hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Corespondenta din Budapesta

Gala radioamatorilor HA - 2005

László Hadnagy YO5AEX

Premiile isi asteapta castigatorii

Kasper Gyorgy, junior

HA5KDQ - Echipa anului 2005 pe UUS

HA5BA - Lendvai Klara


HA5TAA Miklos Aniko


La baza antenei verticale de 314 m de la Lakihegy - HA7YO, HA7AVU, HA5OMM

HA5OJ Toth Istvan, seful statiei HA5KHC

La sfarsitul fiecarui an se desemneaza cei mai buni sportivi ai anului. Primul sfarsit de saptamana din luna decembrie este rezervat pentru radioamatorii HA.

Sambata, 3 decembrie 2005, s-a desfasurat in sala de festivitati a Agentiei Sporturilor din capitala ungara - Gala radioamatorilor organizata de MRASZ (Federatia Ungara de Radioamatorism) pentru anul 2005.

In sala, pregatita pentru 150 de invitati din capitala si provincie, pe mesele din apropierea prezidiului sunt asezate premiile, cupe, medalii cu tricolor si pachetele cu cadouri. Pe margine mese cu bunatati, sendviciuri, prajituri, fursecuri, diferite sucuri si apa minerala. La intrare in sala Nemeth Marta (HA5FQ) si nepoata sa Klara ne ofera cafea fierbinte ori ceai la alegere.

D-l Berzsenyi Laszlo HA5EA presedintele MRASZ saluta invitatii si trece la evidentierea si inmanarea premiilor celor mai valorosi radioamatori maghiari (HA/HG) care s-au remarcat de-a lungul anului 2005.

Cu acest prilej se acorda titlurile primilor clasati la competitiile internationale, campionatele nationale de US, UUS, radiogoniometrie, telegrafie, se desemneaza cei mai buni sportivi si echipe ale anului.

In cele ce urmeaza doresc sa Va prezint pe cativa dintre radioamatorii premiati cu aceasta ocazie:

HA1CW, Kaszper Gyorgy, are 31 de ani, de profesie este specialist in telecomunicatii, din Zalaszentgrot, a primit titlul european la IARU HF - 2004, 1 Single op. Gyuri detine 3 titluri europene obtinute in 1998, 2001 si 2004, iar pentru activitatea competitionala din acest an i s-a acordat locul III pentru UUS, locul II pe US la Campionatele nationale ale Ungariei si locul I la HA-DX, SOSB, pe 3,5 MHz mixt. Radioclubul Teritorial din Zalaegerszeg HG1Z al carui operator este HA1CW a obtinut 2 titluri de Campion national pentru UUS.

Echipa anului pentru activitatea pe UUS a fost declarata HA5KDQ Radioclubul BKV din Budapesta. In imagine de la stanga la dreapta in picioare: HA5DQ Pista, HA5FM Pista, HA5IW Simon, HA5ZD Erno, HA5OM Miki, si HA5YI Tibor, iar jos de la stanga la dreapta: HA5LN Tibor, HA7YO Sanyi si HA5BGG Gyuri. Despre activitatea acestui club am scris in relatarile mele cu ocazia vizitelor efectuate la BKV.

D-na Lendvai Klara HA5BA activeaza la radioclubul HA5KHC Puskas Tivadar din Budapesta al Colegiului de telecomunicatii si a obtinut locul I la Campionatul national de telegrafie viteza si premiul I al Radioului ungar, cu ocazia a 80 de ani de la infiintare, pentru reportajul intitulat Viata noastra si radioul.

Aniko, o veche cunostinta a noastra de la Intalnirile internationale BURABU din 2004 si 2005. D-na Miklos Aniko s-a clasat pe locul I. la competitia HA YL - OM din acest an. D-na Miklos Aniko HA5TAA si sotul Feri HA5AZZ (plecat din Bistrita) sunt membrii ai Radioclubului MOM din capitala si participa la numeroase expeditii radio in Croatia si insule din Grecia.

Enumerarea ar putea continua. Din lipsa de spatiu tipografic nu am reusit sa-i prezentam pe toti radioamatorii premiati din tara vecina.

Din convorbirile purtate am aflat cate ceva despre modul de acordare a distinctiilor si a clasificarilor sportive.

In Ungaria obtinerea indicativului de apel nu este conditionata de apartenenta printr-un club, asociatie sportiva la (MRASZ) Federatie.

Calendarul competitional este intocmit si aprobat de federatia de specialitate. In concursuri pot participa toti radioamatorii indiferent de apartanenta la federatie.

In clasametul general se publica toate indicativele participante, dar pentru clasificarile sportive sunt notati doar radioamatorii membrii ai federatiei.

Dupa insumarea punctelor obtinute in competitiile nationale si clasamentul statiilor ungare in competitiile internationale, pe anul 2005, s-au notat 100 clasificari sportive. Pentru traficul in US: 22 sportivi cat. I; 3 cat. II. si 2 cat. III, iar in UUS: 26 sportivi cat. I; 1 cat. II. si 5 cat. III-a. La radiogoniometrie operativa s-au acordat 28 clasificari sportive si la telegrafie 13.

Titlurile trebuie reconfirmate anual! Un sportiv care nu isi reconfirma in anul urmator categoria sportiva este trecut intr-o categorie inferioara pana la pierderea titlului.

Dupa festivitatea de la Gala radioamatorilor ne-am deplasat la Lakihegy, de la marginea capitalei.

Intrucat la intai decembrie radiodifuziunea ungara (Magyar Radio) a sarbatorit 80 de ani de la infiintare, radioamatorii de la HA5KHC au organizat un moment de aniversare la "Szivarantenna" (Super cigar) de care s-a folosit radioul pentru emisia programului.

Oaspetii au avut ocazia de a opera cu indicativul festiv HA80MR in banda de 80 metri fonie.

Intr-o atmosfera de sarbatoare participantii dupa ce au vizitat echipamentul din dotarea fostei statii de emisie a radioului au gustat din tocanita cu galuste si vinul fiert oferit de colectivul Colegiului de telecomunicatii Puskas Tivadar (HA5KHC), Magyar Radio si Antenna Hungaria din Budapesta.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 9-12-2005

8689

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de yo9cho - la 2005-12-09 19:12:25 (ora Romaniei)
  • Felicitari Lotzi pentru noul articol.Excelenta organizarea.Astept cu sincera nerabdare reactia YO.
    73! si tine-ne la curent ca invatam repede :-) Hi!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Gala radioamatorilor HA - 2005"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact