hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca actualul Statut al Federatiei Romane de Radioamatorism necesita modificari?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-martie-2015 si s-a incheiat la 9-martie-2015

Nu am gasit adresa la care se gaseste Statutul pe site-urile FRR, dar acesta exista la Radioamator.ro intr-o varianta care cred ca este in vigoare si astazi.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (42)  

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-02 20:37:19 (ora Romaniei)
  • Nici eu nu cunosc altă versiune în afară de cea de pe radioamator.ro. Multe trebuie schimbate în statut şi nu cred că este cazul să iau la disecat articol cu articol, este suficient să arăt că statutul începe cu ceva ce nici nu ştiu cum să-l numesc, minciună, prostie etc. In art.1 se spune că FRR a fost înfiinţat în 1936 şi se numea Asociaţia Amatorilor Români de Unde Scurte. Deţin statutul AARUS şi nu apare acolo nimic despre vreo federaţie, AARUS a fost o asociaţie de persoane fizice, fără activităţi sportive ci doar pasionate de radio. Deci art. 1 este o imposibilitate logică legând FRR de orice formă de asociere a persoanelor fizice, care probabil motivează art. 115, dând dreptul FRR să sancţioneze, fără niciun motiv (motivele nu apar nicăieri în statut), orice persoană fizică, radioamator sau nu. Probabil vor să aplice sancţiuni extinse până la un anumit grad de rudenie al radioamatorului indisciplinat, nu ar fi o noutate, s-a aplicat prima dată de Sulla, un fost general roman devenit dictator absolut, a trăit în sec. II-I î.d.H. Deşi de multe ori au fost semnalate aceste aberaţii clare pentru oricine a trecut cel puţin de abecedar, conducerea FRR dar şi fani ai FRR se menţin în acest cadru ilogic. Şi nu cred că nu-şi dau seama de aberaţiile de mai sus, altfel nu ar încerca să le menţină cu orice chip, conştienţi fiind că orice schimbare oricât de mică ar fi amorsa prăbuşirii oricărui eşafodaj construit pe abuzuri, asta este adevărata logică a lucrurilor. Ştim de la ANCOM câţi radioamatori sunt autorizaţi, dar nu ştim de la FRR câţi din ei sunt membri ai cluburilor afiliate, pe saitul FRR nu apare decât o listă cu 62 de cluburi, fără numărul de membri. Un vis frumos al FRR ar arăta că cei 8966 de radioamatori din baza de date a radioamator.ro ar da o medie de 144 radioamatori în fiecare club, dar este numai un vis şi în aceste condiţii FRR are pretenţia, în art. 4 din statut, să controleze numai ea tot ce mişcă radioamatorii din YO, practicând o discriminare care, probabil că şi nord-coreeenilor li s-ar părea prea dură. 72!

  • Postat de Vasile la data de 2015-03-03 05:47:53 (ora Romaniei)
  • Am votat la ultima rubrica !
    A fost pus pe tapet acest subiect de ,,N" ori si nu inteleg politica radioamator.ro de a persista in aceasta problema !S-ar putea sa-mi fie sters comentariul....dar cred ca sunt multi care-s de acord cu mine !
    Legaturi interesante si 73 !
    Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-03-03 20:58:49 (ora Romaniei)
  • Dincolo de faptul ca respect opiniile dar daca se angajeaza intr-o discutie pe o tema pana la urma logica (logica de ex. care reiese din comentariul lui Tavi) trebuie sa primeze sau sa fie convingator. Cu tot respectul, in acest context nu exista nici-o logica la comentariul lui Vasile. De ce mai postezi ceva despre ceva ce a ce chiar nu te intereseaza? Unde e logica? Poate un psiholog eminent o poate explica - eu nu.
    De altfel cred ca a sosit clipa cand FRR in mod serios trebuie sa reflecte "cu cine a ramas" si de ce e in scadere numarul cluburilor sa nu spun numarul persoanelor active din acele cluburi afiliata. Eludare cautarii raspunsului e lasitate, eludare namararii exacte a membrilor si afisat public frizeaza miserupismul. Unul din cel mai mare dar care a primit omul de la Dumnezeu este durerea! Daca nu am simti dure - am muri fara sa observam momentul....hi. Chiar nu va doare fratilor nimic din ce a ce se petrece? 73 de Miki

  • Postat de toto niculescu la data de 2015-03-04 09:15:27 (ora Romaniei)
  • buna ziua,

    de peste 4-5 ani tot facem comisii de modificarea statutului, dar numai ...vorbe, prezinta cineva o schita de statut actualizat ca sa fie discutat si aprobat cf.normelor legale de functionarea FRR ???

    inca mai este timp ca sa fie prezentat dezbaterii comunitatii de radioamatori.strict la ..."obect "

    cu ganduri bune,
    73

    toto, ex presedinte frr.

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-04 09:50:14 (ora Romaniei)
  • @YO7FT, am înţeles nedumerirea pe care o expui în comentariu. Lucrurile sunt foarte simple şi cred că le cunoşti destul de bine: de câte ori s-a încercat câte o modificare, aceasta nu s-a făcut în spiritul bunelor intenţii, ci în spiritul mimării acestor bune intenţii. Şi o astfel de manifestare nu poate rezulta nici din nepricepere, nici din stângăcie, nici din lipsă de experienţă, ci din interese ce se cer a fi apărate cu ipocrizie. Care au anesteziat durerea de care vorbeşte mai sus Miki. 72!

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2015-03-04 19:28:48 (ora Romaniei)
  • Pai "baietii" din CA cu ce se ocupa ?!? A cerut cineva ajutor. La AG-ul de anul trecut am trimis cateva propuneri care nu au fost discutate, pentru ca nu au fost anuntate cu nu stiu cat timp inainte.Cine crede ca se doreste SCHIMBAREA se inseala amarnic. Nu vedeti ca au inceput sa copieze si din revistele dinaintea lor ?

  • Postat de Rusu Ioan la data de 2015-03-05 17:22:07 (ora Romaniei)
  • Da ,nu numai statutul federatiei trebuie modificat ci ori ce ,functie de perioada prin care trecem,alt fel dispare notiunea de modern de nou ,adaptat la cerintiile zilei ,cum trebuie modificat ,asta ma depaseste ,sint alte minti luminate care o vor face ,le doresc sucese ,sa fie in beneficiul fiecaruia 73

  • Postat de Cezar la data de 2015-03-06 11:48:02 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata. Mentionez clar ca am votat "Nu ma intereseaza", pentru a sublinia ca fac parte din cei 56 de pana acum care au exprimat acelasi lucru. Si simt nevoia sa si explic: in ciuda faptului ca respect istoria FRR, in ciuda faptului ca am si rezumat-o pe site-ul de la YO3KXL, ei bine, cu sau fara astfel de asociatii, radioamatorismul in YO va functiona in continuare. Punct.

    Sunt curios sa vad daca altcineva o sa marcheze "de la capat".

    Si va rog, cei care ati votat prima optiune, va asigur de toata consideratia mea, rezervandu-mi totodata dreptul de a polemiza constructiv. Hi.

    Week-end placut si numai bine - Cezar YO3FHM

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-06 12:26:26 (ora Romaniei)
  • Am votat in prima categorie. De ce? Trecand peste alte multe lucruri discutabile referitor la acest HOBBY, articolele prin care isi aroga drept de control si dirijare a activitatii de radioamatorism mi se par inadmisibile. Eventual pot fi de dirijare si control al membrilor sai care sunt cluburile dar nu a radioamatorilor care nu pot face parte din FRR decat via cluburile din care fac parte. Ca o paralela au mai spus-o si altii, ACR ar trebui sa aiba drept de control asupra tuturor soferilor din trafic.

  • Postat de George la data de 2015-03-06 12:32:33 (ora Romaniei)
  • Ce se intampla cu radioamatorii neinscrisi intr-o "asociatie" "club" ? Obtinerea autorizatiei si a indicativului nu este legat de aceasta inscriere.
    Este o aberatie recunoasterea faptului ca esti radioamator de aceasta inscrie. Imi aduc aminte de reminsecentele, cand, ca sa pot conduce autorurismul in Franta a trebuit sa platesc o suma la ACR. Cu adeverinta de la ACR eram sofer recunoscut in Franta. HI!!! Cam si aici aceeasi chestie. Cred ca in primul rand trebuie schimbati cei de la "volan" ca directia lor e aiurea si au dovedit ca tin piciorul pe frana. QRV.

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-06 12:40:14 (ora Romaniei)
  • @YO2MAB
    Art.4 Federaţia Română de Radioamatorism este singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-06 12:43:32 (ora Romaniei)
  • Si ca sa nu fiu acuzat ca am citat din statutul din link-ul furnizat de Ciprian, atasez link-ul catre noua pagina a FRR http://frr.org.ro/statutul/

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-06 13:02:16 (ora Romaniei)
  • De pe site-ul ANCOM
    1. Atribuţiile ANCOM în domeniul radiocomunicaţiilor în Serviciul de Amator


    Radiocomunicaţiile în Serviciul de Amator cuprind toate tipurile de radiocomunicaţii civile care funcţionează în benzi de frecvenţe radio cu statut neguvernamental sau partajat, atribuite potrivit Tabelului naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe (TNABF) serviciilor de Amator şi Amator prin Satelit, şi anume:
    •radiocomunicaţii în serviciile de amator şi amator prin satelit;
    •armonizează, cu statut permanent, legislaţia naţională în domeniu cu prevederile internaţionale în vederea asigurării compatibilităţii operaţionale şi legale a staţiilor din serviciul de amator şi amator prin satelit de pe teritoriul României, în directa relaţionare cu staţii amplasate pe teritoriile altor state;
    •reglementează şi coordonează activitatea serviciului de amator şi amator prin satelit la nivel naţional.
    Deci: ANCOM "reglementează şi coordonează activitatea serviciului de amator", iar FRR "este singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism"

  • Postat de Cezar la data de 2015-03-06 14:06:09 (ora Romaniei)
  • Ha ha ha! Ca sa fiu mai clar si sa nu intelegeti gresit nepasarea mea (si a altor colegi asemenea mie): cred ca bagati prea mult in seama FRR-ul si alte asociatii colaterale.

    Cristi YO8DHD a punctat foarte bine ceea ce a scris, anume ca oficial, ANCOM e "boss-ul". Ce scriu altii (precum FRR) in statutul lor, asta e abureala de 2 lei si care nu merita luata in seama.

    Asta-i si motivul ptr care cei ca mine nu se agita. Daca nu e cu rang de lege, nu ne intereseaza - poate sa zica oricine ce-o vrea... hi hi hi. Dar imi rezerv dreptul de a asista la spectacol, bineinteles. Pentru ca e distractiv sa vezi atata agitatie... pentru nimic !!

    Week-end fain, de Cezar YO3FHM

  • Postat de Cezar la data de 2015-03-06 14:16:10 (ora Romaniei)
  • Ah, si sa nu uit, foarte important. Derulati, va rog, pana la finalul statutului citat de Cristi YO8DHD. Veti vedea ca scrie "Adoptat in 17 noiembrie 2001, in vigoare de la 01.01.2002".

    De asemenea , citez:

    "Art.10 F.R.R. are sediul in Bucuresti, str. Lipscani nr.19, sector 3".


    Probabil ca cei mai multi dintre noi stiu sa faca diferenta intre 2015 si 2001; de asemenea, banuiesc ca se stie ca sediul din Lipscani e de mult "Pa!" . Asa ca, "no further questions", dragi colegi. Imi amintesc de prefixul WTF care parodia binecunoscuta piesa "Living next door to Alice" a trupei Smokie. Cred ca inseamna ceva de genul "Way To Field", nu ? ;-) ;-) ;-)

    73 de Cezar

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2015-03-06 19:24:28 (ora Romaniei)
  • Pentru Cristi, YO8DHD. Statutul care se gaseste la linkul recomandat http://frr.org.ro/statutul/ adica cel "oficial" a fost preluat recent, poate chiar acum cateva ore de la Radioamator.ro, el pastreaza elementele specifice ale formatului de articol in care acesta a fost publicat. Deci fie ca mergeti la acel link, fie la cel de la Radioamator.ro, continutul este 100% acelasi. Nu stiu daca ati remarcat, dar dupa emisiunea QTC de miercuri, in traficul de pe 80 de metri, ca replica la apostrofarea cuiva care a intrebat de ce cutare material nu a fost citit la QTC, desi exista la Radioamator.ro, Secretarul general a grait: "Eu nu citesc Radioamator.ro". Adica sa fie clar pentru toata lumea, Radioamator.ro nu este o sursa utila de informare pentru d-nia sa si (implicit) pentru organizatia pe care o reprezinta. Ei, se pare ca Secretarul general mai trage totusi cu ochiul, dovada fiind si aceasta preluare de articol, fara solicitare prealabila, de la Radioamator.ro. In paranteza fie spus, inainte ca statutul sa fie accesibil la acel link, am sugerat prin email Secretarului general sa adauge Statutul in vigoare pe site-urile FRR, acesta fiind documentul de baza dupa care se orienteaza activitatea Federatiei. Mi s-a dat de inteles ca nu este posibil si daca vreau detalii suplimentare sa ma adresez ierarhic, la clubul la care sunt membru, iar acesta (clubul) sa contacteze conducerea FRR pentru explicatii :)

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-06 19:56:19 (ora Romaniei)
  • Stiu Ciprian asta. De asta am dat link-ul catre FRR sa nu se spuna ca nu citam documente "originale".

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-06 20:52:45 (ora Romaniei)
  • Perfect de acord cu punctarile lui Tavi YO4BKM!
    Actualul "statut" a fost o prima editie conceput si redactat in spirit 100% norcorean! Am o mare frica - presimtire neagra - daca se va edita o noua versiune - va fi si mai si....altfel nu va trece de actualii dictatori si impostori din CA FRR. In toate interventiile de fapt se pierde esentialul: deocamdata MTS finanteaza activitatea - deci "puterea" in CA FRR inseamna acces la niste bani PUBLICI - pe de alta parte cotizatii, carnete etc. etc - = ciupela - deci BANUUUUUU. Cei ce se lupta si se tin cu dintii de CA FRR fac asta NU din pasiunea pentru radioamatorism ci din dorinta de mica/mare ciupeala - din ce o fi - sa iasa ceva (un arbitraj de CN creatie tehnica - chiar daca habar nu ai ce e tehnica moderna; un arbitraj de telegrafie sala - chiar daca in viata ta NU ai facut o legatura in CW; un decont in fals; delapidari etc.....Deci - in CA si in structurile platite/salariate din bugetul de stat NU sunt oameni inimosi (cu foarte mici exceptii - pentru numararea lor sunt suficinte degetele de pe o singura mana), activi cu performante in domeniu, ci IMPOSTORI, nulitati care s-au instalati si nu se lasa dati la o parte atata vreme cat mai e rost de ceva de "ciupit". Toata tevatura asta cu "carnetul la zi" pentru "campionate" este o aberatie inventata tot de impostorii avizi de "ciupeala" - "vrei sa poti lucra in concurs? - plateste cotizatia, cumpara carnet - finanteaza ... altfel nu esti "sportiv" - NU te priveste unde se duc si ce se fac cu banii adunati! REZULTATELE -? cui pasa???? - au fost 10 statii prezente - s-au facut legaturi - BUN de CAMPION!!! Apropo - am cautat si eu pe "oficiosul" http://www.hamradio.ro clasamentul CN UUS 2013, 2014 - nu am gasit. Oare de ce?? Va place participarea la CN-uri tovarasi di CA FRR - va plac "performantele sportive" obtinute/omologate de tovarasimea voastra in ultimii ani??? Cred ca da - chiar va uitati cu admiratie la clasamente - punctele afisate 95% din Dvs. sunt de neatins - DAR asta NU pentru ca sunt rezultatele pre-pre sus (de fapt sunt MULT, MULT MULT mai jos decat cu multi ani in urma) - ci pentru ca atata stiti - atat puteti. Da de cativa ani asistam la un REGRES, DA , regres in "performantele sportive" - o fi criza tovarasi? - DA este o mare criza provocata de impostorii din actuala si fosta CA FRR!!!, criza ce s-a accentuat exploziv dupa disparitia regretabila a lui YO3APG!
    Apropo - vad ca se organizeaza concurs in memoria lui Vasile YO3APG - nu stiu cine a fost cu ideea, dar vad ca nu stie ca YO3APG a fost un excelent opertor CW!!!! IUBEA telegrafia!!! - regulamentul "memorialului" exclude lucrul in CW!! Blasfemie?? lipsa de cunoastere?? prostie??? Nu stiu, dar cert este ca cei care tin haturile FRR la ora actuala in spiritul si litera unui "statut" norcorean??? habar nu au cu ce se mananca pasiunea de radioamator - ce inseamna performanta in radioamatorism!!! Ei stiu doar una si buna - sa vina baniiiii, in rest pumnu in gura.
    Ce e de facu???? - prima si foarte importanta: TOTI DELEGATII LA AG SA VOTEZE CONTRA TUTUROR MATERIALELOR PREZENTATE- inclusi descarcarea de gestiune!!! Sa vedem in aceasta situatie cum se va aplica "statutul"??? Poate aceasta pozitie va trezi si conducerea MTS si se vor interveni ca sa se repare ce se mai poate - in primul rand sa scape de impostorii salariati - cu "tinicheaua" de rigoare (adica audit financiar competent pentru perioada de la disparitia lui Vasile YO3APG si pana in prezent si imputarea lipsurilor, deturnarilor de fonduri, delapidarilor, deconturilor nereale etc. - evident cu masurile administrative si penale aferente!!!! Dupa ce se fac toate acestea, pas cu pas, se va putea construi o structura noua, nationala, serioasa si reprezentativa - in care sa aiba loc si realele valori!!!

  • Postat de Vasile la data de 2015-03-06 21:42:42 (ora Romaniei)
  • Miki YO5AJR te rog sa comentezi ce a scris YO5AVN si sa cauti un psiholog bun !Sa te lamureasca !
    Sunt intrutotul de acord cu cele comentate de YO5AVN!
    Din pacate delegatii la AG nu vor vota contra...deoarece vor sa le fie decontate cheltuielile la capitala ! HI !73 Vasile !

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2015-03-07 00:01:27 (ora Romaniei)
  • Pentru Cezar YO3FHM: Ai dreptate, radioamatorismul este o activitate care in cea mai mare parte se poate practica individual - DX-uri, concursuri, experimentari, constructii, toate se pot face la domiciliu si pot oferi placute satisfactii. Radioamatorii solitari, neinteresati de existenta si buna functionare a unei asociatii nationale reprezentative, ar putea insa sa uite ca obtinerea drepturilor si avantajelor pe care le au poate fi usurata de efortul colectiv care, de pilda, negociaza cu ANCOM alocarea unor noi benzi de radioamatori. Sau denunta tot catre autoritatea radio aparitia unor interferente in benzile de radioamatori cauzate de alte servicii. Sau initiaza proiecte de lege pentru drepturi speciale acordate radioamatorilor la instalarea de antene. Sau colaboreaza cu ANCOM pentru organizarea de examene si chiar alocarea de indicative de apel. Si multe altele. Radioamatorii individuali care raspund "nu ma intereseaza" trebuie sa realizeze ca radioamatorismul este in acelasi timp si un serviciu public. Autoinstruiti si pe bani proprii radioamatorii pastreaza in conditii de functionare "calda" aparatura de radiocomunicatii care poate fi folosita imediat pentru situatii de urgenta. Fara o planificare prealabila insa, colaboarea cu agentiile nationale pentru situatii de urgenta in cazul unor calamitati naturale nu poate fi eficienta si de aceea o asociatie nationala de radioamatori trebuie sa-si asume responsabilitatea organizarii unei retele radio de urgenta in care radioamatorii sa participe, pe baza de voluntariat, in spiritul unei obligatii civice. Ca sa nu mai spun ca numai asociati la nivel national radioamatorii pot beneficia de resurse comune accesibile financiar, cum ar fi reviste tehnice periodice, birouri de trimitere si primire de QSL, surse de informare electronica (site-uri web, buletine electronice etc) sau sesiuni de comunicari stiintifice si simpozioane. Cineva trebuie sa se ocupe si de popularizarea acestui hobby in randul populatiei si mai ales tinerilor, caci fara un asemenea efort radioamatorismul nu ar putea face fata concurentei comunicatiilor facile prin internet sau telefonie mobila si dragostea pentru undele radio s-ar stinge treptat. Lupii singuratici pe care nu-i intereseaza imbunatatirea statutului unei asociatii nationale ar trebui sa se gandeasca si la aceasta. Chiar si cei care nu doresc sa faca parte din aceasta asociatie nationala si sa contribuie la buna functionare a ei trebuie sa se realieze ca organizatia lucreaza si in interesul lor si ar trebui sa le pese.

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-07 05:12:07 (ora Romaniei)
  • Ciprian N2YO foarte bine a circumscris CE AR TREBUI SA FACA o adevarata asociatie de reprezentare nationala - un UN ADEVARAT "FRR"! Asa este! Din toate acestea "originalul si mioriticul FRR" din YO ce a facut in ultimii 10ani??? Initiative legislative??? trafic QSL bidirectional??? Reprezentare??? etc. = nimic - cheltuit bani bugetari, adunat cotizatii, vandut carnetele de maculatura la suprapret ("legitimatii") - cat cuprinde! Cat a mai fost YO3APG cat de cat se mai facea cate ceva din obisnuinta sa nu zic inertie - cat a mai fost lasat de ceilalti membrii din CA coordonat de un fost procuror comunist convertit in sindicalist - dar macar avea un indicativ (spre deosebire de cel care a venit in locul lui). Da - vorba vine - din pacate foarte multi au indicativ si din pacate nu sunt radioamatori practicanti - adica sa fie activi in benzile alocate sa realizeze legaturi diurne si .. macar odata pe an sa fie prezenti intr-un concurs - sa stabileasca si sa doboare recorduri!. Acum, cu aceste "legitimatiuni" si alte restrictiuni "sportive" discriminative, coordonarea activitatii de catre necunoscatori ai specificului (cum ar fi comisia UUS si ilustrul sau presedinte)= care merg pe principiul "daca eu nu ma pricep, nu pot - altu de ce sa faca" performanta, sa aduca imagine pozitiva tarii - practic campionatele nationale au fost desfiintate - in primul rand ca participanti si mai ales ca performanta! (performanta NU poti faca fara participare) S-a ajuns in 2014 ca participarea si punctajele obtinute in CN sa fie mult, mult sub nivelul celor din anii anteriori - practic involutie = regres de cca. 10 ani! - si asta cand echipamente si tehnicile au evoluat remarcabil. A nu se uita ca nonperformanta in activitatile diurne si lipsa de exercitiu in concursuri duce la limitarea drastica a capacitatii de interventie in situatii extreme - vrem nu vrem marele CUTREMUR VINE!!!! - retelele de telefonie mobila si fixa vor fi la pamant (cum a fost nu de mult dupa un "cutremuras" ce s-a sesizat / simtit mai mult in zona Galati / Braila - ati putut vorbi la telefon??? - greu de tot! Deci eu cred ca, prin specificul sau, activitatea de HAM radio - inclusiv latura ei competitionala - = exceptand radiogoniometria operativa = nu se preteaza la limitari de genul "legimatie vizata la zi". Este o aberatie nonconstructiva!!! Este promovat numai de cei, care astfel vor sa elimine concurentii performanti in speranta "ciupirii" de catre ei a unui loc in clasamente cativa participanti. Aveti exemplu la US 2014 - sa nu mai vorbin de clasamentele la CN UUS 2014. Ca atare acesti impostori omologeaza, valideaza rezultatele (comparabile cu cele din anii 1960 !) - dar nici macar pe site-ul proprou si "oficial" al FRR NU le afiseaza! DE ce??? De "maieastra lor sportivitate". Solutia ar fi: 1) daca MTS vrea sa fie coordonatorul, indrumatorul domeniului - atunci sa o faca cu autoritate, prin instructor/consilier DE SPECIALITATE (HAM RADIO) - sa o faca bine - excluzand salariatii nepotriviti, impostori din sistem! Pentru putinele posturi ce se mai finanteaza bugetar prin diverse scheme eu propun sa fie angajati doar persone care pot dovedi ca in ultimii 10 ani au participat in concursuri nationale si internationale si s-a clasat macar de 5 ori in primii 10% din totalul participantilor la categoria respectiva. Asa vom avea adevarati indrumatori/ coordonatori - altfel NU! Viata a demonstrat ca existenta unui indicativ nu inseamna automat faptul ca in spatele lui este si un HAM radio! 2) daca MTS nu vrea si nu e capabil sa faca acest lucru - cei care sunt membrii asociati, legitimati, cu viza la zi etc. - demonstrand astfel ca sunt ceva deosebiti - sa faca bine si sa ceara de la ANCOM prefix separat (NU special) de YO - ceilalti fiind mult majoritari. n felul acesta vom sti cu cine se poate lucra si cu cine nu intr-un concurs mai mult sau mai putin "sportiv cu legimatie"! Fara o interventie autoritara din partea MTS eu NU cred in posibilitatea reformarii din interior a actualului FRR. Actualul staf salariat bugetar si cei care au mai fost "alesi" (cu foarte putine exceptii - in opinia mea doar 3 - nu stiu cati mai rezista din ei) este prea cangrenat, corupt, lipsit de profesionalism si pasiune pentru domeniu, implicat in afaceri necurate = se acopera unul pe celalalt etc.! Cu regret - dar cam asta e "starea natiunii" HAM radio YO! Mare pacat! Cand se va vrea schimbare - reformare - sa se tina cont de faptul ca aste se face doar cu oameni corespunzator selectati / promovati/salariati / alesi = cu oameni care pot face dovada ca au un nivel de cultura tehnica adecvata in domeniu si AU DEMONSTRAT abilitati in trafic si comportament de HAM RADIO - asa cum este formulat si scrie si pe prima pagina a ARRL HAND BOOK! Sa speram ca, pas cu pas (dar mai fermi si hotarati) vine primavara si la noi. 73&GL Joska

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-03-07 09:05:23 (ora Romaniei)
  • Tnx Vasile - yo9feh - Te am ascultat - Ioska in stilul lui dur dar spune multe adevaruri, a spus in totdeauna si pe viu grai la AG cu ce folos? E nevoie de mult mai mult - de unitate - unitate fara orgolii si ranchiuna. Cel mai coerent si pragmatic mi se pare insa postarea lui Ciprian dar parerile noastre care in mare masura exprima in "Unanimitate" nemultumiri fata de activitate FRR conform "Statutului" nu fac doi bani daca nu sunt emise de colectivele afiliate - ori aici e buba! Foarte greu sa intalnesti cu tot colectivul, sa prezint, sa dezbati apoi sa sintetizezi si sa trimiti la FRR cu stampile semnaturi inregistrari si neaparat cu confirmare de primire - un intreg calvar de formalitati in care se pierde esentialul.....COMUNICARE deschisa si directa, apoi lucrurile merg tot asa mai departe fara schimbari in bine. De cand a fost lansat acea "petitie" care este o incercare timida de a trezi si uni o constiinta generala am avut "nesansa" sa vad in adancime tenebrele complicitatilor, al comportamentelor de sclavi, slugi, oportunism, miserupism si as putea insira inca multe. Acum imi dau seama cat de echilibrat a fost regretatul Vasile care a cunoscut pe nume cred ca 90% pe radioamatorii din YO. Din fericire exista si un curent sanatos - dovedesc chiar postarile prezente dar suntem prea divizati iar puterea sta in UNITATE.

  • Postat de Pit la data de 2015-03-07 09:55:59 (ora Romaniei)
  • Splendid. Nu cumva dintre cei care pun la zid sunt cumva si ceva maistri ai sportului facuti prin FRR? Nu o fi o titulatura sportiva? Ne tot dam cu parerea ca cei care nu sunt afiliati ce vor face? Oare pe ei ii intereseaza acest lucru? Daca ar dori sa fie implicati, este optiunea lor. Unii isi fac griji pentru alti.
    La urma urmei ce este FRR? In conceptia unora cei care lucreaza acolo sau sunt alesi in Comisii!
    Dar federatia este complexul de structuri sportive afiliate la FRR! Activitatile ar trebui sa se desfasoare in aceste celule ale federatiei.
    Pe multi ii deranjeqaza ce scrie in unele articole ale Statutului. Oare chiar are efect asupra faptului ca el face trafic in benzile autorizate. Hai sa fim seriosi! Cu ce afecteaza ce scrie in art. 1 pe cel care vrea sa faca activitate? Cu nimic! Doar asa de .....
    Este adevarat ca este o exprimare gresita, dar cu ce va face mai buni sau mai rai??
    Oare cu ce ati contribuit la bunul mers la federatie in ultimii 5 ani onorabililor. Multa , multa denigrare, ceea ce nu ajuta cu nimic. Acum se propune "razbel". Ce va aduce acest lucru. Ce se va pune in loc domnilor maistri ai sportului?
    Sau sunt frustrari personale care fac sa rabufneasca orgolii....
    Propagarea sa fie cu voi

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-07 15:36:15 (ora Romaniei)
  • Curat speldid! Am ajuns să o văd şi pe asta. FRR face maeştri ai sportului care trebuie să-i rămână recunoscători în veci. Chiar dacă unii le spun "maistri", înţeleg, să-i apropie mai mult de popor, maestru sună prea aritocratic, sunt vechi deprinderi care nu cred că vor mai dispare, cine a avut odată ciolanul a ştiut să-l păstreze. Dar, revenind la FRR şi maeştri ai sportului, ce a făcut FRR pentru atribuirea acestor titluri? A organizat competiţii care, prin durată sau participanţi, s-au plasat în unele cazuri sub nivelul unei cupe locale. Şi a plimbat documente de la sportiv la autoritatea sportivă care conferă astfel de titluri. Nici nu contează meritele celui care a trudit ani la rând pentru performanţă, să trăiască FRR pentru că l-a făcut "maistru", dar a uitat să-i ia un jurământ de credinţă şi obedienţă veşnice. Poate că nu este târziu de acum încolo. Exact ca în Egiptul antic, dacă faraonul nu invoca zilnic răsăritul Soarelui, Soarele nu răsărea. Dar, văd că nu se zice (încă) nimic de nişte contestate titluri de campioni ori "maiştri", de data asta "făcuţi" de FRR, am tot observat nişte luări de poziţie pe această temă, dar fără finalizare. Printre astfel de cazuri se află şi un caz cunoscut de mine de prin '80, nici nu mai contează acum, atunci nu era permisă contestarea, acum s-a uitat despre ce este vorba. Dar sper că şi pe viitor adevăraţii maeştri ai sportului nu vor fi făcuţi de vreo organizaţie care intermediază astfel de titluri ci de calităţile personale ale sportivilor, indiferent căror administraţii se subordonează. În ce priveşte alte invocări retorice din comentarii, răspunsul meu este clar. Ce este greşit în art. 1 din statut (şi în altele), afectează prin aceea că este o minciună, minciuna este imorală şi te duci cu gândul la vorba lui nenea Inacu, "unde nu este moral este corupţie şi o soţietate fără moral şi fără prinţipuri care va să zică nu le are!". Tot în categoria scăpărilor minore (că doar nu au omorât pe nimeni) sunt şi ascunderea arbitrilor marilor competiţii care desemnează campioni, deci viitori "maiştrii" ai sportului. Cu ce am contribuit eu la bunul mers al FRR? Cu multe, dar amintesc două numere de revistă când se simţea mai mult lipsa ei, făcute la rugăminţile şi promisiunile FRR, ca să se dovedească apoi incapabilă se le folosesacă. Şi să scoată mai târziu un număr în care un act de autoplagiat se opune iarăşi moralităţii, care ... nenea Iancu dixit. De ce se uită că numai din înfruntarea contrariilor se naşte progresul? Care nu se doreşte, din moment ce sunt numite denigrări adevăruri de care ar trebui să se ţină cont şi care ar trebui discutate, nu ascunse. Există o logică a minciunii, când este ascunsă sub masca unor naive erori sau greşeli, nu este aici locul de dezvoltare a ei, dar cine o stăpâneşte nu poate fi dus uşor cu vorba. Chiar dacă maeştrii sunt ameninţaţi, fie de existenţa lor viitoare, fie de incriminare datorită lipsei de recunoştinţă. 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-07 17:51:09 (ora Romaniei)
  • TAVI A PERFECTA DREPTATE - care e meritul FRR in realizarea conditiilor de maestru al sportului??? Nici una - doar pentru unii din clica lor! care sunt concurenti dupa care arbitreaza concursul - ba mai mult i-si acorda singur si diploma, loc fruntas in CN etc. etc. Asa e cum a scris Tavi - unii au obtinut carnetul de maistru pe sub mana - iar pe altii care au trudit din greu pentru asta le face "dosarul pierdut" (desi s fost depus si dat in mana la antrenorul federal platit din bani bugetari! Doar dupa 5 ani de insistenta, hotarare de judecata, dosar refacut, umblat etc. s-a rezolvat problema! E bine??? In ceea ce priveste legitimatiile si cotizatiile - adica banii dati practic pentru ce?? - pentru ca sa aiba ce risipi inpostorii?? - unii mai si muncim pentru banii aceea - deci daca-i dam e normal sa stim PENTRU CE - cum se folosesc????? Daca acest lucru nu este posibil prefer sa renunt la calitatea de calitatea de "sportiv pe bani" - daca vreau sa lucrez in banda cand e concurs - lucrez = conform autorizatiei ce detin = dar nu trimit fisa la FRR - nefiind platitor nu e cazul! E bine??? Acesti impostori, risipitori de bani publici au vrut / organizat asa - asa o fi deci bine. Cert e ca toate acestea duc la REGRES!!!!~ lipsa de performmanta - ei asta si doresc = sa devina campioni = NU CONTEAZA ca rezultatele sunt la talpa gastei = doar cei ce finateaza dezmatul lor si pupa dulce , dulce ... peste tot!Sa fie fericiti si mandrii de rezultatele si titlurile lor obscure. Cand doresc sa ma deconectez sunt suficiente concursuri internationale de prestigiu - la care arbitrajul este corect si te si onoreaza cu diplome in timp real!! - cu numele scris corect pe diploma (nu cum fac unii semidocti la limita analfabetismului - din CA FRR - !!! Sa nu mai vorbim de alte nazbutii, cum ar fi tiparirea si transmiterea in tara si strainate un set de diplome pentru un an dar cu rezultatele din alt an!!! - hartia suporta orice - si pana la urma si tipografiile trebuie sa aiba de lucru .. NU???? Vrei comanda la tiparire - sustine FRR, maguleste-i, pupa-i...
    O primavara frumoasa si la multi ani de 8 martie la toti YL si XYL - ham radio YO! 73&GL Joska

  • Postat de Cezar la data de 2015-03-07 18:39:11 (ora Romaniei)
  • Am vrut sa-i raspund lui Ciprian, dar era prea lung, asa ca am deschis un topic aici:

    http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=1645

    Sper sa fie util si sa intalnesc si parerea celorlalti colegi!

    73! de Cezar

  • Postat de Pit la data de 2015-03-07 18:39:20 (ora Romaniei)
  • Se pune intrebarea de catre un "Maestru al Sportului" - "TAVI A PERFECTA DREPTATE - care e meritul FRR in realizarea conditiilor de maestru al sportului???"
    Apoi daca nu ar fi existat FRR nu ai fi maestru al sportului ca degeaba realiza-i cine stie ce conditii! Simplu nu!
    Restul este ceva standard gen "Joska"

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-03-08 10:47:54 (ora Romaniei)
  • De ce "gen Joska" ? Deranjeaza ca spune lucrurilor pe nume ? Ar fi mai bine "gen Marius , Ovidiu sau chiar Pit" ? Insisti OM Pit pe intrebari gen: Voi (cluburile ) ce ati facut pt. frr ? Am facut enorm, dar am fost neglijati si de multe ori chiar desconsiderati ! Exemplu :la qtc se anunta clasamentul la IARU HF 2014 si se spune ca nicio statie YO nu s-a clasat in primii 10 ! Daca ne uitam vedem ca o statie este pe locul 9 dar a fost operata de Dan yo9fnp ! Oare a fost o scapare ? Sau problema este cu ARR pe care "bugetarul" n-o suporta ? Inca o data fac apel, daca aveti verticalitate votati impotriva la ag al frr. 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-08 13:25:10 (ora Romaniei)
  • Dacă nu era FRR era altceva, radioamatorii s-au asociat încă de la începuturile acestei activităţi, la noi din 1936. Si chiar dacă era FRR, putea fi condusă şi altfel, nu după cum arată scorul la acest moment: 197 din 217 (90% dacă această cifră spune ceva!!!!) cer modificări majore sau nu îi interesează FRR. Şi dacă alăturăm şi pe maeştrii ai sportului care nu mai suportă obtuozităţile FRR, ca să nu mai zic de cei care chiar vor să facă ceva în organizaţiile de care aparţin, nu cumva se manifestă un fenomen de care trebuie să ţină cont, în primul rând, structurile de conducere ale FRR care şi-au stricat imaginea? Chiar credeţi că toată lumea este proastă şi că numai un grup mărunt, legat prin interese egoiste, deţine adevărurile? Cum se face că majoritatea a pierdut dreptul de a se exprima şi de a fi luată în seamă? Chiar credeţi că o minoritate, închistată în mentalităţi medievale, poate să mai fie vreun factor de progres în zilele noastre? Hai să lăsăm ipocrizia şi să recunoaştem că nu FRR trebuie să existe într-o veşnică recunoştinţă, ci cei care sunt acum la butoanele pe care le-au manevrat astfel încât a crescut până la 90% zgomotul de fond în YO. 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-08 14:23:48 (ora Romaniei)
  • Pit are un filtru selectiv la intrare deosebit de eficient - care nu numai ca lasa sa treaca numai informatiile pe care le poate rastalmaci - dar le si converteste / adica deformeaza pe placul lui! Pentru lamurirea lui precizez ca atunci cand am luat eu Maestru al sportuluiin 1984, FRR era un FRR care reprezenta ham radio YO pe mapamond! "FRR" - ul actual -cel putin de cca. 10-15 ani este incalificabil! Eu ma refeream la REALIZAREA , deci indeplinirea conditiilor stabilite chiar de acel FRR care mai era cum am zis si nicidecum "cine stie ce conditii" interpretat de filtru distornionant de la intrarea in materia cenusie a lui Pit. Actualmente - conditiile, in mare sunt ca pe acea vreme - DAR - dupa ce le indeplinesti, daca esti pe lista neagra a impostorilor / trantorilor/etc. din CA FRR - tu (solicitant) sau vreun ascendent de al tau - astepti mult si bine - exemplu concret baiatul meu care a obtinut carnetul dupa mai bine de 5 ani de insistente, reveniri, actionare in judecata!!!! Asta e "gasca" CA FRR sustinut de PIT! Eu stiam pe pit ca un profesionist si radioamator performant - in ultima vreme, prin luarile de pozitie vadit pentrui impostorii "CA FRR" m-a dezamagit profund - prima data NU am inteles, pe urma am realizat ca "interesul bate ......."! Asta da VERTICALITATE! Pentru lamurirea lui Ghita YO8CLN in legatura cu YO9FNP = NU este scapare/nestiinta - probabil este rezultatul faptului ca la data concursului operatorul NU a posedat "legitimatie cu viza la zi" - poate nici nu a solicitat si astfel cineva a avut de tiparit un exemplar de maculatura mai putin, impostorii din CA FRR au avut incasari nemuncite mai mici etc..... Ar fi o explicatie - ce credeti!?? . In concluzie - catualmente exista o sansa pentru care lansez: "Apel general, CQ, apel general SALVATI HAM RADIO YO! = LA ADUNAREA GENERALA A FRR VOTATI IMPOTRIVA TUTUROR DOCUMENTELOR PREZENTATE DE actualul CA FRR spre aprobare. Poate, poate.. astfel se va trezi cin e trebuie si va lua masuri!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-03-08 16:34:50 (ora Romaniei)
  • Constat ca s-au dus zilele "insorite" - razmerita - razmerita a luat locul. Parca e un tsunami in crescendo. Cred ca se contureaza un fel de "Radiomaidan", dar de loc nu e de mirare. Ramane de vazut daca acest "tsunami" va fi da bun sau rau augur - de noi depinde acum si de nimeni altul caci nu FRR este afiliat cluburilor ci viceversa....."Ohhh Cassandra - ca nu te am crezut" din timp!. Propagare buna la "Radiomaidanez-i". 73 de Miki

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2015-03-08 17:20:00 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca nu FRR(ca entitate) este vinovata de ce se intampla in radioamatorismul YO.Anumite personaje care populeaza FRR fac ca treburile sa mearga din ce in ce mai prost.Si sa fiu sincer sint in CA al FRR niste personaje care nu au ce cauta acolo.Vezi sectiunea UUS,sa dai vina pe propagare si pe anotimpul ploios e absolut rusinos.Eu nu inteleg de ce anumite persoane se tin de scaunul functiei din CA al FRR.Intrebarea este daca primesc remuneratie pentru aceasta functie???Ar fi o explicatie daca primesc bani.

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-08 17:59:42 (ora Romaniei)
  • Silviu YO8TK - dar ce era sa scrie la mintea lui??? Ca la CN UUS 2014 datorita aberatiilor sale participarea a fast care a fost - practic nici un titlu nu se poate acorda (dupa un clasament NU SE STIE CAT ESTE DE OFICIAL aparut pe un site - nu a FRR). Este textul tipic emanat de un semidoc, in limbaj de lemn, cu explicatii si propuneri puerile - unele chiar hilare! Acum doi ani in AG am cerut demiterea lui - (pentru alte gogomanii anterioare) - NU s-a vrut - a sarit clika de impostori in aparare. Pe de alta parte, prin limbajul abordat, prin structurare, prin formulari etc. = tot materialul NU este un "Raport" - conform definitiei din DEX al limbii YO! Pe platitorii de carnete de membrtu FRR, de cotizatii, vize etc. astia reprezinta - pe astia ii valideaza prin platile facute si prin aprobarea cu vot DA a materialelor prezentate de CA FRR la AG !!! Asta e ... si mai e ceva, care ar fi bine sa nu fie adevarat in totalitate: "Cum e turcu e si...." 73&GL ATENTIE = VOTATI NU pe toate materialele prezentate spre aprobare in AG de CA FRR! = numai atunci avem sansa la GL! Poate...ar fi benefic chiar si o DEMISIE IN BLOC (adica "incorpore")

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-03-08 20:41:38 (ora Romaniei)
  • Buna seara Joska,
    asta cu demisia in bloc este hilara! Ai provocat infarct multora! Hi! Nu ai sa vezi asa ceva NICIODATA! Pai cei care se tin cu dintii de scaunele din CA nu au altceva de facut. Fara acea functie sunt NIMENI. Toate celelalte federatii sunt conduse de personalitati sportive ale domeniului. Imi este jena sa intreb la varful FRR ce personalitati din radioamatorism ne reprezinta!! Un presedinte caruia ia fost dat indicativul si un vice care a fraierit cat a putut!! Ha ha! Pe de alta parte trebuie sa il intelegi pe Pit pentru ca si el doreste o functie de vicepresedinte si din aceasta cauza are OBLIGATIA sa le cante in struna sefilor, altfel nu va fi agreeat! Hi! Dar mai vorbim! FRR trebuie sa se curete de impostori spuneai intr/o postare! Dupa cum bine stii, exista radioamatorism si fara FRR! 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-03-09 00:41:28 (ora Romaniei)
  • Draga Petrica - YO9RIJ - nu stiu daca ai observat, dar in interventiile mele abordez moduri diferite - ba la "misto" (bat saua sa priceapa iapa) ba serios/punctat. Acum foarte serios vorbind, daca ar fi dupa mine, in locul ministrului (sportiv de performanta) asi proceda astfel: 1) deleg comisia de control al ministrului ca sa verifice la sange activitatea (atat de fond/de activitate cat si financiara a FRR si a structurilor din subordinea MTS care au salariati bugetari pentru radioamatorism ("sefi de club") pe ultimii 5 ani. 2) In baza raportului obtinut demiterea din functie a tuturor persoanelor responsabile de situatia catastrofica actuala si imputarea daunelor constatate; 3)dupa o informare corespunzatoare, selectez 2-3 "consilieri" buni cunoscatori ai specificului HAM RADIO (preferabil vechi radioamatori cu performanta cum ar fi YO3ND, YO2IS etc.) care sa 3.a) - schiteze principiile unui nou statut FRR; 3.b) - sa formuleze "fisa postului" pentru salariatii bugetari ce urmeaza sa activeze in domeniu (secretar general, antrenor federal, sefii de club etc.); 4) sarcina serviciului juridic al MTS ca in baza celor de la 3a) sa redacteze noul statut al FRR - cu care "consilirii" selectati sa fie de acord; 5) Inregistrarea la tribunal al noului statut paralel cu scoaterea la concurs a posturilor conform cu fisele posturilor 3b); 5) In baza nului staut parafat convocarea AG si alegere LIBERA de membrii CA.
    Ar fi operativ, simplu, legal. La o monitorizare / urmarire corespunzatoare in 3-4 luni se poate derula. Toata problema e ca sa aiba cineva sange acolo unde trebuie (cum ar fi "batul vesel" eventual in alt organ complementar), sa ia taurul de coarne si sa intervina.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-03-09 07:48:21 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata Dr OM Joska, varianta propusa este un punct sanatos de plecare, dar nu vei vedea asemenea treaba. Sunt convins ca lucrurile vor fi bagate sub pres si fortate sa ramana acolo. Viata radioamatorilor nu se va imbunatati cu nimic iar raportarile de medalii vor fi mai numeroase. Imi aduc aminte ca am intocmit fisa postului pentru presedintele de comisie la care activam dar ... nu sa apropbat din lipsa de interes. "Pai cum sa fac eu asa ceva?" etc. Pentru a se schimba acest curent distrugator care bantuie FRR ar fi de dorit ca delegatii sa fie altii in fiecare an, astfel incat sa se asigure omogenitatea parerilor exprimate. Pana acum au participat la AG doar OAMENII RADIOCLUB, care ei centreaza ei dau cu capul si voteaza dupa interese, ce se acutizeaza an de an! Este o parere doar, si vorbesc in nume propriu si nu in numele organizatiei! 73!

  • Postat de Pit la data de 2015-03-09 08:38:29 (ora Romaniei)
  • Incepe sa-mi placa!
    Parca-l vada pe Petrica cum isi freaca mainile de satisfactie ca se vorbeste de rau despre federatie!
    Parca-l vad pe Josca ridicandu-se la AG si prezentand "colorat" opiniile sale.
    Domnilor va recomand sa mai cititi odata Statutul care inca este neschimbat si in vigoare. Vedeti daca ceea ce sustineti se incadreaza in prevederile legale. Mai cititi si legea sportului, care este si ea in vigoare. Vedeti daca sunteti in limitele acestora.
    Sunt multe de comentat! Astfel se fac valuri ! Pentru ce? In afara unui mesaj de la N2YO/YO3FWC si o petitie de la CSM Zalau semnata de directorul respectiv(o fi radioamator si el sau este un slujbas al statului? sau a semnat ca primarul?) nu am vazut vreo propunere venita de la vreo structura afiliata la federatie. Practic pana azi 09 martie dimineata nu exista propuneri concrete. Doar comentarii pe un site privat. Posibil ca o sa sara cineva sa zica ca de ce federatia nu are asa ceva, unde sa se balacareasca toate cum le vine la "degete" fiecaruia! Dar veniti cu propuneri concrete. Se plange "lumea" ca trebuie sa aiba carnet. Si..?
    Care este problema ? Nu mai poate omul sa lucreze in banda, numai poate sa participe la concursuri.
    Da! La Campionatele nationale unde se dau titlurile de campioni nationale este necesar sa fi membru cu "patalama" !
    Asta e regula. Cine vrea va respecta regula. Cine nu, nu!
    Si care e baiul? A... ca numai sunt participanti!
    De ce oare? Apoi ca vezi ca nu are carnet! Si...!
    Pa-i,cica e bilet de intrare ! Nu zau! Ceea ce mi se pare ciudat este ca de fiecare data regulamentele au fost adaptate la "scaderea" numarului de participanti! De la YO4HW incepand... In loc sa se spuna ca in conditiile in care nu sunt minim 200 de participanti nu se vor acorda titlurile, apare conditia "daca nu sunt minim 6 sau 10 participanti la categoria respectiva". Asta face ca sa se poata da titlul de campion si daca sunt numai 18 participanti in total. Vezi campionat RTTY!. Asta nu mobilizeaza pe toti cei care conduc o structura membra a federatei sa ceara membrilor propri sa participe. Dar federatia este de vina! Noroc ca exista pe cine sa se dea vina. Se vede paiul din ochiul altuia, dar nu se vede barna din propriul ochi... parca asa e o vorba!

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-09 09:48:47 (ora Romaniei)
  • Delir total! Prominentii din FRR au au facut totul in favoarea lor, statut, regulamente etc apoi ne dau cu ele in cap. Cum este posibil sa blochezi propunerile facute in adunarile generale din radiocluburile afiliate, din moment ce cu buna stiinta ai facut ca AG sa se tina la un termen atat de scurt in raport cu termenele adunarilor din cluburi, numai pentru ca orice disidenta oricat de mica din club sa fie stopata? Ca autoritate care coordoneaza totul (art. 4 din statut), FRR nu a cerut o planificare a acestor adunari (cum coordoneaza?), pentru a avea toti posibilitatea de a spune ceva in AG a FRR? Nu, a fost convenabl sa fie lasate lucrurile incurcate, spre binele bosilor. Iar acum se reproseaza ca nu se vine cu propuneri conctrete. Cum o poti face cand ti s-a taiat comunicarea? Dr Pit, chiar nu vezi ditamai biletul de intrare la competitii? Este taxa de legitimare platita la FRR, in contra legii sportului pe care o invoci (deci o cunosti, nu ivoci la plesneala sa arati cat esti de pregatit) si care obliga pe sportivi sa fie legitimati la cluburi, nu la federatii. Cand a incalcat FRR aceasta lege, in deceniile din urma, pana anul trecut cand a aparut gaselnita? O incalca acum? Pentru FRR, care gaseste explicatii convenabile la orice, fara drept de replica, sigur nu s-a incalcat niciodata, radioamatorii sunt cei care de fapt nu inteleg pentru ca nu stiu nici sa citeasca, nici sa interpreteze. Asta inseamna ca FRR sa controleze totul? Mai bune exemple nici nu se gaseau.

  • Postat de Pit la data de 2015-03-09 10:36:24 (ora Romaniei)
  • Tavi sa sti ca ai dreptate!
    Din cate cunosc, si banuiesc ca si tu stii, prin afiliere la federatie structurile membre accepta statutul. Nu contest ca sunt unele prevederi in cel care mai este in vigoare, care sunt "naspa". Dar de aici si pana a zice ca se blocheaza propunerile din cluburi mi se pare o distanta mare. Curios din fire as vrea sa stiu daca cele exprimate de tine reprezinta parerea clubului din care faci parte sau sunt pareri personale? Adevarat este ca ani buni nu s-a tinut cont de prevederile statutare, iar daca acum se face acest lucru se considera ca este peste mana. Cat priveste planificarea, ai dreptate, nu federatia trebuia sa planifice adunarile generale din cluburi! Dar stau si ma intreb. In aceste conditii exista viata de club. Acea celula de baza a federatiei. Se mai discuta ceva pe acolo.
    PS am numarat 15 indicative care fac comentari! Nici cati membri sunt afiliati la federatie!

  • Postat de Pit la data de 2015-03-09 11:19:44 (ora Romaniei)
  • Prietenul meu Petrica Stolnicu scrie undeva mai sus: "Ha ha! Pe de alta parte trebuie sa il intelegi pe Pit pentru ca si el doreste o functie de vicepresedinte si din aceasta cauza are OBLIGATIA sa le cante in struna sefilor, altfel nu va fi agreeat! Hi!"
    Tin sa-l dezamagesc. Nu ma intereseaza functie in FRR. La un moment dat, vazand cat este de patimas am zis ca ar putea sa fie un bun presedinte la FRR. Dar nu corespunde! E bun numai sa bage zazanie intre oameni. Asta apropo de mine, ca as vrea.... Scuze, dar nu am putut sa ma abtin fata de astfel de provocari!

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-09 12:04:47 (ora Romaniei)
  • Recunosc stilul anilor '80! Cum zicea Iosca, folosesti filtre diferite pe input si pe output, ca pe vremuri. FRR controleaza totul (art. 4) dar se face ca nu cunoaste termenele adunarilor generale in cluburi pentru ca ii convine sa nu primeasca prea multe pareri din teritoriu. Si chiar isi freaca mainile de satisfactie (expresia iti apartine, dar nu am inteles daca isi freaca mainile de la cot in sus sau de la cot in jos!). Daca ai ceva pricepere la citit, iti vei putea satisface curiozitatea citind ca nu m-am exprimat in numele clubului, nici nu am semnat cu numele clubului. Un alt mod vechi si probat in anii '80 pentru a dezbina prin banuieli strecurate cu lingurita. Ti-e teama ca clubul s-ar putea molipsi de la mine? Stai linistit, nu sunt contagios. Si, tot in stilul anilor '80 nu conteaza voturile, care au ajuns la 90%, conteaza interpretarea lor, vad ca ai depus ceva efort sa numeri pe cei care comenteaza. De la Stalin citire. Obiceiuri vechi la vremuri noi, preluate atat de perfect cu copy-paste, precum articole in revista.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-03-09 16:55:19 (ora Romaniei)
  • Nu va mai stresati - Un singur lucru (complex) este adevarat - FRR nu se simte parte integranta a radioamatorismului din Romania. Cluburi? In mod normal si ideal la adunarile anuale a cluburilor ar trebui sa se distileze intr-o forma pura si unanima spre FRR doleantele, gandurile, sperantele care apoi intr-un mod civilizat sa fie "procesat" de cei alesi inaintand la AG al FRR. Am incercat - credeti - ma in posibilitatile mele umile sa obtin esentialul de aspiratii si doleante de la multe cluburi. Este aproape imposibil de si in discutii "private" doleantele si punctele de vedere au o convergenta absoluta ( vezi votarile despre Statut FRR) dar cand reprezentantul unui colectiv este invitat ca in mod concret sa adere in numele colectivului la acea petitie care in mare masura si principial teoretic s-a bucurat de acceptare, se instaleaza un fel de retragere, de frica de taierea unor fonduri si asa derizorii drept consecinta din partea FRR etc. Ne pierdem in micimile proprii in schimb in postarile individuale cu totii suntem combativi si chiar duri stiind ca de fapt FRR in conf. cu statutul este invulnerabil si insensibil in acest caz. Cine poate spune ca "Vox populi - vox Dei" - in acest caz? - Nimeni. Ce a ce insa este extrem de periculos si de neoprit, este degradarea permanenta in comunicare si asta nu poate duce de cat la un colaps generalizat de unde nu mai exista intoarcere. Sa incercam sa ne concentram fara orgolii si ranchiuni la esential si nu in pierdere in amanunte folositoare doar cand lucrurile si marile probleme gasesc rezolvare in mod gradual - nu mai este timp! Cel putin asta este fillingul meu. 73

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact