hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce masura clubul la care sunteti membru va reprezinta interesele in Federatia Romana de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 31-martie-2014 si s-a incheiat la 7-aprilie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de niculescu virgiliu la data de 2014-04-02 09:15:39 (ora Romaniei)
  • ? daca 84 din respondenti reprezinta 58% , iar 62 neafiliati , numai 42 %, trageti singuri ..de concluzie !

    nu exista stufoasele comentarii


    o zi buna cu multe realizari !

    73,
    yo7ft

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2014-04-02 10:18:33 (ora Romaniei)
  • Draga Dl.Virgil, din cei N-mii de radioamatori YO , eu personal, nu am numarat , niciodata ca VOTANTI, aici, mai mult de 200-250 de persoane.Contrar celor 5000 de amatori cititori, declarati de YO9RIJ in comentariu la articolul domniei sale ce il tinteste pe actualul presedinte FRR (felicitari, ati scapat).Sincer , nu am inteles calculul dumneavoastra , ca fost presedinte FRR.Poate ne luminati.Cu stima, 73!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-04-02 16:38:11 (ora Romaniei)
  • Probabil ca YO7FT a folosit o alta baza de numeratie. In aritmetica se poate orice, totul depinde numai de ipoteze. Pe care oricine are voie sa si le defineasca. 73!

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2014-04-02 17:24:30 (ora Romaniei)
  • Aritmetica e o problema mare pentru un fost procuror comunist convertit ulterior in "mare"sindicalist si....presedinte impostor al FRR ! Atata e! Are si el un indicativ. L-am auzit o singura data in banda - si atunci in CN-UUS - 2m - erea el - glasul inconfundabil - in clasament a aparut "lipsa LOG" = halal ex presedinte si actual membru in CA FRR! 73&GLb Joska

  • Postat de niculescu virgiliu la data de 2014-04-03 08:06:10 (ora Romaniei)
  • saraca ar...timetica !
    la data postarii 146 de raspunsuri au fost considerate 100% ,62 contra reprezentau 42% , iar 84 pentru 58 %, acum datele difera ...41 cu 59 %.

    ... si mai reflectati.

    Stimate yo5avn ,prima legatura am realizat-o in 1962, in 1986 lucram rtty cu LB 881 "autoconstruit" cum se "zicea " pe atunci, iar in 2000 am inceput cu PKK 31 si alte modui digitale.
    Procuorii "comunistii " sunt europarlamentari,membrii in Parlament, etc.
    Eu nu am cochetat cu politica, decat cu ce-a a Partidului Comunist "crestin democrat " ,probabil unde au fost multi obligati de situatie sa se inscrie , ar fi fost ...si crestin si democrat , ... ar fi existat si acum !

    Aici discutam numai de radioamatorism !

    O zi cu cu multa intelepciune !

    cu prietenie ,yo7ft

  • Postat de Dan la data de 2014-04-03 10:25:53 (ora Romaniei)
  • Mai bine ne-am gandi ce putem face noi pentru comunitate decat sa tot cerem si sa asteptam de la comunitate sa faca ceva pentru noi...
    Ar fi mult mai eficienta o grupare a radioamatorilor pe proiecte concrete, utile si fezabile, la care pot contribui individual si nu in CAP-uri care vor sa faca totul sub conducerea unui tatuc si de fapt nu produc decat .. zgomot.

    Dan YO3GGX

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-04-03 10:32:15 (ora Romaniei)
  • Un lucru e sigur.....majoritatea dintre cei care posteaza comentarii poarta grija radioamatorismului Roman. Ce a ce nu inteleg faptul ca de ce trebuie sa ne jignim, sa evocam mereu trecutul "blestemat", de ce suntem aidoma societatii atat de divizati - noi radioamatorii care avem pretentia ca prin insasi hobby - ul nostru suntem poate mai elevati fata de un segment de "manelisti". Sigur ca avem opinii diferite si asta nu e rau dar forma si stilul acid in care ne manifestam ridica mereu conflicte interminabile adancind "lupta de clasa" in mod inutil. Doamne....suntem contemporani, mai mult sau mai putin dar suntem in aceias oala - chiar nu ne mai putem intelege? Pentru ce atata incrancenare? Natura ne invata la armonie iar un organism sanatos prin anticorpi elimina intrusii patogeni restabilind armonia. Daca acest proces nu mai functioneaza, organismul este condamnat la disparitie iar povestea cu pasarea Phoenix este doar un mit frumos. Mie mai mult imi place povestea lui Ghilgames....hi. In rest 73 de yo5ajr

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-04-04 00:05:49 (ora Romaniei)
  • Draga Miki, iar te-a sunat nu stiu cine sa te certe ca nu ai o atitudine pozitiva fata de FRR? Hi! Uite eu ca sa inteleg ceea ce nu itelegi domnia ta, astept un raspuns "oficial" la scrisoarea deschisa! Eu as dori sa iti spun ca ar trebui sa faci diferenta dintre "opinii diferite" si "nici o opinie"! Nu e vorba de opinii diferite ci e vorba de nici o reactie. Este vorba de "pozitia strutului", este vorba de "cainele latra si ursul merge"! Asta cum o explici sau cum o mai aperi? Ce e greu de inteles? Toata lumea a inteles ca actuala conducere nu face nimic pentru normalizare. Intrebarea este: Cat le mai "tii palma?" Iar in aceeasi oala suntem daca ne complacem in fraudele jenante a lui XC si inactiunea lui IRC!! Saptamana viitoare incepem "Saptamana Altfel" - http://radioclubulromaniei.ro/ce-este-radioamatorismul-in-programul-scoala-altfel/- Sa ne auzim cu aceasta ocazie!! Radioamatorismul merge mai departe!! O seara superba iti doresc! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-04-04 11:59:52 (ora Romaniei)
  • Un singur lucru apar - unitatea in YO. In rest refuz ori ce "povata" care justifica miserupismul. FRR care demult nu mei e "urs"....mai de graba e un schelet impotent. Yesss....am primit telefoane mai ales dupa articolul "Primavara FRR" (in traducerea libera al lui Ciprian in gluma de 1 Martie) si chiar de sefi, in care mi au plans ca si ei au o viata de familie, ca nu pot faca de toate si deodata la care pozitia mea a fost si va fi: Daca nu poti, rupe randurile si da-i locul la altii. FRR nu mai are resurse nici macar sa faca o "implozie" fiind cu resursele umane, morale si capacitate epuizata dar nici eu si nici alti radioamatori din YO nu merita prezentul mizerabil. In YO sunt multi care tac si fac fara tam tam si orgolii dar din pacate ne uitam mai mult pe sticla, pe bloguri, facebook - uri unde pedomina carcotasiile si atacurile intre noi in loc sa populam vartos ca alta data benzile noastre de toate zilele. Sunt atatea evenimente in care noi radioamatorii am putea face auziti in sens pozitiv (de ex. celebrare de 10 ani Romania membru NATO) iar reprezentantul oficial la IARU al radioamatorismului Roman doarme cu SG in frunte. Cand vom uita blestemata zicala "las - ca merge si asa" si in loc sa ne divizam sa unim ca un singur glas si simtire, cand vom sti cum sa taiem buruienile, pe cine sa gasim? - poate se vor risipi norii negri deasupra noastra, norii care in prezent se tot ingroasa prevestand furtuna....sau cutremur? In ce a ce priveste "scrisorile deschise", ele sunt un deliciu pentru marea masa a radioamatorilor dar se pare ca persoanele la care sunt adresate sunt imuni la ori ce pastrand linistea - omerta - in mod rusinos dar demonstrand inevitabil lipsa de bun simt si bruma de barbatie.
    in rest un gand bun tuturor - 73 de yo5ajr.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-04-05 18:13:39 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este buna, imi amintesc ca a mai fost ceva asemanator numai ca, asa cum stau lucrurile acum, nu este loc de raspuns. Iata de ce. Prin lege, dar si prin statut, FRR este o asociere de cluburi si asociatii, deci numai persoane juridice conform art. 3, 17-g si 28 din statut. In art. 17 atributiile FRR nu vizeaza radioamatori persoane fizice. Cu toate acestea vad ca FRR elibereaza legitimatii catre radioamatorii membri ai cluburilor sportive, fara ca acesti radioamatori sa poata avea legal vreo subordonare directa de FRR. Asta transforma FRR in club, persoanele fizice se pot asocia numai in cluburi, nu in federatii. Mai mult, FRR conditioneaza validarea locurilor dobandite in campionate de detinerea unei astfel de legitimatii, nu de apartenenta la un club afiliat FRR si de detinerea unei legitimatii emisa de acel club, asa cum era chiar si pe timpul lui YO3JP. Si, ca o bomboana pe coliva, la art. 115 din statut FRR isi ia dreptul sa sanctioneze si pe cei asupra carora nu are autoritate legala, adica persoane fizice, fara sa explice si pentru ce motive. Asa ca FRR ar putea sanctiona (avertisment, amenda etc), in absurd, chiar si pe cei ce traverseaza strada prin loc nepermis. In aceste conditii, in ce fel ar putea clubul la care sunt membru sa ma reprezinte pe langa FRR, cand FRR ne-a "acaparat" pe toti si sufoca autonomia statutara a cluburilor?

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-04-05 18:42:40 (ora Romaniei)
  • Punctual ca totdeauna Tavi. Totul a devenit un talmes balmes la "Poarta Levantului"...hi. In cosecventa, superficialitate, incompetenta si inca altele sunt ingrediente letale la ora acuala pentru FRR candva semet. (mereu aduca aminte de romanul de Balzac "Stralucirea si decaderea curtezanilor....hi) Eu am pus la telefon pe directorul CSM Zalau sa vb. cu Presedinte FRR si sa solicite trimiterea unui nr. de legitimatii in alb care vor vi intocmite si vizate de CSM Zalau la care apartin membri radioclubului afiliat la FRR. Autonomia cluburilor trebuesc aparate fata de divagatiile nestatutare al FRR. 73 de yo5ajr

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-04-05 20:00:45 (ora Romaniei)
  • Dragi colegi radioamatori (in adevaratul sens al cuvantului - asa cum este prezentat - punctual - profilul "HAM RADIO" pe prima pagina a ARRL (inca neafiliat FRR - nici macar la solicitarea expresa a lui YO7BBE) HANDBOOK. Cred ca ati avut ocazia sa va lamuriti ca, in structura sa actuala, FRR nu ne poate reprezenta! Ceea ce ne intereseaza - traficul diurn si participarea la concursuri - atata vreme cat detinem o autorizatie - nu ne poate interzice nimeni. Ramane problema cu inscrierea in clasamentele concursurilor nationale a celor "nemembrii FRR". Ei si.... care este valoarea unui clasament de concurs CN UUS sau altu organizat si arbitrat de yo7agf - care mai e si concurent - nu numai arbitru!! Dar a unui concurs de "creatie tehnica" arbitrat de un inginer mecanic specializat in dezmembrari auto si de un absolvent 1971 al scolii postliceale UCECOM de depanatori radio-TV (de alea pe lampi - stiti Dvs.)?????. Dar a unui concurs de radiotelegrafie arbitrat (evident - tot pe banii FRR) de persoane care NU cunosc telegrafia - in viata lor nu au realizat un QSO in CW??? Asta este CA al FRR (cu mici exceptii) si "activitatea" lor. Nici cu ex. presedintele yo7ft nu trebuie sa le fie rusine - nostalgic comunist - ne "cochetant" cu politica, dar ofticat ca nici macar europarlamentar nu a ajuns! - doar un biet presedinte al FRR - care nici atata nu stie ca dupa ce ai lucrat in CN organizat de tine (FRR) este cazul sa trimiti si log de concurs! Atata sunt ei! Interese meschine si totala incompetenta! Deci daca ne lepadam de ei (implicit si de aplaudacii/ligaii lor) - nici o paguba! Regretatul meu bunic a tot zis: ".. fiule, nu te amesteca in tarate ca te mananca porcii". Cam tarziu - dar m-am hotarat - refuz si nu vreau sa am nimic de a face cu actuala "organizatie"/ structura FRR - reprezentat de indivizi ca yo7aqf, yo7ft etc. (mai sunt si 2-3 exceptii de care sincer i-mi pare rau). In speranta de mai bine - 73&GL Joska YO5AVN

  • Postat de George la data de 2014-04-05 21:39:59 (ora Romaniei)
  • Primo: salut "reaparitia" lui YO4PX, reiterez public propunerea de a fi colaboratorul domniei sale in cadrul rubricii permanente pe care o sustine magistral in legendara revista R&R a FRR: "Sa ne cunoastem conducatorii". Proximul numar va aborda subiectul legat de inexistenta sesiune de examene in care YO3IRC a obtinut certificatul de radioamator. In subsidiar, recomand lui YO7FT sa citeasca partea a doua din Clubul cu maner. Apare curand.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2014-04-05 23:30:56 (ora Romaniei)
  • Va salut, dr OM George! Articolele din seria "Sa ne cunoastem sefii" au aparut pe pagina mea, unde sunteti binevenit oricand cu materiale proprii. Felicitari pentru "Clubul cu maner"! Inspirat, stil literar impecabil, umor amar, scenariu ingenios. In privinta "reaparitiei" mele gresiti, eu nu am disparut nicio clipa, sunt aici si public: http://yo4px.blogspot.ro
    73 Fery YO4PX

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact