hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce masura apreciati ca Federatia Romana de Radioamatorism reprezinta si apara interesele radioamatorilor din Romania?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 5-decembrie-2011 si s-a incheiat la 12-decembrie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de radu eugen la data de 2011-12-06 02:06:12 (ora Romaniei)
  • Va salut cu respect.ar fi mult de comentat.Cred ca este nevoie de aceasta Federatie.Daca cineva este capabil sa faca alta ESTE LIBER.Am Zis. Vorba Apache-ului

  • Postat de Adrian la data de 2011-12-06 08:34:23 (ora Romaniei)
  • Din pacate federatia nu mai este in stare nici sa trimita revista abonatilor. De trei luni nu am mai primit nimic desi am abonament pana la sfarsitul anului. Anul viitor nu cred ca ma mai abonez. Si asta nu din cauza pretului, preferam chiar un pret mai mare dar sa fie trimisa la timp si si cu un tipar de mai buna calitate.
    73

  • Postat de Vasile la data de 2011-12-06 15:36:20 (ora Romaniei)
  • Din pacate se asteapta f.multe de la Federatie,dar individual nu putem face prea multe !Cand nu va mai fi Vasile Ciobanita,cu bune si rele,vom vedea !Cu stima si 73 Vasile!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-12-06 18:02:12 (ora Romaniei)
  • Vad in continutul intrebarii doua aspecte diferite. Unul vizeaza functia de reprezentare pe care trebuie sa o exercite FRR in numele tuturor membrilor sai. Dar, care membri? Conform Statutului, FRR este alcatuita din cluburi sportive. In felul acesta radioamatorii, membri ai cluburilor sportive, nu ai FRR, vor fi reprezentati indirect, mai ales daca ei nu practica radioamatorismul ca sport! Deci, cam ca niste rude mai indepartate, lasate la poarta cand au vreo problema cu vreo autoritate. Al doilea aspect vizeaza functia de aparare a intereselor radioamtorilor. Pana acum a functionat "autoapararea" fiecaruia, dupa cum il tineau puterile. A reusit FRR sa rezolve macar o singura problema, una singura, cum este cea a antenelor? Societatile de telefonia mobila, retelele de date etc instaleaza antene unde au nevoie pentru ca isi apara interesele obtinand temeiurile legale in acest sens, poate face acest lucru un simplu cetatean? Pe acest simplu cetatean FRR il considera parte a ei numai ca sa poata functiona ea ca autoritate nationala, in rest "descurca-te romane!". Apare, de la sine, intrebarea de ce nu se face altceva in locul FRR, strecurandu-se chiar indoiala ca nu s-ar gasi oameni capabili. Se stie ca exista asociatii separate de FRR dar, tot conform Statutului FRR (cu toate imputernicirile juridice, inclusiv avizul favorabil al autoritatilor care ii sunt superioare) singura autoritate legala a radioamatorilor din YO este numai FRR. Pentru acest blocaj, fara iesire (pasnica), raspunderea o poarta cei ce au constituit actualul FRR, respectiv au vizat si votat Statutul. Poate ii mai cunosate cineva si sa-i prezinte public! Oricum ar fi mersul comentariilor, rezultatul votului la intrebare vorbeste de la sine mai presus de orice. 73!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-12-06 23:20:01 (ora Romaniei)
  • Iarasi despre federatie ?! Dupa cum am mai spus, mie mi se (pardon de vorba proasta) rupe de federatie, interesul meu radioamatoricesc e legat de propagare si antene, chestie pe care federatia e mai greu sa mi le rezolve. Probabil cei care participa la concursuri ar fi mai indreptatiti sa-si dea cu parerea. Spunea cineva de revista, discutia era mai potrivita in alte vremuri, nu acum cind mor ziare serioase, aflate pe piata (piata, nu citiva abonati) de multa vreme. Cit despre plecarea lui Vasile Ciobanita, era o vorba, schimbarea sefilor, bucuria....nemultumitilor ?!? (nu mai stiu bine finalul). Dar chiar asa, care sint interesele pe care federatia ar trebui sa ni le apere si nu le apara ?

  • Postat de Eugen Radu la data de 2011-12-07 02:34:37 (ora Romaniei)
  • Avetzi ceva cu aceasta federatzie. De ce? Are Vasile Ciobanitza vre o vinaaa?. Cred ca nici nu stim sa raspundem la antrebare. Sa ne fie rusine. habar nu avem de capul nostru. am zis

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-12-07 08:10:20 (ora Romaniei)
  • @Noni YO2DNO. Iata unul din interese: cel legat de amplasarea antenelor in medii urbane, nu poti face trafic fara antene. Pentru asta ar fi trebuit sa obtina un statut clar d.p.d.v. juridic ca fiind o asociatie de utilitate publica (ca de ex. DARC), in virtutea caruia restul decurgea mai simplu. Ar mai fi si apararea contra poluarii benzilor noastre (ca persoana juridica se implica altfel dect un simplu cetatean). Si altele.

  • Postat de kiss vasile la data de 2011-12-07 13:24:02 (ora Romaniei)
  • Din comentariile colegilor mei am simtit un fel de atac la adresa F.R.R.,implicit si a conduceri acestuia. Nimeni nu-l ia in considerare situatia actuala a TARII, unde toata lumea alearga dupa bani.
    Poate suntem 1%,care nu ne intereseaza partea financiara, doar prin F.R.R am dori sa obtinem niste lesniri. Colaborare cu leguitorii, care ne aduc legile, voteaza ,abroga, smd.,ar fii foarte util, dar e greu de realizat.Am incercat sa vorbesc cu parlamentarii (cunostinte),care ma-u lamurit: Legea antenelor (instalatii),ar trebui formulat, inaintat, dezbatut ,si APROBAT de parlament,trecut prin toate forurile Legislative. Iata "PROCEDURA" irealizabil fara Pile,Cunostinte,Relatii. 88/73' Vasile

  • Postat de Vasile la data de 2011-12-07 13:41:07 (ora Romaniei)
  • Cel mai bine a punctat YO5ODU !Trebuie ca cei din YO3 sa actioneze mai eficient si sa poata sensibiliza parlamentarii privind legea antenelor !In ce ma priveste,chiar ca ma doare in cot de ce face sau nu aceasta federatie,eu avand al II-lea amplasament la casa pe pamant,nu am probleme decat cu politia comunitara care ma mai intreaba din cand in cand:ce e cu antenele...alea ???Vecinii mei...s-au obisnuit din 1990 cu ...statie...de ...bruiaj !Dar cainii latra si ursu trece mai departe linistit.
    73 Vasile !

  • Postat de MIHAI (yo3hui) la data de 2011-12-08 00:34:18 (ora Romaniei)
  • 1)Cu ce sa implicat federatia in rezolvarea si aprobarea unei noi legi cu amplasametul antenelor la bloc? Cand va avea puterea sa propuna o lege mai buna de amplasare si construire a antenelor la bloc ? Cred ca nu de federatie avem noi nevoie asa de mult.Propun sa infintam si noi un partid care sa ne apere interesele de radioamatori si salvatori, spus intr-un cuvant.Sunt atatea partide pe scena politica pe care pe noi nu ne reprezinta ..? Nu fac politica, doar ca vreau sa arat si sa scot la suprafata si interesul Radioamatorilor..HI.

  • Postat de Alex la data de 2011-12-08 19:52:07 (ora Romaniei)
  • Dupa sodaj, se pare ca nu sinteti multumiti de FRR.
    As vrea sa fac un sondaj nou. Sinteti multumiti de BASESCU? Sinteti multumiti de PUTIN? Sinteti multumiti in general?
    Eu cred ca NU! Romanul, in cei 70 de ani de comunism s-a invatat sa se plinga de toate. Am multe cunostinte in tara care fac peste 3000eu/luna.
    Au case, masini, fete frumoase. Si ce credeti?
    Ei nu sint multumiti! Vor mai mult! Vor totul. Si pe degeaba. Doamne fereste sa muncesca :)

    Sa zicem ca FRRul curent este inlocuit. Cu cine? Cu ce? Toti Romanii sint la fel. Aveti vre-o garantie ca noul secretar va fi mai bun dect cel de acum? Sa nu uitam. Personajele care candideaza pentru posturile astea sint politicieni. Ei vor minti cu zimbetul pe buze pana isi vor atinge telul. Si dupa aia... Well, dupa aia veti afla ca ati cazut din lac in putz!
    Politicienii acestia sint de fapt instigatorii miscarii anti FRR deorece nu mai au rabdare. Ei vor sa stea cuminte in spatele unui birou si sa incaseze cecul. Dece sa munceasca?

    In loc sa beshteliti FRR ul cautati modalitati noi de al sustine. Daca ceva nu e in regula amintitile ca ei sint alesi si nu postati de guvern.

    Oricum ar fi, ori ce nume fa fi la putere FRR, SRR, MRRR si chiar XRR ei vor avea aceleas probleme ca vechia organizatie. Dece? Pentru ca nu organizatia e de vina. Constituientii sint!
    Degeaba dati voi vina azi pe FRR. Daca VOI nu va schimbati mentalitatea URGENT veti birfi in zece ani despre XRR asa cum barfiti azi despre FRR.

    Eu votez cu FRR. Nu pentru ce bun. Nu ca sint sluga lor. Si nu pentru ca ma influenteaza cineva.
    Votez pentru ei pentru simplul fapt ca schimbarile de o asemenea anvergura sint dureroase, dureaza o multime de time si nimeni nu poate garanta sucesul schimbari.

  • Postat de Septy la data de 2011-12-09 11:43:55 (ora Romaniei)
  • Simplu, FRR este de partea noastra, amintiti-va a aparut banda de 6m, FRR ne-a oferit posibilitatea sa o folosim, la fel cu banda de 4m, si multe altele. Bani pentru cluburi la fel se dau - acuma in masura posibilitatilor si realizarilor. Alte probleme care chiar nu tin de federatie ca si amplasarea antenelor in "curtea vecinului" trebuie sa le rezolvam singuri.

  • Postat de Vasile la data de 2011-12-11 14:51:06 (ora Romaniei)
  • Citind comentariile,pot spune ca s-au vorbit multe la obiect sau pe langa !Pt mine banda de 6m,4m si multe...altele nu ma intereseaza...ca pensionar cu o pensie sub...decentza.Stiu ca trebuie sa fac eforturi zilnice sa supravietzuiesc si sa-mi satisfac Hobby-ul.Pt mine este hobby si nu sport,nu-mi permite buzunarul sa fac...ferma de antene OPTIBEAM si sa ma laud cu 2m EME !As dori,dar nu se poate !
    Federatia asa cum este,face ce poate,QTC-ul saptamanal mi se pare o treaba f,buna !Toate participarile peste hotare,chinul de a momi tinerii sa dea examen...nu-s de ...colea !
    Daca ar face ceva si cu Legea Antenelor...ar fi bine !N2NNU Alex are f.multa dreptate.
    Sa auzim de bine !LA MULTI ANI 2012 !
    73 Vasile

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact