hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati avut vreodata indicativul raportat pe sistemul DX Cluster?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-ianuarie-2023 si s-a incheiat la 16-ianuarie-2023

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2023-01-11 13:58:30 (ora Romaniei)
  • Personal nu folosesc raportarea indicativului meu pe DX Cluster si nici nu folosesc informatiile culese prin acet mod. Nu ma priveste nici cum procedeaza ceilalti, fiecare are dreptul sa aleaga ce doreste, dar nu-mi place cand aflu cum se forteaza accesul la acest "fruct oprit" in competitii, prea putin sau deloc sanctionat. In afara competitiilor, deci fara miza pusa in joc, am primit solicitari din partea partenerilor de QSO, mai ales din DX, sa le fac publica prezenta pe DX Cluster. Un fel de a vana ursul scotocit de haitasi in loc sa-l caute singuri. Cam la fel ar fi si in competitiile la care se permite postarea facuta de altcineva, eu cred ca la insistentele "vanatorului". Pentru ca toti vanatorii trag, dar prea putini stiu sa si impuste.
    73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2023-01-11 18:28:58 (ora Romaniei)
  • Raportarea propriului indicativ pe DX Cluster, este "oarecum" (pentru ca sunt mai multe variabile in joc) direct proportionala cu activitatea in trafic: esti activ, te poti trezi ca cineva te posteaza pe cluster.

    Intrebarea este clara, daca indicativul personal a fost semnalat ca fiind activ intr-un moment dat.

    @Tavi, pe principiul enuntat de tine, ar trebui desfiintate multe instrumente din activitatea de radioamatorism... si asta doar daca privim acest hobby ca pe o competitie (concursuri, numar de tari, titluri... etc).

    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2023-01-11 19:33:05 (ora Romaniei)
  • Da, Marius, am înțeles întrebarea și am scris in aceasta cheie.
    Nu urmăresc astfel de semnalări dar am aflat uneori de ele când mi-au spus alții că apăream și eu, deși mi-ar fi făcut mai multă plăcere contactarea mea decât semnalarea care nu a avut efecte. Si nu cred că apariția în aceste liste ar fi o măsură a gradului de activitate. Poate ar fi trebuit și o varianta de răspuns ca "nu mă intereseaza DX Cluster".
    In schimb nu mi-a plăcut "instrumentul" prin care mi s-a solicitat de unii să-i semnalez pe DX Cluster sau autopostatea cu mana altuia in competiții, prin indiferența oficialilor. Sigur că aceștia pot afirma "cinstit" că au fost semnalati. Se pare că "instrumentele" moderne au un avans substanțial în raport cu o anumită moralitate.
    73!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Emil Lupu (yo5puv) la data de 2023-01-16 10:45:38 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care lucreaza /P (ex. SOTA, WWFF), postarea pe DX cluster este de mare ajutor. 73, Emil.

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2023-01-16 13:33:22 (ora Romaniei)
  • Personal nu m-am raportat niciodata (probabil intr-o activitate WWFF sau SOTA as face-o) dar am constatat in multe concursuri ca cineva m-a raportat, fiindca crestea brusc numarul chemarilor in run.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact