hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pe cate benzi ati lucrat expeditia TX5K de pe insula Clipperton care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 10 martie 2013?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-martie-2013 si s-a incheiat la 25-martie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2013-03-18 16:09:12 (ora Romaniei)
  • Nu am reusit sa imi trec expeditia ca "lucrata" desi mi-am dorit acest lucru. Totusi nu mi-am dorit atat de mult incat sa apelez la "prietenii" din W situati mai aproape de locul expeditiei care sa imi dea un "mic" ajutor trecand in log-ul expeditiei si indicativul meu asa cum se poate usor observa statii YO care au lucrat expeditia in 10m si nu numai la ore la care in YO nu era nici vorba de propagare. Oricum felicitari pentru mobilizare. Doar la ce sunt buni prietenii daca nu apelezi la ei?!Hi!! Nu mai spun ca in alt caz la o expeditie interesanta pentru YO nici nu trebuia sa deschizi statia si aveai in log expeditie lucrata, doar trebuia sa te aflii in cercul de prieteni ai operatorului de la statie. Dar despre asta, pe larg, cu alta ocazie. Hi! Din pacate acest aspect nu are nici o urma de onoare iar actiunea in sine nu stimulteaza progresul ci doar duce ipocrizia pe culmi nebanuite! Oare cand vom scapa de astfel comportamente?
    Va doresc vanatoare placuta! 73!YO9RIJ Petrica

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2013-03-18 18:07:54 (ora Romaniei)
  • Aveti perfecta dreptate!Nu este primul dx ravnit in care apar indicative inexistente in traficul cotidian,de zi cu zi.Felicitari pt cei care l-au lucrat pe bune,cu antene,putere si...rabdare.Iar vor fi multi care vor invoca zicala care face trimitere la "strugurii acri".Daca nu pot lucra pe propriile mele forte un dx(FT-450,100w,fishpole vertical)stau in banca mea.Dar nici nu apelez la "ajutoare".Mi s-a intamplat sa aud cum un "yo inimos" incerca sa ma ajute sa lucrez un dx...L-am atentionat sa nu o mai faca.satisfactia este pe masura atunci cand stii ca este "pe bune".

  • Postat de Georgescu Viorel la data de 2013-03-18 19:43:59 (ora Romaniei)
  • Si eu am ratat-o din pacate,nici la receptie nu am prea auzit-o,propagarea si fenomenul "zoo" din banda au fost inamici redutabili.
    Aceasta expeditie a avut parti bune-urmarirea online-dar fata de altele a fost o dezamagire.
    Sincer ,pentru mine ,de referinta a fost DX-peditia din Kermadek-ZL8X-http://www.qrz.com/db/ZL8X.
    Intr-o singura dimineata am fost pe aproape sa lucrez Cliperton-ul dar a trebuit sa plec la serviciu.


  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-03-19 14:10:08 (ora Romaniei)
  • Am lucrat in 2 benzi: 80m (unde de la yo8krr se poate lucra orice in orice conditii) si 15m destul de greu din mai multe cauze. Am constatat si eu "anomalii" de propagare si anume statie care cu greu lucreaza UA in 180m avea bifata TX5K ! Dar nu disperati, "infractorii trasfrontalieri" nu au disparut ! Ingrijorator pt. mine este si raspunsul cu "nu ma intereseaza"! Daca nu ne intereseaza DX-peditiile, concursurile internationale (wpx, ww dx,russian dx...) cele natioanale (poate motivat),modurile digitale,uus-ul, repetoarele, eme, vinatorea de vulpi, telegrafia de viteza, oare ce ne intereseaza atunci ? 73! de yo8cln

  • Postat de YO2DFA la data de 2013-03-19 16:38:39 (ora Romaniei)
  • 2 benzi, 2 moduri (CW 80m, unde am antenă şi surprinyător 30m RTTY tot cu antena de 80m)!
    În rest ...., neştiind orele la care s-au făcut QSO-urile în benzile joase, mă abţin! Totuşi nu văd care să fie americanul care să lucreze Cliperton pentru YO!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-03-19 21:39:29 (ora Romaniei)
  • Eu i-am lucrat pe 5 benzi CW si pe una SSB (40m). Am incercat in fonie mai mult din curiozitate si surprinzator i-am luat din prima (hi). Pentru mine care folosesc microfonul o data la cateva luni - asta e adevarata performanta! De pe coasta de est a SUA s-a putut lucra expeditia mult mai usor decat din Europa. Ma intreb daca cei care ne destainuie cum radioamatori din W au lucrat expeditia in numele unor statii YO se bazeaza pe date certe sau fac niste ipoteze doar ca sa amorseze unele discutii si sa para interesanti? Asteptam cu interes dezvaluirile.

  • Postat de Dan la data de 2013-03-19 23:03:04 (ora Romaniei)
  • Eu am reusit 5 QSO-uri cu TX5K, pe cinci benzi (10-14-18-21-24.5 Mhz), toate in CW. In 7 mhz nu am insistat, pentru ca aveam deja confirmat Clipperton, prin expeditia TX5C din martie 2008. La TX5K am muncit insa mult, nici una din cele 5 legaturi nu are in spate mai putin de 2 ore de chemat in pile-up. Ziua de duminica 3 martie, dupa cca 6 ore de raspuns la apel s-a finalizat cu o mare dezamagire, nici un QSO in log. Din fericire in zilele urmatoare am avut mai mult noroc. Legatura din 21 mhz spre exemplu a fost facuta cand operatorul a solicitat "East Europe"!

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2013-03-20 14:13:50 (ora Romaniei)
  • &N2YO, Ciprian, doar am incercat sa fiu interesant! Hi!
    Am incercat sa inteleg ca si in cazul altei expeditii, cum este posibil ca radioamator onest fiind sa accepti compromisuri de a "fi in log" fara sa fi lucrat expeditia cu propriile tale puteri? La acest lucru se referea primul comentariu. Indicativele implicate nu sunt interesante (poate doar pentru demonetizarea YO DX Club)ci doar fenomenul in sine! Nu voi enumera indicative, pentru ca unii dintre cei despre care vorbesc se simt jenati sa fi fost implicati in acest lucru fara voia lor, iar semnalizarea derapajului in comportament a celui ce a facut acest lucru, o las la latitudinea domniei sale. Ca radioamator pasionat de DX nu este treaba mea sa arat cu degetul catre colegi, ci doar sa fac cunoscut fenomenul, pentru a-l combate!! La cat mai multe DX-uri!73! YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-03-20 18:29:40 (ora Romaniei)
  • Petrica YO9RIJ, pana nu sunt numiti radioamatorii care au fost implicati in aceste fraude impreuna cu dovezile existente, discutia nu are nicio substanta. Daca acestia sunt membri ai YO DX Club cu atat mai mult trebuie identificati. Acest club este al radioamatorilor de performanta, deci cei care obtin pozitii fruntase dar nemeritate in clasamente ar trebui sa fie exclusi. Prin urmare daca ati deschis aceasta discutie si doriti sa fie serioasa, in numele corectitudii pentru care militati, nu ar trebui sa ascundeti pe cei care comit astfel de fapte, ci sa-i numiti public, sa-i stie toata lumea. Asteptam cu interes in continuare.

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2013-03-20 19:04:32 (ora Romaniei)
  • Buna ziua Ciprian
    Imi permit sa spun "toate la timpul lor" mai ales pentru faptul ca tot s-a tolerat astfel de activitati de foarte multa vreme. Ce rost are sa ne grabim? Poate domnii isi vor turna in public cenusa in cap! Sa nu fim rai! Acizi putem fi dar nu rai! Unde ar mai fi hamspirit-ul? Hi! 73! YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-03-20 19:16:08 (ora Romaniei)
  • Pentru Petrica, YO9RIJ. Am inteles, nu o sa aflam cine sunt fraudatorii, deci ipoteza mea cu motivul lansarii acestei "dezbateri" s-a confirmat. De dorit este pe viitor daca mai lansati astfel de bombe sa le si documentati pana la capat, altfel toata discutia este nil.

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2013-03-20 19:33:09 (ora Romaniei)
  • Ciprian, pentru a nu confirma ipoteza m-am ferit sa dau indicative. Nu voi da curs provocarii spre a face dezvaluiri incendiare!
    Fiecare crede ce doreste! Multumesc tuturor celor care au semnalat si alte exemple referitor la subiect! Sper ca vom asista la o condamnare a practicilor lipsite de hamspirit care afecteaza serios activitatea de radioamator in esenta ei!73!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2013-03-21 10:36:00 (ora Romaniei)
  • Anul acesta am fost foarte ocupat la serviciu incat nu am reusit sa aud expeditia si nici nu am lucrat-o. Dar la anul, in 2014, voi merge in interes de serviciu in Arhipelagul KIRIBATI si sunt sigur ca de acolo, chiar si cu cei 100 W ai mei voi lucra bine tot ce misca in zona. Incerc sa stau cat mai mult pe acolo, minim 90 de zile si maxim 150 de zile, revin in Romania si apoi plec iar acolo. Poate asa voi da ocazia multor YO sa lucreze KIRIBATI, NAURU, TUVALU si alte insule IOTA pe care incerc sa le activez acolo. Sa fim sanatosi si apoi vom merge si la capatul pamantului.

  • Postat de Vasile la data de 2013-03-22 13:58:47 (ora Romaniei)
  • Hello tuturor !
    Eu cred ca YO9RIJ....bate departe...dar eu am inteles !Bate in YO9XC !
    Sa nu-mi fie gura aurita !
    73 domnule ...in curand din Florida !
    Vasile !

  • Postat de YO2DFA la data de 2013-03-22 17:44:21 (ora Romaniei)
  • YO9XC???!!!! YO9XC nu a lucrat pe TX5K pe nici o bandă, aşa că nu înţeleg ...
    73 Ovidiu + YO2DFA

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact