hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de bine va pricepeti la calculatoare, in general?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 12-ianuarie-2015 si s-a incheiat la 19-ianuarie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Rares la data de 2015-01-12 16:58:53 (ora Romaniei)
  • Am votat la primul punct."Bergenbier"...prietenii stiu de ce.
    73!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2015-01-12 17:05:29 (ora Romaniei)
  • Sunt inginer mecanic, dar am făcut din calculator o unealtă foarte utilă. Am luat calculatorul electronic "pe degete" din anii '70, de la primele calculatoare cu cartele perforate (IRIS 50, tatăl lui FELIX C256) unde foloseam limbajul FORTRAN IV, am trecut la minicalculatoare (CORAL, Independent I-102 cu până la 24 de terminale inteligente, limbajul folosit FORTRAN 77), au urmat PC-urile româneşti (Junior TPD, Diagram 2020, Cub-Z) cu operare pe flopy de 8", mi-am construit singur un calculator Cobra (sistem de operare Sinclair-Spectrum, limbaj Basic sau Pascal). Au apărut apoi cele din seria x86, sistem de operare MS-DOS, limbaje Pascal, Borland Pascal, Delphi, C, ajungând la cele din prezent. Pa cand lucram in fabrica (1984-1989) ca tehnolog sef am implementat pe Junior si I102 proiectarea integrala pe calculator a sculelor aschietoare (transmitere tema tehnică, desen de executie, dimensiuni, tehnologie de fabricare, costul fabricării). Pe calculatoarele moderne am dezvoltat aplicatii in dinamica maşinilor şi, ca supliment, calculul antenelor şi evaluarea concursurilor pe baza logurilor Cabrillo, EDI sau ADIF, calculul stâlpilor de antenă folosind analiza cu elemente finite. Încă folosesc limbajele Delphi7 sau C. Ca distracţie montez sau traduc filme pe calculator (am achiziţionat Ulead Videostudio 11 cu aparatura necesară) sau imi fac softuri ca ajutor la diferite aplicaţii. Calculatorul nu este mai fioros ca un autoturism sau un transceiver modern, important este să ştii la ce să-l foloseşti, restul vine de la sine. Şi oferă dschidere pentru oricine şi orice, toate la fel de valoroase, nu numai în direcţiile în care l-am folosit eu. 73!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-01-13 10:56:42 (ora Romaniei)
  • Am votat "simplu butonator de PC" , HI ! Apropo, poate ma ajuta cineva in problema mea ! Am un laptop cu win 7 care la firefox nu vrea sa execute nimic numai daca misc tot timpul mouse-ul ! La fel face si cu youtube , cu explorer merge normal. Mny tnx, 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Dani la data de 2015-01-13 13:15:49 (ora Romaniei)
  • Pt YO8CLN:Trebuie sa actualizati versiunea de Firefox pe care o aveti.Explorer este folosit din ce in ce mai putin.Eu folosesc Mozilla 34 si nu am probleme.Va recomand sa stergeti Mozilla din unitatea dvs si sa-l reinstalati cu un download de pe internet.Va recomand ca ,in prealabil,sa pastrati setarile,parolele(veti fi intrebat in momentul in care actualizati programul).Stima!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-01-13 13:31:26 (ora Romaniei)
  • Mny tnx, Dani (yo8rqp).Actualizarea firefox am facut-o de prima data, fara niciun rezultat ! Nu inteleg legatura dintre mouse si rularea unei aplicatii in firefox sau youtube. 73 ! de yo8cln

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-13 14:54:01 (ora Romaniei)
  • Am votat cu "destul de bine" dar cred ca sunt un "ingamfat". Eu care am radacinile din epoca de bronz al radioamatorismului urasc PC dar recunosc na nu mai putem trai fara ele. Incercati numai sa ignorati si veti constata ca spun adevarul.

  • Postat de Vasile la data de 2015-01-14 01:26:33 (ora Romaniei)
  • Inca nu am votat,nu-mi plac cele 4 variante ! HI !
    Primul calculator...COBRA facut din piese ...f.greu de gasit (anul 1988 ) a fost pentru joaca ( pe un TV alb negru )celor 2 fete care acum lucreaza in IT !Bravo lor ca pot avea un JOB bun in tara si Florida ! HI !
    Eu sunt la al II-lea laptop,dar habar nu am cu ce se mananca programarea....log cabrilio sau introducerea pozelor de pe aparatul foto !
    YO4BKM a avut o sansa sa lucreze cu atatea limbaje de programare si calculatoare !
    YO5AJR are dreptate...daca nu as mai avea acces pe net la ziare si alte informatii ar fi groaznic !
    73 !

  • Postat de Cezar la data de 2015-01-15 13:26:30 (ora Romaniei)
  • @Ghita,YO8CLN:

    Tind sa cred ca sunteti victima unor infectii cu produse tip malware. Instalati CC Cleaner, bifati toate casutele din stanga cu exceptia lui WipeDisk si rulati procesul de curatare de 2-3 ori. Apoi cautati si instalati urmatoarele produse antimalware, cu care sa rulati scanari alternative. Un singur produs poate sa nu fie de ajuns, de aceea va recomand o astfel de solutie:

    - MalwareBytes' Anti-Malware

    - AdwCleaner

    - Microsoft Safety Scanner

    Ati mai putea folosi ESET Online Scanner si Hitman Pro, de asemenea.

    Nu stiu ce antivirus folositi. Eu am o experienta buna cu ESET NOD32, dar la produse gratuite v-as putea recomanda Comodo Antivirus sau chiar Comodo Internet Security (atentie, primul update ar putea dura cam mult, dar dupa aceea e foarte OK si mananca putina memorie).

    Succes maxim si spuneti-ne daca ati reusit sa scapati de problema !

    73! de Cezar, YO3FHM

  • Postat de Edy la data de 2015-01-16 00:20:26 (ora Romaniei)
  • EU ma consider specialist in calculatoare ... hardware si software...si repet...ma consider....
    Hardware si software am lucrat foarte mult in ele...din pacate... nu stiu daca as putea inventa/crea un sistem de operare sau electronica la o placa de baza... dar pot face mai orice cu ele....
    @YO8CLN ... cea mai buna metoda ar fi reinstalarea sistemului de operare. Nici o curatare cu antivirus sau solutii asemanatoare nu fac cat o reinstalare.

  • Postat de Catalin la data de 2015-01-16 08:48:32 (ora Romaniei)
  • Sunt si alte browsere de Internet: Chrome, Slimjet, Opera. In afara de 'curatenia' recomandata de YO3FHM, cred ca ar fi bine sa dezinstalati Mozilla si sa folositi altceva.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact