hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

BURABU – 2015

László Hadnagy YO5AEX

In acest an, timpul nefavorabil si faptul ca evenimentul s-a tinut mai repede cu cateva saptamani ca de obicei si-a pus amprenta asupra desfasurarii celei de a XXII editii a Intalnirii internationale a radioamatorilor „Burabu-2015” de pe insula Csepel din Budapesta. Totodata, reuniunea s-a suprapus cu Intalnirea internationala a radioamatorilor de la Pecica, judetul Arad si sarbatorile de Rusalii in Ungaria.

Organizatorii intalnirii au fost obligati sa accepte zilele de 22 si 23 mai 2015, intrucat SRL-ul care administreaza Tabara pentru copii, tineret si centrul de sport din sectorul XXI al capitalei ungare a inchiriat locatia pentru alte activitati pentru perioada cu care am fost obisnuiti.

Nu a existat nici o alta posibilitate. Economia de piata domina!.

Din ratiuni financiare, de anul trecut durata reuniunii s-a redus pana la sambata seara, in loc de duminica la pranz. In loc de bilete de intrare s-au emis bilete de tombola. Cu acestea s-a participat la tragerea la sorti, iar la cofetaria Hollandi s-a acordat o reducere de 15% la consumatie.

YO5AJR
Miki YO5AJR

La editia din acest an s-a asigurat cazare participantilor din strainatate in casute cu 4 paturi, cu lengeria proprie in mod gratuit, ori contra cost, de vinerea de la ora 14:00 pana sambata seara.

Activitatile reuniunii s-au desfasurat conform programului standard din fiecare an.

Organizatorii reuniunii au fost Radioclubul Csurgay Árpad HA5KRX din Csepel si Filiala Budapesta a Federatiei Ungare de Radioamatorism, iar sponsori Radioclubul Puskás Tivadar HA5KHC, Casa de editura Radióvilág, Firma Anico SRL si Cofetaria Hollandi din Csepel.

Din cauza ploii, in sala de mese a complexului, sambata dimiuneata la orele 9, Füredi Péter HA5LC, secretarul filialei din Budapesta a Federatiei Ungare de Radioamatorism MRASZ, deschide reuniunea si saluta oaspetii sositi din tara si strainatate. Sunt prezenti Felber Gyula HA1TJ, presedintele MRASZ si Matuska András HA5BSC, presedintele Radioclubului HA5KRX din Csepel.

HA5BSC si HA5LC
HA5BSC si HA5LC

Se distribuie cupe, medalii si diplome castigatorilor unor concursuri nationale de US si UUS.

Apoi se trece la programul comunicat, discutii si expuneri pe teme de radiocomunicatii, dar cei mai multi participanti se indreapta catre standurile cu produse, unde spatiul devine insuficient si spre cortul care adaposteste bufetul. Talciocul si bufetul au ramas si la aceasta editie puncul culminant al intalnirii. Aici se reintalnesc vechii prieteni si se poarta cele mai interesante discutii langa un pahar de bere rece si o placinta (langos) cu smantana, usturoi, ori dupa gustul fiecaruia.

Dudás Levente HA7WEN a prezentat o expunere interesanta despre programul minisatelitului SMOG-1 la care colaboreaza cu un grup se specialisti ai Universitatii Tehnice din Budapesta.

HA7YO ex. YO5AML
HA7YO ex. YO5AML

La ora 16 a avut loc tombola, dupa care participantii si comerciantii au parasit Tabara.

In acest an au participat la intalnire cca. 800 de persoane, cu 3-400 mai putin decat la editia de anul trecut. Pe langa radioamatorii tarii gazda au mai fost participanti din Romania, districtul 2 si 5, Serbia si Slovacia.

Ne asteptam ca la editia din 2016, conditiile meteorologice sa permita un numar mult mai mare de participanti.

ing. László Hadnagy - YO5AEX

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 28-5-2015

5229

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2015-05-28 13:39:07 (ora Romaniei)
  • Il vad in POZA pe Dl. MIKY yo5ajr,intristat,ganditor si descumpanit. Oare e nevoie sa propuna o RESUSCITARE si pentru federatia Maghiara ? sau se gandeste,ca de cand a fost propus (de catre mine acum doi ani) mai marele HAN al unei comisii de redactare a unui nou regulament,a reusit doar un FAS si o PROMP-UNERE de surescitare. Ce zici SOGORE ? e CORECT ? Nu e cazul sa-mi raspunzi,stiu ADEVARUL mai de mult timp.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-05-28 22:03:01 (ora Romaniei)
  • Ma gandeam, cum trece lumea Marius. Sigur ca se vede pe mine tristetea - cu 10 minute inainte prietenul HG7T Tibi mi a dat o stire trista ca indicativul unui prieten comun, KE1KT Cass - SK. "O Tempora...." si in acel moment YO5AEX a facut foto. Comentariul de mai sus nu ar avea ce cauta aici (si nici al meu) si ma intristeaza, chiar si ma jigneste "SOGORE", iar daca esti detinatorul adevarului absolut, ar cuveni sa-i dai glas exact ca la AG cand cu cu elan revolutionar (de extrema stanga) ai criticat un membru de onoare al FRR. (pe unul din cei 5)In ce a ce priveste "noul STATUT (nu regulament) rabdare, se va naste. Rabdare - ce a ce a fost inceput se va si savarsi pentru ca e in interesul comun al radioamatorismului Roman. Ca sa mai spun ceva de la BURABU - HA5NP Robi in standul lui intesat cu aparatura Rhode&Shwarz facea masuratori complexe la toti radioamatorii care au rugat sa verifice transceiverele cumparate, absolut gratis. Au fost prezentate teme extrem de interesante legate de marile conteste, expeditii DX. Contacte personale cu operatorii de top de la HG5A, HG7T, HG6A si altii schimband idei din experientele fie caruia,madia de varsta a celor prezenti apreciez la 55 de ani. Am fost "vanat" de multi radioamatori care lucreaza cu aparaturi "vintage", auzind ca eu lucrez curent cu un final R118 "ne canibalizat". Au si ei "offurile" lor dar le rezolva cu intelepciunea "celor trecuti de XXXX"...hi iar la randul lor am observat ca sunt respectati de generatia tanara. Succes celor care vor participa la CQ WPX CW, un contest care cere o mare anduranta. 73 Marius.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "BURABU – 2015"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact