cu internetul. Ce ma doare, daca se poate scrie, este faptul ca despre radioamatorism nu se mai vorbeste ca despre radioamatorism ci despre ceva care ar trebui sa fie de domeniul trecutului. S-a invocat chiar din articolul de baza, de fapt s-a preluat de la flacaul din Canada, ideea ca merge fara radiofrecventa, fara interferente, fara... fara... Apoi poate ar trebui sa-l renegam si pe Marconi, Tesla, Popov si multi altii care au pus bazele folosirii undelor electromagnetice. NU reusesc sa vad legatura ce ar putea exista intre sistemul de comunicatii folosind CQ100 si activitatea de radioamatorism. Scuzati-ma fratilor, dar in afara de faptul ca foloseste abrevierea CQ in denumire, ca cere sa fi autorizat ca radioamator, autorizatie care de fapt iti da dreptul sa folosesti un spectru dintr-o resursa limitata, ca pot vorbi ca un astfel de personaj zis radioamator, nu vad cu ce este diferit de celelalte sisteme, skype, echolink, etc. Ca iti apare pe sticla desenul unui speudo-transceiver care iti permite sa comunici in diverse asa zise benzi pe aceeasi teava, asta daca satisface pe cineva sa fie sanatos..... Eu unul nu pot sa cred ca radioamatorii au decazut chiar asa de mult incat au nevoie de surogate. Dar mai stiti..... daca cumva am jignit pe cineva imi cere scuze de pe acum. Singurul lucru care s-a reusit a fost sa se starneasca curiozitate multora si ca orice jucarie ea a fost probabil vizionata. Probabil asa se explica numarul mare de curiosi la o ciorba gratuita! Sau poate e momentul sa se creeze o federatia a sportivilor care folosesc CQ100 cu sau fara imagine. Incotro radioamatorismul ! Multi au dat deja raspunsul. Jenant ! 73 Pit

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-13 16:07:43 (ora Romaniei)
  • ...radioul este un piriias....internetul este un fluviu...pina la urma piriiasul va disparea in fluviu nu fluviul in piriias.

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2007-01-13 17:07:34 (ora Romaniei)
  • Felicitari COSTI! Cel mai bun aricol pana acum! De ce, simplu, a agitat toate spiritele.Comentarii la greu! In fine se misca ceva: PAREREA FIECARUIA!
    Raman la ideea de a infiinta rubrica "RADIOAMATORISMUL INCOTRO...."
    73!

  • Postat de vasile - la 2007-01-13 22:02:54 (ora Romaniei)
  • Daca radioamatorismul dupa unii (din ce in ce mai putini din pacate) mai are legatura cu sportul,apoi CQ100 are legatura cu orice in afara de sport.73!

  • Postat de Voicean C-tin(Tinu) - 233 SD 147 la 2007-01-14 12:09:25 (ora Romaniei)
  • Am invatat multe de pe acest site(tehnica,noutati,...etc)sunt CB-ist dar incepe sa ma dezguste atata critica vehementa trimisa de la unul la altul fara rost...cred ca urmatoarea accesare a acestui site va fi peste mult timp tinand cont ca citesc numai critica, mai bine citesc o revista de gen.Acolo spatiul nu permite critica...barfa...rautate

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-14 14:24:18 (ora Romaniei)
  • ...nu poti sa-l condamni pe un sarac ca foloseste scula saracului ... asta e scula saracului .

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-14 18:39:18 (ora Romaniei)
  • Asta e scula saracului cu duhul...

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-14 20:29:10 (ora Romaniei)
  • ...satulul nu-l crede pe flamind ... si se mai si crede bogat cu duhul.

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2007-01-15 10:11:13 (ora Romaniei)
  • YO3JW de YO2BZV. Relatia CQ100 cu RadioAMATORISMUL este evidenta cu sau voia noastra. Prin urmare asistam la un CAPITOL NOU in istoria radiaomatorismului. Conceptele noi consolideaza radioamatorismul ca hobby, sport si necesitate sociala. Ma feresc sa gandesc in numele altora si sa-i calific cumva, dar observ ca cei care agreaza CQ100 nu renunta la traficul radio, ci DIMPOTRIVA! Asa ca sa aparem un Mr Policemam fara arcumente constructive, nu ne sta bine. Sigur nu doresc sa apara si o parere oficiala legata de CQ100 din parte FRR. Peste 8300 de HAMi dovedesc ca accepta noutatea! Apropo, QTCul national de pe 3650 MHz ar putea fi transmis si via CQ100. Tacerea spune multe! Dl. Pit am ramas consternat de aceasta fraza: "Acest baiat din Canada vine si ne spune ca astfel batranii pot sa faca legaturi din aziluri in care sunt internati si isi pot satisface pasiunea......." Cu batranii si destinele nu avem dreptul sa fim rautaciosi. 73 TUTUROR, Costi

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2007-01-15 11:52:09 (ora Romaniei)
  • Mult zgomot pentru nimic. CQ100 = nimic.

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-15 16:06:43 (ora Romaniei)
  • Daca telegrafia sala are legatura cu radioamatorismul , atunci si CQ100 are .Chiar mai multa . Fiindca cu CQ100 poti lucra de-adevaratelea in telegrafie , de pe tastatura , statii de radioamatori .Ori din cite stiu , FRR sprijina telegrafia sala...

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2007-01-15 18:15:35 (ora Romaniei)
  • ........e o vorba din batrani. "unul" arunca o piatra si sute se chinuie s-o scoata! Draga Costi, cu parere de rau trebuie sa-ti zic ca aici s-a intamplat la fel..... nu reusesc nici acum dupa atata timp sa vad utilitatea acestui CQ100. Exista atatea metode de a vorbi, a te vedea la fata, prin internet gratuite si acum acest flacau vine si ne ia fata cu un simulator de statie de radioamator. Poate ar fi bine sa mai recitesti ceea ce a scris YO4PX. Cauta sa intelegi fiecare cuvant de acolo. Imi pare rau ca am deschis discutia. Poate daca nu veneam cu replica totul ar fi trecut neobservat. Dar asist cu uimire la ridicarea in slavi a unui surogat frumos si care ia mintile unora. Mai se si propune ca QTC-ul FRR sa se transmita pe aceasta cale. Poate ar trebui sa nu se mai foloseasca radiofrecventa deloc la radioamatori. Ce se vrea de fapt? Poate sunt nebun ca nu pot intelege inversunarea cu care se cauta sa se impuna totusi acest "mod de comunicare". Abil pus ca imitatie de comunicare intre radioamatori, "scula saracului", si altele la fel. Inca odata cu tot respectul pentru parerile fiecaruia pe care le respect, dati-mi voie sa nu fiu de acord cu multe din cele sustinute de "n" colegi care vin cu comentari. Cat priveste telegrafia de sala, ca s-a facut referire si la aceasta, trebuie sa mentionez ca aceasta activitate se desfasoara in cadrul FRR si este intradevar o proba grea, sportiva. Unii dintre ei lucreaza si in benzile de radioamatori, alti nu. Dar ei nu folosesc claviatura si decodorul de la calculator, iar cei care o practica au multe ore de antrenament si nu pe internet....ca poate si ei "umbla" pe internet, dar asta nu tine de CQ100!
    Sincer sa fiu am fost si eu tentat sa ma duc sa vad minunea, dar cand am vazut lista ca argument mi-am zis ca a fost bine ca m-am abtinut. Acum eram aratat cu degetul. Vezi tu care ai alte pareri si tu esti pe lista !!!!
    Domnilor, asa cum am mai scris fiecare face ce vrea si obtine satisfactiile pe care le doreste. Doriti si sunteti satisfacuti de CQ100 sa va fie de bine! Este alegerea Dvs! Eu sunt curios cati vor plati dupa 90 de zile acesta "scula a saracului" . Daca nu stiti unde electromagnetice se pot genera cu o singura lampa sau tranzistor si cu un manipulator semnalul poate iesi pe antena. Daca ai si un receptor, tot cu cateva componente, se poate si asculta. Dar toate acestea nu le poti "lua" de pe internet dea gata! Trebuie un pistol de lipit, sa poti sa intelegi o schema sa ai ceva pasiune in tine. Dar cand ai calculator si esti legat de internet mai ai timp de asa ceva? ............. Scuzati din nou, dar devin rautacios!73
    Pit

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2007-01-15 18:30:50 (ora Romaniei)
  • Si eu am ramas consternat cand am vazut originalul! CorMac Technologies Inc. For Immediate Release - September 12, 2006 ........
    Ham radio is a hobby that has been around for the past century. Many elderly hams are
    moving into apartments, condos and RETIREMENT COMMUNITIES, where they cannot put up a
    large antenna and send radio signals to friends around the world. QsoNet provides a way
    for many hams to remain active in the hobby. ...................Asta e din comunicatul firmei flacaului din Canada. Nu eu am inventat-o!

  • Postat de YO3JW, Pit - la 2007-01-15 21:06:04 (ora Romaniei)
  • Draga Elvis. Pare stupid, dar revolutia tehnologica a fost inceputa de acesti "bosorogi" care au facut posibil ca tu azi sa ai toate aceste minunatii care inainte nu existau. Generatiile de azi le vor duce mai departe si sunt convins ca viitorul va rezolva multe lucruri cu sau fara voia noastra. Faptul ca copii de 4-5 ani au azi acces la internet nu este un lucru nemaipomenit. Asa este azi. Punct. Din pacate internetului nu i se poate pune filtru asa ca copii nostri vor invata ce apuca, daca nu sunt indrumati. Faptul ca incerci sa-ti impui parerea intr-un mod ciudat nu ma poate face sa-mi schimb parerea despre CQ100. Poate daca am fi fost fata-n fata imi trimetea-i un punm in fata. Cum indraznesc sa sustin ceva ce nu e pe placul tau. Asta e parerea mea si pace. Daca tie iti place altceva e treaba ta. Foloseste-o. Daca te satisface e tot treaba ta. Nu ma priveste. Mie unul nu-mi da satisfactii. Gata.

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-15 21:47:24 (ora Romaniei)
  • ...trebuie sa facem o precizare ... scula saracului nu decodifica telegrafia - trebuie ureche.

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2007-01-15 22:12:25 (ora Romaniei)
  • Nu ma pot abtine draga Costi! Citez: "YO3JW de YO2BZV. Relatia CQ100 cu RadioAMATORISMUL este evidenta cu sau voia noastra."
    Este cel mai bun articol pe care l-am citit in http://www.radioamator.ro !Mai ales partea de subsol.
    73!
    P.S.Perseverare diabolicum. Sper ca nu am gresit, latina am facut-o acum vreo....30-35 de ani.SIC TRANSIT GLORIA MUNDI! Hi!

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2007-01-16 22:20:09 (ora Romaniei)
  • Ia fiti atenti ce mi-a trecut prin cap ! : "Flacaul" din Canada a vazut ca scade interesul celor foarte tineri pentru RADIOamatorism, dar se duc gramada pe internet si, s-a gandit sa le intinda o capcana !... CQ100 !... Si ca le trebuie o autorizatie de RADIOamator, ca sa poata folosi simulacrul. Daca unul din o suta se vor interesa cum e cu aceasta autorizatie si o vor si obtine, dupa cateva simulari, ca asa e la inceput... mai mult ca sigur ca isi va lua un tcvr real, caruia-i va face placere sa-i pipaie caldura radiatorului, va pune o antena si ... iata un nou radioamator in ETER ! Pentru Elvis : M-a impresionat comentariul dumitale. E de o duritate extrema ! Sa stii ca si eu sunt un bosorog cu bilet de voie de la cimitir : de 6 ani iau de trei ori pe zi medicamente ca sa-mi prelungesc acest bilet. Dar sa stii ca acesti sase ani ii consider cei mai frumosi din viata. Fiecare clipa e minunata. Am realizat ca venim din nimic si plecam in nimic. Iar in aceasta perioada COMUNICAM. Prin strigat, prin fum, printr-o ata, prin radio, prin CQ100 !... Iti doresc sa te bucuri de sansa de a ajunge batran ! 73 !

  • Postat de Marian - YO7CEG - - la 2007-01-17 21:11:28 (ora Romaniei)
  • Fratilor, nicicum nu este bine !. Dupa putinele din cate s-au spus, verzi si uscate, inca odata este de vina " baiatu " din Canada,( Deh...are si el o varsta - vezi foto de pe situl sau ) ca printre potentialii useri mentioneaza batranii( radioamatori ) din aziluri. In loc sa ne bucuram ca cineva se gandeste si la ei, iar in alte parti ale lumii, este stiut, e mai rau cu instalatul antenelor( ferice inca de noi ) sunt locuri unde nu se poate insala fizic o antena, sau nu se permite, din motive obiective sau sanatate, suntem "consternati" - ca se poate tine legatura cu colegii radioamatori, prin internet, chiar si de la Azil. Este ceva rau in asta ?!? Sunt consternat de " consternarea" exprimata pe aici...si se mai vorbeste de solidaritatea dintre radioamatori...ce sa mai zicem...! Ce ar trebui sa faca Batranii nostrii colegi Radioamatori, sa se catere sa puna Antene la Azil? Oare ei NU sunt Colegii Nostrii ? Multi useri C100 - au deja varsta afisata - cu mandrie - personal ma bucur cand am regasit useri la 80 ani, de pe tot mapamondul, dar nu au spus si nici nu i-am intrebat, din ce locatie fac internet - au mai multa luciditate, sinceritate si claritate in exprimare, decat multi dintre noi, de pe acest forum ! Este o placere sa-i asculti ! Repet, acest sistem alternativ, de comunicare - destinat noua, functioneaza foarte bine, desi exista si aici " lipsa de propagare " uneori in toate benzile - a se citi lipsa activitate, similar ca - radio... Instalati si Incercati, ca Nu Costa si nici Nu Doare - inca... Don't worry - Be Happy !

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-17 21:40:56 (ora Romaniei)
  • ...corect ...acest CQ100 ar fi trebuit sa fie o sarbatoare ... dar sarbatoarea a fost ruinata de spiritele constipate.

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-18 01:18:17 (ora Romaniei)
  • Cine s-a legat de utilizatorii lui CQ100 ? Batrini sau tineri, de acasa sau din aziluri, le dorim sanatate si succes pe CQ100. E o varianta de comunicare sigura si fara intreruperi, blocaje, etc. Merge bine si e loc pentru multa lume acolo. Aici sintem cu totii de acord. Nu mai sintem de acord cind ni se propune sa inlocuim legaturile radio cu cele via CQ100 justificindu-se facilitatea celor din urma. Tocmai asta e. Oare de ce alpinistul nu urca muntele cu telecabina, doar e mai sigur si nu necestia atita efort si echipament ? La fel si radioamatorul, se bucura mai mult de o legatura facuta cu efort si timp consumat, decit de una usor de facut, repetabila oricind. Aici era polemica. Sa nu ni se prezinte CQ-100 ca un inlocuitor de QSo-uri radio. E o varianta de comunicare ca si CQ-phone, ca echolink (daca nu e legat la vreo statie radio) yahoo messenger, skype etc. Cu o fata mai radioamatoriceasca, e drept, dar tot comunicare prin fir e. Nu e radio. Asta e tot. Succes utilizatorilor, prieteni cit mai multi via CQ-100. La fel si amatorilor de radiofrecventa, Dx-uri cit mai interesante. Doar sa nu amestecam lucruri care nu au nimic in comun.

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-20 23:49:38 (ora Romaniei)
  • ...cind a aparut televiziunea , ne-a propus cineva sa renuntam la cinematograf ?

  • Postat de murariu marius - YO8SMG la 2007-01-21 02:13:04 (ora Romaniei)
  • e o chestie noua! cu toate astea nu inseamna ca va inlocui modul de lucru clasic. e pur si simplu un "cer virtual" in care se poate discuta atunci cand posibilitatile materiale, propragarea sau multe alte lucruri necesare radioamatorismului clasic nu ne sunt accesibile. 73!

  • Postat de Fery - la 2007-01-21 04:28:04 (ora Romaniei)
  • Na fi atent pensionarii de dincolo cu ce se ocupa asta e duma de roman "in lume acest program este agreat mult de catre pensionari!) "
    Eu nu o agreez asta se numeste mesenger pe fatza

  • Postat de Seek You 100 - la 2007-01-21 11:47:34 (ora Romaniei)
  • Totul e pierdut . Fery nu agreeaza programul . Degeaba s-a mai muncit Cormack !!!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2007-01-22 11:20:51 (ora Romaniei)
  • Consider simptomatic faptul ca aparatorii CQ100 nu sunt radioamatori. Radioamator este doar acela care este posesorul unui indicativ legal atribuit. Sau cei care semneaza fara indicativ sunt oameni lipsiti de responsabilitate pentrucele spuse.

  • Postat de Telegrafistul de pe Kon Tiki - la 2007-01-22 12:26:29 (ora Romaniei)
  • Si mai simptomatic este faptul ca aproape toti adversarii CQ100 sunt radioamatori cu indicativ , dar nu s-au inregistrat si nu si-au instalat programul. Probabil ca sa nu se "compromita" ! Atunci de pe ce pozitii il critica ? Unii nici macar nu stiau ca CQ100 permite "QSO-uri" in telegrafie direct de pe taste.Pai care messenger permite sa faci telegrafie de pe taste ? Care messenger are reglaj masurabil pe S-metru pentru excitatia audio , in cazul lucrului in fonie sau in modurile digitale - RTTY, PSK31, Hellschreiber sau SSTV ? O minima decenta i-ar fi obligat sa aiba macar curiozitatea sa-si instaleze programul si sa lucreze putin cu el ca sa-l cunoasca. Dar si-au primit pedeapsa . Parerile lor nu valoreaza nici cit o ceapa degerata , fiindca n-au testat programul !!!

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-22 15:47:32 (ora Romaniei)
  • Inca odata, cei ce semneaza cu pseudonime sa-si tina parerile "radioamatoricesti" pentru ei. Daca sinteti radioamatori, semnati macar cu indicativul. Daca nu, discutia e degeaba. Ce discutie sa porti despre muzica cu un afon ? Pentru "telegrafistul...": noi nu sintem adversarii CQ100, eu unul l-am testat, am inteles despre ce e vorba si am dat uninstall. Spuneam doar ca e o prostie sa crezi lucrul cu CQ100 inseamna radioamatorism. Telegrafie de pe taste ? E un rahat. Ori stii telegrafie si atunci simti placerea bug-ului, ori nu si atunci degeaba apesi pe taste. Ce faci la receptie ? Comparatia cu Messeneger era ca mod de legatura intre doi corespondenti, nu era cazul sa se mearga la amanunte, S-metru, etc. Sa nu exageram. Si cum ziceai, o minima decenta era sa-ti spui indicativul sau daca nu ai sa nu-tidai cu parerea despre probleme pe care nu le cunosti.

  • Postat de Telegrafistul de pe Kon Tiki - la 2007-01-22 16:24:08 (ora Romaniei)
  • Ce ai testat , stimabile DNO ? Ca doar ai recunoscut aici ,pe forum ca nu stii telegrafie .Dar macar spune-ne cinstit daca in modurile digitale , pe care sustii ca le cunosti , ai facut vreo legatura prin CQ100 ? Nu cumva te-ai grabit sa dai "uninstall" chiar inainte de a-l instala ? Dar probabil ca te simti putin cu musca pe caciula , ca te-ai si repezit sa raspunzi la un comentariu care nu la dumneata facea aluzie . Comentariul ii viza pe "expertii" care nici macar nu s-au inregistrat la CQ100 , si se si arunca sa-si dea cu parerea.In ce priveste preferinta pentru bug sau tastatura , lasa-l pe un telegrafist veritabil sa si-o exprime -n-a ajuns un "gurist" sa-i dea lectii.Faci un tapaj nemaipomenit pentru comentariile inscrise sub pseudonim , dar pe toate forumurile se comenteaza sub "nickname". Fiindca pe nimeni nu interesaza nici indicativul cuiva , nici codul numeric personal si nici numarul de la pantof , ci doar forta ,logica si eleganta ideilor.Pai unul ca mata , care a fost principalul initiator si sustinator al modului bascalios de a purta discutia aici pe forum , deci , unul ca mata vine sa ne dea lectii ? Te dai radioamator ? Pune mina si invata telegrafie !!!

  • Postat de Adrian Kiriac - la 2007-01-22 17:30:19 (ora Romaniei)
  • Acum ar fi interesant sa ne dea cineva lista radioamatorilor cu indicativ , care au postat aici, dar care nu s-au inregistrat la CQ100.

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-22 20:23:47 (ora Romaniei)
  • Pentru "telegrafistul": esti rau intentionat, rastalmacesti vorbele omului in speranta ca vei avea dreptate. Am testat CQ100. Nu in CW neaparat. Am fost curios ce si cum si l-am instalat. Am zis ca nu sint un fan CW, nu ca nu stiu telegrafie. Nu am antrenamentul unui CW-ist, asta am spus. Dar un telegrafist serios face qso-uri cu statia radio, nu cu surogatul asta. Nu fac nici un "tapaj". Dupa cum nici pe CQ100 nu ai acces fara indicativ, nici aici, unde ne dam cu parerea despre radioamatorism, nu ar trebui sa ne ascundem sub nick-uri, ca pe forumurile celelalte. Si dupa cum ziceai, sa-si dea cu parerea cei care sint in tema. Dar sa vina un ne-radioamator si sa ne dea lectii de radioamatorism e prea mult. Oricum, se simte chiar din comentariile la articolul asta cine are si cine nu "microbul" radioamatorismului in singe. Nu e nevoie sa faci "legaturi" in toate modurile ca sa-ti dai seama ce e CQ-100. Sint curios sa cad si opinia unui adevarat telegrafist in privinta qso-urilor CW via CQ-100 apasind la taste. In fine, eu nu am fost principalul initiator al modului "bascalios ???" dupa cum zici. Unde vezi bascalie in comentariile mele? Mi-am spus o parere, am facut niste comparatii si atit. Cit priveste invitatia din finalul mesajului tau, nu ma dau, sint radioamator. Am indicativ, am invatat telegrafie, fac qso-uri. Nu dau lectii nimanui. Dar am dreptul, ca fiecare, la o opinie. Eventual fara sa fiu atacat "la persoana". Dar accept si asta. Dumneata (sau mata, cum zici) cum stai ? Cum de nu te induri sa semnezi cu indicativul, cum face majoritatea ? Nu esti mindru de indicativul cu care lucrezi ? Sau nu ai si atunci realmente discutam degeaba ? Si ma mai trimiti pe mine sa invat telegrafie si sa nu vorbesc dupa ureche ?!?

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2007-01-22 20:38:17 (ora Romaniei)
  • Nu imi fac griji, dar mi s-a adresat omul. Era nepoliticos sa nu-i raspund.

  • Postat de IULIAN - Craiova - la 2007-01-22 22:51:21 (ora Romaniei)
  • ...nu compari o motocicleta cu o masina ...o motocicleta o compari cu alta motocicleta...CQ100 este un program de comunicatie pentru radioamatori...el trebuie comparat cu alte programe de comunicatii pentru radioamatori...doar spiritele obsedate de polemica l-au contrapus comunicarii prin radiofrecventa , ceea ce este aberant , fiindca el comunica prin internet...iar dintre programele de comunicatie pentru radioamatori e de departe cel mai original , cel mai spectaculos si cel mai sugestiv... a-i ignora calitatile e o dovada de cecitate patologica.

    La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact