hamradioshop.ro
Articole > Software pentru radioamatori Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Noutati in sectiunea de call book

Radioamator.ro

In urma cu cateva zile, pe radioamator.ro au fost lansate mai multe optiuni in sectiunea de call book.

Din acest moment, un radioamator autentificat are posibilitatea sa-si editeze (modifice) singur informatiile din call book YO de pe portalul radioamator.ro. In plus, un radioamator are posibilitatea de a administra si alte indicative din call book. Indicativele ce pot fi administrate sunt cele speciale, de radioclub (acolo unde radioamatorul este titular), ale rudelor apropiate (copil, frate, sora, etc), sau ale altor persoane (dar cu acordul acestora!).

La capitolul imbunatatiri, amintim posibilitatea de a incarca (singuri) o fotografie la o rezolutie mai mare, posibilitatea de alege o varianta totala sau minimala de afisare a informatiilor pe site, de a alege (completa) ce campuri vreti sa afisati. Alte facilitati vor fi adaugate curand.

Dupa ce micile prezentari au fost facute, sa detaliem putin procedura de lucru cu "noul instrument".

Din start, pentru a putea beneficia de aceste optiuni, este absolut necesar sa fiti radioamator, sa aveti un cont (username) pe radioamator.ro, sa aveti acces in modulul respectiv (adica cel de call book). Sunt multe cerinte la prima vedere, e complicat? Nu! Ca radioamator autorizat, la inregistrare pe site vi se dau toate drepturile.

Primul pas fiind trecut (cel de a fi radioamator, cont si acces), tot ce trebuie facut este sa va autentificati pe site (fara a fi logat, vizitatorul va putea vedea call book-ul ca si pana in prezent). Dupa sesiunea de login, in meniul principal (cel orizontal, de sus), daca mergeti in Call Book, se va deschide un submeniu, unde pe langa legaturile (link-urile) existente, acum vor mai aparea (in dreapta) inca doua: "Vizualizare YO0ABC" si "Actualizare YO0ABC". Se subintelege ca in loc de YO0ABC acolo va fi afisat indicativul dvs.

Din acest punct, puteti sa vizualizati sau sa editati informatiile aferente indicativului dvs. Tot aici vor mai aparea si legaturile de vizualizare/actualizare pentru indicativele speciale pe care le aveti in administrare, dar asta vom explica putin mai jos.

Revenind la momentul de dupa autentificare, in meniul de user autentificat (cel ce apare cand sunteti cu mouse-ul pe username-ul dvs de langa pictograma "Home") veti gasi in sectiunea "Administrare" un nou link "Call Book". Accesand acel link (pagina), aveti posibilitatea de a vedea, administra, inregistra alte indicative (speciale, de club, etc) pe care doriti sa le administrati.

Cazul 1, cand un radioamator are numai indicativul lui spre administrare.

In situatia de fata, radioamatorul ce doreste sa-si actualizeze indormatiile, merge in pagina de editare ("Actualizeaza YO0ABC") din meniul orizontal (sectiunea Call Book). Aici are posibilitatea de a completa/actualiza numele, adresa postala, adresa de E-mail, telefon, judetul, fotografia, cum prefera sa ii fie trimis QSL-ul si daca opteaza ca informatiile prezente pe site sa fie afisate sau nu pe pagina aferenta indicativului. Toate campurile sunt optionale, mai putin judetul, unde este obligatoriu ca radioamatorul ce utilizeaza acest instrument sa aleaga din ce judet este.

Daca campurile nume, adresa, telefon etc. cred ca sunt suficient de clare, am dori sa va facem cunoscut ce anume face optiunea "Sunteti de acord ca informatiile prezente sa fie afisate in call book YO?" Prin alegerea de NU, orice ati scrie in campurile de nume, adresa, mail, etc aceste informatii NU VOR FI AFISATE pe pagina; practic, alegerea lui "NU", pe pagina nu va fi afisat decat indicativul, judetul si daca acel indicativ este sau nu autorizat (la zi) de ANCOM.

Optiunea "Da" ofera posibilitatea de a afisa pe site toate campurile care sunt completate de catre user!

Cand toate modificarile au fost facute, userul va apasa butonul "Trimiteti". Salvarile vor fi facute pe site, dar pagina va deveni indisponibila vizualizarii (tuturor persoanelor) pana cand un administrator (al portalului) va aproba modificarile facute. Dvs. ca si persoana care administreaza acel indicativ va avea acces la link-urile de editare (actualizare) si de stergere. Concret, daca ati salvat ceva si considerati ca ati gresit, oricand puteti sa re/editati informatiile, apoi sa apasati din nou pe butonul "Trimiteti" In momentul cand modificarile sunt validate, pagina va putea fi vizualizata, iar dvs. veti primi o notificare prin E-mail (atat pe adresa folosita la inregistrarea pe site cat si pe adresa declarata in call book, daca exista).

Cand un user (radioamator) isi vizualizeaza propria pagina (indicativ), in dreapta sus, vor aparea doua link-uri catre editare ("Actualizati YO0ABC") si "Stergeti din call book".

Functia de stergere va sterge toate datele din call book. Daca doriti sa fiti reinclusi in call book-ul radioamator.ro este necesar sa completati din nou o cerere cu toate datele ce doriti sa fie incluse. Acest proces (de re/adaugare) a unui indicativ in call book este manual, si va fi executat de catre un administrator radioamator.ro.

Cazul 2, cand un radioamator doreste sa mai administreze si alte indicative din call book YO.

In faza aceasta, radioamatorul merge in pagina de administrare indicative, disponibila prin meniul personal (cel vertical, ce se deschide cand mergeti cu mouse-ul pe indicativul dvs. langa pictograma "Acasa" [din meniul principal]). Va da clic pe link-ul Call Book din sectiunea "Administrare".

In aceasta pagina, se poate vizualiza lista cu toate indicativele administrate de dvs., implicit indicativul propriu, la care aveti acces implicit.

Fireste, in prima faza nu aveti nici un indicativ adaugat spre administrare, asa ca urmatorul pas este sa adaugati un indicativ. Adaugarea se face in formularul de mai jos, unde toate campurile sunt obligatorii Introduceti indicativul ce doriti sa-l administrati, introduceti motivul pentru care doriti sa administrati acel indicativ, apoi apasati pe butonul "Trimiteti". Cererea este generata, indicativul este adaugat automat in lista, dar este trecut in stadiul "in curs de aprobare". In functie de motivul invocat pentru administrarea indicativului, un administrator radioamator.ro va aproba (sau nu) respectivul indicativ cerut spre administrare.

Cand un indicativ este aprobat (spre administrare) veti primi o notificare prin E-mail.

Radioamatorii care au in lista alte indicative ce le administreaza, pot oricand sa renunte la administrare, exista un link "Stergeti". Functia aceasta va sterge din lista de administrare indicativul ce nu mai doriti sa-l administrati, indiferent daca este sau nu aprobat.

In lista cu indicative administrate, puteti sa accesati (vizualizati) acel indicativ printr-un simplu clic pe indicativ; link-ul va deschide automat pagina cu acel indicativ.

Toate indicativele (aprobate) avute in administrare vor fi disponibile si in meniul principal (cel orizontal) in sectiunea Call Book, atat pentru vizualizare cat si spre editare (actualizare).

Facilitatea de a administra singuri informatiile din call book cere o responsabilitate din partea userului radioamator. Pentru a preintampina unele probleme de comportament, orice modificare este intai supusa unei aprobari, inainte de a fi afisate informatiile pe site. In cazuri extreme, unui radioamator (evident ce are cont pe radioamator.ro) i se poate restrictiona accesul la acest modul de editare/administrare a informatiilor din call book.

Deasemenea unui user radioamator ce are in administrare unul sau mai multe indicative, pentru comportament neadecvat, i se poate retrage dreptul de a administra indicative.

Mai trebuie adaugat ca un radioamator ce are cont pe site, pentru a administra propriul indicativ, intai este necesar ca acel indicativ sa existe in call book. Daca nu exista, va fi nevoit sa trimita o cerere in acest sens.

Stergerea indicativului propriu din call book, va restrictiona automat accesul la editarea altor indicative avute in administrare; consideram ca daca renuntati la a aparea dvs. in call book, nu mai "doriti" sa administrati pe altcineva.

In final, pentru ca lucrul la noile modificari au implicat timpul liber al nostru, va rugam ca atunci cand identificati ceva probleme, erori in functionare sau altele, sa ne anuntati pentru a corecta si remedia defectele. Asteptam si alte sugestii de imbunatatire, dar si critici constructive!

Cu respect,
Echipa radioamator.ro

Radioamator.ro 

Articol aparut la 14-10-2018

3399

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Noutati in sectiunea de call book"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact