hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Sperante ale radioamatorismului romanesc

La multi ani Roxi!

László Hadnagy YO5AEX

Cu ocazia celei de a doua Intalniri a radioamatorilor si specialistilor in telecomunicatii radio, care s-a desfasurat in luna mai 2005, in orasul Pecica, judetul Arad, am avut ocazia de a intalni cea mai tanara speranta a radioamatorismului romanesc.

Am intalnit-o pe Roxana Nicoleta Waldeck, YO2-047/AR, nascuta pe 29 decembrie 2000 la Arad. Deci, in ajunul noului an 2006, micuta noastra radioamatoare implineste 5 ani, ocazie cu care ii doresc multa sanatate, implinirea tuturor dorintelor si o copilarie fericita alaturi de sora sa, mezina Claudia si parinti.

Roxi YO2-047/AR si mama YO2LTP

Parintii Roxanei sunt radioamatori cunoscuti. Tatal este YO2LFP Alin Doru Waldeck si mama, YO2LTP, Elisabeta Waldeck (Babi) sunt animatori ai miscarii de amator din orasul Pecica si judetul Arad. Alin Doru YO2LFP impreuna cu YO2LBL Mihai Caragata si YO2LIE Ioan Mezei au infiintat la 29 ianuarie 1998, in orasul Pecica, Radioclubul Asociatiei Sportive Telecom cu indicativul de apel YO2KQD.

Pe parcursul anilor de cand isi desfasoara activitatea, echipa de la Telecom Pecica a participat la numeroase competitii interne si internationale obtinand rezultate meritorii.

Cu efortul conjugat al colegilor de la YO2KBB si concursul Primariei orasului Pecica, Centrului cultural judetean Arad si al Romkatel, au devenit organizatorii Simpozionului anual de la Pecica, judetul Arad. Sotii Waldeck, Babi si Doru, ne-au intampinat la sosirea in Pecica cu multa ospitalitate si prietenie.

La masa comuna, pe platoul din fata salii sporturilor din oras, i-am abordat pe sotii Waldeck cu rugamintea de a-mi povesti cate cava despre Roxana. Intre timp ne-am imprietenit cu Roxi. Dar, am dorit sa aflu mai multe despre radioamatoarea de 5 ani.

Tatal fetitei mi-a povestit " M-am gandit sa o fac receptor ca toata ziua era in atelier la mine. Imi pare rau ca nu ati ajuns si pe la mine, sa va arat atelierul meu, dar sper ca alta data avem mai mult timp disponibil si pentru alte preocupari. Apoi, cand Roxi stia sa vorbeasca, daca nu eram acolo, fugea si lua microfonul. Ii striga pe YO2LAS Karcsi, YO2LQX Mircea, YO2BUG Hanzi ori pe YO2BYD Bela. Cu Bela nu prea statea de vorba si fugea de acolo, ca Bela cu vocea autoritara de profesor probabil o speria. De multe ori auzeam amicii ca au vorbit cu Roxi si eu nu stiam ca a dat tarcoale in atelier in lipsa mea. Mai tarziu cand a inteles, ce este permis, ce se poate, dar mai intii cu o intrebare Tati e voie?. Pe munte la competitii nu a ajuns inca, doar in concursuri pe care le lucrez de acasa a asistat. Cam asta ar fi la prima vedere draga Laci".

Am inteles si m-a bucurat decizia parintilor de a solicita Roxanei un indicativ de radioamator receptor. Totul are un inceput si asa apar si se formeaza marele pasiuni.

Cu acest prilej aniversar, doresc sa adresez familiei Waldeck, tuturor radioamatorilor romani aflati acasa ori in exteriorul tarii La Multi Ani - 2006! Multa sanatate, mult succes in activitatea profesionala si radioamatoricesca alaturi de cei dragi.

73 si sa auzim numai de bine!

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 26-12-2005

9520

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Nicusor Paul - YO2CKM la 2006-01-07 06:33:48 (ora Romaniei)
  • Iata ca se confirma vorba poetului: "Din stejar, stejar rasare!"
    Cu asemenea parinti minunati, micuta Roxi are toate sansele sa devina o radioamatoare de elita. Pe curand in eter, dr Roxi yl!

  • Postat de has olga - (neradioamator) la 2008-11-08 16:23:24 (ora Romaniei)
  • sper sa ajunga mai sus de cat tatal ei si sa azim ca exista mai multi SPONSORI pt radioamatori ei au multa nevoie de noi este o munca extraordinara
    tot binele din lume

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "La multi ani Roxi!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact