hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Horezu QRP summer party – 2023

Marian Rotaru YO7MR

Salut voios de radioamator!

Un grup de radioamatori din Craiova, pasionati de qrp si iesiri in natura, efectuand activitati radio in minunatul parc Romanescu si parcul Hanul Doctorului, pe malul lacului Broscuta - cu legaturi radio inedite in unde scurte si satisfactii mari, s-au intalnit in radio cu SA7GAM Gabriel din Suedia, care desfasura activitati radio in acelasi fel, cu dotare tehnica similara. Legaturile radio qrp au devenit frecvente, de la comunicarea tehnica s-a trecut la comunicarea umana, deoarece colegul si prietenul nostru Gabi, este unul dintre noi - din minunatul oras Sighetu Marmatiei, Maramures.

Schimbul de informatii si experiente a continuat si cu ajutorul Echolink, intalnirea devenid aproape zilnica – orele 21.00, relatia de prietenie evoluand foarte mult.

In perioada urmatoare, GABI – SA7GAM, urma sa soseasca in Romania pentru mai multe zile, impreuna cu sotia si fiica lor, acasa la Sighetu Marmatiei.

Hotararea a fost luata de comun acord, pentru punerea in practica a dorintei de intalnire fata-n fata, in functie de programul lui Gabi, stabilind locul de intalnire si cazare la Horezu – jud. Valcea, in perioada 16-18 iunie 2023, in locul cunoscut cu ocazia intalnirilor YO anterioare – popasul Trei Stejari.

Intre timp, langa camping s-a construit un centru comercial alimentar foarte mare, al firmei valcene Annabella, o realizare de exceptie, despre care radioamatorii craioveni au fost preocupati foarte mult de posibilele perturbatii radioelectrice provocate de instalatiile moderne ale complexului, care pana la urma s-au dovedit inexistente pentru noi.

Eu si colegii, am fost ingrijorati de evolutia vremii cu ploi reci, puternice si abundente, care au produs inundatii in multe zone din Romania, de asemenea ma gandeam, cum ar putea sa petreaca timpul, sotia si fiica lui Gabi, noi radioamatorii avand preocupari despre pasiunea noastra, pe orice vreme, in orice timp si conditii, nu-i asa ?

Dupa ce a traversat Europa cu masina si o scurta odihna acasa, Gabi a pornit foarte hotarat la drum, in conditii de ploaie abundenta si furtuna, situatie in care altii ar fi renuntat imediat...

Grupul din Craiova, format din YO7DEN – DAN, YO7LTI – OVIDIU & fiul Bogdan si YO7CKP – MITI, ajunge desigur primul, apoi SA7GAM – GABI, care efectueaza o cazare reusita, la o pensiune in orasul Horezu, pentru sotia CORA si fiica ROBIN, care au beneficiat de confort pe masura si conditii excelente, deci grijile s-au risipit !

Baietii s-au cazat la popasul Trei Stejari – la camping, trecand imediat la treaba instaland o antena fir lung pentru trafic YO si o antena verticala portabila.

In foisor au instalat cate un transceiver qrp de la producatorii cunoscuti, efectuand probe si qso-uri, toate acestea - vineri 16 iunie, o zi ploioasa in continuare.

Sambata dimineata - 17 iunie, din Targu Jiu, pleaca MARIAN – YO7MR folosind transport in comun > Horezu, microbuzul soseste la ora 09.15, coborand exact la intrarea in foisor, colegii erau zambitori, surprinsi de aparitia mea neasteptata si de manevra binevoitoare a soferului de microbuz. Desigur nu a mai fost nevoie de prezentari, parca ne cunosteam de cand lumea, bucurie deosebita sa ne vedem sositi din locuri atat de diferite, uniti datorita pasiunii comune – iubirea pentru radio !

Vremea se indreptase peste noapte, asadar sambata 17 iunie, am avut noroc de o zi superba si insorita, pana la orele serii...

Dimineata am efectuat legaturi cu colegii din tara, drept pentru care le multumim tuturor pentru prezenta lor in radio alaturi de noi.


Deoarece iubim radio precum si natura, dorim sa imbinam util aceste placeri.

Vremea fiind pe sufletul nostru, s-a luat imediat decizia sa facem o excursie, ideea apartinand lui DAN – YO7DEN, cunoscator si iubitor al zonei, care a fost mai departe ghidul nostru si capul coloanei rutiere. GABI a sosit la camping cu sotia CORA si fiica ROBIN, am fost incantati de cunostiinta si companie, eu fiind repartizat in echipajul lui GABI – multumesc deosebit, conversez usor cu Robin, in engleza.

GABRIEL – SA7GAM , este stabilit in Suedia de la varsta de 9 ani, asadar copil fiind a trebuit sa se adapteze la lumea in care urma sa traiasca, cu relatiile umane respective, societate, mod de viata si clima specifica, diferite de cele existente la noi, nu tocmai convenabile...

GABI lucreza in domeniul IT – prefixul indicativului de radioamator reprezinta o alocare mai recenta in Suedia, sufixul personalizat reprezinta prenumele si numele de familie, iar ca radioamator apreciaza qrp, avand si placerea de a efectua diverse montaje, care ofera satisfactia realizarii cu ingeniozitatea propie. Referitor la informatiile prezentate de Gabi si datorita specificului respectiv, mentioneaza ca nu a fost licentiat ca radioamator in Romania.

http://www.qrz.com/db/sa7gam

Am plecat la drum prin frumoasa depresiune Horezu, prima oprire fiind la manastirea Bistrita, unde masinile au fost parcate, deplasarea efectuandu-se mai departe la pas, pe cheile Bistritei. Mentionez, ca noi radioamatorii YO, am vizitat in grup numeros manastirea Bistrita si schitul de la pestera Liliecilor, cu multi ani in urma, impreuna cu VASILE – YO3APG / sk, ocazie ca multe altele, oferite de colegul si prietenul nostru NICU – YO7HUZ – organizator al multor simpozioane in frumosul judet Valcea.

Frumusetile naturii din cheile Bistritei, ne-au lasat fara suflare, fiind muti de uimire la maretia naturii, de care trebuie sa avem grija, sa o protejam. Am efectuat poze si videoclipuri cu peisaje de vis, stanci inaccesibile, verdeata coplesitoare, apa vijeloioasa, traseul nostru ajung pana la pestera Ursilor...

Am revenit la masini, coloana rutiera se deplaseaza pe drum asfaltat, am trecut printr-o cariera de piatra aflata-n traseu, catre zone mai inalte, pana am ajuns la destinatia finala - Manastirea ARNOTA, vizitata-n tihna. Altitudinea locului de peste 800 m precum si deschiderea, permite realizarea usoara a legaturilor UUS cu handy. Panorama este perfecta iar CORA este impresionata foarte placut de toate peisajele intalnite, mentionand despre diversitatea acestora, nemaintalnite in alte locuri...

Am revenit dupa orele 17.30, la popasul Trei Stejari – Casa Horezeana, unde am servit impreuna masa ; masa festiva - pentru ca doar noi am fost prezenti in terasa ! Dupa cum bine stiti Dvs. aici se mananca gustos si bine, la preturi potrivite, cu sincera amabilitate, motive pentru revenire in alte imprejurari...

Apoi, tot grupul bine dispus s-a retras in foisor pentru discutii si impresii, eventual sa mai butoneze la echipamentele existente acolo pe masa ( mai putin eu si Miti, care analizam in camera noastra, albumul foto proaspat realizat ) insa in circa 30 minute s-a pornit o ploaie chiar deasupra noastra, o ploaie obisnuita de vara, despre care colegii adapostiti in foisor au considerat ca sunt protejati. Ploaia a durata insa mai mult decat a fost estimat, vantul puternic a transformat-o in furtuna, care a produs rafale orizontale puternice, introducand apa din belsug colegilor din foisor, acestia neputand sa paraseasca foisorul desi erau cazati la numai 10 m distanta de foisor ; asadar, fara voie, au facut dus, cu apa de la mama natura !

Dupa acest moment, ne-am deplasat pentru cumparaturi la centrul comercial Annabella, ocazie cu care am servit o cafea excelenta - cu muzica ambientala, in locatia apropiata – Arbusto, recomand.

Seara la foisor, am cinat din ce au pregatit si preparat bucatarii qrp-isti, nostalgie desigur, cu toate ca puteam sa revenim la terasa localului...

Duminica dimineata 18 iunie, a trebuit efectuata operatia inversa, dezinstalarea si pregatirea bagajelor, se efectueaza cateva poze de final, mai ales ca eu ultimul sosit a trebuit sa fiu primul plecat, conditionat de orarul microbuzului, desi nu doream aceasta...

DAN – YO7DEN, ofera lui GABI – SA7GAM, drept amintire propia sa diploma Posada – ca suvenir din partea locului.

Eu trebuie sa ma pregatesc, imi iau ramas bun de la colegii craioveni, in drum ma intalnesc si ma imbatisez cu Gabi, Cora si Robin. Microbuzul meu soseste la ora 10.15 in acelasi loc, iar Gabi – dragul de el, imi face semn de ramas bun, impreuna cu colegii din foisor – oare, ce poate fi mai frumos ??

Grupul ramas a plecat apoi in coloana rutiera, pe soseaua transalpina Novaci - Gorj catre Sebes - Alba, un traseu ales de Gabi si colegi, dorind sa vada si alte locuri, cu toate ca vremea a fost cetoasa si umeda in continuare. Colegii au parcurs impreuna pana aproape de Obarsia Lotrului, acolo s-au despartit, Gabi a mers mai departe catre Sebes – Alba, Ardeal, craiovenii au folosit ruta Petrosani – Targu Jiu, Oltenia ; astfel, toti am ajuns cu bine acasa.

Noi consideram ca aceasta intalnire o fost o reusita a radioamatorilor iubitori de QRP - recunoscuti pentru entuziasmul lor molipsitor !

Altfel spus, atunci cand exista reusita deplina pe toate planurile, folosim expresia lui Gabi : totul functioneaza in regim “ supersonic “ !

Va multumesc pentru rabdare si lectura acestor randuri, sper sa ne putem revedea cat mai multi colegi, cat mai bine organizati, poate data viitoare in locuri la fel de frumoase si primitoare, pentru ca fiecare dintre noi meritam . Desigur, oportunitatile pentru noi trebuie sa prinda forme si viata !

La revedere prieteni dragi !
Marian – YO7MR

http://www.qrz.com/db/yo7mr

Mai multe despre intalnirea noastra, in link-ul de mai jos, prin click sau copiere. Functionare garantata si vizionare placuta !

https://drive.google.com/drive/folders/1Mwu-6w1iIZPu6hXqw5iHFcDhh6065NuN?usp=sharing

Marian Rotaru YO7MR

Articol aparut la 9-8-2023

2167

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (3)  

  • Postat de Marian - YO7MR (yo7mr) la 2023-08-09 15:42:13 (ora Romaniei)
  • Bine v-am regasit ! - am uitat sa includ in articolul nostru, un link despre locul intalnirii prezentate mai sus, situl de unde puteti obtine informatii utile daca prezinta interes, sa vedeti sau sa revedeti locatia respectiva, despre care noi cei prezenti - fara mari pretentii - am fost foarte multumiti ! https://casahorezeana.ro/

  • Postat de Marian - YO7MR (yo7mr) la 2023-08-18 15:32:22 (ora Romaniei)
  • Eu propun ca urmatoare intalnire sa fie " QRO " !
    Voi ce parere aveti !?

    https://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?t=3291

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2023-08-31 08:30:20 (ora Romaniei)
  • Frumos …

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Horezu QRP summer party – 2023"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact